29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Vecer 3.6. jsem nejak nemohla usnout. Manzel jeste na necem pracoval, tak jsem si sla lehnout sama. Ackoli se mi vubec nechtelo, jeste jsem se premluvila a namasirovala hraz.
Asi kolem 24h jsem konecne usnula. V 1 rano me vzbudili lehke kontrakce. Nechtela jsem plasit, rikala jsem si, ze to jsou zase poslicci, ale sesty smysl mi napovidal, ze uz se asi Ellenka chysta na svet.
A tak jsem hodila sprsku, zacala brat homeopatika, ktera se berou od pocatku kontrakci, dobalila veci do porodky a trochu poklidila (co taky delat v 1 rano, ze
Jenze bolest porad nic moc velka, naopak se zmirnila a tak jsem ve 4h zase zalezla zpet do postele,zklamana ze nic.
V 5 rano zazvonil budik..akorat jsem dorekla manzelovi Dobre rano a pak ucitila zname lupnuti, a bylo mi jasne, ze je to konecne tady!!
Manzel vyskocil z postele, ze jedeme ....rikam kliiid, hromada casu.
Vzbudili jsme Mathiaska, nasnidali se,ja si jeste umyla a vyfenovala vlasy .... kontrakce porad slaboucke... a vyjeli jsme.
V 6.15 jsme dorazili do porodky, porad uplna pohodicka, jeste jsem se omlouvala sestricce, ze nevim, jestli opravdu rodim, ale ze mi praskla voda ....natocili monitor, otevrena jsem byla na 1 prst. Na pokoji jsem si dala sprchu a pomalu se to zacalo rozjizdet. Manzela jsem poslala shanet hlidani pro Mathiaska. V 8.45h uz jsem se svijela na pokoji v kontrakcich az jedna ze spolubydlicich dobehla pro por.asist., ze uz bych asi mela jit na por.sal
... por.as. me vysetrila a rekla, ze jsme za pulkou porodu (ja si jen rikala hurrra, hurrra..), mam volat manzela a prechazime na porodni sal. A od te doby jsem chodila a chodila. V 9.15 dorazil manzel, ja uz nic nevnimala...stala jsem u por.kresla, krouzila panvi, zvracela
a delala podrepy, abych Ellence usnadnila cestu ven a sobe pomohla co nejdrive od bolesti...
Pak uz jsem ucitila znamy tlak, manzel zavolal por.asistentku, ja jeste trochu pritlacila ve stoje. Z poslednich sil jsem vylezla na kreslo..vedela jsem, ze tlaceni ve stoje bych nezvladla..a pak uz jsem jen tlacila...v 10.10h na 6 zatlaceni byla Ellenka na svete
Dali mi ji na bricho jeste neumytou s neprestrizenym pupecnikem
Tento porod byl prekrasny..muzu rict, ze jsem si Ellenku porodila sama (jen v konecne fazi mi rikali kdy nemam tlacit, aby me nemuseli nastrihavat) ..nemela jsem zadne tisici leky, zadne nastrizeni a porod trval vsehovsudy 4h. Bolelo to sice uplne stejne priserne jako ten prvni porod, ale ten prozitek byl uzasny a ta bolest za to stala!
Není tady
Není tady
Alusko, nadhera!!! Tak jeste jednou blahopreju a preju mnoho stesti Ellence do zivota a spokojenost a zdravi cele rodince.
Není tady
Aluško no nááádhera, přesně takhle jsem prožívala porod i já
přeju hodně zdraví celé rodině
Není tady
Aluško ještě jednou gratuluju k Elence a k super porodu
.Přeju vám rychlé sžití se a spoustu zdraví
Aluško všechno ti vyšlo jak sis přála,takže příště si to střihneš doma ???
Upravil(a) heri1 (9. 6. 2009 20:27)
Není tady
Alusko moc krasne
jeste jednou gratuluju
Není tady
Aluško krásně jsi to napsala Ještě jednou moc gratuluju
Není tady
Alusko, moc hezká slohovka, ještě jednou gratuluji k Ellence .
Není tady
Alusko, krááásnýýý!!!!!!! Jéééj, jak já ti teď závidím!!!!! Ale jenom to miminečko, ne to lítání kolem dvou skoromiminek.
Přeju co nejvíce prospaných nocí, ať se dětičky navzájem nebudí a ať je všechno, jak má být!!!!!
Není tady
Aluško teda jak to tak čtu tak jsi měla porod vcelku klidnej takovej jeden z těch rychlejších . Hlavně, že jste obě v pořádku a bolest je už určo zapomenuta a bravůrně si to zvládla bez jakéhokoliv zašívání
. Teď už jen samé radosti.
Není tady
Milá Aluško,, krásná slohovka a pohodový porod, ještě jednou moooooc gratulujuuuuu a Ellence přeju do života hodně zdrau-)
Není tady
Alusko taky ještě jednou gratuluji a přeji jen to nejlepší!!!
Jinak moc krásná slohovka!!!
Není tady
Alusko krásný a rychlý porod, parádička. Moc gratuluji .... slohovka na jedničku.
Není tady
Aluško, krásně vám to vyšlo, i s tatínkem a hlídáním!! Taková rychlovka a už jste 4!!
Ještě jednou gratuluju, ať z Ellenky vyroste dobrý člověk.
Není tady
Alusko to byl teda paradni a rychly porod. Moc gratuluju, at jste vsichni zdravi.
Není tady
Aluško, nádherná slohovka, přesně jak jsem čekala Ještě jednou moc a moc gratuluji k nádherné holčičce!!!
Není tady
Alusko,konečně jsem si přečetla i tvoji slohovku.No,sedím....koukám na monitor a jsem celá naměkko .
Přeju tobě,Ellence,i tvým "mužským",aby jste se měli rádi a byli šťastní .
Gratuluju!
Není tady