Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 9. 6. 2009 12:43

Bára :)
♥♥♥♥---
Místo: Praha

Jak být vyrovnaná a v pohodě

Vážení, mám trochu specifický dotaz.

Mám s partnerem dvouleté dítě (je mi 25, jemu 30). Již teď vím, že s ním nikdy nechci další dítě a zůstat s ním nechci. Jen vyčkávám dokud se nepostavím na vlastní nohy a po finanční stránce si budeme moci s prckem zařídit vlastní bydlení (zhruba ještě rok budu na RD).

V čem je problém? smile I přez to, že jsem s výše uvedenými věcmi srovnaná, mě trápí to, že on si vyhledává na internetových seznamkách slečny a randí s nimi...kromě jiných mnoha problémů. Nechce se mi věřit, že by to byla žárlivost, k tomu člověku nic necítím, sexuálně mě něpřitahuje, pouze máme kde bydlet, toť jediný důvod, proč jsem ještě tam, kde jsem. Trápí mě, když jsem v noci sama a on si trajdá po venku s kdo ví kým...mohla bych dělat to samé, v tom není problém, ale jsem v první řadě máma a vše ostatní jde stranou. Přesto na mě padá smutek.

Jak to překonat? Snažím se maximálně věnovat prckovi a zahnat chmury péčí o něj, ale i přez to mi chybí láska, pohlazení, komunikace, intimnosti, opora, naděje v lepší zítřky. Existuje nějaký způsob jak myslet pozitivně a být vyrovnaná? Pomohlo vám něco? O dítě se tu nejedná, spíš o tu samotu i přez to že žijeme ve společné domácnosti.

Není tady

#2 9. 6. 2009 13:03

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Jak být vyrovnaná a v pohodě

Báro,
to je jednoduché: ty ses rozumem k něčemu rozhodla, ale srdcem to prostě nezvládáš.
Teď nemluvím o tom, že bys partnera přece jen milovala a žárlila na něj jako na muže - i když i to je možné, to víš jen ty sama, jak to je.
Mluvím o tom, že nejsi takový tvrďák, abys tuhle situaci bez problémů unesla.

Ty jsi sice máma, ale on je otec. Není možné, aby on měl naprostou svobodu a ty se obětovala jen pro dítě, to prostě nezvládneš. Tvoje závist (on má volnost a vztahy - je jedno jaké kvality - a ty nemáš nic) a zloba vůči němu bude v tobě jen narůstat. Pokud to chceš přežít, musíš na něj přenést část péče a zodpovědnosti za dítě a jít mezi lidi, věnovat se i sama sobě.
Nechceš-li skončit jako oběť, jinou možnost nemáš.
A jestli není dohoda možná, hledej možnosti, jak odejít hned.

Jednoduchý způsob, jak z toho ven, je ptát se sama sebe: co mi na tom vadí? A poctivě si odpovědět, zopracovat to sama v sobě, nic si nenalhávat a to co se ti objeví, prostě přijmout, protože to už se stalo. Zkus to.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#3 9. 6. 2009 13:40

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Sobectví, vyčůranost a ještě k tomu majetnické sklony roll

Na to, že je ti 25 a máš dítě, by sis měla srovnat priority a hlavně svůj život.

Není tady

#4 9. 6. 2009 13:55

♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

Báro,
to je jednoduché: ty ses rozumem k něčemu rozhodla, ale srdcem to prostě nezvládáš.
Teď nemluvím o tom, že bys partnera přece jen milovala a žárlila na něj jako na muže - i když i to je možné, to víš jen ty sama, jak to je.
Mluvím o tom, že nejsi takový tvrďák, abys tuhle situaci bez problémů unesla.

Ty jsi sice máma, ale on je otec. Není možné, aby on měl naprostou svobodu a ty se obětovala jen pro dítě, to prostě nezvládneš. Tvoje závist (on má volnost a vztahy - je jedno jaké kvality - a ty nemáš nic) a zloba vůči němu bude v tobě jen narůstat. Pokud to chceš přežít, musíš na něj přenést část péče a zodpovědnosti za dítě a jít mezi lidi, věnovat se i sama sobě.
Nechceš-li skončit jako oběť, jinou možnost nemáš.
A jestli není dohoda možná, hledej možnosti, jak odejít hned.

Jednoduchý způsob, jak z toho ven, je ptát se sama sebe: co mi na tom vadí? A poctivě si odpovědět, zopracovat to sama v sobě, nic si nenalhávat a to co se ti objeví, prostě přijmout, protože to už se stalo. Zkus to.

vím naprosto jasně, že on je pro mě uzavřená kapitola. Zřejmě selhává to srdíčko jak píšeš, zklamání, že jsem v tom sama a člověk si to kdysi vysnil jinak, že...holt zkušenosti

Jinak přesně jak píšeš, všechen ten vztek a zklamání se ve mně kumulují, pak doma večer slzím a přemýšlím, jak z toho.

Co mi na tom vadí? Že musím být s ním, raději bych byla sama s prckem v pohodě a starala se pouze o nás dva. Jeho avantýry a jiné průšvihy mě jen podkopávají nohy. Jenže to teď nejde, není kam jít, tak to prostě je. Občas je situace prekérní a nejde to, možná za rok bude lépe. Ale jak se z toho do té doby nezbláznit, toť otázka. Zřejmě mu nechávat víc starostí s péčí o dítě, jenže on také věčně věků není doma, buď lítá po kamarádech, je v práci nebo se seznamuje s nějakou slečnou...babo raď smile nevím

Není tady

#5 9. 6. 2009 13:56

♥♥♥♥---

Kuřátko napsal(a):

Na to, že je ti 25 a máš dítě, by sis měla srovnat priority a hlavně svůj život.

Já to v hlavě srovnané mám, bohužel to přišlo až se zkušenostma, nikdo není neomylný.

Není tady

#6 9. 6. 2009 13:56

agewa
♥♥♥♥♥♥-

a proč tě trápí, co dělá tvůj bytný?vždyt píšeš, že k němu nic necítíš, jen ho chceš využít do té doby než se postavíš na vlastní nohy.co přesně tedy od něj chceš?

Není tady

#7 9. 6. 2009 14:04

javena
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

a proč tě trápí, co dělá tvůj bytný?vždyt píšeš, že k němu nic necítíš, jen ho chceš využít do té doby než se postavíš na vlastní nohy.co přesně tedy od něj chceš?

No, není lehké bydlet s někým, s kým tě spojuje minulost a neřešit tyhle věci...
Jak radí Pandorraa, pokud to jde - pryč a hned. Myslím, že ti nedělá problém až tak to srdce, spíš nemožnost řešení momentální situace. Člověk má pocit, že se topí a nemá dno, aby se odrazil a ani sílu, aby vyplaval. Polyká andělíčky a čeká...

Není tady

#8 9. 6. 2009 14:06

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Báro, pokud je nejhůř, vždycky je kam jít. I kdyby to měl být azylový dům.
No a jak psala Pan, Ty s tím vyrovnaná nejsi. Možná si to v hlavě namlouváš, ale pocity mluví za vše.
Pokud seš si jistá, že "tenhle chlap už ne" - tak máš 2 možnosti:
- odejít (hned)... tj. začít hledat možnosti jak to jde, a ne výmluvy proč to nejde... co rodiče, příbuzní, kamarádky, azylové domy atd. + návrh na soud na alimenty na dítě a na Tebe + žádost na sociálku na všechny podpory a dávky, na které máš nárok (třeba i žádost o sociální byt atd.)...
- to, co si namlouváš - že to s chlapem máš vyřešený - vzít fakt vážně a uvědomit si, jak to je. Že u něj bydlíš, protože nemáš jinou možnost. - vezmi ho jako "bytného" jak psala agewa a podle toho se k němu chovej.

Jak by ses chovala k člověku, CIZÍMU, který by Tě zadarmo nechal bydlet? - protože teď je to pro Tebe vlastně OBCHOD.

Nemám kde bydlet - budu bydlet u něj. Cena za to je, že to musíš psychicky zvládnout.

No a Tvůj manžel/přítel/otec dítěte/spolubydlící/bytný... ví, jak to k němu máš? Že ho nechceš a že se neodstěhuješ jenom proto, že nemáš kam jít?

Možná, že kdyby to věděl, tak by Tvoje dilema vyřešil za Tebe... - vyhodil by Tě... :-)

Samozřejmě to co psala Pan, ohledně dítěte, je taky pravda, jako otec by se měl děcku taky věnovat... - akorát mám pocit, že řešit víc věcí najednou je pro Tebe těžký oříšek... - asi bych se zaměřila na to, co je pro mě teď víc aktuální... - jestli zapojení chlapa do výchovy dítěte (pokud na něj kašle) nebo vyřešení bytové otázky. Ale samozřejmě oboje je důležité.

A neseď doma, 2-leté dítě už je "hlídatelné", tak si zařiď hlídání a někam vyraž, pobav se, jinak chápu, že když pořád sedíš doma a myslíš na to, kde Tvůj chlap lítá, že Ti to na dobrém psychickém stavu nepřidá.

Jen se mě nesnaž přesvědčit, že není nikdo, kdo by dítě pohlídal :-)

Není tady

#9 9. 6. 2009 14:21

agewa
♥♥♥♥♥♥-

No, není lehké bydlet s někým, s kým tě spojuje minulost a neřešit tyhle věci...
to zase tak pravda není, já bydlela s bývalým manželem ještě půl roku po rozvodu a rozhodně jsem neřešila kde je nebo s kým.a minulost byla sakra dlouhá....17let a dvě děti.

Není tady

#10 9. 6. 2009 14:29

javena
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

to zase tak pravda není, já bydlela s bývalým manželem ještě půl roku po rozvodu a rozhodně jsem neřešila kde je nebo s kým.a minulost byla sakra dlouhá....17let a dvě děti.

Taky jsem bydlela s bývalým partnerem, než jsem dala do kupy svůj byt a moc se mi domů nechtělo. Raději jsem chodila jen na přespání. Byl to blbec, pořád chtěl něco řešit a probírat náš ukončený vztah... roll
S manželem jsem taky bydlela v době rozvodu (a po rozvodu vlastně taky), přespával pak občas i když měl ve městě práci a bylo to O.K. Prostě jsme měli vyřešeno oba.
Není to prostě vždycky lehké, lidi nejsou klonovaní a když ty jsi byla v pohodě, neznamená to, že to tak mají všichni. smile
Bára tu má vlákno i jinde, jednoduchý soužití to prostě není, takže já ji chápu. hmm

Není tady

#11 9. 6. 2009 14:40

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Nerozumím tomu.
Co ti brání přát někomu realizovat "svůj" život, své plány, své soukromí...
Ty ses zařídila přesně tak, a přítel - zdá se - to akceptuje.

Jedna věc, která by mi na tvém místě vadila, že se táta málo věnuje dítěti (pokud jsem vyrozumněla správně). Na tuto skutečnost bych ho asi v zájmu dítěte upozornila, ale stejně vím, že je to opět jen jeho věc...a pokud nebude chtít, věnovat se prostě nebude.

Přijde mi to docela až sobecké z tvé strany. A pokud ti to vadí tolik moc, tak to lze změnit. Je to, pravda, malinko nepohodlnější, ale zato účelné - mluvím o přestěhování do nájmu, či kamkoliv... Přesto, že to není jednoduché s někým "takto" žít, musím respektovat jeho soukromé záležitosti a nechci-li, musím si to zajistit jinak.

Může to být také jinak, možná že ho máš ráda, a proto žárlíš, čemuž už bych spíš rozumněla.

Upravil(a) Wiki (9. 6. 2009 14:42)

Není tady

#12 9. 6. 2009 14:42

Zrovna tady
♥♥♥♥---

Báro,
Existuje nějaký způsob jak myslet pozitivně a být vyrovnaná? Pomohlo vám něco?

Mně pomáhá, když si pohraji s malou dcerkou, zajdeme si na procházku a hlavně spolu trávíme čas.
Ať už to máš s otcem dítěte jakékoliv, třeba ti může pomoct, když se zaměříš na sebe a svoji spokojenost. To se přesune na dítě. Co tě činí šťastnou, víš přece lépe ty než někdo cizí :-) nebo ne?

Upravil(a) Zrovna tady (9. 6. 2009 14:43)

Není tady

#13 9. 6. 2009 14:43

agewa
♥♥♥♥♥♥-

já si myslím, že jsou jen dvě možnosti
bud k němu nic necítí, pak není důvod řešit co dělá nebo ne( u poštáka nebo řidiče autobusu , co jí vozí to taky neřeší)
nebo si přiznat, ano ještě něco k němu cítím a pak s tím pracovat(třeba zjistit , co to je, jestli může něco pro to udělat..)

Není tady

#14 9. 6. 2009 14:45

Zrovna tady
♥♥♥♥---

Martinko,
tvoje příspěvky jsou fajn. Nenech se otrávit.

Není tady

#15 9. 6. 2009 15:00

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, je možné, že už k nemu necíti nič pozitívne, ale len a výlučne závisť(on si chodí, kade sa mu zachce, zatiaľ čo ja tu MUSÍM byť s JEHO deckom) a zlosť... roll Tak treba zapracovať na tom, aby sa situácia nejako zmenila. Nemyslím úplne mu hodiť decko na krk ani robiť žiarlivostné výstupy, ale skôr: buď si nájsť niekoho na postráženie dieťaťa - a tiež si nájsť niečo(koníčka, cvičenie, milenca, čokoľvek, podľa vkusu a nálady) na zlepšenie životného pocitu, alebo zapriahnuť viac ocka - ak ovšem bude ochotný. stolt

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#16 9. 6. 2009 15:04

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Bára smile napsal(a):

Kuřátko napsal(a):

Já to v hlavě srovnané mám, bohužel to přišlo až se zkušenostma, nikdo není neomylný.

No to že někdo dělá chyby beru. Ale to, že někdo je s někým jen proto, že ho (když to řeknu hnusně) využívá a ještě mu vadí, že někde randí, jako chybu neberu.

Není tady

#17 9. 6. 2009 15:42

Allice
♥♥♥♥♥--

Kuřátko napsal(a):

Bára smile napsal(a):

Kuřátko napsal(a):

No to že někdo dělá chyby beru. Ale to, že někdo je s někým jen proto, že ho (když to řeknu hnusně) využívá a ještě mu vadí, že někde randí, jako chybu neberu.

ale Kuratko, treba jsou tak s partnerem domluveni. Bara mu prece nevesi buliky na nos jak moc ho miluje, pak by to vyuzivani bylo. Ale jestli jsou tak domluveni, ze jak to bude mozne odejde, a kazdy si zije svuj zivot, pak prece o vyuzivani nejde. Ja mozna Baru chapu, vadi ji, ze se pritel nevenuje diteti,ackoli cas ma, kdyz porad nekde trajda a ona je s malym doma zavrena..

Není tady

#18 9. 6. 2009 16:21

♥♥♥♥---

Tak ačkoliv jsem trochu rozhořčená příspěvkem o mé vyčůranosti, sobectví a majetnických sklonech, pár věcí ještě upřesním. Jeho zálety nejsou rozhodně domluvené, vše my dělá za mými zády a z toho pramení to, že jsem stále víc přesvědčená, že s ním nadále žít nechci a osamostatníme se. Žije si jak chce a prcka neřeší, z toho pramení moje trápení. O nic víc nejde.

Tímto díky za příspěvky a téma bych uzavřela.

Není tady

#19 9. 6. 2009 17:23

Kuřátko
♥♥♥♥♥♥-

Byť už asi nemáš zájem tohle rozebírat, chtěla bych se zeptat na jednu věc ...... to, že už s ním nepočítáš do budoucna on ví nebo to taky plánuješ za jeho zády?

Není tady

#20 9. 6. 2009 20:51

xxxx
♥♥♥♥♥♥-

Bára smile napsal(a):

Tak ačkoliv jsem trochu rozhořčená příspěvkem o mé vyčůranosti, sobectví a majetnických sklonech, pár věcí ještě upřesním. Jeho zálety nejsou rozhodně domluvené, vše my dělá za mými zády a z toho pramení to, že jsem stále víc přesvědčená, že s ním nadále žít nechci a osamostatníme se. Žije si jak chce a prcka neřeší, z toho pramení moje trápení. O nic víc nejde.

Tímto díky za příspěvky a téma bych uzavřela.

...nenech se vytočit i tady se najdou lidi,který nechápou, že existují protějšky se kterýma při nejlepší vůli žít nelze a že skutečně existuj rozchody  nezaviněné, až se odstěhujete bude dobře...nezávidím ti situaci kdy není možné odejít a mít klid, vydrž bude líp wink

dum spiro spero

Není tady

#21 10. 6. 2009 0:13

Deborah
♥♥♥♥♥♥-
Místo: někde u nás...

ahojky, jen nakukuju... co dodat..holka nemáš jednoduchou situaci.... já jen za sebe ti můžu říct jen DRŽ SE! Bude dobře... hjarta

Není tady

#22 10. 6. 2009 6:35

♥♥♥♥---

Dobré ranko, tak jsme dnes spali s prckem doma sami. Partner mi včera řekl, že jde "slavit ke kamarádovi narozeniny" a že tam i přespí. Co dodat, každý den je pryč téměř do půlnoci a tentokrát někde i spal smile spíš k zasmátí. Jsem zvědavá jak se ty jeho výlety budou vyvíjet. Nutno dodat, že mě to ale nikterak nevadilo. Vzhledem k tomu, že před tím než odjel vzal prcka aspoň na 2hodinky ven, byla jsem v pohodě. Tohle ale nikdy nedělal, možná výčitky svědomí smile Měla jsem radost, že prcek je spokojený. O mě už tu nejde, nemá cenu se ho snažit změnit, bude pořááád stejný. Večer jsem si poklidila, jukla na telku a s klidnou hlavou šla spát. Je vidět, že mi jde opravdu o to, aby se alespoň věnoval dítěti, když už takhle vyvádí a tahá mě za nos. Žárlivost a špatný pocit z toho, s kým a kde je, jsem nepociťovala.

Pěkný den všem.

Není tady

#23 10. 6. 2009 8:08

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kuřátko napsal(a):

Byť už asi nemáš zájem tohle rozebírat, chtěla bych se zeptat na jednu věc ...... to, že už s ním nepočítáš do budoucna on ví nebo to taky plánuješ za jeho zády?

Mě by zase zajímalo, zda Báře partner posílá e-mail se seznamem svých rande na tento týden vissla vissla

Báro - nenech se tu vytočit (ne že by se mi to nestávalo lol ). Jestliže varianta bydlení opravdu žádná není (tj nejde jít k rodičům i za cenu pokoření, není kamarádka samoživitelka, která by sháněla spolubydlíci) tak prostě vyčkej, zkus si najít nějakou studentku na hlídání, která ti zaručí třebas jeden volný večer týdně, kdy si budeš moc sama zajít do kina, na kafe, na vínko, na cvčení, nebo se sejít s kámoškama pussa

MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

#24 11. 6. 2009 17:08

amazonka2008
♥♥-----

Já myslím, že si to Bára takhle nepředstavovala a nepřála. Že chtěla založit rodinu, kde by si všichni pomáhali, společně vychovávali dítě nebo děti a nepodváděli by se. Je to ale tak, že někdo se s příchodem dítěte takhle změní, že je to sobec a myslí jen na sebe a svoje povrchní blaho. Zodpovědnost za rodinu neřeší. Já Báru chápu, že váhá a vyčkává. Musí v sobě najít sílu odtrhnout se od svý představy o šťastný rodince, musí být připravená na dočasnou samotu a na to, že si bude muset pomoct sama. Vzpomeňme si my starší, že to s malým dítětem bez pomoci není tak lehký. A vydat se sama do života s dítětem, která z nás to chtěla. Tak já Ti Báro držím palce ať to zvládneš. Asi bys neměla s tím přítelem zůstávat, on se nezmění. Ale kdy odejdeš si rozhodni ty.

Není tady

#25 11. 6. 2009 19:31

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Snaž se mu nechávat prcka co nejčastěji - až budeš mít upravený styk s dítětem i pro tebe bude dobré vědět, že se umí a chce postarat. Jestli toho využije, to je věc druhá. Přišla jsi na příčinu, promůšlej tedy vše, co s tím souvisí.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí