3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Misa Kulicka je chytra hlavicka!
Moc hezky to tady pises, Miso. Dokonce me to donutilo se pripojit pres mobil abych to sem napsal. Valim se totiz u rybniku na jihu Cech a zdejsi fora louskam jen obcas a jeste pres mobil. Coz je naprd, ze.
Není tady
Mía Kulička napsal(a):
KALIK napsal(a):
kadopádně zájmem větiny západních států není omezovat spotřebu, ba naopak. rotovné a jiné pobídky jsou toho důkazem. Modlou moderní ekonomiky se stala právě ona nadvýroba, která udruje HDP a obecně blahobyt ve velkých číslech. Bez nadvýroby a nadspotřeby bychom přemýleli i o jiných věcech ne čistě ekonomických a to je prostě moc nebezpečné
Nevimla jsem si, e by pravicové strany podporovaly např. rotovné
Judyna napsal(a):
Nejsem rozhodně příznivcem plýtvání a skupování čehokoliv, ale v době krize si myslím, e právě omezování spotřeby krizi prohlubuje. Pokud lidé nebudou kupovat, nebude výroba, přibude nezaměstnaných, výdaje států se budou muset drasticky sníit, čili lidé závislí na státu budou jetě méně kupovat... Je to taková spirála.
Kalik má pravdu.Aha ... a jak dlouho jetě budem tu spirálu roztáčet? Neměly bychom jít spíe cestou úspor a trochu tu svou rozeranost potlačit? No tak bude víc nezaměstnaných, no ... a věci budou draí. A rodiny budou muset bydlet pohromadě a třeba v meních bytech, no. A nebudeme jíst kadý den maso a kadý rok kupovat nový typ mobilu ... a co jako. ili jsme dost dlouho na dluh na to, abychom se chovali jako hauři ... nebo máme pokračovat jako dosud, aby nae děcka padla na hubu z daleko větí výky?
Myslím, e nemá tak docela pravdu. Pokud bude hodně nezaměstaných (popdle Tebe o nic nejde), budou se zvyovat výdaje státu, čili dluh poroste. Aby se dluh snioval, je potřeba zvýit příjmy, ne výdaje státu. A to se nestane, kdy lidé v době krize budou drasticky omezovat spotřebu. A budeme ze srabu venku, pak a se kadý zamyslí nad tím, co je v ivotě důleité. A spotřební věci to opravdu nejsou.
Není tady
Mío, taky jsem neříkal nic o podpoře pravicových stran rotovného. rotovné bylo jen příklad podpory ekonomiky zvýenou spotřebou (výrobou). Moná dneska nikoho neudivuje, e ekonomika se chová cyklicky a krize se staly normální věcí. Já jsem vak toho názoru, e cykličnost je důsledek právě nerovnováhy, důsledek něčeho destabilizujícího.
Není tady
Judyna napsal(a):
Mía Kulička napsal(a):
KALIK napsal(a):
kadopádně zájmem větiny západních států není omezovat spotřebu, ba naopak. rotovné a jiné pobídky jsou toho důkazem. Modlou moderní ekonomiky se stala právě ona nadvýroba, která udruje HDP a obecně blahobyt ve velkých číslech. Bez nadvýroby a nadspotřeby bychom přemýleli i o jiných věcech ne čistě ekonomických a to je prostě moc nebezpečné
Nevimla jsem si, e by pravicové strany podporovaly např. rotovné
Judyna napsal(a):
Nejsem rozhodně příznivcem plýtvání a skupování čehokoliv, ale v době krize si myslím, e právě omezování spotřeby krizi prohlubuje. Pokud lidé nebudou kupovat, nebude výroba, přibude nezaměstnaných, výdaje států se budou muset drasticky sníit, čili lidé závislí na státu budou jetě méně kupovat... Je to taková spirála.
Kalik má pravdu.Aha ... a jak dlouho jetě budem tu spirálu roztáčet? Neměly bychom jít spíe cestou úspor a trochu tu svou rozeranost potlačit? No tak bude víc nezaměstnaných, no ... a věci budou draí. A rodiny budou muset bydlet pohromadě a třeba v meních bytech, no. A nebudeme jíst kadý den maso a kadý rok kupovat nový typ mobilu ... a co jako. ili jsme dost dlouho na dluh na to, abychom se chovali jako hauři ... nebo máme pokračovat jako dosud, aby nae děcka padla na hubu z daleko větí výky?
Myslím, e nemá tak docela pravdu. Pokud bude hodně nezaměstaných (popdle Tebe o nic nejde), budou se zvyovat výdaje státu, čili dluh poroste. Aby se dluh snioval, je potřeba zvýit příjmy, ne výdaje státu. A to se nestane, kdy lidé v době krize budou drasticky omezovat spotřebu. A budeme ze srabu venku, pak a se kadý zamyslí nad tím, co je v ivotě důleité. A spotřební věci to opravdu nejsou.
Je třeba sniovat výdaje státu a ne zvyovat příjmy/ zvyovat daně/. Myslí si, e aerolinky se dostanou z průseru zvýením cen/ zvýením příjmů/? Ne ne, sniovat výdaje- propustit nadbytečné a sníit platy................. S tou nezaměstnaností to není nijak zlé. " Zdravá " nezaměstnanost je kolem 8%. Je celosvětově známo, e cca 6% populace nebude nikdy pracovat.
Není tady
Nene Petře, tak jsem to nemyslela, to jsme si neporozumněli. O tom, e bude víc nezaměstnaných a věci budou draí, no.... psala Mía. Já jsem psala o tom, e je potřeba v době krize povzbudit příjmy státu spotřebou (lidé nakupují zboí a prostřednictvím spotřebních daní se zvyuje i příjem státu) já si rovně myslím, e zdraování nikoho z průvihu nedostane. Naopak - lidé budou jetě míň kupovat a budou nakupovat v zahraničí, co se u teď děje.
A e nezapměstnanost zvyuje výdaje státu, to je snad kadému jasné, je pro vechny výhodné, aby lidé co nevíce pracovali a co nejméně byli na dávkách v nezaměstnanosti. To je zvlátní, e Ti najednou nezaměstnanost nevadí, myslím e to je u Tebe novinka.
Není tady
Judyno, nemohu ne souhlasit s tím, co jsi napsala. Kromě toho, e mě najednou nezaměstnanost nevadí. Dá se dohledat velmi staré moje vyjádření o "zdravé" osmiprocentí nezaměstnanosti. Ví, ono kdyby v Ruzyni stála fronta nezaměstnaných pilotů, tak by se tam situace vyvíjela úplně jinak. A pokud se tam odboráři prajcnou, tak to tam dopadne jako v Itálii.
Není tady
Neznám situaci v Ruzyni, ale myslím obecně, e za patné hospodářské výsledky múe spí vedení společnosti ne zaměstnanci.
Není tady
Judyna napsal(a):
Neznám situaci v Ruzyni, ale myslím obecně, e za patné hospodářské výsledky múe spí vedení společnosti ne zaměstnanci.
Judyno koukni se, kteří vůdcové na Ruzyni jsou kromě krize zodpovědní za současný stav. Pokud to nebude číst, tak prozradím. TVRDÍK s bandou svých oficírů, které si tam dosadil. Ké by tak radil i socanům.
EKONOMIKA: Jak kdysi politici ČSA přistřihli křidélka
http://neviditelnypes.lidovky.cz/ekonom … nomika_wag
Není tady
Aby se mohlo něco změnit, musí současnej systém nejdříve padnout na hubu a to komplet.
Není tady
KALIK napsal(a):
Aby se mohlo něco změnit, musí současnej systém nejdříve padnout na hubu a to komplet.
A jaký systém navrhuje? Kaliku bacha na to, podpora komunismu je trestná. Abys neskončol v kriminále.
Není tady
Petře, e ná stát není demokratický, to vím a něco jako svoboda slova je mu cizí. Nový systém navrhovat nemusím, on se nějaký vyloupne sám a bude přesně takový, jaký si zaslouíme
Není tady
Judyna napsal(a):
Nene Petře, tak jsem to nemyslela, to jsme si neporozumněli. O tom, e bude víc nezaměstnaných a věci budou draí, no.... psala Mía. Já jsem psala o tom, e je potřeba v době krize povzbudit příjmy státu spotřebou (lidé nakupují zboí a prostřednictvím spotřebních daní se zvyuje i příjem státu) já si rovně myslím, e zdraování nikoho z průvihu nedostane. Naopak - lidé budou jetě míň kupovat a budou nakupovat v zahraničí, co se u teď děje.
A e nezapměstnanost zvyuje výdaje státu, to je snad kadému jasné, je pro vechny výhodné, aby lidé co nevíce pracovali a co nejméně byli na dávkách v nezaměstnanosti. To je zvlátní, e Ti najednou nezaměstnanost nevadí, myslím e to je u Tebe novinka.
Zvýenou spotřebou lo léčit krizi ve 30. letech, kdy byla naprosto minimální, protoe lidé nekupovali to, co nepotřebovali - a co měli, to si nechali nejdřív x-krát opravit, ne se rozhodli pro nákup nového. Jak chce zvyovat spotřebu dnes, kdy je předimenzovaná?
1. Nezaměstnanost - jakápak tu je nezaměstnanost, kdy tu je tolik zahraničních dělníků, páč Čechům se nechce pouívat své "zlaté ručičky" k práci? Třeba my bychom raději zaměstnávali české dělníky ... ale oni prostě nejsou, tak jakápak nezaměstnanost? Skutečně by nebyla na kodu.
2. Připadá mi scestné navrhovat rotovné a podporovat "nezaměstnané", kdy je současně např. zastavena výstavba silnic a dálnic - nebylo by spíe logické podporovat tu výstavbu a zabít dvě mouchy jednou ranou - sníit tu hroznou nezaměstnanost a mít navíc v cajku infrastrukturu? Při té příleitosti by nebylo od věci, proklepnout si náklady na výstavbu ... nějak se mi nezdá, e jsou několikanásobně vyí, ne v okolních státech, co padá na hlavu vem, co měli v posledních 15 letech co do činění s Ministerstvem dopravy a MInisterstvem pro místní rozvoj. A to jetě nejni vechno, údrba zastaveného rozestavěného díla nás prý vyjde drá, ne jeho dostavba ... přesto práce stojí.
3. Lidé budou nakupovat v zahraničí do té doby, dokud se nenaučíme vyrábět a distribuovat zboí a sluby buď levněji nebo kvalitněji. Nechápu, proč si mohu v Německu koupit kvalitní výcarskou čokoládu za 40,- Kč, zatímco u nás musím za čokoládu tée značky zaplatit 80,- Kč a to dokonce ve stejném nadnárodním řetězci ... ale čert vem čokoládu, kdy jsou v zahraničí levnějí aj nae české výrobky ... to potom u něco smrdí, ne?
Upravil(a) Mía Kulička (31. 8. 2009 12:50)
Není tady
Mío,
1. já osobně si myslím, e dělníků by bylo hafo, kdyby neměli platy na úrovni ukarajinských a jiných dělníků.
2. výstavba dálnic je vlastně inspirována Adolfem, ten stejným způsobem řeil krizi
Řeit náklady na výstavbu dálnic je hezká mylenka, ale není politická vůle... Proč asi
3. u nás jsou ceny vyí, aby si obchodník na naem mením trhu vydělal stejně jako v Německu. Čili platí asi něco jako e mení trh = vyí cena
Není tady
Kaliku
1. Pokud ti odvede Ukrajinec svou práci kvalitněji a rychleji, těko tě někdo přesvědčí, abys zaměstnal draího Čecha, co ti bude místo práce věčně remcat, e mu málo platí ... holt smůla, odtud tečou nae peníze jinam. Stejně jako peníze Vietnamských obchodníků, jejim malým obchůdkům s potravinami se v poslední době daří lépe, ne české konkurenci? Jak voni to asi dělaj? Moná jim stačí jen pověstná skromnot pracovitost, e? U Čecha abys obojí pohledal
2. Áda ji hlavně řeil zbrojením - válka je taky profláknutý lék na krizi
3. Tak to mi vysvětli, proč mají levnějí zboí i v Irsku (3 mil. obyv.) nebo v Rakousku (8 mil. obyv.)?
Není tady
1. rychlost a kvalita je v podání ukrajinců diskutabilní. O čem se nedá diskutovat je jejich cena práce. Vechno je to jen o ochraně národního trhu Pokud sem pustíme levnou pracovní sílu, je jasné, e místní sála nemá anci.
2. Áda toho udělal více a s válkou má pravdu. Stačí se podívat na Ameriku
3. Mío, to ti nevysvětlím, s tou velikostí trhu jsem zaslechnul a tak jsem to poslal dál
Není tady
Kaliku- ochrana národního trhu? Take zase zapérovat hranice ostnatým drátem? Co si takhle zaloit firmu-ivnost a zkusit to, jak to s těmi zaměstnanci je. Já to ji zkouím dvacet roků.
Není tady
Tak konečně se to začíná hýbat. Já bych k té čtverce jetě přidal nulu.
Úřady musí etřit a plánují propoutění, práci můe ztratit a 4 tisíce lidí
http://ekonomika.idnes.cz/urady-musi-se … nomika_abr
Není tady
Petr100 napsal(a):
Kaliku- ochrana národního trhu? Take zase zapérovat hranice ostnatým drátem? Co si takhle zaloit firmu-ivnost a zkusit to, jak to s těmi zaměstnanci je. Já to ji zkouím dvacet roků.
Petře, dyk ty pořád jde z extrému do extrému. Zvolni trochu Není nutné neprodyně uzavírat hranice.
A ty si jaký zaměstnavatel? Jak tě hodnotí tví lidé?
Není tady
KALIK napsal(a):
1. rychlost a kvalita je v podání ukrajinců diskutabilní. O čem se nedá diskutovat je jejich cena práce. Vechno je to jen o ochraně národního trhu
Pokud sem pustíme levnou pracovní sílu, je jasné, e místní sála nemá anci.
No tak ono je to asi člověk od člověka - ale má osobní zkuenost s nimi je opravdu dobrá - snaí se tu odvést kvalitní práci, aby tu mohli zůstat a přivést si své rodiny ... jo a teď se tu na stavbách objevili dokonce nějací Vietnamci a Mongolci. Českýho zedníka abys pohledal
Není tady
Kuličko to má těký. Nainec zedník chce na hodinu 150,--200,- kaček. No neber to.
Není tady
Toto mi přilo mejlem:
"Děkuji Kanadě za zavedení víz. Moná vypadám hloupě, ale posuďte sami.
Do Kanady se nechystám a momentálně ani neznám nikoho, kdo by tam měl namířeno. Těch skutečných turistů, které to postihlo je mi velmi, velmi líto a soucítím s nimi.
Vlastním faktem, e Kanada zavedla víza pro české občany a navíc zdůvodněním, které uvádí, tj. e existuje velká skupina českých občanů, která zneuívá kanadský systém azylu, nám Kanada naprosto bezprecedentním způsobem
potvrdila to, o čem se u nás jenom uká a co se u nás nikdy nesmí říct na plná ústa.
Máme zde v české kotlině velkou skupinu lidí, kteří jsou schopni zneuívat jakoukoliv dobrou vůli, jakoukoliv pomoc a to třeba i v zemi na druhém konci světa, jenom kdy z toho plyne nějaký ekonomický prospěch.
Take Kanaďané, děkuji vám.
Tímto máme oficiálně potvrzeno z naprosto nezávislé strany, kterou azylanti vyhledávají právě pro neexistenci rasismu, e problém není v rovině rasistické, ale ekonomické, konkrétně ve zneuívání ekonomických pomocných stimulů, které jinak mají lidem v nouzi pomoci. Pamatujte si to prosím. Kanada dala jasným a nepřehlédnutelným způsobem za pravdu lidem, kteří na podobné praktiky zneuívání neustále poukazují a jsou nemalou skupinkou multikulturalistů s eleznou pravidelností vdy livě nařčeni z rasismu. Kanada jasně deklarovala, e o peníze vycucané ze systému opravdu jde u této skupiny "ekonomických turistů" a v první řadě.
Take prosím, a zase bude nějaká světospasitelská organizace hodnotit nějaký ten stupeň diskriminace v té které zemi, nech vezme v úvahu, proč udělala Kanada to, co udělala a co primárně bylo příčinou. Ani lidé na druhém konci světa toti nechtějí být zneuíváni, tak jak se máme chovat my?"
Není tady
Kauza kanadská víza: poločas
http://www.czechfreepress.cz/index.php? … Itemid=486
Není tady
Take bychom se mohli vrátit k tématu - kudy vytékají ...
Jsem nala pár zajímavých grafů a informací:
Struktura celkových příjmů státního rozpočtu za 1. čtvrtletí 2009:
Zdroj: Ministerstvo financí ČR
Ze schématu vyplývá, e polovinu příjmů tvoří přímé daně (daně z příjmů FO a PO) + odvody na sociální zabezpečení (kteréto jsou takové "dodatečné skryté daně z příjmů") - no a povaete - na tuto 1 polovinu přispívá pouze 2 mil. obyvatel ČR - tedy 1/5 obyvatel !!!
Čtvrtinu tvoří příjmy z "podnikatelské" činnosti státu.
Necelou čtvrtinu tvoří příjmy z nepřímých daní - tedy DPH a spotřební daně (ze spotřeby alkoholu, tabákových výrobků a PHM) - tedy jen na čtvrtině příjmů do SR se rovnoměrně a ve vztahu k vlastní spotřebě podílí vichni občané ČR, včetně těch, co u přispívají svými příjmy na tu největí část.
Proto povauji za spravedlivějí odklon od přímých daní k daním nepřímým.
A teď výdaje:
Struktura výdajů státního rozpočtu za 1. čtvrtletí 2009:
Kraje a města spolknou jen něco přes 10% ... hmmm - drsný, na to, e mimo péče o místní infrastrukturu dostali na triko vcelku dost kol a zdravotnických zařízení .
Stejně velké jsou kapitálové výdaje - zjednodueně řečeno výdaje na "podnikatelskou činnost" státu. S ohledem obdobnou kolonku u příjmů SR mi nepřipadají nijak zvlá vysoké (pokud tedy tyto příjmy nesouvisí jen s prodejem státního majetku)
Polokou, která v následujících letech výrazně poroste, je obsluha přetrvávajícího dárku z období socanských vlád - státního dluhu. Zatímco letos MF počítá s výdaji na dluh ve výi 64 miliard korun, přítí rok by to ji mělo být 78 miliard a v roce 2012 dokonce 90 miliard korun.
Nejvíce prostředků odčerpává sociální zabezpečení, vč. plateb zdr. pojitění za nevýdělečné skupiny obyvatelstva (děti, studenti, důchodci). Tyto výdaje by měly v roce 2012 činit téměř polovinu vekerých výdajů státního rozpočtu.
Z následujícího koláče je patrné, e větinu z této sumy spolknou důchody - je jasné, e tam není co krátit - u tak jsou dost nízké.
Podíl jednotlivých sociálních dávek na celkových sociálních dávkách:
Proto se tolik volá po důchodových reformách, proto bylo tak důleité, aby tyto reformy proly u před 2-3 lety sněmovnou. Na to, e si z tolik potřebných reforem udělali socani u tehdy předvolební téma, zřejmě dojedeme vici . Jinak je tam jednoznačně vidět, e pokud seberem nemakačenkům jejich podporu, tak moc neuetříme - co ovem neznamená, e bychom to udělat neměli.
To kde teda uetříme? eby na ostatních výdajích? Na kolství? Na zdravotnictví? Na obranných nebo policejních slokách? Na soudnictví? Na výzkumu a vývoji? atd. atd.
Asi budem muset chca nechca etřit vude - a bude to sakra bolet - hlavně teda nae děti, pokud si budem jetě pár let hrát na mrtvé oranové brouky
Není tady
Nojo Mío..... jene kdy tohle ukáe větině českých voličů tak tě obratem polou do háje s tím e se na ně povyuje nějakejma moudrama kterejm oni stejně nerozumí. Proč jako by se mělo vlastně něco měnit kdy ono to doteď pořád nějak lo a pan Paroubek říká e taky pořád půjde........ von to přece musí vědět kdy je ten předseda, no néé?
Zkus nějak vedle ve vlákně vysvětlit Pandoře e by bylo dobrý jít volit.
Není tady
Jeňýk napsal(a):
Zkus nějak vedle ve vlákně vysvětlit Pandoře e by bylo dobrý jít volit.
To má těký, ona má svýho tvrdohlavýho jezevce za uchem a ten to vidí jinak ... taky myslím, e dokud nebude prosazen a zaveden větinový dvoukolový systém voleb, kde proti sobě budou v jednotlivých obvodech stát konkrétní kandidáti, tak lidi jako Pandora volit nepůjdou ... páč tydlety stranický volby se spoustou natěených korytářů jejich počet na kandidátkách nemůe nijak ovlivnit a nepomůou proti nim ani preferenční hlasy, asi fakt nemaj význam ... ódéeska v tomto případě slibuje změnu, proto jí dám jetě anci ... ale jestli se na to opět vykalou, tak s nimi asyk skončím
...
Teď jsem se jetě dívala na různé volební systémy a ve výcarsku to je dost dobrý - volič sestavuje vlastní kandidátku a to napříč politickým spektrem ... no to můe být dobrej gulá - na druhé straně je to asi nejdemokratičtějí způsob
http://cs.wikipedia.org/wiki/Volebn%C3%AD_syst%C3%A9m
Upravil(a) Mía Kulička (11. 9. 2009 11:57)
Není tady