|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahojky, maminky chlapečků, zajímalo by mě, kdy se vašim chlapečkům podařilo přetáhnout předkožku resp. kdy se to přirozeně upravilo. Mému capartovi jsou 2 roky a pořád nic...Mudr mě dnes trochu překvapila, jednou mi řekla, že to začneme řešit až mu budou 2 roky, dnes mi zase říkala, že se to nemusí řešit až do 5 let??? Jaké s tím máte zkušenosti...?
Není tady
Dík za toto téma taky by mne to zajímalo kdy a hlavně jak 
nám je 16měsíců a Dr se o tom ještě nezmínila
Není tady
Teď jsem teprve zapátrala v historii a koukám, že těch diskuzí je tady na to téma hafo...
Není tady

Báro mě dr řekla, že to budeme řešit taky v pěti letech, aby mu to šlo než půjde do školy. No musim říct, že mu to nejde, pravděpodobně skončí na obřízce
Ale nechci mu to nechat dělat teď, ještě počkám. dr. mi řekla (už jsem o tom i četla, byl dobrej článek na www.rodina.cz) že se to může upravit až nočníma polucema. Asi tu se mnu nebude nikdo souhlasit, ale já to nechávám být (teda zkoušíme přetahovat to jo, ale prostě ještě čekám, pokud nemá problémy, tak si myslím že na obřízku má čas. Kdyby na ní došlo, tak aspoň už z toho bude mít rozum proč se to děje)
Není tady
Bari, on je to nazor co doktorka. V porodnici mi pediatr vyslovene zakazal Matyaskovi na pindu sahat a rekl mi,ze do dvou let to nemam vubec,ale vubec resit a uz vubec ne chirurgicky,jinak ten vek 5 let je hranice. Jakmile jsem se vratila domu,tak detska mi potvrdila,ze do roka ho mam uplne byt a pak zacit pomalicku zkouset po malinkatych kousickach pretahovat. Asi jsme velka vyjimka a jsem za to hrozne moc rada,ale na druhou stranu me syn potrapil jinde,ale cca po 4 pokusech manzela nem jde pretahnout opravdu uplne cely,takze my pretahujeme na zacatku koupani, umyjeme a Matysek si ho sam vrati tak,jak se ma. Ja to dlouho neumela,ale ted uz to jde pri koupani i me, vzhledem k tomu,ze je to muzska zalezitost,tak jsem to nechala na manzela a poradil si. Ale jak pisi, spis to je maly zazrak nez nejaka zasluha. Od kamaradek vim,ze se ma hodne promazavat treba Bepathenem a zkouset vzdy o kousicek posunout. Asi jsem moc nepomohla,ze? 
Upravil(a) Slniečko (8. 6. 2009 13:14)
Není tady
Petruša napsal(a):
Báro mě dr řekla, že to budeme řešit taky v pěti letech, aby mu to šlo než půjde do školy. No musim říct, že mu to nejde, pravděpodobně skončí na obřízce
Ale nechci mu to nechat dělat teď, ještě počkám. dr. mi řekla (už jsem o tom i četla, byl dobrej článek na www.rodina.cz) že se to může upravit až nočníma polucema. Asi tu se mnu nebude nikdo souhlasit, ale já to nechávám být (teda zkoušíme přetahovat to jo, ale prostě ještě čekám, pokud nemá problémy, tak si myslím že na obřízku má čas. Kdyby na ní došlo, tak aspoň už z toho bude mít rozum proč se to děje)
Teď jsem četla podobný článek a tam psali, že u některých chlapců do trvá až do 17let... těžko říct, ale pokud netrpí zánětama a močí bez problémů tak proč ho posílat na obřízku, že...
Není tady

Bára
napsal(a):
Petruša napsal(a):
Teď jsem četla podobný článek a tam psali, že u některých chlapců do trvá až do 17let... těžko říct, ale pokud netrpí zánětama a močí bez problémů tak proč ho posílat na obřízku, že...
přesně to si myslím. On by teoreticky ani žádnej zánět mít neměl,protože semu tam nějaký nečistoty nemají kudy dostat. S čůráním problémy taky nemá. Přinejhorším půjde na obřízku jako dospělej (doufam teda že ne) a bude vědět proč a nebude (myslim) z toho mít takový trauma. On je dost hysterickej a nesnáší bolest, strašnej cíťa a z tohohle by teď určitě trauma měl. Už nějaký měl a dalšímu ho, pokud to není nutný, vystavovat nehodlam
Není tady
Holky,mozna to sem moc nepatri,ale mam kamarada,se kterym chodila moje nejlepsi kamaradka a ten mel z obrizky takove trauma a nasledne i problemy,ze on proste milovani nepotrebuje v zivote,protoze je to pro nej udajne stale hodne bolestiva zalezitost, udajne jen misionarska poloha je pro nej jeste pripustna,ale to je vse. Sam mi to v jedne slabe chvilce potvrdil,takze jsem se modlila,abych se obrizce vyhla. Samozrejme,ze to je 30 let zpet a muze to byt 1 pripad z 1000,ale i tak.
Není tady
ty jo tak to zni desive.-(
nam doktorka rekla to co vetsinou vam, ze si s tim nemam lamat hlavu, pokud je tam dirka na curani, tak mu to staci, ze pak jak bude sam sebe objevovat, tak tomu hodne pomuze:-)
Není tady
Petruša napsal(a):
Slní a nevíš v kolika na ní byl?
No jako dite,ale kdy presne,to uz jsem se neptala, co vim od kamaradky,tak odhaduji tak do tech peti let. Nechci lhat,ale muzu se zeptat.
Není tady

Slniečko napsal(a):
Petruša napsal(a):
No jako dite,ale kdy presne,to uz jsem se neptala, co vim od kamaradky,tak odhaduji tak do tech peti let. Nechci lhat,ale muzu se zeptat.
nn, díky, nemusíš. Já jenom jestli na ní nebyl jako dospělej...
Není tady
Petruša napsal(a):
Slniečko napsal(a):
Petruša napsal(a):
nn, díky, nemusíš. Já jenom jestli na ní nebyl jako dospělej...
Ne,to urcite ne,co vim.
Není tady

Slniečko napsal(a):
Petruša napsal(a):
Slniečko napsal(a):
No jako dite,ale kdy presne,to uz jsem se neptala, co vim od kamaradky,tak odhaduji tak do tech peti let. Nechci lhat,ale muzu se zeptat.nn, díky, nemusíš. Já jenom jestli na ní nebyl jako dospělej...
Ne,to urcite ne,co vim.
diky
Není tady

Peťka napsal(a):
Holky, to se ale přeci nedělá obřízka??!! Jen projedou pod kůží a oddělí ji od pindi. Neodříznou. Nebo se pletu?
jak v jakým případě,někde nutná je
Není tady

holky tady už se to taky probíralo.
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=30638
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=32890
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=34520
jinak ze zkušeností se synem..Holky mělo by se to dělalat hlavně při koupání,ve vaně. a postupně kam až to půjde.pokud se nic nedělá už teď ,pak by vaše dítko mohlo docela trpět.Nejsem doktor ,ale rozhodně bych stím neotálela..Já už mám sice kuka velkýho,ale tohle se asi nemění..
Jinak co je fakt ,každá doktorka na to má svůj názor..
Není tady
mě se podařilo předkožku přetáhnout úplně asi kolem roku a půl. udělala jsem to pomaličku, ve vaně. Nyní si ale na pinďu nechce nechat šáhnout a nenechá mi to udělat, takže nepřetahujeme.
Není tady