3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
No moment a myslíte, e je patně e to tak nelze dělat? Problém je, e i ty firmy které jdou papírově do daňového ráje, pak často fungují tady a uívají věci placené z naich daní - silnice, státní úřady, koly...
Není tady
Kdy tady někdo napsal něco o půjčkách, tak jeden tragikomický postřeh: Na jedné straně silnice stojí bilboard: Máte finanční problémy? Půjčíme Vám... s fotkou usměvavé slečny nabízející bankovky, o pár metrů dál bilboard: Půjčuje si? Zaplatí...s fotkou mladíka s hlavou schovanou v dlaních. To je fakt k smíchu i pláči zároveň.
Není tady
Ale je to pravda. Já toho kluka s kapucí viděla na lavičce jako reklamu. Tady jde o to, jakou má kdo finanční inteligenci. Mladí jsou ale netrpěliví. Místo aby si na věc naetřili, tak si raději půjčí. A pak se stane něco patného a nemají na placení. Myslím, e by úředníci na kolách měli zavést vyučování věcí, jak například vyřizovat záleitosti na úřadě, jaké dopady můe mít zadluení. Někdy to děláme v rámci Občanské Výchovy, ale asi je to málo.
Není tady
Kdyby si takhle blbě půjčovali jenom mladí. já ale znám hodně lidí středního věku, kteří chtějí mit to, co sousedi, tak si půjčují jak o závod.
Taky si myslím, e by se tato finanční gramotnost - nebo jak to nazvat - měla vyučovat - vak se o tom taky poslední dobou mluví. Pak by sklaplo různým podvodníčkům, kteří si na lidské hlouposti staví ivnost.
Není tady
http://www.novinky.cz/finance/194583-ce … korun.html
Tady je něco o zadluování českých rodin. A zákon. který by udělal pořádek v exekutorské svévoli, jetě není. Ti přijdou a vechno zabaví. Zda ti to patří nebo ne, je nezajímá.
Není tady
Tenhle příspěvek jsem původně psala na Právní, na vlákno ohledně statistických výkazů.
Ale v podstatě patří sem, tak ho sem překopírovávám:
Hele, a co kdybychom tady na babinetu zorganizovali nějakou petici proti těmhle zhovadilejm a zbytečnejm dotazníkům a poslali to na Ministerstvo financí? (to jsou pokud vím éfíci statistiků...)
Mě se tedy příčí jen tupě vyplňovat naprosté zhovadilosti a podřizovat se úřednímu imlovi.
Víte, kdy z daní, co státu odvádíme, jsou placeni silničáři, hasiči, učitelé, doktoři, ...tak neřeknu ani popel. Tak to má být.
Ale aby nás takhle zbytečně buzerovali, a my ty vymýleče dotazníků, shromaďovače zpracovatele a kontrolory jetě sponzorovali z naich daní, tak to u je tedy příli.
Mimochodem, teď zrovna dávám do pořádku věci ohledně bezpečnosti práce. To jen pro zajímavost obnáí tyto dalí věci,a vechny jako zaměstnavatel musím zaplatit:
Např:
Pravidelné kolení BP a PO zaměstnanců
preventivní prohlídky zaměstnanců u lékaře
související povinné revize: Revize plynu, elektřiny, elektrických zařízení, revize hasicích přístrojů, revize komínů a vykazování spalin, revize hromosvodů, revize nosnosti regálů, revize plynového kotle, vylepení místního provozního řádu, kategorizace zaměstnanců podle rizikovosti jejich práce.....
Z těchto uvedených věcí je část skutečně potřeba ( např. revize elektrických zařízení, lékařské preventivní prohlídky), ale část povauju taky za pouhou úřednickou buzeraci - např. revizi nosnosti regálů, kategorizaci rizikovosti práce (na to je několikastránkový protokol, a jako rizikovost je u nás uváděno - cituji-lokální svalové zatíení ).
Take a bude někdo zas vykřikovat, jak my zlí vykořisovatelé - zaměstnavatelé, si za výrobek účtujeme tolik a tolik, ale přitom zaměstnanci, který ho vyrobil, dáváme jen část, tak ten rozdíl není vechno ná zisk, jak si mnoho lidí naivně myslí, ale z toho rozdílu se nejprve platí výe uvedené věci, dále dovolené zaměstnanců, proplácejí se svátky, dnes i nemocenská za prvních 14 dní, no a jetě musíte mít přeedem vyděláno na eventuální tříměsíční odstupné, pokud nebudete mít dost zakázek... A na zisk kolikrát v dnení době po zaplacení výe uvedených věcí ani nedojde.
Omlouvám se, e jsem se tak rozepsala, a e je to tady lehce .
Asi to překopíruju na Pavlač na vlákno Kudy vytékají peníze ze státní kasy.
Někdo moná řekne - a vám, vydřiduchům zaměstnavatelským, klidně peníze z kapes vytékají.
Ale inteligentnějí lidé pochopí, e tímto zhovadilým, byrokratickým, systémem, vytékají peníze z kapsy v konečném důsledku NÁM VEM !
Bloss zapomněla jsi na hlukovou studii. Já kdy jsem budoval icí dínu, tak jsem za 9.000,- kaček musel nechat zpracovat hlukovou studii, jestli nebudou rueni sousedi ve vedlejím baráku icími stroji. Výsledek měření v 22.00 hod večer. icí stroje 50dB, projídějící alina venku 75dB. A úředníci byli spokojeni.
Není tady
Blossom, plně chápu tvé rozhořčení, nad nějakým statistickým výkazem. Při bliím pohledu také ty státní byrokraty odsuzuji a dost často z jejich moudrého kolonkového seitu dělám létající předmět.
Ono budu upřimnej a rejpavej. Je jen tvoje rozhodnutí, e chce podnikat nikdo ti nedal nů na krk a neřekl abys podnikala a byla podnikatelem.
Ale zpět k výkazu. Ví ony ty výkazy občas mají vypovídací schopnost a nepřímo pak zlepují ivotnost ono regálu, ale i práci třeba těch závodních doktorů, počet pracovních nemocí a nemocí z povolání a pod.. Tím pak se v budoucnu dá i omezit vytékání "státních peněz". Ono to u tady bylo, v dobách komače se to nazývalo Státní plánovací komise, ta měla jisté pravomoce, dnes statistici jen shromaďují data a jen moudří podnikatelé ví jak do nich áhnout, neználci prskají, e mají "práci na víc".
Ví, občas nostalgicky vzpomínám na některé své záitky z dob dávných i nedávných. Hlavně kdy třeba cestuji. kdysi dávno , krátce po sametu jsem byl v USA a tam jsme se tenktrát účastnili nějaké společné akce a čecháčci zvyklí na "udělej si sám" dokázali opravit auto, které v ivotě neviděli. Nejene tím okovali amíky, ale současně se nám dostalo ponaučení. Kdy dneska se mi doma něco pokazí u nehledám toho opráváře "Ferda Mravenec" ale odborníka. Ví amíci nám tenkrát řekli, e jejich řidič je jen a pouze řidičem a opravář opravářem a e raději zaplatí 5 lidí na víc, nebo jim to jednak uleví na pracáku, ale současně přinese i drobný zisk do státní pokladny, by v rámci kapitalistického mylení je to "proti srsti". Jo kdyby "byl povinnej statistik u kadého "podnikatele, pak na straně jedné bude prskat, e musí platit hladovej krk, výsledek pro firmu v danném okamiku nulovej nebo prodělečnej, v budoucnu pokud si výkazy nechá ti mohou mnohé napovědět kudy vede (má vest) tvá podnikatelská cesta.
Není tady
Pisatel napsal(a):
Blossom, plně chápu tvé rozhořčení, nad nějakým statistickým výkazem. Při bliím pohledu také ty státní byrokraty odsuzuji a dost často z jejich moudrého kolonkového seitu dělám létající předmět.
Ono budu upřimnej a rejpavej. Je jen tvoje rozhodnutí, e chce podnikat nikdo ti nedal nů na krk a neřekl abys podnikala a byla podnikatelem.
Ale zpět k výkazu. Ví ony ty výkazy občas mají vypovídací schopnost a nepřímo pak zlepují ivotnost ono regálu, ale i práci třeba těch závodních doktorů, počet pracovních nemocí a nemocí z povolání a pod.. Tím pak se v budoucnu dá i omezit vytékání "státních peněz". Ono to u tady bylo, v dobách komače se to nazývalo Státní plánovací komise, ta měla jisté pravomoce, dnes statistici jen shromaďují data a jen moudří podnikatelé ví jak do nich áhnout, neználci prskají, e mají "práci na víc".
Ví, občas nostalgicky vzpomínám na některé své záitky z dob dávných i nedávných. Hlavně kdy třeba cestuji. kdysi dávno , krátce po sametu jsem byl v USA a tam jsme se tenktrát účastnili nějaké společné akce a čecháčci zvyklí na "udělej si sám" dokázali opravit auto, které v ivotě neviděli. Nejene tím okovali amíky, ale současně se nám dostalo ponaučení. Kdy dneska se mi doma něco pokazí u nehledám toho opráváře "Ferda Mravenec" ale odborníka. Ví amíci nám tenkrát řekli, e jejich řidič je jen a pouze řidičem a opravář opravářem a e raději zaplatí 5 lidí na víc, nebo jim to jednak uleví na pracáku, ale současně přinese i drobný zisk do státní pokladny, by v rámci kapitalistického mylení je to "proti srsti". Jo kdyby "byl povinnej statistik u kadého "podnikatele, pak na straně jedné bude prskat, e musí platit hladovej krk, výsledek pro firmu v danném okamiku nulovej nebo prodělečnej, v budoucnu pokud si výkazy nechá ti mohou mnohé napovědět kudy vede (má vest) tvá podnikatelská cesta.
Pisateli, jsi vedle jak ta jedle.
Výkazy ohledně nosnosti regálů (např. - ale i nohé jm podobné) nemají vypovídající hodnotu vůbec ádnou!!!
Ono toti - externí odborník na Bezpečnost práce, kterého si musím platit (protoe abych denně sama studovala neustálé tohoto se týkající změny zákonů, na to fakt čas nemám) mi to sice podle vyhláky musí sepsat, zda je regál dřevěný nebo kovový, dále kolik buňek v něm je, a nosnost kadé buňky, dále já musím na kadý regál dát ceduli - nosnost buněk je tolik a tolik...no prostě napíe se podle zákonů několikastránkový elaborát o regálech (natěstí na to ten odborník u má v počítači mustr), vyplní se to, podepíe.... ale třeba to, e jeden z těch regálů mám vzadu od červotočů naprosto proraný, a e ho kvůli bezpečnosti práce budu muset vyměnit - tak tohle vím jenom já, ty bezpečáky reálný stav vůbec nezajímá, hlavně kdy mají správně vyplněné ty předepsané papíry.
A já o tom, e ten regál je proraný a chatrný, vím i bez revizí a výkazů - prostě kouknu a vidím a k tomu ádnourevizi nepotřebuju...
A jakou vypovídající hodnotu má třeba kilogramový součet vech vyrobených výrobků za měsíc? Kdy obrazně řečeno - se sčítají kilogramy vyrobených lokomotiv společně s kilogramy vyrobených pendlíků??
To jsou vechno věci úplně k ničemu. Jen je tím podpořena umělá přezaměstnanost státních úředníků a místo aby stát mohl vyplácet víc třeba učitelům nebo nemocnicím (a e tam by to bylo třeba jako soli), tak raděj mrhá penězmi plnými hrstmi takhle na úplné kraviny...
Jo, a nahlíet do statistických ročenek jsem nikdy zapotřebí coby podnikatelka neměla. K orientaci ve SKUTEČNÉM podnikatelském prostředí (nikoli livě statisticky vykázaném) mě stačí sledovat odborný i normální denní tisk a prostě chodit s otevřenýma očima.
A ano, to e podnikám, je skutečně moje rozhodnutí. Co vak přeci neznamená, e musím zrovna třeba úředníkům vechno odkývat a se vím souhlasit. A e na tzo nesmím mít svůj, leckdy hodně kritický, názor.
Upravil(a) Blossom (17. 3. 2010 10:30)
A ví Blossom, e jsem to čekal. Jasně v rádiu povídali v telce ukázali jen tak je to správně. Souvislosti nedocházej. Jo je to na tobě.
Není tady
Blossom, myslím, e má pravdu. Zřejmě existuje hodně úřadů, které, aby měly pracovní náplň, a tudí své opodstatnění, vymýlejí naprosté hovadiny, kterými jenom zatěují lidi. Jak časově, tak finančně.
Není tady
Judyna napsal(a):
Blossom, myslím, e má pravdu. Zřejmě existuje hodně úřadů, které, aby měly pracovní náplň, a tudí své opodstatnění, vymýlejí naprosté hovadiny, kterými jenom zatěují lidi. Jak časově, tak finančně.
Tak začni tím základním úřadem = státem a hned bude lépe
Není tady
Pisatel napsal(a):
Judyna napsal(a):
Tak začni tím základním úřadem = státem a hned bude lépe
Ale já myslím státní úřady (tedy samozřejmě potamo stát). Myslela jsem, e je to jasné
Není tady
Mě moc baví telefonní a mailové kontakty u státních úřadů. Tak třeba na úřad sociálního pojitění, nebo jak se to jmenuje, no prostě tam, kam odvádím pojitění, jsem volala během dvou týdnů asi padesátkrát. Myslíte, e to někdo zvednu? Nakonec ano, ale ta ouřednice, která má vyřizovat mé záleitosti, mi sdělila, e od ledna dolo k reorganizaci, a lidi pod mým začátečním písmenem má nějaká jiná ouřednice. A ta mi ten telefon nezvedá a nezvedá. O mailu ani nemluvím, to u ani nezkouím. Budu tam muset dojít, i kdy věc, na kterou jsem se chtěla zeptat, se opravdu dala vyřídit jen telefonem. Tak to je sluba občanům? Moc by mě zajímalo, kolik ty dámy berou.
A kdy si na ně postěujete, co udělal můj kámo na jiném úřadě, bylo mu řečeno, e úředníci jsou zavaleni a nestíhají. Chudáčci... Chtělo by to u konečně provětrat, nekodila by taková velká defenstrace počínaje ministerstvy a konče vemi státními úřady. Sníit stav zaměstnanců, nastavit kontrolu jejich výkonnosti, podle toho upravovat pohyblivé sloky platu...a hned by bylo víc peněz třeba pro učitele nebo asistenty nandicapovaných lidí.
Není tady
Profesorka.OL napsal(a):
Za drahé věci si mohou sami spotřebitelé ... A k otázce "Kudy vytékají peníze ze státní kasy?" asi jen tolik: Tunely typu Opencard v Praze, to je opravdu hnus. Dále se v mnoha státních institucích prostě neetří, protoe kdy letos něco uetříte, dostanete přítě méně... dokud se nezačne etřit, nic se nezmění.
Přesně - RECEPT je vlastně prostý - dokud se nezačne etřit, nic se nezmění ... jene jak k tomu vechny DONUTIT, e?
Není tady