6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj vem,
před 3 lety jsem nastoupila do práce a s tím asi začaly moje problémy pracuji na 2 a 3 směný provoz a problémy jsem začala mít a po 3 měsících v práci. Nikdy předtím sem netrpěla zaívacími problémy, mívala jsem občas zácpy a to z nepravidelné stravy. V práci jsem začala pravidelně obědvat a kupodivu jsem i pár kilo zhubla! Ale po čase sem začala mít nafouklé břicho a průjmy. Průjmy jsem měla vdy po jídle a někdy přetrvaly i celý den. Doktor mě poslal na různá vyetření a jen sono ukázalo malí polip/kamínek na lučníku. Moje Mudr. mi dala jen lučníkovou dietu a tím to haslo,ale problémy jsem měla stále. Mudr. říkala a tomu dám čas. Zala jsem k léčitelce a tam mi dala čaj který mi pomohly a ty hlavní problémy ustoupily. Co my vak zůstalo je patné zaívání. Musím také říci, e se stravuji relativně zdravě a smaené nebo tučné mám 1x do měsíce.
Můj velký problém je nepravidelné vyprazdňování (4x-6x denně) a zjistila jsem e mi nevadí některá potraviny které mi vadily dříve,ale kdy si dám čínu tak mám na tuty druhý den průjem. Jogurty mi pomáhají a moc ne bych sama potřebovala S tím souvisí i psychický problém který sem si vypěstovala a to je cestování MHD nebo jízda,cesta, návtěva
s i bez předchozí návtěvy WC. Zkrátka mám strach s nějaké nepříjemnosti....
Doufám e je to srozumitelné a někdo poradí,nepíe se mi to lehko. Poslední dobou přemýlím i nad různými alergiemi na potraviny ale bohuel nikdo v mém okolí nemá s tímto zkuenost a tak se nemám koho optat.
Nutno také říci, e můj otec trpí taky na lučník a teď mu objevily nemoc střev,ale má úplně opačné problémy ne já.
Nemáte někdo recept na zlepení zaívání (aby nebyly průjmy nebo skoro průjmy) ??
Beru i babské rady
Děkuji vem za rady
Není tady
Já se v tom moc nevyznám, ale zkus si koupit v lékárně probiotika, ta by měla upravit střevní mikrofloru a tím pádem i vyprazdňování. Ono i to směnování zřejmě dělá svoje.
Není tady
Ahoj,
psala jsem do tematu Průjem svuj pribeh... tak si ho kdyztak precti. A nekdo mi tam poradil jogrty. Tak jsem zacla s *****. Neverila jsem tomu, ale mela jsem moc strach, ze ty prujmy znamenaji neco horsiho, nejakou nemoc. A vis jak to je, clovek se k tomu doktorovi boji jit. Tak jsem se rozhodla, ze zkusim 15ti denni test Aktivie a kdyz to nepumuze, ppujdu. Na netu pisou, ze to pomaha proti zacpe, ne proti prujmum, tak jsem tomu neverila, ale stalo to za pokus. A k me radosti jsem po tydnu uzivani chodila na zachod uz jen 2x denne max a prujem byl taky mene. Po 10 dnech konec prujmum, chodim na velkou uplne jak hodinky kazde rano. Jedine, cehoo jsem se zatim nezbavila, je nadymani. Ale prujem je fuc! Pokracuju v "kure" jeden jogurt denne. Doporucuji zkusit, za tech 15 dni nic nedas.
Není tady
Díky Muffy za odpověd, asi do toho pujdu....ale aby to zase neprohánělo...no uvidíme.
Ale jak říká, za 15 dní nic nedám
Není tady
Tak jak jsi dopadla?
Není tady
Proti průjmu jsou dobré borůvky, i kompotované
Není tady
Muffy napsal(a):
Tak jak jsi dopadla?
No Muffy normální zázrak!!!!!!!!!
Drela jsem 15 dní a problémy se ztratily!!
Ted u si jen dávám 2-3 týdně na "udrování" a je to pohoda.
Opravdu moc děkuji za radu
Není tady
Jsem ráda, e jsem pomohla... mě se to zase vrátilo, jakmile mám stres, druhý den mám průjem... Teď piju nějaké bylinky. Navíc se mi zdá, e mám nějak hodně kousků jídla ve stolici, myslíte, e je to v pohodě? Třeba dneska jsem měla na oběd zeleninu a kdy jsem la teď na záchod, tak tam plaval hráek, mrkvička... Hlavně mě taky udivuje ta rychlost, e se to stačilo dostat skrz tělo za 5 hodin!
Před 3mi týdny jsem měla stranou střevní chřipku, 10 dnů průjem, děs a hrůza, dali skoro dva týdny jsem se zbavovala takových dost nepříjemných nutkání na velkou... A od té doby chodím 3x denně, stolici mám docela pevnou, někdy víc, někdy méně... Nevím, jak to tělo stihne udělat 3 stolice denně!!! Nemáte s tím někdo zkuenost, e byste mě uklidnili :-)
Není tady
No mě se u zaívání dalo docela do pořádku,ale nedávno mi nebylo nák dobře. Neměla jsem prujem ale lutou stolici tak jsem raději la k doktorce. ta mě preventivně poslala na krev a zítra jdu na sono břicha. Říkala jsem ji e jsem chodila na záchod i 6x denně (předtim ne jsem najela na Activie,ale to u jsem ji neřekla) a ona e mě po sonu kdytak pole na vyetření střev.-z čeho mám strach Ted to mám zase v klidu a pravidelně chodim 2x denně. S tou "mrkvičkou" mám taky zkuenost. Teta (doktorka) mi říkala e je to z toho e jsem jídlo málo rozkousala. a zelenina na mě učinkuje stejně jako na tebe tak to budu asi normální. jen na to moc nemysli.
si jen říkám e i tý doktorky budu vypadat jak jelito
Není tady
U nemám ádné potíe se zaíváním. Dlouho jsem trpěla s problémem, který vyvolával zvracení ,bolest aludku, křeče nadýmání. Několikrát jsem byla na vyetření aludku i střev. Pokadé nalezen zánět . Uívala jsem helicid a dalí léky, ale pokadé to začalo znova .Pak jsem se dozvěděla o přírodních produkt a začala je uívat.
upraveno, nepovolená reklama, zveřejněny osobní údaje
Není tady
smazáno, opakovaná nepovolená reklama
Upravil(a) AndreaP. (11. 10. 2012 22:20)
Není tady