18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Nevíte prosím někdo recept? Hodně to vaří v hospodách, přítel to má rád, ale recept jsem nikde nenala ani na netu, ani v kuchařkách. Zkouela jsem napsat do několika hospod, kde to vaří, zda mi nepolou recept a vykalali se na mě .
Není tady
Lvice tohle je recept od mojí mamky, která je klasická hospodská kuchařka, tak snad to bude to, co hledá:
Vepřové kostky na pepři.
Suroviny na 10 porcí. ( 150gramů masa na porci )
1,5 kg vepřové plece
200 gramů kvařeného sádla
800 gramů cibule
půldecová sklenička DRCENÉHO !!!! pepře
sojová omáčka Vitana
sůl
hladká mouka ( instantní jíka tmavá )
Oplachnutý díl vepřového masa rozkrájíme na kostky , oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli osmahneme do zlatova. Přidáme nakrájené a ochucené maso a za stálého míchání osmahneme a podlijeme vodou.
Je dúleité , aby maso v cibulovém základu bylo osolené , opepřené a zakapané řádně sojovou omáčkou.
Po změknutí maso vyndáme. távu , která zůstala po podueném mase zředíme asi 1,5 litru vody . Kdy táva začne vařit , tak jí zahustíme. ( jíka z hladké mouky a másla nebo jíkou instantní)
pokud má problém s dochucováním , tak si kup vepřovou távu v kostce. Dnes je vyrábějí skoro vechny potravinářské firmy.
Provařenou omáčku přecedíme a zpět do omáčky vloíme maso. Já přidávám kousek másla na zjemnění.
Ta samá úprava platí pro hovězí maso přední. A kdy vymění pepř za česnek , tak je to taky moc dobré. A dělá to úplně stejně ,
jako maso na pepři a platí to také pro maso hovězí i vepřové.
Doporučila bych jako přílohu vařené brambory , sypané petrelkou , nebo buenou rýi.
K masu na česneku doporučuji jako přílohu bramborové knedlíky.
Jinak to psala do mailu jako pro mě, tak to popisuje trochu detailněji nebo ví, e bych jí pak psala milion otázek
Upravil(a) taurus (4. 6. 2009 19:57)
Není tady
delavam jeste s horcici http://www.nadoma.cz/recepty/slug_180577
Není tady