6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Těchto porovnání je na netu spousta. jasně e kadá máme svůj rytmus přebalování a různou spotřebu, take to je pouze orientační.
http://www.latkovepleny.cz/node/128
http://www.pramama.eu/index.php?main_page=page&id=9
Upravil(a) Veranna (8. 6. 2009 14:29)
Není tady
ve finále si ale myslím, e na způsobu přebalování a tak moc nezáleí - kaýdá si prostě vybereme to, co vyhovuje naí nátuře a naim zvyklostem a samozřejmě i miminku A to je přeci nejdůleitějí.
Není tady
Veranna napsal(a):
ve finále si ale myslím, e na způsobu přebalování a tak moc nezáleí - kaýdá si prostě vybereme to, co vyhovuje naí nátuře a naim zvyklostem a samozřejmě i miminku A to je přeci nejdůleitějí.
ja se jen ptala, protoze mi to prislo divny.
Latkovy vlozky Uz mlcim
Není tady
Dita.L napsal(a):
Muzu se zeptat, ciste ze svedavosti, proc shanite vsechny latkove pleny, bio ja nevim co atd? Jen me zajima, co vas k tomu vede, protoze ja vidim spoustu usetreneho casu a hlavne penez za predrazene bioprodukty, ktere by se dali vyuzit lepe. Treba namisto mydleni hadrovych plen si muzu o pul hodiny dyl hrat s prckem .....
to je spo.rný, já vidím jak hodně holek tráví čas tím, e hledají jednorázovky v akci a někam pro ně jezdí, přitom by si mohly hrát s prcky...
U mě v tom ádnou filosofii nehledej, já se na ádný eko- bio- vlně nevezu, zrovna dneska jsem na tohle téma blogovala.. Ale nemám z jednorázovek dobrej pocit. Četla jsem někde, e na západě u dorostla generace odchovaná v jednorázovkách a chlapi mají problémy s plodností. Vím e veobecně jde reprodukční zdraví do háje, ale teď je ten skok větí a markantnějí v západní evropě. Na to docela slyím, protoe jsme problémy s plodností zaili na vlastní kůi a přála bych si, aby se můj syn s ničím takovým nepotýkal a abych měla vnoučata. Jestli se jich teda dočkám a neexnu na raka, protoe jestli se jednorázovky pálí v Maleický spalovně, tak potě kotě. A tuna odpadu mi přijde opravdu hodně. Budu mít o něco lepí pocit, kdy vyprodukuje jenom půltunu nebo čtvrttunu, a neeru
Dál mi jde o peníze, na cinkot taky slyím Jak psaly holky, látkovky jsou levnějí.
A s tím mydlením to není tak děsný, navíc to můe dělat v době, kdy prcek spí, třeba večer. Ale to si zase člověk namísto mydlení hadrových plen můe o půlhodiny dýl hrát s manelem
Není tady
Fidorko tak to je husty. Travit cas shanenim akci? Ja myslela, kdyz se tu o tom mluvi ze to tak nejak vyplyne samo. Ze jdou do oblibeneho marketu pro svoji znacku plen a kdyz je tam nahodou akce tak priberou 1 nebo 2 baliky navic (by byli blby, kdyby nebraly, ze?) Ale objizdet a shanet
Jinak paleni jednorazovek nebo prani, suseni x spotreba mi prijde nastejno, jedno jde do vzduchu, druhe mozna do spodnich vod a do toho vzduchu nakonec taky (viz treba vyroba el. proudu) S tou plodnosti, si myslim, ze mas pravdu, aale ja verim tomu, ze se najdou i maminky, ktere jsou schopne zabalit dite do hadrovek a nechat ho v tom 8 hodin nebo i celou noc. V ty papirovce je alespon castecne s pocitem sucha.
Musim ale tem hadrovkam v necem prece jen dat 1* a to je v uceni deti na nocnik. V papirovici jsou v suchu, tak proc si delat starosti, ze?
Ja vidim to bio - eco spis jako vseobecny problem. Dokonce jsem uz uvazovala nad tim, ze tu zalozim diskusi, ale prdim na to Jasne, taky koupim bio sklenicku ale ne proto, ze je bio, ale treba proto, ze v ty nebio kombinaci kterou chci jsou primychany jeste pomerance, ktery proste jeste dat nechci. Taky zboznuju mliko, maslo primo z pod kravy ale extra pro to nejedu. Spis se stavim vzdycky cestou, kdyz jedem z lyzovacky/tury.
Z latkovych vlozek a kelimku jsem silne Na hrackach a lahvickach sleduju z ceho jsou vyrobeny ale neznamena to, ze mam doma jenom sklo a kolombo jenom vlacky vyrezavane na koleni Nebo by se v dnesni dobe chtel nekdo vratit k rezani zranenych nohou bez narkozy? To je prece taky bio
Ja to beru spis tak, ze mame dalsi svetovou krizi, zasoby ropy klesaji a ropni magnati prichazeji o penizky, toz museji lidi nachytat na neco extra jinak nebudou mit "co zrat" az jim ta ropa dojde. A ze hybou svetem celkem slusne vime, paaac jsme kvuli krizi v 1973 zacali posouvat casem a jeste v 21 stoleti stale pretacime hodiny jako oslici
Není tady
Bajichu dostane na pr.el .Jsem kvůli tobě objednala "zepár" kapsovek a teď nevím,co budeme jíst .
Nene,zkouíme látkovat i venku a dobrý,tak musím doplnit arzenál .
A co pouívá na noc? Já jsem zkouela Bamoo extra,ale přilo mi,e se v tom F v noci dost vrtěl,tak jsme zase skončili na pamprdách.
Fidorko četla jsem tvůj článek na blogu.Píe moc hezky .A s tím počátkem látkování jsem to měla taky tak
Není tady
Jo, Bajaja je totální rozvracečka rodinných rozpočtů.
Heri, ale tys mě s tím prádlem taky potěila jak jsem psala na noeneckém vlákně. Mimochodem jaký kapsovky sis koupila? Já furt slintám nad těma BG, ale počkám a do nich dorostem.
Jinak ale máme trochu problém. Jak jsem vesele konstatovala e se Sam neprudí, tak jsem se radovala předčasně a zakřikla to, jak typické. Dneska má narudlej zadeček. Se čtvercovkama to jetě jde, mau ho Bepanthenem a bude to určitě OK, ale četla jsem, e u kapsovek se mazat například nesmí, protoe se výrazně zhoruje absorbce.
Z tohohle důvodu, Dito, nemyslím e ta tvoje domněnka e látkující maminky nechají dítě hnít °12 hodin v plenách aby redukovaly spotřebu, je neopodstatněná. Naopak, přebalovat se musí často, aspoň teda s naím "klasickým" systémem 4covek přebaluju co nejčastěji, aby v tom prcek neleel.
Heri a jetě díky za pochvalu Ale ber to s nadsázkou, ono to je i s nadsázkou psaný
Upravil(a) Fidorka (10. 6. 2009 16:31)
Není tady
Fidorko, ja nemyslela konkretne tu nebo onu maminku, ja napsala, ze jsou i nektere maminky...... proste vseobecne
Není tady
Fidorka napsal(a):
Jo, Bajaja je totální rozvracečka rodinných rozpočtů.
Heri, ale tys mě s tím prádlem taky potěila jak jsem psala na noeneckém vlákně. Mimochodem jaký kapsovky sis koupila? Já furt slintám nad těma BG, ale počkám a do nich dorostem.
Jinak ale máme trochu problém. Jak jsem vesele konstatovala e se Sam neprudí, tak jsem se radovala předčasně a zakřikla to, jak typické. Dneska má narudlej zadeček. Se čtvercovkama to jetě jde, mau ho Bepanthenem a bude to určitě OK, ale četla jsem, e u kapsovek se mazat například nesmí, protoe se výrazně zhoruje absorbce.
Z tohohle důvodu, Dito, nemyslím e ta tvoje domněnka e látkující maminky nechají dítě hnít °12 hodin v plenách aby redukovaly spotřebu, je neopodstatněná. Naopak, přebalovat se musí často, aspoň teda s naím "klasickým" systémem 4covek přebaluju co nejčastěji, aby v tom prcek neleel.
Heri a jetě díky za pochvalu Ale ber to s nadsázkou, ono to je i s nadsázkou psaný
Fidorko neboj,já jsem to pochopila .
Z plínek jsem objednala kapsovku Swaddlebees,kapsovku Fuzzi Bunz,AIO Blueberry a koupila AIO Cushie Tushies a Itti Bitti.Vechny jsou moc krásný a hlavne sexy (poznámka pro Sofinku)
Mimochodem Baji,na kolik ty plíny 2v1 pere???
A k tomu zadečku,já pouívám separačky z mikroFleesu a na to dávám klasickou separačku a dobrý.Já vím,e je to zbytečný,dávat dvě,ale nám se to osvědčilo a zadeček se neprudí.Nebo spí nás neprudí
Není tady
holky a které plenkové kalhotky jsou takové nejtíhlejí ? a se vlezem do oblečení bez těch extenderů na oblečení
Upravil(a) janabas (10. 6. 2009 18:37)
Není tady
Ja vam dam rozvracecka podivejte na muj rozpocet
jojo sexy pliny mame tady
vsechno peru na 60 i kapsovky a AIO
Janabas - nejstihlejsi jsou ctverce a na to svrchnacky. Ale ja na nikdy extendor nepotrebovala, max. jsem dala vetsi body a nedavam S. treba rifle, protoze do tech se nevejde. Ale i kdyby nemela latkovku, tak bych ji je nedavala, prijde mi to nepohodlne.
Diti - ja mam spis zkusenost, ze maminky setri pleny jednorazove a nechavaji v tom dite x-hodin.
Není tady
bajaja napsal(a):
Diti - ja mam spis zkusenost, ze maminky setri pleny jednorazove a nechavaji v tom dite x-hodin.
Tak s tim musim bohuzel souhlasit. Mysli si, ze kdyz je plenka v podstate furt sucha, tak neni treba menit
Není tady
Chtěla jsem se zeptat: koukala jsem na sklady klasických čtvercovek, oni u se neskládají jako za naich (a naich sourozenců) mladích let? Dřív se dělal iroký a úzký sklad a byl to jen irí nebo uí obdélník, teď jsem viděla, e se to dělá i s těma camfrňousama kolem :-)
Není tady
Jani, vím přesně co myslí, mě ty camfrňousy taky překvapily, i kdy ty jsou asi starý jako lidstvo samo, páč byly zobrazeny u v jedné hooodně staré knize péče o dítě, kterou jsme měli doma.
Nicméně já mám "malou" ségru, ročník '88 a tu jsme balili do dvou nairoko sloených plen a k tomu kalhotky Sandra, které se prodávají dodnes take já to dělám stejně, jen dělám uí sklad 2 plenek 70x70.
Janabas, nejlepí je jít někam, kde můe vidět plenky naivo, aby ses vyhnula zklamání, protoe některé pleny jsou fakt mnohem objemnějí ne vypadají na fotce. A taky se vyplatí si plenky osahat, mě je jich hodně nepříjemných na omak, jsou sice měkkoučké, ale... podobný problém mám i se védskýma utěrkama z mikrovlákna, můu se jich dotýkat jeno kdy jsou mokré, nebo aspoň mokrýma rukama
Není tady
Fidorka napsal(a):
Jani, vím přesně co myslí, mě ty camfrňousy taky překvapily, i kdy ty jsou asi starý jako lidstvo samo, páč byly zobrazeny u v jedné hooodně staré knize péče o dítě, kterou jsme měli doma.
Nicméně já mám "malou" ségru, ročník '88 a tu jsme balili do dvou nairoko sloených plen a k tomu kalhotky Sandra, které se prodávají dodnes take já to dělám stejně, jen dělám uí sklad 2 plenek 70x70.
