18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky, jaké plenky jste se rozhodli poívat pro mimi hned po porodu? Jednorázovky a nebo bavlna?
Díky za názory, rady a připomínky
Není tady
Hned po narození jsem pouívala Happy, měli je v porodce a pak Haggies a Tesco - take jednorázové.
Upravil(a) Natálie (2. 6. 2009 15:19)
Není tady
Rozhodně jednorázovky.Do porodnice jsem měla koupené Haggies od 3Kg a i kdy měl malý skoro 4,tak mu byly velké.
Není tady
Já jsem lehce naivně plánovala pouívat látkovky po návratu z porodnice od začátku, ale kdy jsem viděla e přebalujeme 15x i víckrát denně, tak mě to přelo. Teď u se to ustálilo, malej kadí jen 2x a celkově přebalujeme mnohem míň, take pozvolna najídíme na pár látkovek denně a jednorázovku na noc (a cestování) a popravdě asi u toho takhle zůstaneme, jednorázovek se úplně nevzdám.
Myslím e zezačátku bude blahořečit vynálezci jednorázovek My měli v porodnici Bella Happy, Huggies a Pampers Newborn a vechny 3 super. Tesco jsou taky super, ale malýmu neseděly a protékaly. Nejlíp mu sedí Pampersky (se kterými zase vůbec nebyla spokojená vagrová). Tak si vyber
Není tady
já jsem původně o látkovkách uvaovala, ale pak to nějak přehodnotila, do porodnice určitě jednorázovky a dál asi taky, kdyby malému nevyhovovaly nebo by byl alergický tak pak bych na látkovky najela
uvidíme jak se to vyvrbí
Není tady
A co kyčle? Já myslela, e ty látkový jsou hlavně dobý na kyčle.
Do porodnice si určo vezmu jednorázovky. Ale pak jsem myslela, e bych v rámci moností pouívala bavlněné
Není tady
tak dá se dát jednorázovka , na to pár bavlněných a na to ortopedické kalhotky a o kyčle má postaráno
ale bavila jsem se teď na kurzu s dulou , co látkuje- má 4 děti a je taková ekomatka, ale říkala, e v 6 nedělí měla co dost dělat se starat o sebe a mimčo a pak o dalí ratolesti, ne aby třeba 15 či více plen denně prala a vyvařovala a ehlila, e pouívala v 6 nedělí ekologické jednorázovky a pak najela na látkovky- látkové kalhotkové pleny ( zapínají se jako jednorázovky ) a na to svrchní nepropustné kalhotky
jinak je tu i diskuze o látkovkách někde
a výběr je teď velký, mě se celkem líbí třeba tyhle
jsou 2 v 1 u nemusí dávat svrchní kalhotky, ale cena je dost vysoká - ta pořizovací a schnou dlouho, take jich musí mít více
ale kdy to pak tak spočítá tak to vyjde asi nastejno s jednorázovkama
Není tady
V porodnici chci zkusit obojí. Aspoň doufám, e mi tam ukáou, jak s těma látkovkama bojovat Kdy nebudu stíhat s látkovejma, dám párkrát za sebou jednorázovky a pak zase najedu na látkovky. Později bych chtěla mít jednorázovky jen na cesty a výlety, jinak zkusím látkovky, ale netvrdím, e si v tom věřím
Láká mě ta finanční stránka látkovek i dobrý pocit. Ale nechci zůstat jen klasických čtvercovek, mám v plánu najet na kalhtkové pleny se svrchními kalhotkami i na kalhotky all-in-one (u se přes ně ani pod ně nic nedává, ale na rozdíl od jednorázovek jdou vyprat). Ale to asi fakt a později. zezačátku tedy střídání jednorázovek a čtvercovek se svrchními kalhotkami - podle sil, času a "výkonu" naeho drobka
Upravil(a) Veranna (3. 6. 2009 10:44)
Není tady
Fi to je pravda, e oproti all in one kalsické čtvercovky jsou raz dva suché, ale kolik jich pídě pročůrá , kdy se dělá iroké balení kvůli kyčlím ? tak 2-3 třeba 1O x denně ?
nevím ptám se
protoe kdyby to bylo těch 20-30 klasických plen denně, tak bych to asi v začátku nedala
mě se líbí ty kalhotkové plenky a all in one a asi je vyzkouím , ale nevím, moc si nefandím, e bych jen látkovala, spí asi budu pohodlná
jen kdyby měl málý s jednorázovkama nějaký problém
Není tady
Fidorka napsal(a):
Veranno a bude mít v té porodnici prostor a energii látkovat? Ví u jestli a jak tam bude moct látkovky skladovat, předepírat, prát a suit?
U nás v porodnici přímo látkovky doporučují. u jsem nad tím taky přemýlela, ale prý tam chodí sestry a učí maminy skládat čtvercovky, take předpokládám, e se i tohle tam nějak řeí. Navíc mají k dispozici látkové pleny i jednorázovky, take si vlastně povezu jen věci na den odjezdu domů. resp. - asi i něco málo navíc, a není chudák hned v eráru, ale je fajn vědět, e tam ta monost je. Ale vak říkám, povezu obojí varianty a uvidím. A hlavně se na to přeptám na prohlídce porodnice, ale to mám a někdy na začátku srpna.
Upravil(a) Veranna (3. 6. 2009 11:58)
Není tady
Jani, iroké balení nepraktikuji, dávám jen dvě čtvercové plenky a svrchní kalhotky, zatím jen max. 4-5x denně, take 8-10 plen látkových, plus jetě 3-4 jednorázovky na ven a na noc.
