Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 7. 2. 2006 13:45

Ka
Host

mouční moli

Prosím poraďte, jak se zbavit moučných molů? V obchodě mi nabídli jen lepicí proužky, na které se přilepí ti, kteří už lítají. Ale jak zlikvidovat larvy a dosáhnout toho, aby se nerozmnožovali?

#2 7. 2. 2006 13:59

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: mouční moli

Bohužel, všechno, co je doma, vyházet (ty mrchy bydlí i v maďarské pálivé paprice), špajzku umýt a nekupovat velké zásoby. Dají se donést i z obchodu - okamžitě po nákupu zkontrolovat.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#3 7. 2. 2006 14:01

Electra
♥♥♥♥---

já teda nevím jestli to pomáha, ale četla jsem že nesnesou bobkobý list, tak zkus do všech potravinových skříní poházet bobkáče. Za zkoušku nic nedáš.

Není tady

#4 7. 2. 2006 14:20

Ka
Host

Všechno vymýt a téměř vše vyházet to už jsem absolvovala, jejich počet se sice zmenšil, ale jsou tam pořád (neřád).

Díky za tu radu s bobkovým listem, určitě to zkusím.

#5 7. 2. 2006 14:31

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Web

Bobkový list mám odzkoušený a jistím to i těma lepícíma pastičkama, a už neběhám po bytě se sprejem a neplácám kolem sebe jako šílenec........ skoro žádní nelítají...

http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

#6 7. 2. 2006 16:16

martinaka
♥♥-----

Jo bobkáč pomáhá. Taky na mě vykoukla housenka z mouky. Naházela jsem do komory bobkáče a je klid.

Není tady

#7 7. 2. 2006 16:53

Stelička
♥♥♥♥♥♥-

Jo, taky mám bobkový list ve všech možných dozách se suchými potravinami - moly momentálně nemám. Ale mám takové malé broučky - v rýži, kakau, čokoládě ... fuj. Co s nimi?

http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

#8 7. 2. 2006 18:44

Martinka
♥♥-----
Místo: Olomouc

Ty broučky mám taky, vždycky myslím, že jsem se jich zbavila a oni se někde zase objeví, vypadají jako kmín s nožičkama, fůůůj. A párkrát jsem je donesla už z obchodu v těstovinách.

Není tady

#9 8. 2. 2006 10:52

Isidia
♥♥♥----
Místo: Česká republika

Nejlépe je všechny potraviny vyházet, skříň zbavit papíru a vše pečlivě vyčistit. Ty lépítka jsou dobrá, ale jen na létající moly.
Mouční moli nemají rádi zimu a tak je dobré ještě pytlíky s potravinami dát vymrznout do mrazáku(potom vše přebrat nebo přesít). V dnešních mrazivých dnech je nechat vymrznout na balkoně.

Není tady

#10 8. 2. 2006 13:05

DANONE
♥♥♥----

Nejlépe je,když donesete mouku domů,tak ji přesijete a potom ji dáte do
uzavíratelných sklenic.Já sama to takhle praktikuji u ž delší dobu a mám klid od veškerých molů.

Není tady

#11 8. 2. 2006 13:09

Hajda
Host

Koupila jsem v nějakém katalogu  takové dřevěné kolečka a destičky . Dala jsem je nejen do šatníků, ale i do špajzky a mám pokoj.  Prodávají to v Tchibu, Ottu, Quelle..

#12 8. 2. 2006 13:19

M
♥♥-----
Místo: Plzeň

asi máme doma štěstí - v životě jsme mouční červy neměli...

Marta

Není tady

#13 8. 2. 2006 23:19

bambulka
♥♥-----

Děvčata,vše vyhodit,projít každou skulinku,vše dokonale vysmíčittzn regály ze shora,zdola,zdi.....potom vymalovat a vše zpět nastěhovat a doufat,že si to z obchodu nepřinesete znovu.Nechce to taky opravdu dělat vysoké zásoby mouky a když kupujete celé balíky v obchodu,zkuste si namátkou zkontrolovat otevřený balík vedle.Ten bobkovej list trochu pomáhá,ale až když vše dokonale očistíte.Vše možná budete opakovat vícekrát,pokud jste vše neomyly a neuklidily perfektně.Boji zdar!!!!!

Není tady

#14 9. 2. 2006 11:05

maya
♥♥♥♥♥--

Mně taky výborně fungují ty lepicí papírky. Sice se na to nachytají jen ti lítací moli, ale od té doby, co "lepítka" používám, jsou kupodivu moli pryč.

Není tady

#15 9. 2. 2006 16:30

holka
Host

Mouku skladuju jak je z krámu a ještě jí dám do igeliťáku (mívám doma max kilo od každý). Buď to funguje, nebo jsem do teď měla štěstí a hooooodně dlouho nic nepřitáhla. Jen snad 2x - takový hnusný červy ve strouhance, 2 vylezly dokonce ze špajzu ven, humus. Vyhodila jsem tenkrát pro jistotu úplně všechno kromě konzerv. Od tý doby jedině domácí strouhanku, beztak je nejlepší. A jednou jsme našla ty smradlavý broučky v rozinkách - tak bacha na rozinky! Od tý doby si při pečení hraju na popelku a přebírám jednu po druhý......
Od tý doby naštěstí nic.
Dík za radu s bobkovým listem, preventivně jich pár rozhodim po skříňkách.

#16 10. 2. 2006 15:08

evčina
♥♥♥----
Místo: Ústecký kraj

Ahoj děvčata,když vás tak čtu,tak mě přechází mráz po zádech.Asi mám také štěstí,protože jsem ještě nic tak po*ného nezaznamenala.Doufám,že nejsem slepá.Od teď budu asi taky jak popelka a nebo je to tím,že se u nás ty potraviny,tak točí tím stálím pečením a vařením,že červy nemaj šanci.Hezký den. 

http://www.gify.nou.cz/pc_linky_soubory/l35.gif

http://www.stastnezeny.cz/data/USR_001_USR_IMAGES/Ev(2).gif

Není tady

#17 10. 2. 2006 22:47

heda
Host

me pomohl muškatovy kvet a nove koření(oboje celé)stačilo od každyho 2 ks dat do skřinky a už 15 let mam od nich pokoj.

#18 4. 6. 2009 16:49

Stanislava B.
♥------

Zdravím vás dámi, mám takový dotaz mám doma moučné moli a v krámě mě řekli, že nic na to neexistuje jenom ty destičky. Prosím vás čím vy jste to vystříkaly popřípadě jiné rady. Ráda bych se toho zbavila. Nemůžu si domů nic koupit, měla jsem to jak v domácí strouhance, cukr moučce, rýži, moukách, čokoládách atd. Prosím pomozte mi jsem s toho zoufalá... Stáňa

Není tady

#19 4. 6. 2009 16:58

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Stanislava B. napsal(a):

Zdravím vás dámi, mám takový dotaz mám doma moučné moli a v krámě mě řekli, že nic na to neexistuje jenom ty destičky. Prosím vás čím vy jste to vystříkaly popřípadě jiné rady. Ráda bych se toho zbavila. Nemůžu si domů nic koupit, měla jsem to jak v domácí strouhance, cukr moučce, rýži, moukách, čokoládách atd. Prosím pomozte mi jsem s toho zoufalá... Stáňa

Všechno vyhodit, vymýt, pověsit ty lepící destičky a pak znovu nakoupit .

Není tady

#20 4. 6. 2009 17:06

Stanislava B.
♥------

Zdravím vás, to jsem se zasmála. Už toho mám plné zuby, manžel mě nechce nic kupovat a nemám s čeho vařit. Řeknu vám když to na mě začalo lítat z čokolád, domácí strouhanky tak mě s toho bylo zle. Teďka mám špajz vyndanou vytřela jsem to a uvidíme co bude dál. A jak ženský psalis tím bobkovým listem a novým kořením a pepřem to pomáhá???? nebo je to jako prevence

Není tady

#21 4. 6. 2009 18:30

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Nepomáhá, a nepomáhá ani jako prevence - larvy si doneseš už z obchodu a doma se vylíhnou...

Strach je malá smrt...

Není tady

#22 5. 6. 2009 10:26

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

tak já kdysi už nevěděla jak na ně!! vyndala vše,vyházela . Vystříkala klasickým Actelitem.2-3 dny do špajzky nic nedávat.  a je pokoj!!!

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#23 5. 6. 2009 13:04

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

pak ti ještě pomůže nejrizikovější potraviny - mouku ořechy a strouhanku hodit na dva dny do mrazáku.

Ovšem pokud bydlíš v paneláku nepomůže ti nic. jen kontrolovat a kontrolovat. Přiletí klidně i z jiných partají. Takhle jsem se naučila všechno dávat do zavřených sklenic a vyhazuju sem tam jen napadené kusy... Ze šroubovacích lahví se tolik nemnoží... a jak se tam náhodou udělá taková pavučinka letí to okamžitě do koše.

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#24 5. 6. 2009 13:15

javena
♥♥♥♥♥♥-

Kdysi mi někdo poradil dát mýdlo do vody a nechat stát ve spíži. Pomohlo to, nelítají od sousedů. wink
Ale když si je koupím, letí okamžitě do koše a provedu kontrolu stávajících zásob.

Není tady

#25 1. 10. 2009 12:26

dasad
♥♥♥----

ja je mela jednou a nekdo mi poradil dat do skrinek susenou pomerancovou kuru a od te doby mam pokoj

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí