|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
sonrisa_1976 napsal(a):
....já se jen snažila dělat to, co jsem považovala za správné a dobré, a to samé dělám teď, nečtu knížky o tom jak se mám stát superženou a ani nebudu....já ji ani nechci být, jsem prostě jen obyčejná ženská, máma tří dětí, který je teď šíleně zle, jsem zmatená....a smutná....cítím se odkopnutá, špinavá.... nevím jak to ještě popsat.... prostě chvílema jej chci zpátky a chvílema vůbec ne.... je to čerstvý, zatím to všechno moc bolí a já se jen snažím to ustát a být statečná..... děti si nazaslouží kvůli táty který nechce jejich mámu, aby mě viděli uřvanou a vzteklou nebo já nevím co.... pro ně chci žít.... dát jim to co budou potřebovat a něco k tomu na vrch.... třeba tu čokoládku apod.
Třeba si vezmu nebo jsem si už vzala i z těch kopanců..nevím...já jen prostě chci už z toho kolotoče ven, chtěla bych aby se začal chcovat jako táta.... když už jako o manžela jsem o něj přišla....a je jedno jestli vlastní vinou či nikoli....já jen chci být dobrou mámou.....
Son, tyhle Tvé pocity jsme měly všechny (nebo tedy já určitě). Ale je důležité, abys v tom nezůstala dlouho. A bohužel - ať chceš nebo nechceš - na výběr máš jen Ty. Je těžké den ze dne "vystřízlivět", to chápu, ale z toho kolotoče můžeš vyskočit jen Ty. A to, že si přeješ, aby se on choval nějak jinak - můžeš mu to říct, ale změnit ho nemůžeš.
Finanční nouze je velký problém, to je jasné. Můžeme si tady na Tvého muže společně zanadávat a říct, že je to k.retén, ale to nic nezmění. Kroky musíš podniknout jen Ty - ať už soudně nebo přes sociálku. Poradit Ti může max. Pisatel (jako právník).
Není tady
jo a s tím plácáním v bahně.... asi tak si momentálně připadám.....
..a kopance? Ano byli, a brečela jsem u těch příspěvků, kde mi bylo řečeno jak jsem špatná manželka... že je to moje vina....třeba je, ale já mám prostě zato , že jsem dělala vše jak nejlépe jsem mohla.....
Není tady
Son, věř tomu, že BUDE LÍP. Za obzorem zas začne vykukovat sluníčko a ty všechno zvládneš, uvidíš. Jen teď je to, jak píše Selima, horská dráha, ale to se ustálí. Podle psaní jsi šikovná holka.
A nejsi a nebyla jsi "špatná" manželka. Člověk opravdu dělá věci, jak v té chvíli nejlíp umí. Později, až to nebude tak bolet, se můžeš ohlédnout...a zhodnotit.
Upravil(a) Vanda (10. 6. 2009 11:11)
Vanda napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
fajn, tak ať pobavíme davy - příklad 4 školičky v Plzni...
jedna školička: Cena: 1200,-Kč
V ceně není zahrnuto ubytování a strava.
Ubytování je možné za 100,-Kč ve vlastním spacáku v centru, strava vlastní nebo v blízkých restauracích.
znásobím to 4x....4800,- za pokec
Koliba - cena za 1 školu...1950,- je jich tam 5 - počítám -li že cena školení dle Plzně, kde si vše (ubytování, stravu, dopravu) hradí každá sama, je tedy cena opět 1200,- za pokec - násobeno 5x = 6.000,- za pokec
No a co to neusátlé opakování - stále stejné nicky se hlásí - co mě, jako podnikatele napadne? No asi musí opakovat, protože to prostě nestačí. Nic se nenaučily... nebo pak to je fakt už jen o tom vzájemném pokecu navzájem blízkých, občas setedy vyskytne nějaká nová "dušička"...a jestli to probíhá stejným stylem jak zde, tak mě je té nové fakt líto, jak se tam do ní na tom školení všichni pustí a hustí do ní naučené fráze. Přijede se domů...plno euforie, jak jste si užily...a během týdne nálada pod bodem mrazu..a neříkej, že to tak není, nečtu jen taky diskuze po nevěře, četla jsem i jiné chaty, kde pustíte své emoce z uzdy.1.Davy jsi opravdu mohla pobavit....k čemu to násobení? 4800 nebo 6000 je co za číslo?
2.Na školičky jezdí dámy, které musejí počítat každou korunu, takže se jim třeba hodí, že si jídlo přivezou a spaní je na místě....taky si můžou zaplatit hotel, přece.
3.Jak víš, že "za pokec"? Opět kávová sedlina, nebo pro změnu čajové lístky?
Napadlo tě někdy se podívat, kolik stojí seminář třeba Modré alfy? Také se tam lidé vracejí...protože jim to něco přináší. Třeba to, že se lidé vracejí, svědčí spíš o kvalitě těch seminářů - to ti nedošlo ve tvém boji?
No je vidět, že neumíš násobit - takže to se vztahuje od školičky 1 až 4 nebo 5 - stačí takhle matematika první třídy?
Ano, na školičky jezdí dámy, co počítají každou korunu - hele, kdysi jsem od Pandory četla větu, v jejích začátcích, co ona chce pro tyhle dámy - a půjčila si na to větu od Kiyosakiho - že je nenakrmí rybou, ale že je naučí ty ryby lovit - vznosná myšlenka - ale ona ji pojala "blbě" ona stále krmí dámy rybama, ale sama se teprve učí lovit ty ryby sama. Naivně jsem si myslela, že Pandora pochopila větu Kiyosakiho správně - nepochopila. Že bude učit právě ty ryby lovit...
Kávová sedlina nebo čajové lístky jdou zcela mimo mě - mě stačí prosý logický uvažování. A že někdy to vyhecování je spíše ke škodě, než k užitku - viz. jedna dáma s miminem v podpaží v době mateřské na popud osvícených opouští rodinu a jde za svým....a v současnosti se plácá na pokraji chudoby - kecy typu, to přežiješ a bude líp ji v této chvíli ztěží pomohou, když někde bydlí v polorozpadlé chatrči a má sotva na kus žvance pro dítě.
Není tady
Son,
taky jsem pár dobře míněných příspěvků obulela. Asi to bez toho nejde, když je člověk takový celý bolavý a nevěří si, tak se ho pak leccos dotýká. Teď už radši moc nepíšu, maximálně SZ. (Jsem si z toho vzala ponaučení 
On to tady stejně nikdo z nás není schopen vidět nějak "objektivně", kolikrát se člověk ani neumí trefně vyjádřit, spíš jen dostat ze sebe ten hnus ven, viď?
Kolikrát ani nepotřebuješ ty "rady", ale jen tu náruč, které se můžeš držet a která Tě nebude soudit a hodnotit.
Drž se, Son.
Není tady
sonrisa_1976 napsal(a):
..a kopance? Ano byli, a brečela jsem u těch příspěvků, kde mi bylo řečeno jak jsem špatná manželka... že je to moje vina....třeba je, ale já mám prostě zato , že jsem dělala vše jak nejlépe jsem mohla.....
sonriso,
určitě jsi udělala vše tak jak jsi nejlépe uměla - (tady bych si dovolila bazírovat na slovíčku "uměla") a to je důležitý, i když jsi dělala chyby, jako děláme my všechny, učíme se chybama...
Není tady
sonrisa_1976 napsal(a):
Son, ber ty "kopance" jako důkaz toho, že jejich "autoři" ;-) se ti snaží poctivě poradit - kromě pofoukání bolístky nabízí i nějakou tu zkušenost, leckdy určitě bolestně nabytou. Můžou už být fakt hodně daleko... Ber prostě to, co nějak dokážeš pobrat - na to ostatní se vykašli. Zatím. A drž se 
Není tady

sonrisa_1976 napsal(a):
...je dobře že si to tu napsala, někdo to chápe bez toho, že bys to musela psát a někdo se bude donekonečna tvářit že když ti napíše, že si mu dělala mámu protože si mu pomohla hledat práci, že to je ok a můžeš si za svoje pocity sama...proto jsem se divila, že to samé nepíšou na vlákno o úmrtí, když rozvod je stejně traumatizující jako smrt a přidá-li se k tomu rozvodu ještě blbá milenka, která ti píše jak se maj tak to může být i traumatizujíčtější než smrt. Ale ty nejsi typ, který tu bude plakat donekonečna/ jak píše nabuko/, myslim, že si dost silná, už z toho, že se dokážeš ozvat naučené klace a že máš zdravej vztek, ty co to budou mít donekonečna před sebou tu v tvojí fázi píší o tom jak je nebaví život a to ty rozhodně nejsi...vydupej si alimenty na sebe a na děti a bude dobře....nekterý holky to mají o to lehčí, že jim odcházející partner slíbí dost peněz na děti a pak jim je taky dává, to není tvuj případ, tak se nedej, oni už mu to u soudu vypočítají ...
Není tady
Zklamaná napsal(a):
jedna dáma s miminem v podpaží v době mateřské na popud osvícených opouští rodinu a jde za svým....a v současnosti se plácá na pokraji chudoby - kecy typu, to přežiješ a bude líp ji v této chvíli ztěží pomohou, když někde bydlí v polorozpadlé chatrči a má sotva na kus žvance pro dítě.
(Myslíš, že by někdo něco takového udělal na jakýkoli "popud" jakýchkoli "osvícených"? Že to ta dáma udělá, protože jí to někdo nakuká? ) Udělat to může jedině proto, že to tak cítí, že třeba volí menší zlo, zvažuje, váhá a volí....Jsme zas u toho....Za svoje rozhodnutí a jeho dopady nesu odpovědnost.
Pokud už se někdo do takové situace dostane, můžeš tady, virtuálně, pomoci jak? Mlčet, když nechceš utěšovat, protože to "stěží pomůže"? Nebo....?
Son,
" Bez zraků a za mraky, začínají zázraky"
čtu si celé tvé vlákno a připomínáš mi moji spolužačku, které se stalo to stejné... Když jsme si o tom povídaly, nemohla jsem ji poradit, nikdy jsem nebyla v její situaci. Ale byla jsem s ní, i když si stěžovala a nadávala, šlo o to říct to nahlas a moc věcí si pak dokázala srovnat v hlavě. U něčeho jsme se pak nasmály, protože po tom, co jsou věci vyslovené nahlas vypadají malicherně. A o to tu šlo. Nevyřešila svou situaci rychle, trvalo to, ale šlo to... I u tebe to půjde, ty to víš, ale ještě to nejde, co?. Některé věci si musí člověk odžít, aby pak věděl že takhle už nikdy...
Držím ti pěstičky...
Není tady

zuzi777a napsal(a):
javena napsal(a):
sonrisa_1976 napsal(a):
.. pro mě ona..ta "milenka" je prostě potvora, co odvedla dětem tátu a mě manžela....navíc sama je vdaná a má dítě..... a můj manžel je pro mě slaboch, který se tomu nedokázal postavit a prostě mu spadl mozek do rozkroku....bohužel pro nás....
Sonri, pozor, kdo nechce, nenechá se odtáhnout. Se slabochem souhlasím, ale ona, ať se ti to líbí, nebo ne, si prostě teď chrání to "svý". Až zjistí, co je to za kvalitu, možná se bude divit, možná jim to vyjde...
Zaměř se na sebe - TY a DĚTI. To je důležitý. Oni dva ne.
Vím, že je to těžký..., ale ty to zvládneš. Jestli ne, budeš jednou stará bába, co bude říkat dětem a vnoučatům, co táta/děda, kampak jel s tou rajdou na dovolenou?
Souhlas! Ale mě nevadí ani po 26 letech označit 1.manžela milenku za rajdu.....
![]()
Lepší si z ní dělat po letech šoufky , než se vracet k prožitkům během té první odhalené nevěry...
Já teda doufám, že až si manža někoho najde, budu ji brát (kvůli dětem) normálně, jako partnerku. Pravda je, že to nebude ta, co si s ní vylepšoval manželskej život, ale to taky nebyla rajda. Mamina od dětí, normoš ženská.
Dokonce jsem se nedávno musela zamyslet, jak to tenkrát vlastně bylo. Nějaký příspěvek ve smyslu - která z nás to brala jak... a já už si na to moc nemohla vzpomenout. Ne, že by to tenkrát nebolelo
, ale už je to pravěk... 
Není tady

sonrisa_1976 napsal(a):
VŠETCI robíme, ako v danej chvíli najlepšie vieme... svojím spôsobom sj tvoj muž.
Tristné, ale je to tak. Robila si to, čo si cítila ako správne, to je OK - len by som zauvažovala and podobnými skúsenosťami žien, či niečo, čo sa opakuje v príbehoch(a trebárs aj robené v najlepšej viere) nie je niekedy skôr na škodu ako na úžitok. To je celé. nie je to o tom hodnotiť, aká si a a aká si bola, je to o tom, povedať si, čo bol prípadne chybný krok. Keď sa ti nepodarí bábovka, asi to neznamená, že už nikdy nezapneš rúru, ale zrejme sa pokúsiš zistiť, ČO si urobila zle, aby to nabudúce vyšlo lepšie.
A ono to nabudúce bude... 
Upravil(a) Selima (10. 6. 2009 11:32)
Není tady

OZ napsal(a):
sonrisa_1976 napsal(a):
..a kopance? Ano byli, a brečela jsem u těch příspěvků, kde mi bylo řečeno jak jsem špatná manželka... že je to moje vina....třeba je, ale já mám prostě zato , že jsem dělala vše jak nejlépe jsem mohla.....Son, ber ty "kopance" jako důkaz toho, že jejich "autoři" ;-) se ti snaží poctivě poradit - kromě pofoukání bolístky nabízí i nějakou tu zkušenost, leckdy určitě bolestně nabytou. Můžou už být fakt hodně daleko... Ber prostě to, co nějak dokážeš pobrat - na to ostatní se vykašli. Zatím. A drž se
...kdyby nabízeli zkušenosti bylo by to prima, leckdy tu ale SOUDÍ /sami souzení odsuzují
/ ty co žádné deti nemají, nebo je mají dospělé rozprchlé po svých, nebo ani nikdy nebyly vdané. Když už někomu chci nabídnout zkušenost tak se nad ní musim zamyslet, kolik takové zkušenosti dotyčná unese / na pohřeb taky nepřijdeš s tím, že si někdo hodil laso protože jste na něj byli zlí-nic takovéh nejde ani posoudit pokud sdotyčným nežiješ/. To jak se tu řešilo, že son mužovi pomáhala se sehnáním práce a vydomněnkují si z toho, že mu dělala matku??
a pak jí odsoudí za to, že kvuli matkovatění on má teď jinou mi přijde na hlavu padlé. Lidi, kteří tu tohle předvádí a pak chtějí někomu radit na seancích mi nepřijdou normální...
Není tady
Vanda napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
jedna dáma s miminem v podpaží v době mateřské na popud osvícených opouští rodinu a jde za svým....a v současnosti se plácá na pokraji chudoby - kecy typu, to přežiješ a bude líp ji v této chvíli ztěží pomohou, když někde bydlí v polorozpadlé chatrči a má sotva na kus žvance pro dítě.
(Myslíš, že by někdo něco takového udělal na jakýkoli "popud" jakýchkoli "osvícených"? Že to ta dáma udělá, protože jí to někdo nakuká? ) Udělat to může jedině proto, že to tak cítí, že třeba volí menší zlo, zvažuje, váhá a volí....Jsme zas u toho....Za svoje rozhodnutí a jeho dopady nesu odpovědnost.
Pokud už se někdo do takové situace dostane, můžeš tady, virtuálně, pomoci jak? Mlčet, když nechceš utěšovat, protože to "stěží pomůže"? Nebo....?
Konktrétně tento případ jsem docela hodně sledovala, proto také vím, jak na tom v současné době je. A že udělala ten krok, jaký udělala, ano - udělala ho sama -ale na váš popud, neboť ta vaše hustilka do ní byla dost hustá. Takž kdyby jste do některé začaly hustit - hoď si mašli, tvůj život už stejně stojí za ..... tak takováto povaha, co nedomýšlí budoucnosti byto klidně udělala. A ano, máš velkou pravdu - nakukaly jste toho do ní poměrně dost. Vzala si od Vás rady, ale nedomyslela, že ji převážně radí ženský, co mají děti větší, nebo už osamostatněné, že ji radí dámy, co si hrají na vlastním písku a nenesou odpovědnost za někoho jiného (dítě). Už tenkrát jsem vám na té diskuzi chtěla napsat toto - proč si ji Pandora nevezme k sobě i s dítětem - to by byla mnohem větší pomoc, než virtuální rady, s kterými ji pak v důsledcích nedokážete dál pomoct. Teď už nemá ani internet a pokud se někdy dostane k blízkosti net kavárny, ani nemá na to, aby si tam půlhodinku zasurfovala. Ano, možná cítila, že to, co jste ji poradily je pro ni dobré - ale načasování té akce bylo zcela mimo mísu - dostaly jste ji do větších problémů, než původně měla - a teď ji chlácholíte - kopance ji sice ukázaly cestu, současné chlácholení ji chleba nekoupí.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Klubko napsal(a):
Zkamaná a není to prostě jen na uvážení těch dotyčných co se přihlásí? Máš pocit, že nejsou svéprávní, aby sami zvážili, kam své vydělané peníze vloží, a že fakt nepotřebují tiskovou mluvčí, zda je to správně, nebo ne?
Víš, kolik je na světě reklamy na nedůležité věci, výrobky, kterým lidé taky podléhají? Proč se neagituješ třeba u doplňků na hubnutí, když nefungují a tolik žen za ně utrácí své těžce vydělané peníze? Těch ti není líto? Tam nepotřebuješ ukazovat cestu, že je to špatně?![]()
Až budu na serveru o hubnutí, klidně budu agitovat - ale teď jsem tady a tak agituju tady. O co ti jde? Achych mlčela? Nebudu! Já si svůj názor na věc vždy řeknu ať se to dotyčným líbí, nebo ne. Za tu dobu, co tu jsem si asi nepochopila, že já nejsem ta, co se stáhne do kouta a bude tam ronit slzy. Tohle ode mě neočekávej, to neudělám ani kvůli tobě, ani kvůli jiným, natož pro samozvané "přirozené autority" co se samy plácaly v blátě a teď po bitvě se pasovaly na generály.
Proč někteří lidé mají hned na pár normálních dotazů konfrontační tón? Kde píšu o tom, aby jsi neříkal co si myslíš? Překrucuješ věci.
Klidně si vyskakuj, vykřikuj. To je tvoje právo.
Není tady
Zklamaná napsal(a):
Konktrétně tento případ jsem docela hodně sledovala, proto také vím, jak na tom v současné době je. A že udělala ten krok, jaký udělala, ano - udělala ho sama -ale na váš popud, neboť ta vaše hustilka do ní byla dost hustá. Takž kdyby jste do některé začaly hustit - hoď si mašli, tvůj život už stejně stojí za ..... tak takováto povaha, co nedomýšlí budoucnosti byto klidně udělala. A ano, máš velkou pravdu - nakukaly jste toho do ní poměrně dost. Vzala si od Vás rady, ale nedomyslela, že ji převážně radí ženský, co mají děti větší, nebo už osamostatněné, že ji radí dámy, co si hrají na vlastním písku a nenesou odpovědnost za někoho jiného (dítě). Už tenkrát jsem vám na té diskuzi chtěla napsat toto - proč si ji Pandora nevezme k sobě i s dítětem - to by byla mnohem větší pomoc, než virtuální rady, s kterými ji pak v důsledcích nedokážete dál pomoct. Teď už nemá ani internet a pokud se někdy dostane k blízkosti net kavárny, ani nemá na to, aby si tam půlhodinku zasurfovala. Ano, možná cítila, že to, co jste ji poradily je pro ni dobré - ale načasování té akce bylo zcela mimo mísu - dostaly jste ji do větších problémů, než původně měla - a teď ji chlácholíte - kopance ji sice ukázaly cestu, současné chlácholení ji chleba nekoupí.
Promiň, ale tvoje neustálé vnucování pocitu "viny" jiným a pasování se za samozvaného soudce zachází už příliš daleko.Také už chápu, jak sis dokázala "odvinit"svého manžela a proč jsou všechny milenky (jak to nazýváš?
.Člověk se někdy odkope úplně nechtěně, viď? Měj se fajn.
Upravil(a) Vanda (10. 6. 2009 12:08)
Vanda napsal(a):
Zklamaná napsal(a):
Vanda napsal(a):
Pokud už se někdo do takové situace dostane, můžeš tady, virtuálně, pomoci jak? Mlčet, když nechceš utěšovat, protože to "stěží pomůže"? Nebo....?Konktrétně tento případ jsem docela hodně sledovala, proto také vím, jak na tom v současné době je. A že udělala ten krok, jaký udělala, ano - udělala ho sama -ale na váš popud, neboť ta vaše hustilka do ní byla dost hustá. Takž kdyby jste do některé začaly hustit - hoď si mašli, tvůj život už stejně stojí za ..... tak takováto povaha, co nedomýšlí budoucnosti byto klidně udělala. A ano, máš velkou pravdu - nakukaly jste toho do ní poměrně dost. Vzala si od Vás rady, ale nedomyslela, že ji převážně radí ženský, co mají děti větší, nebo už osamostatněné, že ji radí dámy, co si hrají na vlastním písku a nenesou odpovědnost za někoho jiného (dítě). Už tenkrát jsem vám na té diskuzi chtěla napsat toto - proč si ji Pandora nevezme k sobě i s dítětem - to by byla mnohem větší pomoc, než virtuální rady, s kterými ji pak v důsledcích nedokážete dál pomoct. Teď už nemá ani internet a pokud se někdy dostane k blízkosti net kavárny, ani nemá na to, aby si tam půlhodinku zasurfovala. Ano, možná cítila, že to, co jste ji poradily je pro ni dobré - ale načasování té akce bylo zcela mimo mísu - dostaly jste ji do větších problémů, než původně měla - a teď ji chlácholíte - kopance ji sice ukázaly cestu, současné chlácholení ji chleba nekoupí.
Promiň, ale tvoje neustálé vnucování pocitu "viny" jiným a pasování se za samozvaného soudce zachází už příliš daleko. Měj se fajn.
Promiň, ale vaše (i tvoje) vnucování pocitu "viny" a pasování se na samozvané "přirozené autority" zachází také příliš daleko. Měj se fajn - já se mám 
ps. pořád si budeš o mě natloukat nos....pořád ses nepoučila 
Není tady
xxxx, mám dotaz. Možná trochu
(promiň, son), ale fakt mě to zajímá 
Včera jsi psala ono se lehce radí jak nedělat v domácnosti služku a žít si vlastním životem pro radost, když jsou děti dospělé a padesátka na krku... a teď zas nebo je mají dospělé rozprchlé po svých.
To si opravdu myslíš, že těm "dospělejším", co si žijou (konečně
) taky pro svoji radost, dětičky dospěly jaksi bez jejich přičinění? Že už zapomněly, co znamená jedno, dvě, tři malý děti, bez hlídání, bez výraznější pomoci odkudkoli? Víš, já bych řekla, že "modří už vědí" a právě proto se snaží těmi, podle tebe hraběcími, radami zkusit předat svoje zkušenosti = "děvenky, nebuďte takový, jako jsme byly my".
Není tady
xxxx napsal(a):
OZ napsal(a):
sonrisa_1976 napsal(a):
..a kopance? Ano byli, a brečela jsem u těch příspěvků, kde mi bylo řečeno jak jsem špatná manželka... že je to moje vina....třeba je, ale já mám prostě zato , že jsem dělala vše jak nejlépe jsem mohla.....Son, ber ty "kopance" jako důkaz toho, že jejich "autoři" ;-) se ti snaží poctivě poradit - kromě pofoukání bolístky nabízí i nějakou tu zkušenost, leckdy určitě bolestně nabytou. Můžou už být fakt hodně daleko... Ber prostě to, co nějak dokážeš pobrat - na to ostatní se vykašli. Zatím. A drž se
...kdyby nabízeli zkušenosti bylo by to prima, leckdy tu ale SOUDÍ /sami souzení odsuzují
/ ty co žádné deti nemají, nebo je mají dospělé rozprchlé po svých, nebo ani nikdy nebyly vdané. Když už někomu chci nabídnout zkušenost tak se nad ní musim zamyslet, kolik takové zkušenosti dotyčná unese / na pohřeb taky nepřijdeš s tím, že si někdo hodil laso protože jste na něj byli zlí-nic takovéh nejde ani posoudit pokud sdotyčným nežiješ/. To jak se tu řešilo, že son mužovi pomáhala se sehnáním práce a vydomněnkují si z toho, že mu dělala matku??
a pak jí odsoudí za to, že kvuli matkovatění on má teď jinou mi přijde na hlavu padlé. Lidi, kteří tu tohle předvádí a pak chtějí někomu radit na seancích mi nepřijdou normální...
Já si opravdu nevšimla, že by tady někdo někoho odsuzoval. Jsou to příliš silná slova.
Prošla jsem si v podstatě tím podobným jako Son (s rozdílem, že já měla jedno a ona tři děti - což je samozřejmě min. finanční rozdíl jako blázen), snažím se jí tu dát svůj pohled. A snažím se ho dát tak, jak vím, že mě to kdysi pomohlo. Ty jsi byla jeden z lidí, kteří si servítky rozhodně nebrali a taky jsi mě párkrát "nakopla" - a vzala jsem to úplně stejně od Tebe jako od Pan (jen jsem se časem rozhodla, kterým směrem se vydám, protože je mi příjemnější). Před dvěma lety tu byla opravdu jiná atmosféra. Nepoukazovalo se tu pořád na nějaké skupiny, podskupiny a nadskupiny. Prostě každý řekl svůj názor, který se buď ujal nebo neujal, nad kterým se někdo buď zamyslel nebo nezamyslel, ale bylo to takové čistší, upřímnější.
Je mi líto, ale opravdu přeměnu Života po nevěře na Ring spojuji s jednou či dvěma osobami - a dovolíte-li mi konstatatovat - nepovažuji tuto přeměnu za vydařenou. Z láskyplného nakopávání se stal agresivní útok.
Není tady
a pasování se na samozvané "přirozené autority"
to je docela zajímavý protimluv...
Přirozená autorita je proto přirozená, že se s ní člověk většinou narodí jako s "darem".
Autoritu si nelze ani naordinovat, ani vyvzdorovat
ani vynutit. Autoritu buď člověk má nebo nemá a většina psychologů se shoduje v tom, že že to nelze ani naučit...
Autorita u člověka se mimo jiné snadno pozná podle toho, že má člověk ostatním co říct, že jej druzí většinou dobrovolně poslouchají a respektují.
Podívám- li se na zdejší obsazení babinetu, tak mám celkem jasno ( podle skutečných činů) kdo autoritou je, kdo není a kdo si na ní hraje...
Taky dostávám spoustu e-mailů a SZ s názory některých jednotlivců, že se v poslední době diskuze nedají číst, že jsou přehlídkou ztraceného času a pluralitní názory se vytratily, protože ješitnost a samolibost se obtížně překřikuje. Konec konců je i zbytečné pouštět se stále do nesmyslných konfrontací jen proto, že to někoho baví. Škodí to úrovni této poradny naprosto jednoznačně a ti , kteří by si rádi poslechli i názory někoho jiného než jen těch , které se tu vyskytují momentálně nejčastěji, odcházejí pryč.
Třeba si potom s mnohými povídám už jen soukromě a to je někdy škoda, protože by si z některých osobních záležitostí a jejich řešení mohli vzít inspiraci i další nebo nově příchozí.
helena napsal(a):
xxxx, mám dotaz. Možná trochu http://fora.babinet.cz/img/smilies/offtopic.gif (promiň, son), ale fakt mě to zajímá http://fora.babinet.cz/img/smilies/stolt.gif
Včera jsi psala ono se lehce radí jak nedělat v domácnosti služku a žít si vlastním životem pro radost, když jsou děti dospělé a padesátka na krku... a teď zas nebo je mají dospělé rozprchlé po svých.
To si opravdu myslíš, že těm "dospělejším", co si žijou (konečně http://fora.babinet.cz/img/smilies/stolt.gif) taky pro svoji radost, dětičky dospěly jaksi bez jejich přičinění? Že už zapomněly, co znamená jedno, dvě, tři malý děti, bez hlídání, bez výraznější pomoci odkudkoli? Víš, já bych řekla, že "modří už vědí" a právě proto se snaží těmi, podle tebe hraběcími, radami zkusit předat svoje zkušenosti = "děvenky, nebuďte takový, jako jsme byly my".
sice píšeš xxxx - ale dovolím si odpovědět
jsou to právě ty "hraběcí" rady, protože i když samy si třeba prožily, že měly děti malé a na krku, že prostě zapoměly, že oč je jiná doba - ty děti tu mámu potřebují stále. Rady, udělej si čas pro sebe je fajn - ale když není hlídání, těžko si ten čas udělá, i kdyby chtěla a moc. Jít ke kadeřníkovi?Kdy? Večer, o půlnoci - až se pán uráčí přijít domů? Noo, možná by si mohla kadeřnici zavolat domů - i takové služby už jsou dostupné...myslíš si, že když se potýká s nedostatkem peněz, bude mít na to si tu službu zavolat domů?