Ty pleny jetě spolu s těmi co dávám pod hlavu dají 1 pračku obden.
Není tady
Fi tak těch 10 plen denně to se zas dá, to má recht
jaké má svrchní kalhotky ?
a má jen klasické čtvercovky nebo i nějkaé ty kalhotkové plenky ?
Není tady
Veranna napsal(a):
Fidorka napsal(a):
Veranno a bude mít v té porodnici prostor a energii látkovat? Ví u jestli a jak tam bude moct látkovky skladovat, předepírat, prát a suit?
U nás v porodnici přímo látkovky doporučují. u jsem nad tím taky přemýlela, ale prý tam chodí sestry a učí maminy skládat čtvercovky, take předpokládám, e se i tohle tam nějak řeí. Navíc mají k dispozici látkové pleny i jednorázovky, take si vlastně povezu jen věci na den odjezdu domů. resp. - asi i něco málo navíc, a není chudák hned v eráru, ale je fajn vědět, e tam ta monost je. Ale vak říkám, povezu obojí varianty a uvidím. A hlavně se na to přeptám na prohlídce porodnice, ale to mám a někdy na začátku srpna.
Tak to je fajn, to by si Podolí mělo vzít příklad Nám dávali jen pár látkovek na podloení hlavičky a na pokoji sice byl sběrný ko na erár, ale taky látkový, take by se do něj ani podělané pleny nedaly házet, tam se prostě preferovaly jednorázovky, erární Bella Háppy a v seznamu jsme měli povinně balení svých plen (ty si sestry po porodu braly, já jim dala pampersky a pak mi ho nosili na JIP v Huggieskách ).
Není tady
janabas napsal(a):
Fi tak těch 10 plen denně to se zas dá, to má recht
jaké má svrchní kalhotky ?
a má jen klasické čtvercovky nebo i nějkaé ty kalhotkové plenky ?
Jani úplně obyč bílé na suchý zip, ani ne za stovku A do nich dávám dvě obyč čtvercovky. Takhle to dělala máma i u ségry, akorát e to byly kalhotky na knoflíky
Nic jiného nemám, aspoň ne zatím, někde jsem četla e je jednoduí tímhle začínat a pak zkouet dál, protoe dopředu neví jak velký bude prcek, jakou bude mít stolici apod.
Já ty draí AIO apod. zatím vidím jako zbytečný, i kdy pěkný jsou, to jo
Není tady
zítra jdu pro chránič matrace, tak se po nějakých takových obyč. poohlédnu, mě se zatím nechce dávat takové ílené peníze, aby pak byly ty drahé a krásné plenky v upleti a já pouívala jednorázovky
Není tady
janabas napsal(a):
zítra jdu pro chránič matrace, tak se po nějakých takových obyč. poohlédnu, mě se zatím nechce dávat takové ílené peníze, aby pak byly ty drahé a krásné plenky v upleti a já pouívala jednorázovky
No to určitě! U jsem viděla hodně inzerátů ve kterých se prodávají pod cenou látkvé výbavy po pár pouitích..)
Jinak já mám pleny nějaké po ségře (asi 15) pak asi 20 ks od Hyblera (ale z druhé ruky od maminky, která se rozhodla pouívat AIO) a ty kalhotky jsou Kikko, dvoje za 200, take jsem v tom jako bych koupila jedno balení pampersek mimo akci.
Není tady
Fidorka napsal(a):
Veranna napsal(a):
Fidorka napsal(a):
Tak to je fajn, to by si Podolí mělo vzít příklad Nám dávali jen pár látkovek na podloení hlavičky a na pokoji sice byl sběrný ko na erár, ale taky látkový, take by se do něj ani podělané pleny nedaly házet, tam se prostě preferovaly jednorázovky, erární Bella Háppy a v seznamu jsme měli povinně balení svých plen (ty si sestry po porodu braly, já jim dala pampersky a pak mi ho nosili na JIP v Huggieskách ).
Tak zatím jsem to jen četla na jejich stránkách a slyela od holek, co tam rodily, uvidíme, jaká bude realita. radi se připravím na vechno
Není tady
Ahojky.
Tak já v porodnici pouívala pleny pouze látkové a to erární. První jednorázovku dostal a na cestu domů . Doma jsme pak pouívali u pouze jednorázovky. Přiznám se, e jsem lenoch a s látkovýma plenama bych to asi nedala
Veran, do jaké porodnice se chystá??
Není tady
Ahoj Pet Ráda tě vidím Chystám se na Lochotín, sice si uvědomuju, e to je "fabrika na děti", ale zas si říkám, e rodím poprvé, nevím, co mě čeká, jaký můou být komplikace, tak a je radi po ruce na nejlepí moná dostupná péče v okolí a hezký prostředí. Holt i třeba za tu cenu, e natrefím na některý trochune příjemný sestry a doktory.
Není tady
ahojky, tak my v porodnici měli jednorázovky, do půlroku sme pouívali jen látkovky, obyč + kalhotkový od půlroku, kdy sme začali s příkrmama kombinujeme s jednorázovkama na noc a cesty doma látkujem
Není tady
slunicko napsal(a):
ahojky, tak my v porodnici měli jednorázovky, do půlroku sme pouívali jen látkovky, obyč + kalhotkový od půlroku, kdy sme začali s příkrmama kombinujeme s jednorázovkama na noc a cesty doma látkujem
no takhle mi to přesně přijde ideální, není to ádná vyí dívčí ani otročina..
Není tady