Janabas, nejlepí je jít někam, kde můe vidět plenky naivo, aby ses vyhnula zklamání, protoe některé pleny jsou fakt mnohem objemnějí ne vypadají na fotce. A taky se vyplatí si plenky osahat, mě je jich hodně nepříjemných na omak, jsou sice měkkoučké, ale... podobný problém mám i se védskýma utěrkama z mikrovlákna, můu se jich dotýkat jeno kdy jsou mokré, nebo aspoň mokrýma rukama
Bratránek je ročník 91 a balili jsme ho buď nairoko (kvůli kyčlím) anebo na úzko. Camfrňousy se dřív dělávaly, ale to ty děti nosili vlastně jen tu samotnou plínu.
Já se chtěla jen tak ujistit, mimčo jetě nečekáme, ale látkový pleny mě fakt lákají...
Není tady
janinka_v napsal(a):
[Bratránek je ročník 91 a balili jsme ho buď nairoko (kvůli kyčlím) anebo na úzko. Camfrňousy se dřív dělávaly, ale to ty děti nosili vlastně jen tu samotnou plínu.
Já se chtěla jen tak ujistit, mimčo jetě nečekáme, ale látkový pleny mě fakt lákají...
Jo, já ty camfrňousy zaila v nemocnici, tam se dělávaly kojencům běně. Bylo to neskutečně sloitý dílo Ale dodnes ho umím
Není tady
to jako myslite jedna pllina na trojuhelnik a dve na obdelnik + ty kalhotky Sandra?
Camfrnousy, kdyz zacali decka chodit a lezt, tak vypadli behem par minut. Posouvali se na zada
Není tady
Jj a jetě existuje jeden úvaz, trojúhelník plus pleny a zaváe se to tak, e nepotřebuje ani kalhotky. To je právě ten nemocniční. Funguje tak, e jeden cíp trojúhelníku z mezinoí se sváe s cípem na levé straně a druhý cíp z mezinoí s tím napravo. Výsledkem jsou dva uzly, které musí dítě parádně tlačit v poloze na bříku
Já hlásím e opruzenina se výrazně zlepila, vlastně téměř zmizela po jednom a půl dni v jednorázkovách
Není tady
tak to musi byt super baleni, kdyz je bez kalhotek. To se prcek jednou pocura a je to az na prosteradle
Na tu opruzeninu, Kolombo mel 2x a koupila jsem mu na to v lekarne takovou antiseptickou vodicku, je cervena, nejde umejt ale po namazani odreninu, opruzeninu vysusi, takze se udela okamzite strup a lip se to hoji. Poptej se v lekarne, ale koukala jsem v Cr to neexistuje pod nazvem Soluchrom ale mozna se to jmenuje jinak.
Upravil(a) Dita.L (12. 6. 2009 12:56)
Není tady
Fidorko Filďas má vdycky zapruzenou prdku,kdy mu rostou zuby.Prý je pak agresivnějí moč i stolice.
A jedna PA mi říkala,e zuby začínají růst od 2m bez toho,aby to bylo vidět.
A my u dva dny látkujeme i v noci a venku a supééér.Máme fakt dobrý plíny a včera jsem ujela a objednala hromadu nových a krááásných CuddleBuns tady http://www.tuly-tuly.cz/latkove-pleny/
Ale vechny klučičí jsme vybrali .A poslali mi na mail novou kolekci - je nádherná ,na stránkách bude asi přítí týden.
Kdyby někdo chtěl,polete mail adresu a já vám to přepolu.
Není tady
heri a mas zkusenost uz s latkovyma plenama v zime? Me furt beha mraz po zadech z predstavy, ze vezu to nebohy dite v mrazu v mokrych plenach
Není tady
Dito v zimě jsem látkovky pouívala jen doma.Ale letos v zimě budu látkovat.Pouívám separační vloky a ty drí zadeček v suchu .
http://www.dulinka.shop4you.cz/imse-vim … odukt-645/
Není tady
Diti,
vzdyt mimco je v zime zabaleny ve spouste vrstev, S. byla v latkovkach uz druhou zimu bez jakychkoli problemu.
Heri - a ja ze jsem rozvracecka rozpoctu jo
Není tady
Holky, ja vim, ze je mimi zabalene do mnoha vrstev. Vim i to, ze to mokry je teply ale proste ten pocit mokryho v zime nedokazu prekousnout no nebudu do toho uz radsi stourat nebo jeste dostanu
Není tady
Není tady