Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#101 10. 6. 2009 13:36

jája-pája
♥♥♥♥♥--
Místo: pražák jako poleno :)

Re: jak žít po partnerově nevěře 2.

majkafa napsal(a):

Pozorně jsem si vše přečetla.

Můj názor je, že by majitelé babinetu měli konečně zasáhnout vůči lživému osočování partnera babinetu - Pandorry a jejich aktivit některými babinetkami.  To už není žádná legrácka. Možná je to dokonce trestné.
Upozorním je na to. To jen aby bylo jasno.

já ti Majko tleskám doopravdy. Již sem chodím občas jen číst - nepíšu - ale teď jsem musela. Díky Majko i za mě pussa

Upravil(a) jája-pája (10. 6. 2009 13:38)

Není tady

#102 10. 6. 2009 13:36

javena
♥♥♥♥♥♥-

Majko, trestné to asi není, spíš je to na vlastní vlákno. Pokud někdo chce, ať si to řeší jinde. Já třeba sonrisy trable sleduju od začátku, chci ji podpořit, je mi nějak blízká a než projedu ten plevelík... škoda mluvit.
To, že já žádný seminář nepotřebovala, neznamená, že někomu zrovna tohle nepomůže. Jsem schopná to pochopit.
A pokud se někdo rozhodne opustit manžela/partnera, aniž by měl spočítáno z čeho bude žít nebo kde bude bydlet, pak je to jeho problém. Ale je jednoduchý ukázat - ty za to můžou, já ne. smile Asi tak.
Za svůj život jsme odpovědní jen my. Nikdo jiný.

Není tady

#103 10. 6. 2009 13:40

Somaia
Host

Zklamaná napsal(a):

Hezky řečeno...a skvěle se v tom odráží právě to včerejší tvé vyskakování a překřikování a "házení míče na smeč" - tohle si měla na mysli?

Víš, někdy je je celkem osvobuzující a příjemné použít humor v duchu Járy Cimrmanna než se stále dokola jen hádat a napadat druhé....
Zasmát se ... i sama sobě je očistné... nevím, proč to všechno berete stále tak tragicky vážně a každé slovo je  signálem k útoku.  wink big_smile
Nechápu, proč si všechno vztahuješ na sebe, když píšu obecně a to se týká i včerejší solkliny vtipné glosy s míčem proti trudomyslnosti... smile
Dobře si všimni, že ode mě to byl  celkem osamocený příspěvek na rozdíl od trvalých  osobních výpadů proti jiným osobám, které nic se Sonrisina problému neřeší, ale vesele plevelí (a nejen toto) vlákno...

Upravil(a) Somaia (10. 6. 2009 13:44)

#104 10. 6. 2009 13:42

majkafa
Host

Lživá pomluva, která může způsobit újmu, trestná je. Podívám se do Trestního zákona.
Ale i tak si myslím, že je povinností majitelů babinetu zasáhnout proti lživým pomluvám jejich obchodních partnerů na jejich stránkách. A není to poprvé, ale dost často se to opakuje. Včetně napadání těch, kdo se aktivit Školy v přírodě zúčastní.
Nejsem první, kdo tady zmínil skutečnost, že by majitelé měli v těchto případech zasáhnout.
Je to odrazem jejich serióznosti vůči partnerům.

Takže - pomluva:
Pomluva je v českém právním systému specifikována v zákoně číslo 140/1961 Sb. (trestní zákon). Definuje ji § 206, který říká:

(1) Kdo o jiném sdělí nepravdivý údaj, který je způsobilý značnou měrou ohrozit jeho vážnost u spoluobčanů, zejména poškodit jej v zaměstnání, narušit jeho rodinné vztahy nebo způsobit mu jinou vážnou újmu, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok.
(2) Odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti bude pachatel potrestán, spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 tiskem, filmem, rozhlasem, televizí nebo jiným obdobně účinným způsobem.

