|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Hmm, tak už nevím 
Bohužel mi to začíná trochu zavánět krizí ve vztahu 
Není tady
pomněnka: její rodina o tom neví...ona to prostě tají, protože má strach, že by to její rodiče nevydrželi..už nejsou nejmladší...navíc se udržujou v přesvedčení, že si vezme svýho bejvalýho s kterým už rok není...
javena: potrat, tomu nevěřim...ale možný to je...to by i vysvětlovalo i ten necelej týden co se po ní slehla zem...ale potratu neveřim...
jitulak: sme spolu od unora a předtim, než jí vynechala MS a začla e bát těhoteství bylo všechno v pořádku...
Není tady
Veranna: no tak, já bych sem nepsal, kdybych si nemyslel, že je to krize...ale je mi jasný, jak to myslíš:-)
Není tady
Todle nebude krize, spíš je holka v šoku, že po čtyřměsíční známosti je těhotná.
Není tady
Jey5 napsal(a):
Veranna: no tak, já bych sem nepsal, kdybych si nemyslel, že je to krize...ale je mi jasný, jak to myslíš:-)
napadá mne, jestli to vůbec má souvislost s tím případným těhotenstvím, ale to už fakt fabuluju. tady asi fakt nic nevyřešíme.
Koukala jsem na net, potraty jsou v Turecku povolené: http://www.demografie.info/?cz_detail_c … rtclID=217 (tabulka č.8), ale pochybuji, že by rozumná ženská tohle řešila tak zásadním krokem bez domluvy s partnerem. To se mi prostě nezdá...
takže abychom to shrnuli:
1. bu´d je opravdu těhotná (by´t podle toho, co píšeš, to je dost nepravděpodobný) a nedokáže se s tím ještě srovnat (dostává záhul od rodiny, došlo jí, že to je neplánované, má strach, co bude dál, kulturní změna - dítě znamená soužití vás dvou se vším všudy, tj. jeden z vás se bude muset vzdát svýho domova)...
2. není, ale byla těhotná a bouří se v ní hormony, bojí se, zpětně je jí to líto (ať už o mimčo přišla nebo byla v záchvatu strachu z budoucnosti na interupci)
3. není a ani nebyla těhotná a děje se něco úplně jinýho, co s těhotenstvím nemá souvislost.
Ani jendo nemá zrovna lehký řešení 
Není tady
S tím potratem mě to napadlo taky. Ale všichni se tu můžeme jen domýšlet. Každopádně, je to teď prostě na ní. I to, jestli s Tebou bude chtít být či nebýt, komunikovat či nekomunikovat. Vypadá to, že je to silná žena, a tím pádem také, že je sama rozhodnuta, co se svým životem chce udělat. V tuto chvíli bych asi respektovala to, že s Tebou prostě mluvit nechce.
Není tady
Jey, asi tě nepotěším, a už vůbec bych tě v téhle situaci nechtěla víc strašit... Ale bud podle mě šla třeba na potrat a teď se s tím v sobě srovnává, a nebo to taky může být všechno úplně jinak.
Jedna z hypotéz - třeba měla někde s někým slabou chvíli, a je těhotná, ale ne s tebou. A neví, jak ti přijít na oči...
Já vím, nepotěšila jsem tě. Toto je ale jen hypotéza vařená z vody. Ale pokud se ona hodně podivně chová, může mít prostě i nějaký problém, o kterém ty nevíš, a o kterém ti z nějakých ůvodů nechce říct... 
než jí vynechala MS a začla e bát těhoteství bylo všechno v pořádku...
Proč by nebylo? Po takhle krátké známosti to je fakt spíš problém, než extra důvod k radosti. A jestli už nešla na potrat, tak se ani nedivím, že potřebuje nějakou dobu k tomu, aby se s tím srovnala a rozhodla se, co bud dělat.
Hele - neber to špatně, ale je docela možné, že "v pořádku" to bylo do doby, než začal hrozit nějaký váš společný závazek. Třeba s tebou do budoucna nepočítala...
Není tady
Hmmm, já nevim, ale nemyslím si, že by to mělo být jen na ní, zejména pokud jde o to těhotenství. Vždyť Jey by byl otcem. Já se furt kloním k tomu ještě pár dní vydržet, ale pak začít řešit. Čas jí poskytnul, ještě te´d pár dní, ale pak už bych řešila.
Každopádně, Jey - tohle jsou jen naše rady a každá jsme jiná
ty ji znáš nejlíp, ona zná tebe. my ti maximálně můžeme pomoct urovnat si myšlenky, ale co máš dělat dál, to budeš muset rozhodnout sám.
Není tady
Jo to máš pravdu, ani jedno nemá jednoduchý řešení...ale tyhle teorie nema cenu rozvádět, jsou to jen spekulace.
Prostě počkam na víkend a nějak se s ní spojim...ty dva tři dyn už nějak zvládnu.
Není tady
Jey mrzí mě to, ale na co narážíš je patrně do značné míry kulturní bariéra. Ty sice píšeš "holka západního střihu", ale ten rozdíl v chápání světa a postojích bude zřejmě obrovský. Chodíte spolu od února? A kolik času jste spolu od té doby doopravdy strávili? Nebo ty máš dlouholeté zkušenosti s Tureckem a tamní kulturou?
Protože jinak se obávám, že tu holku vlastně ani pořádně neznáš. Pokud většina toho vztahu probíhala na telefonu nebo po Internetu (spekuluju), tak jste moc příležitostí pozant se blíž neměli. A ona najednou jedná úplně nepochopitelně a iracionálně - z tvého pohledu.
Moje rada je - nech to vyšumět. Chce čas - dej jí ho. Nikam se za ní nehrň, pokud si to ona sama nepřeje. Kde bys ji asi tak hledal, když je někde na venkově? Veranna ti správně napsala jaké jsou současné alternativy a ve všech třech případech je míček na její straně, buď se ozve a budete to řešit spolu, nebo se neozve a ty se celkem nikdy nedozvíš, jak to vlastně bylo. Bohužel. Tohle se při těchto známostech na dálku stává.
Není tady

Jey5 napsal(a):
No, tak kdyby tehotenství nedopadlo dobře......od začátku o možným dítěti mluví jako o "podělání našich životů"
mě přijde že se toho těhotenství chce "zbavit" a komuniakce s tebou by jí to ztěžovala. Pak tě buď postaví před hotovou věc, nebo řekne že těhotná nebyla, nebo že o to přišla nebo nevim co. Akorát teda nevim, jestli toje v její zemi "přípustný" nebo není
Není tady
helena: o závazek asi nepujde....ještě v těch dnech, kdy čekala, jestli to nemá jenom zpožděný sama nabídla, že spolu budeme bydlet. takže už v době, kdy se začlo přemejšlet, že by bylo dítě chtěla žít společně.
Fakt dám...kdo se ve vás má vyznat:-)
Není tady
A já bych stejnak z pár dní za ní jela
Ale já jsem prostě asi trochu střelec a ráda mám věci vyřešený než vyšuměný, takže ze mě si teda asi zrovna příklad neber 
Není tady
Ronja: neber to špatně...al tvoje rada, je dost na nic. Nechat t vyšumět....já nejsem ten typ, co by chtěl celej život ít s tim, jestli nnáhodou neběhá někde v Turecku moje dítě. To fakt ne. To zjistim, i kdybych se měl zpakvat do Turecka nekdy na podzim a posadit před její barák, kdy už by bylo těhotenství očividný a čekat na ní. Vyšumět rozhodně nic nenecham.
Kulturní bariera je sice určitou možností, jenže ona se cchce kuli tamnímu stylu života vystehovat...právě do čr. Kdyby ste jí znali, tak vás fakt nenapadne, že je z Turecka.
Není tady

omlouvam se, koukam že to co jsem napsala (dřív než jsem měla vše dočteno) už tu taky padlo...
Není tady
Jey5 napsal(a):
Fakt dám...kdo se ve vás má vyznat:-)
... když se v sobě nevyznáme ani my samy, viď 
Není tady
Veranna: v tm si budeme podobný...nechat věci vyšumet není řešení
Není tady
nemyslím si, že by to mělo být jen na ní, zejména pokud jde o to těhotenství
Že si to nemyslíš ty neznamená, že slečna nemá jiný názor, případně ji k tomu samostatnému řešení nevede něco, o čem nevíme - a nevíme vlastně ani ň.
už v době, kdy se začlo přemejšlet, že by bylo dítě chtěla žít společně
Společné bydlení ja sakra něco jiného, než společné dítě
Mohl to být jenom momentální nápad. Možná právě proto zmizela z radarů - může se obávat i toho, že ji budeš přemlouvat k něčemu, co by se jí tak docela nelíbilo - a kdyby se přemluvit nechala, udělala by něco, co nechce
Není tady
Jey5 napsal(a):
Ronja: neber to špatně...al tvoje rada, je dost na nic. Nechat t vyšumět....já nejsem ten typ, co by chtěl celej život ít s tim, jestli nnáhodou neběhá někde v Turecku moje dítě. To fakt ne. To zjistim, i kdybych se měl zpakvat do Turecka nekdy na podzim a posadit před její barák, kdy už by bylo těhotenství očividný a čekat na ní. Vyšumět rozhodně nic nenecham.
Kulturní bariera je sice určitou možností, jenže ona se cchce kuli tamnímu stylu života vystehovat...právě do čr. Kdyby ste jí znali, tak vás fakt nenapadne, že je z Turecka.
To sice chápu, ale co s tím naděláš? To dítě nosí ona a jestli se rozhodne tě ze svého živoat a života dítěte odříznout, tak to udělá, ať už si sedneš kam chceš, i když se postavíš na hlavu a obletíš třikrát zeměkouli. Já neříkám ať se nestaráš o své děcko, ale ať ji necháš udělat, co chce ona - do ničeho ji nemůžeš nutit, ani do toho, aby tě kontaktovala, ani do toho, aby s tebou vychovávala dítě. Bohužel.
Zatím to vypadá že ty jí pořád píšeš, kontaktuješ, tlačíš a ona se drží zpátky. Takže říkám, ať ji necháš udělat, co chce. Rada je to zadara, takže ber nebo nech být - upřímě řečeno to dopadne víceméně stejně tak jako tak. ale určitě se ozvi jak to vypadá 
Není tady
helena: ale já jí nechci nutit do ničeho do čeho by se jí nechtělo...vcelku chápu, že rozhodnutí o dítěti je více méně na ní, já chci jen být v obraze. Vim že to co ted napíšu bude trochu sobecký...lale její chování je sobecký, vždyt dobře ví, že se trápim i já a on to timhle jenom prohlubue...
Jinak máš pravdu, že společný bydlení je něco jinýho než společný dítě...
Není tady
Ronja: já jí moc nepíšu...za poslední tejden a neco cca 5sms z toho 3 o víkendu...zrovna ted jen čekam...Co se týče vyškrtávání ze života,...napadlo mě to, ale nevěřim tomu. jinak vim, že rady souzadarmo:-) A děkuju za ni:-)
Není tady

To je pěkný, ale znám dost muslimů, kteří se sice vystěhovali ze své původní země, ale kořeny tu jsou. Pravda, spíš ve vztahu k ženám...
Tím nechci říkat, co je dobře a co špatně. Jen třeba pokud nemá vlastní peníze, je závislá na rodině a ta tím pádem rozhoduje.
Zkus vydržet, nech jí pár dnů dýchat a až se ozve, můžete něco řešit. Teď jen spekuluješ.
Není tady
javena: jj já vim že spokulujeme, zvrhlo se to....já jí ten čas chci dát a dam jí ho...užíram se už dost dlouho na to abych ještě neco vydržel.
Není tady
já jí nechci nutit do ničeho do čeho by se jí nechtělo... já chci jen být v obraze
Tím způsobem, že se chceš "posadit před její barák, kdy už by bylo těhotenství očividný a čekat na ní"? Že se nemůžeš smířit "s tim, jestli náhodou neběhá někde v Turecku moje dítě"? Pochop, že s tím nic neuděláš, pokud ona sama nebude chtít. Dobrý, jsi potencionální otec - ale jestli ona ne/porodí absolutně nezáleží na tobě.
Není tady