Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 3. 6. 2009 10:30

Nick3594
Host

Vepřové kostky na pepři

Nevíte prosím někdo recept? Hodně to vaří v hospodách, přítel to má rád, ale recept jsem nikde nenašla ani na netu, ani v kuchařkách. Zkoušela jsem napsat do několika hospod, kde to vaří, zda mi nepošlou recept a vykašlali se na mě dumbom.

#2 4. 6. 2009 4:50

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Re: Vepřové kostky na pepři

Není tady

#3 4. 6. 2009 19:54

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Lvice tohle je recept od mojí mamky, která je klasická hospodská kuchařka, tak snad to bude to, co hledáš:

Vepřové kostky na pepři.

Suroviny na 10 porcí. ( 150gramů masa na porci )

1,5 kg vepřové plece
200 gramů škvařeného sádla
800 gramů cibule
půldecová sklenička DRCENÉHO !!!! pepře
sojová omáčka Vitana
sůl
hladká mouka ( instantní jížka tmavá )

Oplachnutý díl vepřového masa rozkrájíme na kostky , oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli osmahneme do zlatova. Přidáme nakrájené a ochucené maso a za stálého míchání osmahneme a podlijeme vodou.
Je dúležité , aby maso v cibulovém základu bylo osolené , opepřené a zakapané řádně sojovou omáčkou.
Po změknutí maso vyndáme. Štávu , která zůstala po podušeném mase zředíme asi 1,5 litru vody . Když štáva začne vařit , tak jí zahustíme. ( jížka z hladké mouky a másla nebo jížkou instantní)
pokud mᚠproblém s dochucováním , tak si kup vepřovou štávu v kostce. Dnes je vyrábějí skoro všechny potravinářské firmy.
Provařenou omáčku přecedíme a zpět do omáčky vložíme maso. Já přidávám kousek másla na zjemnění.

Ta samá úprava platí pro hovězí maso přední. A když vyměníš pepř za česnek , tak je to taky moc dobré. A dělᚠto úplně stejně ,
jako maso na pepři a platí to také pro maso hovězí i vepřové.
Doporučila bych jako přílohu vařené brambory , sypané petrželkou , nebo bušenou rýži.
K masu na česneku doporučuji jako přílohu bramborové knedlíky.

Jinak  to psala do mailu jako pro mě, tak to popisuje trochu detailněji nebo ví, že bych jí pak psala milion otázek lol

Upravil(a) taurus (4. 6. 2009 19:57)

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#4 30. 8. 2009 21:26

dasad
♥♥♥----

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí