6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Oskárko,
taky přebaluji co moná nejdříve kdy se počůrá, proto ten interval 2-3 hodiny, jak u je teď větí, tak si sahá na pipinku, co je signál, jen jsem jetě nevysledovala, jestli je to před nebo po počůrání , ale snad to jetě vychytám a budu jí dávat na nočník.
Defi,
nechápu to to s tím lemem, který má na mysli? Na MMB teď paní prodává několik kusů, mám v plánu si koupit jednu jak píe na zkouku a uvidíme.
Adri,
jetě k tomu, e s radostí pere plínky, tak to mám taky tak , i dokonce ty hovínka , a u mě to drí dlouho .
Tak látkování zdar!
Není tady
Jo jetě jsem se chtěla zeptat, jak to máte se separačkama? Jaké máte nejoblíbenějí, kdy pominu pratelný?
Já pouívám Popolini a IV a musím říct, e ty Popky jsou 100x lepí!!!
Nemáte někdo zkuenosti s Aničkama?
A vimla jsem si na Aukru, e se hodně prodávají plenky Sketch, máte s něma někdo zkuenosti, né e bych je chtěla, ale zajímá mě to, protoe jich jsou tam fakt kvanta.
Upravil(a) KatjaCat (26. 6. 2010 14:40)
Není tady
Def. tu bezplenkovku v modifikaci jak píe asi pouívám: nechám mimčo při přebalování vyčůrat se, dobré je teď v tom horku, e ji můu kojit na zahradě nahou... díky tomu jsem vypozorovala, jak se tváří, kdy zrovna chce čůrat. Kakání poznám podle hlasitého hekání.
Kvůli kyčlím musí mít 3 pleny, take proto bezplenkovku zatím ne. Jinak bych ji nechala v tom koi na prádlo na plenách jen oblečenou v tričku bez plen klidně celý den.
Praní a suení plen mě zatím baví, máme na to super počasí. U prvního dítka jsem se hovínek títila, teď mi to přijde směné, e jsem byla takový cía na pínu.
Není tady
Katja, Sketch nebrat Mluvím z vlastní zkuenosti, natěstí se mi podařilo je zase prodat a nic neprodělat patně střiený, nesedí, hrůza materiál, nic nepojmou....
Separačky jsem měla vdycky IV, tak napřítě koupím popoliny, ale dneska jsem si přivezla z ikei dvě Irmy, tak večer budu stříhat
Upravil(a) mag (26. 6. 2010 15:53)
Není tady
tak separačky mám Popoliny a roztříhanou Irmu.
Jak mám přebalovat častěji, kdy u kojení vytuhne a 4 hodiny chrní jak zabitá!
U nás zatím ani nebylo moc hezké počasí abych jí nechala pr... větrat. V baráku máme chladno - máme starý barák, spinkává mi v koíku v zavince aby jí bylo teploučko a venku věčně fouká vítr.
Catjo rodila jsem na Obilňáku v Brně a max spokojenost se vím!
Není tady
Káti - hoď mi do SZ email, polu ti fotku lemů
Aničky nebrat, a to jako beze srandy Jsou pekelný...no, i kdy, my jsem pořád na celulózkách, take mě vechny ostatní přijdou divný Ale Aničky echt A věř e tu mám dost k porovnání
Sketchky budu teď brát, take jakmile projdou testem, dám vědět Ale co jsem se bavila, tak ej to jako vude, někdo tvrdí e v pohodě, někdo nadává... uvidíme
Evo - super Tak doufám, e se irokýho balení co nejdřív zbavíte, a můete větrat pr... A čůrat do trávy
oskárko - a ona ti čůrá ve spánku?
Není tady
Oskárko, ve dne se snaím nenechat malou spát víc ne 3 hodiny bez nakojení. Ne e bych ji násilím budila, jen ji vezmu do náruče a ona se větinou probere a chce mlíko. Kdy pije a po 4 hod, hrozně pak hltá, teče jí to i nosem, troku se poblindí a kytá. Tvoje malá po delí přestávce mezi kojeníma takové problémy nemá? Snad není u té mé holčičky něco patně...
Není tady
e 4hodiny!!! moja je ako hodinky, čo dve hodiny, to mrnká
Není tady
No to s těma separačkama je to podle mě o zvyku, kdybych začínala s IV, tak by mi Popolini přily divný , take kdybyste někdo měl zájem o IV separačky, tak se domluvíme (mám 100 ks nenačaté Batole a cca 150 ks Baby).
Oskárko,
já taky rodila tam a byla jsem max spokojená i přes vechny komplikace a poporodní depresi .
Def, ok polu SZ a díky moc.
Není tady
Def já nevím, přebaluji ji před kojením a plena bývá počuraná, někdy se vyčůrá jetě na podloku, ale jetě se mi nestalo, e by plínka byla netknutá.
No teď navečer se nějak nemohla dojíst, od 17 do 22 jedla 3x... Já časy moc neměřím, jí kdy si řekne, ale kdy zabere tvrdým spánkem, tak ty 4 hodinky dá bez problémů.
Zatím teda není jako hodinky. Já ji nebudím. V porodnici taky nechávali chrnět 4 hodiny, take 4 neřeím, pokud spí déle, tak pak u ji lehce probouzím...
Není tady
Oskárko - zkus přebalit hned jak se probudí A pak jí nechat vyčůrat nad umyvadlem, nebo třebas na přebalováku
Není tady
Holky, poradte mi prosim. Ze zacatku chci davat ctvercovky, myslite, ze jsou na naovorozenecka nutne i vkladacky, nebo toho tolik jeste nenacura? A pak na pozdeji - jsou lepsi z jakeho materialu? Premyslim o Imse Vimse, bud flanel nebo biofrote? Moc diky! A mate nektera zkusenost se zlucovym mydlem od Imse Vimse?
Def, ten olejicek na zakapani do kybliku, je lepsi Teatree, nebo levandule? Diky!!
Upravil(a) Sakura (27. 6. 2010 13:41)
Není tady
Sakur, v tomto sa a tak nevyznám,ale naciká teda dos
vrecko s plienkami mám normálne v izbe a nesmrdí to zato kô s papierovými je na balkóne, ten cítim
Není tady
Sakuro, jsem ani nevěděla, e kvůli moči jsou nějaké vloky do plen, take mám jen čtvercovky...
Není tady
Evi diky, a staci to - jen ctvercovka? Davas novoskladem, nebo normalne na obdelnik?
Není tady
Sakuro, na novika v pohoiodě stačí čtverec, na jednu dávku toho moc nevzčůrá Jen v tom prostě nesmí být dlouho, to proteče.
\A olejíček -- tea tree je desinfekční, to tuím levandule není. Ale já kapu mandarinku nebo rybíz, protoe mi voní
Není tady
Sakuro, buď dám do pampersky plenu sloenou na obdélník na třetinu, protoe kalhotky jí jsou zatím velké a nebo dávám 3 plenky bez kalhotek: jednu sloenou na třetinu k pr..., jednu na polovinu a kalhotky udělám přeloením plenky na trojúhelník a nějak ji do toho zabalím. Tyto 3 pleny jetě nepročůrala. Drí to díky bodíčku a tomu, e se takto malé mimčo moc nehýbe, nějaké speciální balení neumím, přila jsem na to sama metodou "pokus omyl".
Teď jsme po 3 hodinách spánku měla suchou plenu kojili jsme venku a pak malá čurala a kakala na travičku :-).
Upravil(a) eva4444 (27. 6. 2010 15:25)
Není tady
Tak tím tea trea jste mě inspirovali, já zatím kapala Savo a nebo nic.
Není tady
Sakuro,
tvůj záměr pouívat IV chválím , I´M IMSE VIMSE ADDICTED .
Já mám 16ks flanel a 6ks froté, to je poměr, kdy se smíří s častějím přebalováním. Přes den dávám flanelky s nějakou vkládačkou (mám HempHour Basic od BabyIdea, ručníky z Ikei a origo flanelové a froté vkládačky od IV), na noc, nebo kdy jdeme ven dávám froté taky s vkládačkou, ale tady mám HempHour Prefold, aby to co nejvíc sálo.
Kadopádně mrkni na IV stránky, mají tam katalog ke staení a jsou tam doporučené kombinace typů plenek podle toho co preferuje: http://www.imsevimse.cz/dokumenty/Katalog_2-4-2.pdf
Kdybys cokoliv potřebovala vědět, tak se ptej. Jen upozorňuji, e ty kalhotkové pleny nemají ádný systém patentek ani sucháčů, musí to na prckovi přidrovat jednou rukou a druhou rukou zapínat svrchňáky , u minimimi to asi nebude problém, ale u skoro roční jetěrky je to někdy pěkně na palicu, u jsem párkrát plenku vztekle odhodila, uklidnila jsem se a znovu nachystala a s vypětím vech nervů nandala .
Co vím, tak IV nemá lučové mýdlo, jen - cituji:
Mýdlo na skvrny Imse
Balení: 300 g
Univerzální mýdlo pro ruční praní. Rostlinného původu, s bělícím citrusovým extraktem. Odstraňuje skvrny od stolice, krve, ovoce apod. Pouívejte na stálobarevné prádlo. Vhodné pro praní kojeneckého prádla a vlny. Obsahuje kokosový olej. Doporučujeme na oetření skvrn na plenách, plenkových kalhotkách a dámských hygienických vlokách.
Vyzkouené ho nemám. Zatím z mojí zkuenosti je nejlepí lučové mýdlo z DMka a to to pevný, ne tekutý, po něm zmizí snad vechno. Nedávno jsem měla zn. Klar a jetě teď mám na plenkách nějaké skvrny , tak doufám, e se to časem vypere...
Já do kýble es. olej kapu jen někdy a je fakt, e i kdy nenakapu tak to nesmrdí... Ale kdy kapu tak jen TeeTrea, ale jako avivá krásně voní Eukalyptus Citronela nebo tak nějak se to jmenuje, nádherně mi to provoní prádelnu a pak jetě celej barák, kdy to suím v podkroví.
Def ten rybíz zní zajímavě, bude to mít někdy v obchůdku? Nikdy jsem se na něj nezaměřovala, ale fakt jsem ho nejspí nikde neviděla.
Upravil(a) KatjaCat (27. 6. 2010 23:15)
Není tady
Holky co plenky Anavy? http://www.babako.cz/anavy-jednovelikos … -na-ruzove
Líbí se mi na nich, e jsou vyrobené v ČR .
http://www.anavy.cz/anavy
A navíc jsou fakt straně pěkný!!!
Upravil(a) KatjaCat (28. 6. 2010 0:44)
Není tady
Tak ke Sketch plenkám ..... jetě jako těhu jsem koupila jednu AIO na zkouku a nedám na ní dopustit. Na základě této dobré zkuenosti jsem si dokoupila na AUKRU dalích 6 AIO a je to děs běs. Úplně jinak ité, PUL protéká, jinej materiál na jádro a nesaje, a zapínaní je oizené S paní teď řeím reklamaci
To ke SKETCH
Čtverce u novouka ..... nám úplně stačil jeden čtverec a sloený klasicky. (novosklad mi prostě neel )
Nikdy to neproteklo. Ani v noci ne.
Teď pouívám na noc bambusové čtverce a do nich na noc vkládačku z flanelu a bambusového fleesu. A taky nikdy neproteklo. A to přebaluju a po celé noci. Ale Dany čurá a při probouzení, take v tom neleí
Separačky nepouívám vůbec. Po Aničkách byl hrozně opruzenej, take jsem je veobecně zavrhla
A jedem v BKM a je to super. U máme i přes den suché plenky. A guana jdou v 90% do nočníku
Není tady
Katjo vypadají hezky, ale asi na ně jetě musí přijít svrchňáky, ne?
Není tady
Jo a s těma Sketch, bylo mi to jasný, e to nebude ádná sláva, kdy jich je tam tolik. Opravdu kvalitní a dobré plenky se nechávají na dalí mimi, nebo prodávají opravdu a po skončení, nebo kdy nesedí.
Není tady
Káti - Anay dělá Ivana (překvapivě ), zaměřuje se hodně na kalhotovku, ale AIO dělá taky. Vlastně vznikla tak nějak spolu s sijemdetem Určo budu brát na zkouku
Není tady