6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ja jsem zatim s BG spokojena, na doma do nich davam teda obyc ctvercovky, praktikujeme castecne BKM, takze tam ma kolikrat jen ucvrknuto. Jako kdyz je srovnam s predchozima kapsovkama BabyIdea, tak BG jsou bezkonkurencni. Do BI si jenom ucvrknul a hned mel navlhle bodycko, pri plne davce to protikalo kolem nozek fest, takze jsem preslikala celeho.A kdyz jdeme ven, tak do BG davam ty origos vkladacky (i tu novoroz.) nebo konopnou BI prefold a jednu cc (nebo tu origos novor.). Jako prijde mi, ze co se tyce savosti, tak jsou obyc cc bezva a navic super rychle schnou.
Není tady
Tak my si zatim na BG stezovat nemuzem a doufam, ze to tak zustane, ale FB me trochu zacinaji prudit, pac ty teda protekaji a tak jsem dneska ty gumicky trochu povolila a uvidim co a jak, ale BGsvou lehkou manipulaci vedou Ja je pouzivam jen s tou vetsi vkladackou, ale asi to prubnu i s tou novorozeneckou, abych vedela jaky to je
Katjo, macham je zvlast az pak zapnu normos program a dokonce jsem byla uz tak bezradna, ze jsem prala s normalnim praskem, no a je to porad stejne, akorat ty vkladacky se mi zdaji jaksi belejsi
Ale podle me je to 100% tim jidlem
Není tady
Mile LATKARKY pro inspiraci a muzete svou zklusenost napsat na mejl uvedeny pod clankem
http://www.sedmicka.cz/brno-vyskov/clanek?id=156744
Není tady
holky potřebuju poradit , kámoška chce zkusit začít látkovat- holčička 16 měs. , váha cca 10kg
našla si tyhle http://www.proslunicka.cz/plenky-vse-v- … esize.html
máte někdo zkušenosti ?
a jakou noční savou plenku ?
já vím, že už to tady několikrát padlo, ale já nemám čas dohledávat a nám stačí originál ,Tobi čůrá až nad ránem
díky moc
Není tady
jani, myslím že ich má tanka?
Není tady
Jani, fluflfe určitě ne, je to umělotina a nic to nepojme, jediná výhoda je, že děsně rychle schnou, když easy fit, tak bambooo.
Není tady
janabas napsal(a):
holky potřebuju poradit , kámoška chce zkusit začít látkovat- holčička 16 měs. , váha cca 10kg
našla si tyhle http://www.proslunicka.cz/plenky-vse-v- … esize.html
máte někdo zkušenosti ?
a jakou noční savou plenku ?
já vím, že už to tady několikrát padlo, ale já nemám čas dohledávat a nám stačí originál ,Tobi čůrá až nad ránem
díky moc
jeden kousek má kamarádka, je nespokojená, prý protíkají. Má chlapečka asi 11kg.
Není tady
Jani taky jsem pro bamboo TB. A pro větší děti mají na noc vkládačku a super sajou. Mám je jsem spokojená. Vydrží celou noc.
Není tady
Ahoj holky,
Casto tady nahlizim a premyslim o bavlnenych plenkach. Momentalne ziju na Novem Zelande a musim sama sebe presvedcit, ze do toho mam jit. Co me stale odrazuje je, ze se ta vlozka dava doprostred tech kalhotek, takze kdyz se mimco pocura, stejne to musim vyprat cele. Asi tech plenek musite mit nakoupenych hodne. Manzelovi nemuzu vysvetlit (ani sobe) proc se ty vlozky nedavaji na vrch a kdyz se pocura, tak se vymeni jen ta vlozka. Dnes jsem nahodou v supermarketu narazila na nejake bavlnene plenky. Jmenuji se realnappies. A ty vlozky se nestrkaji do vnitr, je k tomu i nejake dvd, tak se na to s manzelem mrknu a doufam, ze budu latkovat s vama.
Jetse me zajima, jestli pouzivate satek na noseni deti. Myslim, ze duffy ano. Mohli by jste mi poradit jakou velikost si mam koupit pro novorozene? Diky moc.
Není tady
Kiwi - to mi na kapsovkách vadí taky, ta počůraná kapsa a následný okamžitý praní. I když schnou rychle a dají se tedy použít s jiným jjádrem, mě to nějak nesedí
Samo i tady míáme plenky, kde se vložka nestrká dovnitř, ale vpíná (nebo jen poládá) na kalhotky. Jsou to třeba plenky Pop In, Gro Baby, Bum Genius Flip, Itti Bitti SIO.
Nemám teď moc času na zkoumání, ale jak tak koukám na realnappies, tak to je klasický systém svrchňáků. K tomu ani nepotřebuješ jednu značku, můžeš kombinovat tisíce schrchních kalhotek a do nich tisíce výplní (od různých firem, různých materiálů, klidně i klasické čtverce). Těhlech typů je spoustu
Jen můžou být složité třeba pro babičky a dědečky, nebo tak. NEbo třeba řádící dítě vkládačku vykopává...atd
Šátek používáme, asi většina z nás tady Ovšem velikost šátku se nevstahuje k velikosti dítěte Podívej se sem http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?pi … 3#p2493483 tam ti k šátku určitě všechny rády poradíme
Není tady
Holky, které používáte flipky, který vnitřek je lepší? Stay dry nebo organic??
Není tady
Mag já mám radši STAY DRY. Fakt se tváří hooodně suše a přijde mi, že i víc poberou
Kiwi přesně jak píše Def, nemusíš používat kapsové pleny. Ale prostě pořiď několikery svrchňáky a do nich pak vkládací plenky. A pak pereš jen ty vitřky a kalhotky použiješ opakovaně bez praní (pokud teda nejsou nějakou jooodně znečišťující nehodou určené do pračky )
Není tady
Peti a ty už do nich nedáváš separačku?
Není tady
Mag nedávám, nám teď docela vychází BKM, takže není nutná. A i když se něco přihodí, tak to jde z toho povrchu dobře dolů. Ale je jasný, že to není úplně přírodní materiá. To organics jsou. Ale zato působí hodně mokře.
Oskar ta vícevrstvá plena je ta organics. Je to na nich i na štítku napsáno
Stay dry má povrch, který působí na dotek suše. IB SIO to taky mají
Není tady
Kiwi, my používáme z 99% kalhotkové pleny Imse Vimse http://www.imsevimse.cz/, k tomu se dají dát jakékoliv svrchní kalhotky, jsem s nimi max spokojená, oproti spoustě kapsovek, které jsme vyzkoušeli a protékaly nám. Ale je to hodně individuální, každému sedí něco jiného. Je fakt, že to chce víc umu, jak zpacifikovat dítě, aby bylo aspoň 10 vteřin v klidu a ty mohla v pohodě přebalit .
My máme 16 bioflanelek a 6 biofroté, 6ery svrchní kalhotky, nějaký originální vkládačky od IV, ručníčky z Ikei a pak několik vkládaček od BabyIdea a bohatě to stačí. Peru po 2,5 dnech . V záloze na výlety máme 2 kapsovky Thirsties a 3 Blueberry, které nám jako jediné neprotékaly.
Ze začátku to vypadá jako šílená věda (vím ze své vlastní zkušenosti, začali jsme látkovat až po půl roce), ale po nějaké době se zorientuješ a vybereš pro sebe a svého prcka to co vám bude nejlépe vyhovovat!
Upravil(a) KatjaCat (9. 6. 2010 22:24)
Není tady
Tak holky, pojďte se svěřit, kdy si vaše děti začlay rozepínat plínky a která línka nejlíp odolává
Maty s tím začala asi před třemi týdny (myslím) a teď už to podle mě dělá zzcela cíleně Jakmile nandám plínku, tak se za ní drapne a rve a rve, dokud nerozepne
V těhlech vedrech je většinou bez oblečení (většinou i bez plínky, ale někdy jí holt má), tak to má dost jednoduchý. Mimochodem jsem zjistila, že ani overal či bodýčko jí nerozhází a rozepíná plenku vesele dál.
Odolávají zatím plenky na patentky (na to ještě nemá sílu) a Bluberry deLuxe. Ty mají totiž tak betonový sucháč, že s ním mám co dělat i já
Jak jste na tom vy?
Není tady
Katjo diky. Hned jsem to prozkoumala a zas vidim nove veci. Muzu rict, ze jsem v tom totalne ztracena, ale nevadi. Jdu do toho. Ja mam problem koupit i ty latkove ctverce No a hlavni problem u me je ta anglictina. Takze veskere informace cerpam tady od vas Myslim, ze budu mit jeste hodne otazek na vas.
Není tady
Tobi si plenku sundat umí- dělá to před koupáním, ale jinak ho to nezajímá, od 4 měs netráví na zádech kromě přebalováku žádný čas, a když je na břichu tak je kolem tolik jiných věcí ke zkoumání, že plínu neřeší
Není tady
KatjaCat napsal(a):
Kiwi, my používáme z 99% kalhotkové pleny Imse Vimse http://www.imsevimse.cz/, k tomu se dají dát jakékoliv svrchní kalhotky, jsem s nimi max spokojená, oproti spoustě kapsovek, které jsme vyzkoušeli a protékaly nám. Ale je to hodně individuální, každému sedí něco jiného. Je fakt, že to chce víc umu, jak zpacifikovat dítě, aby bylo aspoň 10 vteřin v klidu a ty mohla v pohodě přebalit .
My máme 16 bioflanelek a 6 biofroté, 6ery svrchní kalhotky, nějaký originální vkládačky od IV, ručníčky z Ikei a pak několik vkládaček od BabyIdea a bohatě to stačí. Peru po 2,5 dnech . V záloze na výlety máme 2 kapsovky Thirsties a 3 Blueberry, které nám jako jediné neprotékaly.
Ze začátku to vypadá jako šílená věda (vím ze své vlastní zkušenosti, začali jsme látkovat až po půl roce), ale po nějaké době se zorientuješ a vybereš pro sebe a svého prcka to co vám bude nejlépe vyhovovat!
catjo to jsi mě potěšila, ty pleny nejsou ani tak drahé! já mám zatím na zkoušku různé druhy, v pondělí nás pustili z porodnice a od uterý dávám látkovky... nejvíc se mě zatím líbí klasické čtverce, přece jen Lucinka ještě nemá ty dávky tak veliké, dávám jen jeden čtverec a svrchnáčky.
taky jsem byla v Ikea pro ty ručníčky, měli je tam za 5Kč a taky jsem vzala Irmu na ty separačky a super.
Ty všechny ostatní druhy plenek co jsi měla nakoupenné jsi zase poslala dál? Proč ti nevyhovovali?
Není tady
Oskárko podle mě je ideální používat klasik čtverce celé šestinedělí.
Já je používám ještě teď, když má Dany problémy s kůží (má ekzém přesně pod plenkou a jediné bavlněné čtevrce to nezhoršují)
Katja psala, že jí ostatní plenky protékaly.
Hodně záleží , jak vám které plenky sednou. Je jich na trhu spousta. Klidně používej čtverce a průběžně můžeš na zkoušku kupovat starší plenky třeba na MMB a zkoušet.
Není tady
Jaňule, jestli sem nakoukneš .... já ma FLIPky. STAY DRY i ORGANIC.
Jsem s nima spokojená. Já totiž preferuju, když je plenka jen vložená do svrchňáků. Mám i Tots a jiné podobné ale mě dost vadí, když se ta moč rozvede po plence i kolem pasu
A ty FLIPky jsou právě jen jako vložka. Ty organic se tváří hodně mokře , ale jsou přírodnější. Stay dry jsou na povrch opravdu suché. Tam se ještě přesvědčuju z rubu, jeslti je opravdu počůráno
A svrchňáky používám i na klsické čtverce a schovají i tu Tots Bots plenu. Takže univerzálně využité
Není tady
Oskárko ...ještě jesm si vzpomněla ... do těch čtverců se dá v pohodě pro zvýšení savosti vložit vkládačka. A pojmou hodně. Já mám šité z flanelu. A nikdy to neproteklo. Ani teď ne a to Dany dává už slušné dávky
Ještě jsou dobré čtverce z bambusu. Ty mají vyšší savost
Není tady
Ahoj holky, uz se mi to blizi a ja jsem zjistila, ze nevim, jak s pocuranou plinkou nalozit, nez ji soupnu do pracky. Napr. jak dlouho ji nechat louhovat v kybliku, atd. Muzete mi prosim napsat presny postup prani a popripade i v cem plinky namacite a perete? Budu moc rada za rady! Budu mit klasicke ctverce i moderni plinky.
Není tady
Saku - asi ti většina z nás doporučí skladování nasucho Je to šetrnější vůči plenkám a nesmrdí to (jak si člověk dopředu myslí ).
Já to dělám (a dělala jsem od začátku) tak, že počůranou plánku hodím do kyblíku (nic v něm není, občas 3 kapky teatree nebo jinýho oleje pro vůni). Pokakanou v ruce přemáchnu, potřu žlučovým mýdlem, pořádně vyždímám a hodím do téhož kyblíku.
Pokud nemáš pračku s horním plněním a ekluje se ti poté na ty provlhlý plínky šahat, tak je docela užitečná síťka na prádlo (prodávají jí výrobci plenek za nekřesˇ%tanský prachy, ale dá se sehnat v drogeriích asi za desetinu ). Mít dvě a vždycky jí jen vytáhnout z kyblíku a přemístit do pračky. Plenek se tak ani nedotkneš
Samotný praní - dávám nejdřív máchat, aby se prádlo celou dobu nelouhovalo v tý moči. Je to asi 20 minut, takže se to vymáchá, pak přidám prací prostředek a peru normálně na 40°c. Víc u nás zatím není třeba
Není tady