Když rady - tak JAK? Jak to má udělat? To chce ne radit z pozice, mám odžito, ale z pozice - vcítím se do situace...to zn. příklad - podej radu, jak to udělat nebýt služkou a dělat si radost sobě....3 děti, ty na MD, muž na baterky, nebo už vůbec ne...a teď si představ měsíc, kdy chceš se sebou něco udělat - tak si dáme kosmetiku, kadeříka, mohly bychom třeba i tu saunu, nebo solárko..ať si nějaký ten vitamín D a umělé slunce k sobě pustíme, no a ještě, když už budeme v péči o sebe, tak alespoň hodinku - hodinku a půl zaplavat a vyplavit se (týdně) ... a máš k dispozici NA MĚSÍC mateřskou 7800 a nějaké ty přídavky (1200?). Na příspěvěk na bydlení díky pracujícímu (ale nepoužitelnému a neplatícímu manželovi) nemáš, ani na další jiné dávky...a spočítej si do toho nájem, inkaso, možná máš nějakou tu pojistku na děti (co kdyby se jim něco stalo) a jídlo na celý měsíc....uděl mi prosím radu těch, co mají odžito a s tím "děvenko, nebuďte takové, jako jsme byly my"...a ať to má hlavu a patu (logiku)...joo a nezapomeň na ten malý fakt, že chlap není, nebo o půlnoci, či k ránu chodící domů, prarodiče ještě pracují - takže hlídání nepřichází v úvahu, jestli budeš chtít nějakou tu holčinu na hlídání...nezapomeň, že to nebude dělat pro tvoje krásný oči a pomyšlení na školku? To by možná šlo...ale přijde o rodičák a tím pádem bude muset jít pracovat...bude na to všechno mít? Peníze? Čas?
DEJ MI TU RADU...třeba ty...ale klidně bych ji ráda slyšela i od Pandory (tam by mohla zakomponovat i ten víkendový pobyt na změnu myšlení - to není míněno zle - chce přeci docílit, aby ty holky myslely jinak, než doposud) - a co takhle Vanda, nebo Vanilka? Má někdo na to be skurpulí si naplánovat takový měsíc?
Není tady
Pozorně jsem si vše přečetla.
Můj názor je, že by majitelé babinetu měli konečně zasáhnout vůči lživému osočování partnera babinetu - Pandorry a jejich aktivit některými babinetkami. To už není žádná legrácka. Možná je to dokonce trestné.
Upozorním je na to. To jen aby bylo jasno.
Upravil(a) majkafa (10. 6. 2009 13:28)
Somaia napsal(a):
a pasování se na samozvané "přirozené autority"
to je docela zajímavý protimluv...![]()
Přirozená autorita je proto přirozená, že se s ní člověk většinou narodí jako s "darem".
Autoritu si nelze ani naordinovat, ani vyvzdorovatani vynutit. Autoritu buď člověk má nebo nemá a většina psychologů se shoduje v tom, že že to nelze ani naučit...
Autorita u člověka se mimo jiné snadno pozná podle toho, že má člověk ostatním co říct, že jej druzí většinou dobrovolně poslouchají a respektují.
Podívám- li se na zdejší obsazení babinetu, tak mám celkem jasno ( podle skutečných činů) kdo autoritou je, kdo není a kdo si na ní hraje...
Taky dostávám spoustu e-mailů a SZ s názory některých jednotlivců, že se v poslední době diskuze nedají číst, že jsou přehlídkou ztraceného času a pluralitní názory se vytratily, protože ješitnost a samolibost se obtížně překřikuje. Konec konců je i zbytečné pouštět se stále do nesmyslných konfrontací jen proto, že to někoho baví. Škodí to úrovni této poradny naprosto jednoznačně a ti , kteří by si rádi poslechli i názory někoho jiného než jen těch , které se tu vyskytují momentálně nejčastěji, odcházejí pryč.
Třeba si potom s mnohými povídám už jen soukromě a to je někdy škoda, protože by si z některých osobních záležitostí a jejich řešení mohli vzít inspiraci i další nebo nově příchozí.
Hezky řečeno...a skvěle se v tom odráží právě to včerejší tvé vyskakování a překřikování a "házení míče na smeč" - tohle si měla na mysli?
Není tady
majkafa napsal(a):
Pozorně jsem si vše přečetla.
Můj názor je, že by majitelé babinetu měli konečně zasáhnout vůči tak častmu lživému osočování partnera babinetu - Pandorry a jejich aktivit některými babinetkami. To už není žádná legrácka. Možná je to dokonce trestné.
Upozorním je na to. To jen aby bylo jasno.
majko - tay si stejně "skvělý" člověk 
škoda, že tu není tleskající smajlík, zatleskala bych ti.
Když už budeš psát ten žalující mail - prosím tě, nepracuj jen s domněnkami ale poukaž na konkrétno....
Není tady
Si piš.
V těchto případech jsou na místě pouze fakta. Pravdivá.