Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 9. 6. 2009 16:52

sharek
♥♥♥♥---
Místo: praha
Web

Špatné zažívání

Ahoj všem,
před 3 lety jsem nastoupila do práce a s tím asi začaly moje problémy kapitulation pracuji na 2 a 3 směný provoz a problémy jsem začala mít až po 3 měsících v práci. Nikdy předtím sem netrpěla zažívacími problémy, mívala jsem občas zácpy a to z nepravidelné stravy.  V práci jsem začala pravidelně obědvat a kupodivu jsem i pár kilo zhubla! Ale po čase sem začala mít nafouklé břicho a průjmy. Průjmy jsem měla vždy po jídle a někdy  přetrvaly i celý den. Doktor mě poslal na různá vyšetření a jen sono ukázalo malí polip/kamínek na žlučníku. Moje Mudr. mi dala jen žlučníkovou dietu a tím to haslo,ale problémy jsem měla stále. Mudr. říkala a tomu dám čas. Zašla jsem k léčitelce a tam mi dala čaj který mi pomohly a ty hlavní problémy ustoupily. Co my však zůstalo je špatné zažívání. Musím také říci, že se stravuji relativně zdravě a smažené nebo tučné mám 1x do měsíce.
Můj velký problém je nepravidelné vyprazdňování (4x-6x denně) a zjistila jsem že mi nevadí některá potraviny které mi vadily dříve,ale když si dám čínu tak mám na tuty druhý den průjem. Jogurty mi pomáhají až moc než bych sama potřebovala mad S tím souvisí i psychický problém který sem si vypěstovala a to je cestování  MHD nebo jízda,cesta, návštěva ……s i bez předchozí návštěvy WC. Zkrátka mám strach s nějaké nepříjemnosti....
Doufám že je to srozumitelné a někdo poradí,nepíše se mi to lehko. Poslední dobou přemýšlím i nad různými alergiemi na potraviny ale bohužel nikdo v mém okolí nemá s tímto zkušenost a tak se nemám koho optat.
Nutno také říci, že můj otec trpí taky na žlučník a teď mu objevily nemoc střev,ale má úplně opačné problémy než já.
Nemáte někdo recept na zlepšení zažívání (aby nebyly průjmy nebo skoro průjmy) ??
Beru i babské rady hjarta
Děkuji všem za rady

nikdo se mě neptal jestli se chci narodit, tak mi nikdo nebude říkat jak mám žít

Není tady

#2 9. 6. 2009 18:23

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Špatné zažívání

Já se v tom moc nevyznám, ale zkus si koupit v lékárně probiotika, ta by měla upravit střevní mikrofloru a tím pádem i vyprazdňování. Ono i to směnování zřejmě dělá svoje.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#3 11. 6. 2009 9:01

Muffy
♥♥-----

Ahoj,
psala jsem do tematu Průjem svuj pribeh... tak si ho kdyztak precti. A nekdo mi tam poradil jogrty. Tak jsem zacla s *****. Neverila jsem tomu, ale mela jsem moc strach, ze ty prujmy znamenaji neco horsiho, nejakou nemoc. A vis jak to je, clovek se k tomu doktorovi boji jit. Tak jsem se rozhodla, ze zkusim 15ti denni test Aktivie a kdyz to nepumuze, ppujdu. Na netu pisou, ze to pomaha proti zacpe, ne proti prujmum, tak jsem tomu neverila, ale stalo to za pokus. A k me radosti jsem po tydnu uzivani chodila na zachod uz jen 2x denne max a prujem byl taky mene. Po 10 dnech konec prujmum, chodim na velkou uplne jak hodinky kazde rano. Jedine, cehoo jsem se zatim nezbavila, je nadymani. Ale prujem je fuc! Pokracuju v "kure" jeden jogurt denne. Doporucuji zkusit, za tech 15 dni nic nedas.

Není tady

#4 11. 6. 2009 19:08

sharek
♥♥♥♥---
Web

Díky Muffy za odpověd, asi do toho pujdu....ale aby to zase neprohánělo...no uvidíme.
Ale jak říkáš, za 15 dní nic nedám

nikdo se mě neptal jestli se chci narodit, tak mi nikdo nebude říkat jak mám žít

Není tady

#5 25. 6. 2009 19:57

Muffy
♥♥-----

Tak jak jsi dopadla?

Není tady

#6 25. 6. 2009 20:04

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Proti průjmu jsou dobré borůvky, i kompotované

Strach je malá smrt...

Není tady

#7 3. 7. 2009 8:58

sharek
♥♥♥♥---
Web

Muffy napsal(a):

Tak jak jsi dopadla?

No Muffy normální zázrak!!!!!!!!!
Držela jsem 15 dní a problémy se ztratily!! tummenupp
Ted už si jen dávám 2-3 týdně na "udržování" a je to pohoda.
Opravdu moc děkuji za radu hjarta

Není tady

#8 3. 9. 2009 17:12

Muffy
♥♥-----

Jsem ráda, že jsem pomohla... mě se to zase vrátilo, jakmile mám stres, druhý den mám průjem... Teď piju nějaké bylinky. Navíc se mi zdá, že mám nějak hodně kousků jídla ve stolici, myslíte, že je to v pohodě? Třeba dneska jsem měla na oběd zeleninu a když jsem šla teď na záchod, tak tam plaval hrášek, mrkvička... Hlavně mě taky udivuje ta rychlost, že se to stačilo dostat skrz tělo za 5 hodin!
Před 3mi týdny jsem měla strašnou střevní chřipku, 10 dnů průjem, děs a hrůza, dalši skoro dva týdny jsem se zbavovala takových dost nepříjemných nutkání na velkou... A od té doby chodím 3x denně, stolici mám docela pevnou, někdy víc, někdy méně... Nevím, jak to tělo stihne udělat 3 stolice denně!!! Nemáte s tím někdo zkušenost, že byste mě uklidnili :-)

Není tady

#9 15. 9. 2009 11:31

sharek
♥♥♥♥---
Web

No mě se už zažívání dalo docela do pořádku,ale nedávno mi nebylo nák dobře. Neměla jsem prujem ale žlutou stolici tak jsem raději šla k doktorce. ta mě preventivně poslala na krev a zítra jdu na sono břicha. Říkala jsem ji že jsem chodila na záchod i 6x denně (předtim než jsem najela na Activie,ale to už jsem ji neřekla)  a ona že mě po sonu kdyžtak pošle na vyšetření střev.-z čehož mám strach sad  Ted to mám zase v klidu a pravidelně chodim 2x denně. S tou "mrkvičkou" mám taky zkušenost. Teta (doktorka) mi říkala že je to z toho že jsem jídlo málo rozkousala. a zelenina na mě učinkuje stejně jako na tebe tak to budu asi normální. jen na to moc nemysli.
si jen říkám že i tý doktorky budu vypadat jak jelito smile

Není tady

#10 1. 8. 2011 17:15

vlastafu
Zablokovaný

Už nemám žádné potíže se zažíváním. Dlouho jsem trpěla s problémem, který vyvolával zvracení ,bolest  žaludku, křeče nadýmání. Několikrát jsem byla na vyšetření žaludku i střev. Pokaždé nalezen zánět . Užívala jsem  helicid  a další  léky, ale pokaždé to začalo znova .Pak jsem se dozvěděla o přírodních produkt a začala je užívat.

upraveno, nepovolená reklama, zveřejněny osobní údaje

Není tady

#11 11. 10. 2012 22:02

vlastafu
Zablokovaný

smazáno, opakovaná nepovolená reklama

Upravil(a) AndreaP. (11. 10. 2012 22:20)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí