|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Zdravím, potřeboval bych velm nutně poradit, nevím co mam dělat a je to pro mě hrozně moc důležité.
S přítelkyní jsme spolu byli téměř rok a půl, pro oba to byl první vážný vztah. Bylo to vše moc krásné, já o ní vím že je ta pravá pro mě, ale někdy koncem března jsem zaznamenal změnu v jejím chování. Vydrželi jsme spolu dále, ale před týdnem to chtěla ukončit. Přiznala se mi že mě podvedla a už nemůže dál. Ale tvrdila že mě stále miluje a já jí také pořád miluju, nevěru jsem jí už odpustil. Bavili jsme se o tom a shodli se na tom, že to bylo z té "začátečnické" nerozvážnosti, jelikož to byl první vztah pro oba...
Každopádně, já ji chci hrozně moc zpátky, ale ona je z toho všeho mimo, má ještě nějaké osobní problémy... Říkala mi, že to neodpustila sama sobě, že se sobě nemůže podívat do očí. A že neví zda je schopná ještě někdy mít vážný vztah.
Proto moc prosím o radu, jak bych jí měl pomoci a zachovat se, ale takovým stylem, aby se ke mně chtěla a mohla vrátit? Ja v tomto nemám žádne zkušenosti, nevím vůbec co dělat a nechci ji ztratit protože vím že žádnou podobnou už nenajdu... Děkuji moc všem
Upravil(a) Lukas8 (5. 6. 2009 8:17)
Není tady
"Odpustit" nevěru za týden? 
Jsem přesvědčena, že každý člověk by měl poznat víc (sexuálních) partnerů, než zjistí, koho doopravdy hledá.
Btw "vážný vztah" - hm, divné pojmenování. Co je nevážný a co už vážný?
Toto: "je jedna z těch pravých pro mě" mluví za vše. Nech to být. Pomáhat? Teprve když někdo o pomoc požádá. Jinak je to páchání dobra.
Upravil(a) majkafa (5. 6. 2009 8:15)
Ta nevěra nebylo prý nic važného, že by se s někým vyspala... Tak daleko to prý nedošlo.
A vážný vztah je něco co neni úlet, když už si lidé plánují budoucnost spolu a tak dále si myslím já...
Upravil(a) Lukas8 (5. 6. 2009 8:22)
Není tady
Že by se TI s někým vyspala? 
Jé, to "mi" tam byt nemelo, nakous sem vetu a pak ji predelal a neprecetl si to... A prosim tohle je slovickareni a moc mi to nepomaha...
Není tady

toje těžký... asi bych jí řekla že s těma os. problémama bych í ráda pomohla, pokud nchce tak samozřejmě ne a že jí dáš čas jaký bude potřebovat a že se na tebe může spolehnout. Že počkáš. Ono asi stejně nic jinýho dělat nejde než čekat až se ona dá do pořádku. Přece jen je to krátká doba...
Není tady
Neznám vás,váš vztah ani kolik ti je,ale jestli to není jakési vycouvání ze vztahu s výmluvou na to vše co uvádí.Jsou lidi kteří nedokážou říct do očí že je konec tak se prostě vymlouvají.Třeba se pletu,nevím.

Není tady
Vy jste ještě hodně mladí, viď? Aspoň tak na mě působí ta prohlášení "nechci ji ztratit protože vím že žádnou podobnou už nenajdu" a "neví zda je schopná ještě někdy mít vážný vztah". To tak bývá, že v určitém věku máme plnou pusu kategorických "nikdy, navždycky..." a podobně. Až s přibývajícími roky zjišťujeme, že "nikdy" se mění na "někdy" a "navždy" na "možná"...
Není tady
Ahoj Lukáši8,
z Tvého příspěvku soudím, že jste zřejmě hodně mladí
. Hlavně z chování Tvé přítelkyně... Já bych radila netlačit na pilu
, nic nevyčítat, neptat se na podrobnosti nevěry apod. Pokud má skutečně nějaké osobní problémy, nabídni ji pomoc, ale moc nenaléhej
. Teprve čas ukáže, jestli se s tímhle "přestupkem" oba dokážete srovnat.
Není tady
Dekuju vsem za rady a nazory. Mladí jsme, mne je 21 a ji bude za chvilku 19.
To Petruša:
Ja se ji snazim pomahat kde to jde... Protoze dohani skolu, nema penize, nemuze najit brigadu, ceka ji operace kolene... Prave proto si myslim ze by ji pomohl v tomhle ohledu i kdyby ten vztah pokracoval nebo ne? A cas ji take davam, v tom neni problem
To Tajgr:
To me take napadlo, ale rekl bych ze tak na 99% to neni tento pripad... Ale kdyz sme se spolu nedavno bavili, sance ze se ke mne vrati tam je. Si myslim ze kdyby to chtela se mnou skoncit, nedavala by ji
To Tiffany:
To jsem ji rikal, o nevere mluvit nehodlam, urcite bych ji to nepredhazoval... takovy nejsem. Na pilu se snazim netlacit, uznavam ale ze to neni vzdy lehke. A jak jsem psal jiz vyse, prave sem myslel ze by ji pomohlo kdyby ten vztah mela, tu oporu... Ze by ji pomohlo se s tim vyrovnat....
To helena:
Jo, mladi urcite jsme... A asi to mladi s sebou tyto nazory nese...
Upravil(a) Lukas8 (5. 6. 2009 9:20)
Není tady

Lukas8 napsal(a):
Ta nevěra nebylo prý nic važného, že by se s někým vyspala... Tak daleko to prý nedošlo.
Takže to vlastně ani žádná nevěra nebyla... 
Není tady
Mikeš napsal(a):
Lukas8 napsal(a):
No tak... ja nevim, asi neni nevera jako nevera nebo jo? Myslim ze je rozdil se s nekym vyspat, dat nekomu "jen" pusu anebo jit na kafe... A kazdy to asi vnima po svem...
Není tady
prave sem myslel ze by ji pomohlo kdyby ten vztah mela, tu oporu
Má toho holka dost - možná si může myslet, že vztah ji buď omezuje, ubírá čas... nebo naopak tě nechce "obtěžovat" svými problémy. Ale to jen uvažuju nad možnostmi.
Mikeši, jestli to ještě zvládneš
, vzpomeň na vlastní mládí... Tehdy jsme za nevěru považovali i činnosti téměř nevinné 
Není tady
Heleno, ty mě vždycky o chvilku předběhneš, když chci napsat něco podobného...
.
Také si myslím, že když jsme byli takhle mladí, definici nevěry jsme brali kapku jinak tzn. o hodně citlivějc ...a nevěrou pro nás byly daleko nevinnější věci...
. Když si vzpomenu na sebe, uplně to vidim, z čeho já si tenkrát dělala hlavu, no jéje
.
Upravil(a) Tiffany (5. 6. 2009 9:40)
Není tady
Lukas8 napsal(a):
Mikeš napsal(a):
Lukas8 napsal(a):
No tak... ja nevim, asi neni nevera jako nevera nebo jo? Myslim ze je rozdil se s nekym vyspat, dat nekomu "jen" pusu anebo jit na kafe... A kazdy to asi vnima po svem...
to bys fakt bral jako nevěru? :-)
Není tady
Lukáš: jinak jsem myslela, že vám je míň... podle toho jak jsi psal.
Pokud o slečnu stojíš, tak o ni měj zájem dál a udělej všechno pro to, abyste byli spolu... - ale přitom nezapomeň připustit, že to vyjít nemusí a že pokud ona doopravdy nebude chtít, tak s tím nic nenaděláš.
A že většina vztahů končí rozchodem. Nepíšu že to tak musí skončit u vás, ale je dobré si to připustit, že to existuje jako MOŽNOST.
Není tady

Lukas8: Každý jsme jiný, každý bereme za nevěru něco jiného a každý jsme schopný odpustit něco jiného. Odpustit nevěru určitě není lehké i když jak píšeš jestli šlo jen o kafe tak to se odpouští určitě snáz než to, že Tě podvedla s jiným. Každopádně to chce čas a navíc si myslím, že člověk v 21 (19) by už měl vědět co od života čeká. Já mám prvního partnera už 4 roky a taky bych neměnila a to, že má člověk za život vyzkoušet partnerů více si myslím, že není nikterak výhodnější. Holt každý sme jiný, někomu stačí pro život jeden človíček někdo potřebuje kolem sebe harém
Takže si hlavně ujasni co chceš Ty a zkuste si promluvit. Hlavně na ni netlač a vše bude určo OK, držím palce ;-)
Není tady

Lukas8 napsal(a):
Jistěže...
On je ale taky rozdíl, "jít na kafe" a "jít na kafe", žejo...
Když jdu na kafe s kolegyní z práce za účelem nezávazného pokecání třeba o novém projektu, pak to nevěra určitě není... když tam s ní jdu za účelem "systematického nátlaku, aby mi už konečně dala", pak už je to o něčem jiném, že... 
Jak Ti teda přesně byla "nevěrná" ta Tvoje, Lukasi?
Není tady
By ses, Martinko, divila, jak široké je spektrum toho, co ještě není nebo už je za nevěru považováno. I to nevinné kafe s osobou opačného pohlaví může někdy vzbudit vášně větší, než hup do duchen 
Není tady
To Martinka1:
Kafe jako takove bych jako neveru samozrejme nebral, ale jde o to jak to clovek poda... Kdyz by mi to rekla rovnou, ze jde s kamosem na kafe, vemu to. Ale kdyz by to tajila a ja nevim co, samozrejme mi napadne PROC? Vis jak, kdyz neudelala nic spatneho, tak... neni duvod to trebas tajit...
Jasne, o slecnu stojim neustale. A snazim se delat co je v mych silach, ale prave ze uz moc nevim nejak co jeste vice bych mohl delat, nemel sem na tohle kde vzit zkusenosti... 
S tou moznosti pocitam, ze to nemusi vyjit, ovsem... Smiruju se s ni tezko, to je jasne. Ale jaksi nemam co ztratit, jen ziskat...
To hhanca:
No zase... jen o kafe neslo, to mi sama rekla... Ja nevim uplne presne co provedla, ale kafe to nebylo a s nikym se pry taky nevyspala. Ale ptat se ji na to nechci, nicemu by to nepomohlo, jen bych ji tim dorazil si myslim...
Ja mam u sebe jasno, chci ji, se vsim vsudy co se k tomu vaze. A snazim se netlacit, ale jak rikam, kdyz jde o tolik, tezko se mi to kontroluje...
To Mikeš:
Jak jsem psal hhance, ja presne nevim... kafe ani postel to ale nebyla. Takze asi zbyva neco mezi... i kdyz i to je dost siroke
Upravil(a) Lukas8 (5. 6. 2009 10:14)
Není tady

Lukas8 napsal(a):
Dekuju vsem za rady a nazory. Mladí jsme, mne je 21 a ji bude za chvilku 19.
To Petruša:
Ja se ji snazim pomahat kde to jde... Protoze dohani skolu, nema penize, nemuze najit brigadu, ceka ji operace kolene... Prave proto si myslim ze by ji pomohl v tomhle ohledu i kdyby ten vztah pokracoval nebo ne? A cas ji take davam, v tom neni problem
třeba to je tak jak už tu někdo psal, že je toho na ní moc a třeba tě opravdu nechce "obtěžovat" když ještě ke všemu ti byla "nevěrná". Je jí to asi trapný
V čase není problém jak píšeš, to je dobře. Držim palce aby ti to vyšlo
mmch na 21 mi přijdeš "vyspělej", musíš být fajn
A ona to určitě ví 
Není tady

jak bych jí měl pomoci a zachovat se, ale takovým stylem, aby se ke mně chtěla a mohla vrátit?
To je těžká věc. Pokud se vrátit nechce, nevrátí se, ať se zachováš jakkoli, protože prostě nechce.
Jak vůbec můžeš vědět, že je pro tebe ta pravá, když je to tvůj první vztah a nemáš porovnání ?
sem myslel ze by ji pomohlo kdyby ten vztah mela, tu oporu... - no, já nevím. Je dobré být nablízku, ale páchače dobra, který ví nejlíp, co je pro mě nejlepší, to bych jako taky nemusela. Dávej si na to pozor - lidi tohle nemají rádi
Upravil(a) mashanka (5. 6. 2009 17:48)
Není tady
mashanka napsal(a):
jak bych jí měl pomoci a zachovat se, ale takovým stylem, aby se ke mně chtěla a mohla vrátit?
To je těžká věc. Pokud se vrátit nechce, nevrátí se, ať se zachováš jakkoli, protože prostě nechce.
Jak vůbec můžeš vědět, že je pro tebe ta pravá, když je to tvůj první vztah a nemáš porovnání ?
Jasne no, to je jiste pravda... Ale myslel jsem si to a stale si to myslim na zaklade jejich vlastnosti, povahy, vzhledu... Ja nemam nic co bych v tomhle ohledu mohl vytknout, az na tu neveru, ktera to proste cely pak poslala do kytek...
Není tady
hhanca napsal(a):
Lukas8:Každopádně to chce čas a navíc si myslím, že člověk v 21 (19) by už měl vědět co od života čeká.
právě proto,že je každej jiný tak v 19 možná i v 21letech ,jsem já měla docela maglajs a nevěděla jsem co chci, to jsem zjistila až ted v 25.Takže ten věk je relativní a každej dospívá jinak.Mám kolegyni,který je 21let a čeká mimi.Já v jejím věku bych se zbláznila,kdybych čekala mimi.
Jinak Lukáši,nechci ti brát iluze ale z toho cos napsal, na mě tvá slečna dělá dojem,že chce ze vztahu vycouvat.Takový ty znaky, jako házení viny na sebe a že nechce už vážnej vztah, tomu dost nasvědčuje.Nech jí chvíli at si to projyslí a ty jí nech být.Ono to bude pro tebe asi dost těžký,ale je to vlastně to nejlepší co můžeš udělat.Ty seš ten,kterýmu ona ublížila,tak se jí hlavně nevnucuj a nech to, jak se říká "vyhnít" Myslím si,že čím víc jí budeš dávat najevo jak moc ji miluješ tak, aby jí to spíš neodradilo anebo aby si z tebe spíš do budoucna neudělala "fackovacího panáka"....ale držím ti pěsti, aby se to urovnalo;)
Není tady

Přesně tak. Máš větší šanci ji získat zpět, když ji necháš na pokoji a odtáhneš se. Zní to divoce, ale je to tak. Každopádně to ale nevidím moc dobře. Ona chce pravděpodobně pryč. Smiř se, že je konec. Čím dřív, tím lépe.
Není tady