Omlouvám se za offtopic

Upravil(a) majkafa (10. 6. 2009 14:51)

#105 10. 6. 2009 14:12

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná napsal(a):

To chce ne radit z pozice, mám odžito, ale z pozice - vcítím se do situace...to zn. příklad - podej radu, jak to udělat nebýt služkou a dělat si radost sobě....3 děti, ty na MD, muž na baterky, nebo už vůbec ne...a teď si představ měsíc, kdy chceš se sebou něco udělat - tak si dáme kosmetiku, kadeříka, mohly bychom třeba i tu saunu, nebo solárko..ať si nějaký ten vitamín D a umělé slunce k sobě pustíme, no a ještě, když už budeme v péči o sebe, tak alespoň hodinku - hodinku a půl zaplavat a vyplavit se (týdně) ... a máš k dispozici NA MĚSÍC mateřskou 7800 a nějaké ty přídavky (1200?). Na příspěvěk na bydlení díky pracujícímu (ale nepoužitelnému a neplatícímu manželovi) nemáš, ani na další jiné dávky...a spočítej si do toho nájem, inkaso, možná máš nějakou tu pojistku na děti (co kdyby se jim něco stalo) a jídlo na celý měsíc....uděl mi prosím radu těch, co mají odžito a s tím "děvenko, nebuďte takové, jako jsme byly my"...a ať to má hlavu a patu (logiku)...joo a nezapomeň na ten malý fakt, že chlap není, nebo o půlnoci, či k ránu chodící domů, prarodiče ještě pracují - takže hlídání nepřichází v úvahu, jestli budeš chtít nějakou tu holčinu na hlídání...nezapomeň, že to nebude dělat pro tvoje krásný oči a pomyšlení na školku? To by možná šlo...ale přijde o rodičák a tím pádem bude muset jít pracovat...bude na to všechno mít? Peníze? Čas?

Zas přeháníš... provokativně, leč vcelku zbytečně wink.
3 děti, ty na MD, muž na baterky - to všechno jsem měla, včetně nehlídací babičky (druhá byla cca 300 km od nás, tudíž k dispozici výjimečně). Jen jsem holt neměla tu "potřebu" dělat se sebou všechno to, co uvádíš, natož v jednom měsíci naráz vissla - krom toho to nesouvisí s tím, zda ne/děláme služky.
Víš, ono se dá leccos dělat i s dětmi - my, tehdy matky na MD, jsme třeba chodily na bazén a nebyl problém, abychom si na střídačku zaplavaly. Děti jsme si taky hlídaly navzájem, když bylo potřeba něco zařídit, na prcky jsme šily, pletly... jednak proto, že moc hezkého oblečení nebylo, druhak, že se nějaká kačka ušetřila - třeba právě na tu radost pro nás. Navíc se tím občas dalo i přivydělat - nebyly všechny maminky na ruční práce, ale chtěly taky big_smile.
A pomyšlení na školku? Dokonce na jesle, od 2 let dětí nejpozději - protože pak už nebyla od státu ani kačka a musely jsme, ó hrůzo, jít do práce.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#106 10. 6. 2009 14:33

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

javena napsal(a):

Pokud někdo chce, ať si to řeší jinde. Já třeba sonrisy trable sleduju od začátku, chci ji podpořit, je mi nějak blízká a než projedu ten plevelík... škoda mluvit.

Tak nějak to mám i já. Mrzí mě, že nemůžu víc Son podpořit, protože nestíhám číst (ani přeskakovat) ty bláboly dam, které se rády "poslouchají" a rozebírají tu věci, do kterých jim nic není. Přičemž myslím, že ani Son nemůžou v současné situaci zajímat trapné žabomyší války o hov.ě.
Totálně přetrháváte nit tohoto vlákna. Je to fakt smutné. dumbom

Není tady

#107 10. 6. 2009 14:34

Petuna
♥♥♥♥♥--

Troufám si říct ,že je dost velký rozdíl mezi tím jak to bylo předtím a dnes. 1 dceru jsem měla v roce 89......na den se vystačilo s 50korunou, po nástupu do práce vcelku jistota ,že Vás nevyhodí když se bude zaměstavateli " chtít", pracovní doba od...do...neznala jsem nikoho v té době ,že by musel být v práci dýl..podotýkám bez započítaných přesčasů a jistoty pro matky s dětmi byly proto větší.
Další dítě v roce 2004....vše předražené, jídlo pro dítě..ne sunar za 10 ale za 80..vše mnohonásobně dražší. Samozřejmě vyšší platy to ano ale za tu mateřskou toho moc dnes nepořídíte.Nedejbože ,když zůstanete sama..takže mateřská 7800 např. alimenty počítám tak 2000..po zaplacení Vám zbyde kolik na živobytí pro Vás a dítě? Nastoupila jsem do práce...nikoho nezajímá ,že máte doma dítě, jste na něj sama.Musíte zůstat dýl....Váš problém že nemáte kam dát dítě. Paragraf..dítě ve školce stále nemocné..opět v práci problém a vy bez peněz. Pokud je toto vše bez manžela..je to opravdu šílený záhul pro samotnou maminku. Z práce Vás vyrazí natotata.

Sonrisa má děti 3......nastoupí někam do práce, přeruší mateřskou fajn. Velká pravděpodobnost že jedno z děti bude v měsíci nemocnéusch atd. atd.
Dělala vše co mohla a já vidím super ženskou, která se neskládá na dno ale trápí se a trápit se bude dlouho a řeči typu, že to vlastně vše dělala špatně mě dokáži vytočit. Ona neutekla od rodiny, copak on taky nedělal plno věcí špatně?
Naprosto souhlasím s xxx a zklamanou protože jejich příspěvky mají hlavu i patu a nemluví z cesty

Není tady

#108 10. 6. 2009 14:34

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

helena: tummenupp
Kdo chce, hledá způsoby, kdo nechce, hledá výmluvy lol

Opakovaně píšete že nemám zkušenosti... že rozchod = smrti partnera (co se týká traumatizace)...
Fakt si  myslíte, že můj nastávající je můj první chlap? Že jsem skoro do 31-ti byla sama a panna? glorialol
Měla jsem vztahy, některé byly i dost vážné, a všechny předchozí skončily jak - rozchodem.
I když máte pravdu, že bez dětí.

Nejhorší rozchod byl po cca 3-letém vztahu, kdy partner odjel na víkend sám a pak mi volal, že se s někým vyspal - říkal mi i podrobnosti. (Dodnes nevím, jestli je to pravda nebo jestli si to vymyslel...)
Bylo to týden před Sv. Valentýnem a měli jsme spolu jet do Prahy na muzikál, abysme ten svátek oslavili.
Tenkrát už tam jel s jinou ženskou - a nebyla to ta, se kterou mě podvedl.
Ještě nějaký čas mi pravidelně volal a vyprávěl mi, co s tou novou slečnou vyváděli, v posteli a tak. A já jsem byla tak blbá, že jsem ten telefon nepoložila a poslouchala a řvala...
Prvních 14 dní kolem mě rodina chodila po špičkách, jak jsem byla na prášky.
Naštěstí jsem byla studentka, měla jsem kde bydlet (u rodičů) přestože jsem byla zvyklá pobývat u něj a učit se u něj (měla jsem tam víc klidu).
Takže na bakalářky jsem se tenkrát už učila u našich.

5 měsíců jsem žila jenom školou a cvičením... - a chlapi pro mě neexistovali, vůbec... až skoro po půl roce jsem byla schopná a ochotná podívat se na nějakého chlapa.

Ex s tou ženskou se pak oženil a má dvě (možná víc, nevím) děti... - dodnes si vzpomenu, jak se asi má, ale nemám odvahu ho kontaktovat.

Tenkrát vyměnil "princeznu" (mě) za "matku" (manželku)... - když jsme spolu chodili my, tak on se o mě staral... a co vím, jak začal s ní, tak ona ho nenechala ani aby si natočil sám vodu z vodovodu do skleničky...

A samozřejmě jsem já byla ta špatná... protože jsem mu ten úlet neodpustila a rozešla jsem se s ním. Říkal mi, že nikdo jiný mě nemá rád tak jako on... že rodina mě nemá ráda atd.

Jenže fakt byl, že ten vztah už měl nějaké trhliny a podezírám ho, že než by řekl "chci se rozejít" tak mi řekl že mě podvedl... abych se s ním rozešla já. Povedlo se mu to :-)

Tenkrát (je to víc než 11 let) jsem neměla Babinet, jenom sama sebe a jednu super knížku o rozchodech... docela mi pomohlo jedno - drastické - cvičení... - udělat si čas sama pro sebe, vzít všechny fotky, dárečky atd. co po partnerovi zbylo... a připravit si hodně kapesníků. Pak si to prohlížet a brečet, brečet, brečet... vydržela jsem tenkrát tři hodiny v kuse... - ale pomohlo to. Hodně emocí se vyplavilo.

Nikde jsem to tu zatím nepsala, ale už jsem musela, když pořád čtu "Martinka je mladá a nemá žádné zkušenosti, všechno jen vyčtené", tak "Martince už je 34, sice nemá děti, ale zkušeností ze vztahů má dost... když s chlapama vážnějí chodí od 18-ti, že lol "

Není tady

#109 10. 6. 2009 14:40

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Mrzí mě, že to, co jsem napsala já nebo třeba Pan, je překrucováno.
Bohužel Son čte jiné věci, než jsme napsaly.
To, že za rozpad vztahu můžou oba partneři... je přece něco jiného, než že ona sama je špatná matka a manželka. Tohle jsem tu ani já, ani nikdo jiný nenapsal. - Pokud ano, prosím o citaci, ve kterém čísle příspěvku.

Lidí se můžou chovat jako "oběti" - jenom Ti ostatní můžou za moje trable, já ne... nebo jako "strůjci svého života" - tj. já za to můžu svou částí a ti druzí zase tou svojí... Problém je v tom, že oběti svůj život neřídí...

Son manžel dělal všechno "správně" stejně jako ona. Ale oba dva udělali věci, které vedly k rozchodu.

Opět zdůrazňuju, že jsem nenapsala a ani si nemyslím, že Son je špatná manželka nebo matka. Pouze upozorňuju na riziko, že zůstane v roli oběti - ze které se špatně dostává. Toť vše.

Samozřejmě je to její plné právo, být oběť... pokud chce... - ale pokud chce z té situace ven, tak být obětí jí moc nepomůže.

Upravil(a) Martinka1 (10. 6. 2009 14:41)

Není tady

#110 10. 6. 2009 14:46

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Petuna napsal(a):

Troufám si říct ,že je dost velký rozdíl mezi tím jak to bylo předtím a dnes. 1 dceru jsem měla v roce 89......na den se vystačilo s 50korunou, po nástupu do práce vcelku jistota ,že Vás nevyhodí když se bude zaměstavateli " chtít", pracovní doba od...do...neznala jsem nikoho v té době ,že by musel být v práci dýl..podotýkám bez započítaných přesčasů a jistoty pro matky s dětmi byly proto větší.
Další dítě v roce 2004....vše předražené, jídlo pro dítě..ne sunar za 10 ale za 80..vše mnohonásobně dražší. Samozřejmě vyšší platy to ano ale za tu mateřskou toho moc dnes nepořídíte.Nedejbože ,když zůstanete sama..takže mateřská 7800 např. alimenty počítám tak 2000..po zaplacení Vám zbyde kolik na živobytí pro Vás a dítě? Nastoupila jsem do práce...nikoho nezajímá ,že máte doma dítě, jste na něj sama.Musíte zůstat dýl....Váš problém že nemáte kam dát dítě. Paragraf..dítě ve školce stále nemocné..opět v práci problém a vy bez peněz. Pokud je toto vše bez manžela..je to opravdu šílený záhul pro samotnou maminku. Z práce Vás vyrazí natotata.

Sonrisa má děti 3......nastoupí někam do práce, přeruší mateřskou fajn. Velká pravděpodobnost že jedno z děti bude v měsíci nemocnéusch atd. atd.
Dělala vše co mohla a já vidím super ženskou, která se neskládá na dno ale trápí se a trápit se bude dlouho a řeči typu, že to vlastně vše dělala špatně mě dokáži vytočit. Ona neutekla od rodiny, copak on taky nedělal plno věcí špatně?
Naprosto souhlasím s xxx a zklamanou protože jejich příspěvky mají hlavu i patu a nemluví z cesty

Mohu si také dovolit porovnávat podmínky dřív a teď. Tudíž  pokyvuji souhlasně  nad tím , co jsi napsala....
  Mmch bazén je dneska záležitostá takřka luxusní- tři děti + matka je akce na  pomalu 300 stovky... V dnešní osvícené době....
Zaměstnání mámy od tří malých dětí je takřka  fikce, zvlášť na venkově a v malých městech...
A školka?? V současné době babyboomu   je umístění dítěte do šškolky  zážitek a zvlášť setrvání tam  bez onemocnění víc než měsíc v kuse  je docela  vyjímečné.... stolt

Není tady

#111 10. 6. 2009 14:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

A ja ešte dodám, že cítiť sa chvíľu mizerne - a hoci aj ako obeť - je prirodznené, je to obrana organizmu... ale už by nebolo dobré zacykliť sa v tom. Čítam knihu od Z. Frýbovej "Neděle jak ostvořená pro vraždu" a tá je dosť o žene, ktorá zatrpkla (o.i. po manželovej nevere a rozvode)a zacyklila sa práve v celoživotnom pocite "obete" a "urkivdenej". Nie je to asi bohviečo... Možno si skús prečítať aspoň túto knihu wink (ja ju mám z knižnice).

Upravil(a) Selima (10. 6. 2009 14:49)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#112 10. 6. 2009 14:49

Fanny5
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

helena: tummenupp
Nikde jsem to tu zatím nepsala, ale už jsem musela, když pořád čtu "Martinka je mladá a nemá žádné zkušenosti, všechno jen vyčtené", tak "Martince už je 34, sice nemá děti, ale zkušeností ze vztahů má dost... když s chlapama vážnějí chodí od 18-ti, že lol "

Martinko, nic ve zlém. My se známe i osobně, takže vím, kolik ti je i jsem tě malounko poznala, ale tvoje příspěvky tady na Babi prostě vyzní většinou strašně načteně na naposlouchaně. Nevyzní jako ze zkušenosti, nevyzní jako ze života. Působí pak tak nějak nevěrohodně.
Tím ti chci jen vysvětlit, proč pravděpodobně máš takovouhle zpětnou vazbu od holek.

Není tady

#113 10. 6. 2009 14:50

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Martinka1 napsal(a):

Mrzí mě, že to, co jsem napsala já nebo třeba Pan, je překrucováno.
Bohužel Son čte jiné věci, než jsme napsaly.
To, že za rozpad vztahu můžou oba partneři... je přece něco jiného, než že ona sama je špatná matka a manželka. Tohle jsem tu ani já, ani nikdo jiný nenapsal. - Pokud ano, prosím o citaci, ve kterém čísle příspěvku.

Lidí se můžou chovat jako "oběti" - jenom Ti ostatní můžou za moje trable, já ne... nebo jako "strůjci svého života" - tj. já za to můžu svou částí a ti druzí zase tou svojí... Problém je v tom, že oběti svůj život neřídí...

Son manžel dělal všechno "správně" stejně jako ona. Ale oba dva udělali věci, které vedly k rozchodu.

Opět zdůrazňuju, že jsem nenapsala a ani si nemyslím, že Son je špatná manželka nebo matka. Pouze upozorňuju na riziko, že zůstane v roli oběti - ze které se špatně dostává. Toť vše.

Samozřejmě je to její plné právo, být oběť... pokud chce... - ale pokud chce z té situace ven, tak být obětí jí moc nepomůže.

Martinko, sorry, ale fakt i když to myslíš dobře- některé tvé postřehy se časem  velmi podstatně změní. Stejně jako je podstatně jiný rozchod dvou samostatných  lidí  od  rozchodu  dvou rodičů . Stejně je jiný pohled  45 leté  opouštěné s dětmi   a 34 leté, svobodné, opatrující zatím pouze křečka....... Není to myšleno zle, jen  není vždycky všechno tak, jak se  napíše v knížce.... Prostě  máš právo na svoje názory. Pouze v konfrontaci  s osobní zkušeností je pozměníš.

Není tady

#114 10. 6. 2009 14:52

Vanda
Host

Myslím, že Son tady tyhle věci přednostně neřeší, a nepochybuju o tom, že si se zabezpečením dětí a domova bude vědět rady...nic jiného jí ostatně nezbývá. Spíš jde asi o to, aby co nejrychleji a nejmíň bolestně překonala tohle období....v tom ti, Son, držím palce.

#115 10. 6. 2009 15:00

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

helena napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

To chce ne radit z pozice, mám odžito, ale z pozice - vcítím se do situace...to zn. příklad - podej radu, jak to udělat nebýt služkou a dělat si radost sobě....3 děti, ty na MD, muž na baterky, nebo už vůbec ne...a teď si představ měsíc, kdy chceš se sebou něco udělat - tak si dáme kosmetiku, kadeříka, mohly bychom třeba i tu saunu, nebo solárko..ať si nějaký ten vitamín D a umělé slunce k sobě pustíme, no a ještě, když už budeme v péči o sebe, tak alespoň hodinku - hodinku a půl zaplavat a vyplavit se (týdně) ... a máš k dispozici NA MĚSÍC mateřskou 7800 a nějaké ty přídavky (1200?). Na příspěvěk na bydlení díky pracujícímu (ale nepoužitelnému a neplatícímu manželovi) nemáš, ani na další jiné dávky...a spočítej si do toho nájem, inkaso, možná máš nějakou tu pojistku na děti (co kdyby se jim něco stalo) a jídlo na celý měsíc....uděl mi prosím radu těch, co mají odžito a s tím "děvenko, nebuďte takové, jako jsme byly my"...a ať to má hlavu a patu (logiku)...joo a nezapomeň na ten malý fakt, že chlap není, nebo o půlnoci, či k ránu chodící domů, prarodiče ještě pracují - takže hlídání nepřichází v úvahu, jestli budeš chtít nějakou tu holčinu na hlídání...nezapomeň, že to nebude dělat pro tvoje krásný oči a pomyšlení na školku? To by možná šlo...ale přijde o rodičák a tím pádem bude muset jít pracovat...bude na to všechno mít? Peníze? Čas?

Zas přeháníš... provokativně, leč vcelku zbytečně wink.
3 děti, ty na MD, muž na baterky - to všechno jsem měla, včetně nehlídací babičky (druhá byla cca 300 km od nás, tudíž k dispozici výjimečně). Jen jsem holt neměla tu "potřebu" dělat se sebou všechno to, co uvádíš, natož v jednom měsíci naráz vissla - krom toho to nesouvisí s tím, zda ne/děláme služky.
Víš, ono se dá leccos dělat i s dětmi - my, tehdy matky na MD, jsme třeba chodily na bazén a nebyl problém, abychom si na střídačku zaplavaly. Děti jsme si taky hlídaly navzájem, když bylo potřeba něco zařídit, na prcky jsme šily, pletly... jednak proto, že moc hezkého oblečení nebylo, druhak, že se nějaká kačka ušetřila - třeba právě na tu radost pro nás. Navíc se tím občas dalo i přivydělat - nebyly všechny maminky na ruční práce, ale chtěly taky big_smile.
A pomyšlení na školku? Dokonce na jesle, od 2 let dětí nejpozději - protože pak už nebyla od státu ani kačka a musely jsme, ó hrůzo, jít do práce.

heleno - já se neptala na historii a jak si to dělala - já se ptala, jak bys to dělala teď - v soucvislosti s tou větou " děvenky, nebuďte takové, jako jsme byly my"
Takže co jsem se dozvěděla? Nic - jen vzpomínka na časy dávno minulé...ale teď je teď a se zkušenostma z těch dob prožitých - napiš Sonrise, jak to má dělat. Mmch. ono je toho moc, chtít si v jednom měsíci zajít ke kadeřníkovi, na masaž, na sounu, či solárko a zaplavat 1x týdně? Vždyť tohle přeci radíte - udělej něco pro sebe - a co nejdřív, ukaž tomu svému, o co přichází....no, kdyby si tyhle aktivity měla rozložit do celého roku, pak by to nemělo asi ten kýžený překvapující efekt pro tokajícího manžela" aby viděl"....
Tak to zkus znova heleno a líp....

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#116 10. 6. 2009 15:14

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

A kde jsou další přispěvovatelky s radou nikoliv jen CO má Sonrisa udělat, ale především s radou JAK to má udělat?

Vando - jistě, že se Sonrisa s tím popere, nic jiného ji ani nezbývá - takže jak asi bude vypadat jeden jediný takový měsíc...třeba tento - červen? Nebo červenec? Zkus se nad tím zamyslet a nevytáčej se... Představ si sebe samu ve stejném psychickém rozpoložení - 3 děti, ty na MD, peněz pomálu a teď bys CHTĚLA použít ty dobrosrdečné kopance, jak se z toho co nejlépe a bez úhony vyhrabat. Piš - tohle je k Sonrise možná to nejlepší, co ji můžete dát...radu, JAK to všechno zvládnout. (a nezapomeň na ty peníze - má jich málo a těžko bude tatík ochotný jen tak cálovat, když má za zády požíračku peněz, aby se před ní natřásal)

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#117 10. 6. 2009 15:18

helena
♥♥♥♥♥♥♥

ak to zkus znova heleno a líp....
Ani mě nenapadne, Zklamčo http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif - já neměla snahu a potřebu sonrise radit, reagovala jsem na xxxx. No a když máš touhu dělat jí tiskovou mluvčí, odpověděla jsem tobě. Ona si son vybere sama, co a když bude chtít.

Není tady

#118 10. 6. 2009 15:23

Vanda
Host

Zklamaná napsal(a):

Vando - jistě, že se Sonrisa s tím popere, nic jiného ji ani nezbývá - takže jak asi bude vypadat jeden jediný takový měsíc...třeba tento - červen? Nebo červenec? Zkus se nad tím zamyslet a nevytáčej se... Představ si sebe samu ve stejném psychickém rozpoložení - 3 děti, ty na MD, peněz pomálu a teď bys CHTĚLA použít ty dobrosrdečné kopance, jak se z toho co nejlépe a bez úhony vyhrabat. Piš - tohle je k Sonrise možná to nejlepší, co ji můžete dát...radu, JAK to všechno zvládnout. (a nezapomeň na ty peníze - má jich málo a těžko bude tatík ochotný jen tak cálovat, když má za zády požíračku peněz, aby se před ní natřásal)

Sonriso, prosím, napiš.....je TOHLE to, co čekáš od téhle diskuse, a s čím jsi sem přišla? Nebo se spíš potřebuješ vypovídat, srovnat myšlenky a nechat se pochovat v prostředí, kde nemusíš nic moc vysvětlovat?

#119 10. 6. 2009 15:28

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

helena napsal(a):

ak to zkus znova heleno a líp....
Ani mě nenapadne, Zklamčo http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif - já neměla snahu a potřebu sonrise radit, reagovala jsem na xxxx. No a když máš touhu dělat jí tiskovou mluvčí, odpověděla jsem tobě. Ona si son vybere sama, co a když bude chtít.

aha...takže si v koncích - nevíš...to se dalo očekávat, fakt jsem ani nic jiného nečekala, než vytáčky a podobné.

Není tady

#120 10. 6. 2009 15:29

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Zklamčo jsem tu ! 

A kde jsou další přispěvovatelky s radou nikoliv jen CO má Sonrisa udělat, ale především s radou JAK to má udělat?

kapitulation No já myslím, že až se  Son  vrátí z té manikury , pedikůry , kadeřnice, vizážistky, dvouhodinovky ve fitku a  příjemné večeře při svíčkách s převozníkem, tak nám to napíše..... kapitulation

Myslím, že dnes odpoledne  pofouká asi tisíc bebínek,  vyvenčí děti, uvaří večeři,  vybere  a pověsí  pračku , koukne do peněženky, zjistí, že tam je ještě furt průvan a půjde spát.... Asi tak  stažená jako po těch dvou hodinách ve fitku...
Možná, že pokud jí zas nepřijde nějaká  hnusobná smska od  milenky, tak si začne už v hlavě rovnat myšlenky JAK dál... Ale nevím,jestli už to je teď  ten správný stav na čtení jiných knížek, než té o Ferdovi Mravencovi dětem na dobrou noc.  Já tedy nevím jak ostatní mámy na MD, ale já odpadám přesně v okamžiku, kdy se pokouším cca 22:30 začízt louskat nějaký poučný text. Připadá mi to jak z jiné planety- večer si  v klidu číst knížku. To je asi tisíckrát- mami chci čůrat, mami mám žízeň,mami  vyplo se mi dvdíčko s pohádkou, mami něco mi tu leze.... A když konečně usne jsem na odpis. a to už mám prcka jen jednoho..... roll

Bože lidi, jak by bylo na světě krásně , kdybychom se viděli  face to face a hned by bylo jasno, kdo kterou zpívá a jak moc je to od srdce..... stolt

Není tady

#121 10. 6. 2009 15:31

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Vanda napsal(a):

Zklamaná napsal(a):

Sonriso, prosím, napiš.....je TOHLE to, co čekáš od téhle diskuse, a s čím jsi sem přišla? Nebo se spíš potřebuješ vypovídat, srovnat myšlenky a nechat se pochovat v prostředí, kde nemusíš nic moc vysvětlovat?

a že Sonrisa napsala, že ji mrzí, že ji dáváte za vinu, že je jako matka, než partnerka...tak by určitě chtěla vědět (já taky - neboť já se starám o muže a děti taky takhto - už jsem psala, že vše pro rodinu a vztah) jak se z takové té matky všestarající a obětavé stát JEN partnerkou pro muže a JEN matkou pro děti.....a já bych ještě ráda věděla - kde pak bude ona sama - jako osobnost, jako člověk...

Není tady

#122 10. 6. 2009 15:36

majkafa
Host

zuzi777a napsal(a):

Bože lidi, jak by bylo na světě krásně , kdybychom se viděli  face to face a hned by bylo jasno, kdo kterou zpívá a jak moc je to od srdce..... stolt

Oblečte si dresy, keď sme takto v kope, nech vidíme všetci, kto za koho kope big_smile
Elán.

Reakce na zuzi:
Myslím, že když si žena na mateřské a kdykoliv číst chce, tak bude.
Měla jsem dvě děti necelé tři roky po sobě, když jim byl necelý rok a necelé 4, manžel šel na vojnu. Na vše jsem byla sama. Rodiče a příbuzní 509 km daleko.
A přesto jsem si četla. Večer před spaním nebo odpoledne, když spaly děti a práci jsem měla hotovou. Protože jsem chtěla.

#123 10. 6. 2009 15:38

Vanda
Host

zuzi777a napsal(a):

Připadá mi to jak z jiné planety- večer si  v klidu číst knížku. To je asi tisíckrát- mami chci čůrat, mami mám žízeň,mami  vyplo se mi dvdíčko s pohádkou, mami něco mi tu leze.... A když konečně usne jsem na odpis. a to už mám prcka jen jednoho..... roll

Zuzi, promiň mi otázku, ale - kde je v té době tvůj manžel? Proč to dítě všechno směřuje na tebe? Podle psaní to vypadá, jako bys bydlela sama s tím prckem.....

#124 10. 6. 2009 15:41

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

majkafa napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

Oblečte si dresy, keď sme takto v kope, nech vidíme všetci, kto za koho kope big_smile
Elán.

Reakce na zuzi:
Myslím, že když si žena na mateřské a kdykoliv číst chce, tak bude.
Měla jsem dvě děti necelé tři roky po sobě, když jim byl necelý rok a necelé 4, manžel šel na vojnu. Na vše jsem byla sama. Rodiče a příbuzní 509 km daleko.
A přesto jsem si četla. Večer před spaním nebo odpoledne, když spaly děti a práci jsem měla hotovou. Protože jsem chtěla.

Majko, já neříkám, že bych si nechtěla číst. Jen  říkám, že mi po celodenním presu padne knížka z ruky... No a když  náhodou opravdu  do nějaké zapadnu a čtu do 2 nebo do 3 do rána , tak jsem druhý den jak mátoha.. No a vzhledem k tomu, že k mojí práci patří být vzhůru a občas makat rukama, tak to nejde moc dohromady....  stolt
Kdyby šlo jen o to chtění..... wink

Není tady

#125 10. 6. 2009 15:46

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Zklamaná napsal(a):

aha...takže si v koncích - nevíš...to se dalo očekávat, fakt jsem ani nic jiného nečekala, než vytáčky a podobné.

Prd a vořech, beruško big_smile Věděla bych...
Jenže sonrisa mě o radu nežádala, víš. Tudíž nemám důvod ani touhu nevyžádané rady násilím cpát. Ani proto, že ty by sis to třeba přála reta

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí