|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Neudatelný, ti šťastnější "vyrábí" budoucí daňové poplatníky, takže by měli být maximálně podporovaní. Vydělají na tom i ti "méně šťastní". Zájmem společnosti by měl být rozvoj společnosti a ne její destrukce, jak to vidím teď.
Není tady
Bláža.. napsal(a):
arabela77 napsal(a):
Londýn je samozřejmě extrém, je to jedno z nejdražších měst na světě, ale je to příklad toho, že běžný člověk si tam ani ten byt často dovolit vůbec nemůže.
Petre, Londyn je skutecne extrem. Z Britanie nejake zkusenosti mam. Ja jsem za pronajem velkeho 3pokojoveho domu se zahradkou platila 450 + cca150GBP za sluzby. Nutno podotknout, ze ne v Londyne. Na tzv council house/flat (zrejme obdoba naseho obecniho bytu) maji narok jen socialne slabi nebo nezamestnani. Bohuzel netusim, kolik cini najemne v techto domech/bytech. Kdo pracuje a nema na hypoteku, musi si holt dum/byt pronajimat. A tady vyska najemneho hodne zavisi na lokalite.
Zaverem bych jen chtela dodat, ze po navratu do CR jsem se nestacila divit. Sestra si pronajima 1+1 v Brne a plati 10.000Kc. By me zajimalo, kolik bych za 3pokojovy dum se zahradou platila tady...Jé Arabelo,
Tebe jsem přehlídla. To je fajn, fakta, to hledáme.
A jen přibližně, náklady za byt v poměru ke mzdám. Všeobecně.
Já jsem právě četla, že v Anglii je to 23-50% z příjmů.
Mohlo by to tak být? A jak se za zbytek peněz žilo?
Díky za informaci
Naklady na bydleni v pomeru ke mzdam jsou opravdu +-50% (spis +). Proto je naprosto bezne, ze si majitel bytu/domu hleda spolubydliciho. I treba bezdetna rodina pronajima pokoj. Jak jsem psala, ono hodne zalezi na lokalite. Ja jsem se za 5let stehovala 3krat. V prvnich dvou jsme napul platili 700GBP jen za najem. A to bylo temer neunosne. Naklady na stravovani jsou v Britanii stejne jak u nas. Za provoz auta cca 100GBP. Obecni dan 80GBP.
Není tady
Bláža.. napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Blážo, proč by měl obecní byt se slevou dostat jen učitel? Proč ne další státní zaměstnanci- hasiči, pošťáci, sestřičky ve státních špiálech...............................To přece není možné. U koho by byla hranice?
Petře, vzala jsem to podle Německa, kde je 12% bytů tzv. sociálních.
Úměrem mi vyšlo že cca 12% obyvatel by potřebovalo od státu pomoc s bydlením.
10.000.000 obvatel x 12% je jeden milion 200 lidí. Odhadem podle toho co v okolí sleduji, tak 3500,- na jednoho může chybět na bydlení, aby nebyli ve stavu nouze.
1.200.000 x 3.500,- = 42.000.000,- měsíčně a ročně je to x 12 = 504.000.000,- Kč , což je půl miliardy.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
teď vsuvka:
V průměru se ze státního rozpočtu na vlastní náboženskou činnost církví a náboženských společností vyčleňuje kolem 0,5 mld. Kč
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Takže, pitomých půl miliardy za rok, když by se našlo na záchrannou síť pro potřebné a mohla by se spustit
okamžitá deregulace nájemného.
Teď jak stanovit hranice? No u nás nijak, naše legislativa by to nedokázala nebo by na administrativu potřebovala
ještě třikrát tolik. (co se dá dělat, když jsme neschopní, musíme si to objednat u schopnějších)
Já bych to zadala Němcům, nějakému jejich sociálnímu institutu, mají to promakané, v tom jsou dobří, našlo by se jednoduché a účinné řešení. Ono to totiž jde.
Z Tvého pohledu Petře, míchám vše dohromady a Ty řešíš jen spravedlnost pro majitele, tak jak je to v civilizované společnosti. Ani se Ti nedivím, když tady nežiješ.
Z mého pohledu, člověka, který roky počítal mzdy a ví kolik lidi berou (ví, že v podniku, který zaměstnává 80 popelářů může být 120 exekucí na mzdy) jsou oba problémy nedělitelné.
Potom by nastal Tvůj scénář, některé nájmy by stouply, předpokládám, že někteří lidé by se přestěhovali do menšího, byl by trochu pohyb. Pak by se to ustálilo, možná by časem nájmy klesly celkově a ještě by jsme ušetřili na odškodnění majitelům.
Přeji příjemný víkend.
Odjíždím na domeček, který jsem si před lety "spekulačně" pořídila z obavy abych jednou nezůstala z poctivé práce na ulici.
Blážo jak jsi přišla na to, že zde nežiji. Já su Brňák jak poleno, adjakživa.
Není tady
Petr100 napsal(a):
Konečně přesné údaje v Anglii. Ráno v telce- U nás v Anglii. Rodina se třemi dětmi, čtvrté je na cestě. Oba učitelé, ona pracuje na poloviční úvazek. Čistý měsíční příjem 3500,- liber. Hlídání dětí 1000,-, hypotéka 1000,-, obecní daň?, energie, telefony, provoz dvou aut 1000,-, ostatní nákupy 500,- liber.
Petře, když mě někdo napíše Ráno v telce - U nás v Anglii, tak jsem si to vyložila že jsi Angličan z Brna původem.
Není tady
Blážo perfektní asociace. v Anglii tak leda na týden a honem domů.
Není tady
Petře,
Jo takhle, už jsem zjistila, že se dá televize z Anglie chytit na internetu. Tedy dobrá. To víš, my tady Pražáci, původem z venkova Anglii nesledujeme. Dříve tak Svobodnou Evropu, ale ta už není zakázaná, už to není ono.
Ale stejně, nevím, jakou roli v deregulaci hráli Socani, když byla u vlády dost dlouho osvícená ODS.
Je to nepochopitelné. Já nevím jestli tu vládu něco brzdí nebo jestli se brzdí sama úmyslně a nebo jestli se brzdí sama a neví o tom?
Není tady

A nemyslel Petr pořad "U nás v Evropě"? Párkrát jsem ho už viděla. Pro tebe by byl, Blážo, jak dělanej, protože v některém z dílů určo najdeš odpovědi na své otázky 
http://www.ceskatelevize.cz/hledani/?q= … =UTF-8#944
Mimochodem, pokud chtěla ODS cokoliv prosadit, museli s tím souhlasit i flanďáci a zelení, no ni?
Upravil(a) Míša Kulička (23. 6. 2009 23:18)
Není tady
Blážo je to tak, jak píše Míša. Omlouvám se, jsem kus vola, bylo to U nás v Evropě a ne jak jsem napsal U nás v Anglii.
Není tady

A proto všem vyhovuje, že nemaj výraznou převahu. Pak by museli něco konečně rozseknout a mít za to konečně odpovědnost. Takhle pořád slyším, oni hlasovali jinak a my to chtěli jinak apod. Prostě komedie jménem demokracie 
Není tady
KALIK napsal(a):
A proto všem vyhovuje, že nemaj výraznou převahu. Pak by museli něco konečně rozseknout a mít za to konečně odpovědnost. Takhle pořád slyším, oni hlasovali jinak a my to chtěli jinak apod. Prostě komedie jménem demokracie
Zlatý komunisti......... ti se s nikým nedohadovali a odpovědnost měli za všechno. 
Není tady
Jeňo vždy byli demokraticky zvoleni, 99,9 % voličů. Není to krásné?
Není tady
Dobře Petře,
že je to v háji a s tou deregulací by se mělo něco dělat, už jsme dohodli. A teď mi řekni, v současné politické situaci - jak?
Není tady

Jeňýk napsal(a):
KALIK napsal(a):
Zlatý komunisti......... ti se s nikým nedohadovali a odpovědnost měli za všechno.
Ty ses v nich nějak zhlédl
Že by změna preferencí? 
Není tady
Bláža.. napsal(a):
Dobře Petře,
že je to v háji a s tou deregulací by se mělo něco dělat, už jsme dohodli. A teď mi řekni, v současné politické situaci - jak?
Blážo, současná vláda s tím neudělá nic. Pokud nastoupí socani a komunist po volbách také nic. Musí přijít těžký trest ze Štrasburku a potom se něco začne dít. Čím později, tím to bude víc stát.
Není tady
KALIK napsal(a):
Jeňýk napsal(a):
KALIK napsal(a):
Ty ses v nich nějak zhlédl
Že by změna preferencí?
Kaliku já ale demokracii nenazývám "komedií" takže nemám důvod měnit preference......
Mám pro tebe i fajnovej plakátek od kluků kterým se ta demokracie taky nelíbí a touží po novém, jistě spravedlivém, pořádku jako ty. 

Není tady
Petr100 napsal(a):
Bláža.. napsal(a):
Dobře Petře,
že je to v háji a s tou deregulací by se mělo něco dělat, už jsme dohodli. A teď mi řekni, v současné politické situaci - jak?Blážo, současná vláda s tím neudělá nic. Pokud nastoupí socani a komunist po volbách také nic. Musí přijít těžký trest ze Štrasburku a potom se něco začne dít. Čím později, tím to bude víc stát.
My jsme fakt teda neschopní?
Není tady

Jeňýk napsal(a):
Kaliku já ale demokracii nenazývám "komedií" takže nemám důvod měnit preference......
![]()
Mám pro tebe i fajnovej plakátek od kluků kterým se ta demokracie taky nelíbí a touží po novém, jistě spravedlivém, pořádku jako ty.
http://www.narodni-bolsevik.org/PR.jpg
Asi si mi nerozuměl, ale já neodsuzuji demokracii obecně, ale jen tu frašku, co se dnes za demokracii vydává
Pokud jde o spravedlnost, tak na té naše společnost stojí, ať chceš nebo nechceš, tak bacha na to 
Plakát je to pěknej, asi si ho vylepím nad postel 
Není tady
Sociální byty bych děsně ráda platila invalidům, těžce nemocným a startovacím bytům pro mladé.
Je mi 30 let. Pracuji 11 let. Vydělávám 20.000,- hrubého. Po odečtení daní, stravenek a mobilu je to cca 15,500,- Kč čistého. Z toho platím 7,500,- kč bydlení (5000 hypotéka + 2,5000 poplatky) 1000,- Kč spoření, 500,- Kč penzijní připojištění, cca 2,000,- Kč benzín za dojížění za prací do jiného města.
Na koníčky, jídlo, drogerii, jízdenky, víkend, dovolené, nemoci mi zbyde cca 5.500,- Kč měsíčně. Když se něco podělá na autě nebo vybouchne spotřebič, nebo jsme nemoncná atd. Tak jdu do mínusu na kartě a ten debet splácím z odměn, které mám 2x ročně ve výši cca 5,000 Kč.
Jedná se o garsonieru 32 m2. Platit tu hypotéku budu ještě 4 roky. Již 10 let je poplaceno. Jsem na to sama. Naši mi skutečně nic nedoplácejí a když se něco stane je to o d*žku. Kdybychom na to byli dva, tak se mám jako v ráji.
Takhle je to ještě o vedlejších příjemch, když chci jet na dovolenou, nebo si občas jako ženská chci dopřát nějaký hadřík, kadeřníka.
Na nehty, kosmetiku, solárko, masáže nechodím. Nemám na to, je to pro mne luxus.
Ale nikdy by mě nenapadlo, když jsem mladá zdravá a zatím to jde, žádat o nějaký podnájem, sociální bydlení.
Takže asi tak.
Není tady
KALIK napsal(a):
Neudatelný, ti šťastnější "vyrábí" budoucí daňové poplatníky, takže by měli být maximálně podporovaní. Vydělají na tom i ti "méně šťastní". Zájmem společnosti by měl být rozvoj společnosti a ne její destrukce, jak to vidím teď.
Tak to ano,v tomto směru je náš stát humánní a rozdavačný.Kaliku, budoucí danový poplatníky z Chánova a jim podobné tak s podporou od státu nás spíš zruinují.Oni rodí děti už s tím že nebudou pracovat a jen dojit a dojit stát.Deregulace?Není problém,stačí si někde postěžovat na majitele že je chce vyhodit,že to je DISKRIMINACE !!! a už aby se majitel baráku bál vězení.

Není tady

Bláža.. napsal(a):
Petr100 napsal(a):
Bláža.. napsal(a):
Dobře Petře,
že je to v háji a s tou deregulací by se mělo něco dělat, už jsme dohodli. A teď mi řekni, v současné politické situaci - jak?Blážo, současná vláda s tím neudělá nic. Pokud nastoupí socani a komunist po volbách také nic. Musí přijít těžký trest ze Štrasburku a potom se něco začne dít. Čím později, tím to bude víc stát.
My jsme fakt teda neschopní?
Ane, nedáváme v volbách jasný mandát a tím pádem se každá vláda bude bát něco s tím udělat, aby si nepopudila své voliče.
Není tady
Co tím chceš říct Míšo?
Není tady

Že dokud budou i nadále po volbách vznikat patové situace a o zásadních věcech bude rozhodovat několik málo hlasů ze stran, které v podstatě volilo minimum voličů, a které mě osobně nepřišly zrovna kompetentní, tak se žádná vláda k zásadním změnám neodhodlá, aby nedopadla jako ta Topolánkovic.
V současném systému totiž není schopna žádná strana splnit svůj program, protože nemá nadpoloviční většinu. Musí tedy volit vhodné koaliční partnery, což znamená volit kompromisy. A to, co potom vzniká za hybridy, jsme viděli a zřejmě ještě uvidíme 
Není tady
Ano, ale náš volební systém a tím i jediný možný způsob vládnutí, poměrný systém, nevytvořil národ ale vláda. která musela vědět jestli se to dá nebo nedá. A jestli je takový způsob vlastně neživotaschopný, je něco špatně.
Teď je otázka, kdo má větší společenskou zodpovědnost, přehled a větší rozhodovací mandát.
Já bych řekla, že vláda dostala mandát rozhodovat. A jestli je v tomhle stavu rozhodováná neschopná, měla by to řešit ona a ne lid, ten nemá možnost kuloárních setkání a návrhů, úmluv. Že by se vlastně setkávali lidé z Českých Budějovic a Moravských Budějovic a že by si řekli, jedni chtějí volit převážně ODS, druzí ČSSD, ale,
těch co chtějí volit třeba stran X je více než těch, co chtějí vlolit stranu Y, spojíme to a budeme všichni volit stranu
X? Že bychom se o tu vládu vlastně měli postarat, aby se nedostávali do patové situace?
Nebo na rovinu, nemáš na mysli, aby tedy lidé rovnou volili ODS?
Upravil(a) Bláža.. (27. 6. 2009 6:14)
Není tady
Míšo, můžeš mně prozradit, co děláš ve tři u počítadla? To nemáš lepší zábavu? 
Není tady
Míšo.
Jsem ráda, že někdo taky v noci nespí. Já chudák, musím trénovat brzké usínání a intenzivní spánek, PŘIJDU O PODPORU!!!!!! Tak jsem zde tím psaním rozdýchala svou štítnou žlázu, až jsem si z toho asi našla zaměstnání!!!!!!
Už mě nebudete platit z Vašich daní, ach, jo, byli jste na mě hodní, každého 15. pravidelně jste mě jí posílali a byli by jste posílali dál až do spokojeného důchodu, ale osud tomu chce......
Ale budu zřejmě v prostředí ne příliš vzdáleném zdravotnictví, no uvidíme, si na to posvítím!
Není tady