29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
Jo a v autoškole nás učili rozjezd do kopce jen s ručkou. Taky nás učili, že když dojíždím ke křižovatce, tak si mám podřazovat až k jedničce a pak teprve zastavit. Já jsem si vyřadila, pomalu dojela do křižovatky a zastavila. Instruktorka mi vynadala a ptala se, kde jsem se tohle naučila. No, odkoukala jsem to od manžela.
BM mi říkává, že mám víc chlapský styl jízdy. Asi jo, řeklo mi to víc lidí.
Upravil(a) Modroočka (10. 4. 2010 18:58)
Není tady
Brzdění se může lišit i vůz od vozu. Renault má brzdy skvělé, ale stejně se mi málem podařilo je usmažit při sjezdu z rakouských Alp (jenže co dělat, než brzdit, když motorem to brzdilo málo?! ... že jo?)
Dneska máme vůz Škoda a zdá se mi, že ten brzdí motorem trochu lépe... (no, ale ještě jsme nebyli v Alpách )
A vůbec - brzdit motorem ... 5-4-3-2-1-brzda-stop ??? .... Já myslím, že to skoro nikdo nedělá...
V městském provozu na to není čas a i mimo město - po rovince - brzdím většinou tak ... 5-4-neutrál-brzda-stop.
Není tady
Jo, to nás učili, ale je fakt, že to už je 20 let.
Není tady
Modroočko, popsalas to krásně - to s tou spojkou do kopce. Já jsem se do toho trošku zamotala - takhle to mělo být. To je to, zač chlapi nadávají a tvrdí, že zničíš spojku. A heleď - zničilas někdy nějakou? Já totiž ne
Není tady
Oživuji téma, pro mě ted vysoce aktuální
Jo a dost možná,že mám spíš mužský styl jízdy. 4.neutral,brzda,stop. A do kopce raději s ručkou, protože bez ní mi motor řve.
Ale ne ní nad to naučit se - když jezdí člověk sám,nikdo mu do toho nekecá, vyřad,zařad,řve Ti to atd.atd.
Není tady
Ahoj holky, poradíte mi? Jsem nucena začít jezdit autem a chci radu odženských, protože chlapi tomu nerozumí Jezdit mně celkem nevadí, ale musím se rozjet.. Mám problém s rozjezdama do kopce. Na rovině jsem vždy při rozjezdu skákala, ale známá mi poradila, ať se rozjíždím na dvojku a to je mnohem lepší. Někdy to zmáknu i na trojku, ale to skoro chcípne motor. Mám Felicii 1,3 a to není kdo ví co:,(. Navíc do kopce to moc nejde ani na dvojku a na jedničku opět skočím jak srna.. Jízda samotná už je celkem v pohodě, akorát nevím, kdy mám cořadit. Buď motor řve, nebo cvaká. Co je lepší? Děkuji za odpověďi,,řidička,, Petra
Není tady
petrakk napsal(a):
Ahoj holky, poradíte mi? Jsem nucena začít jezdit autem a chci radu odženských, protože chlapi tomu nerozumí
Jezdit mně celkem nevadí, ale musím se rozjet.. Mám problém s rozjezdama do kopce. Na rovině jsem vždy při rozjezdu skákala, ale známá mi poradila, ať se rozjíždím na dvojku a to je mnohem lepší. Někdy to zmáknu i na trojku, ale to skoro chcípne motor. Mám Felicii 1,3 a to není kdo ví co:,(. Navíc do kopce to moc nejde ani na dvojku a na jedničku opět skočím jak srna.. Jízda samotná už je celkem v pohodě, akorát nevím, kdy mám cořadit. Buď motor řve, nebo cvaká. Co je lepší? Děkuji za odpověďi,,řidička,, Petra
nejezdit
Není tady
petrakk napsal(a):
Ahoj holky, poradíte mi? Jsem nucena začít jezdit autem a chci radu odženských, protože chlapi tomu nerozumí
Jezdit mně celkem nevadí, ale musím se rozjet.. Mám problém s rozjezdama do kopce. Na rovině jsem vždy při rozjezdu skákala, ale známá mi poradila, ať se rozjíždím na dvojku a to je mnohem lepší. Někdy to zmáknu i na trojku, ale to skoro chcípne motor. Mám Felicii 1,3 a to není kdo ví co:,(. Navíc do kopce to moc nejde ani na dvojku a na jedničku opět skočím jak srna.. Jízda samotná už je celkem v pohodě, akorát nevím, kdy mám cořadit. Buď motor řve, nebo cvaká. Co je lepší? Děkuji za odpověďi,,řidička,, Petra
Celkom dobre to tu opísali Lupina Montana, Ajka, Tříska.....
No a na trojku sa rozjížďat....neviem, či je to správne Mňa vždy pán polovička upozorňuje, že radšej motor do otáčok, nech aj žerie, než pod otáčky. To ho vraj ničí.
Ono to chce len trochu pocvičiť, uvidíš, že do toho onedlho dojdeš.
Ešte ma napadlo, že keď na jedničku moc poskočíš, tak to moc rýchle púšťaš spojku.
A ja radím rýchlosti: 1 na rozjazd, 2 keď sa pohnem, 3 pri 40km/h, 4 pri 60km/h a 5 pri 75km/h. Neviem, či je to správne, proste tak šoférujem ja.
Upravil(a) bellatrix (20. 2. 2013 0:22)
Není tady
Díky za rady a pokuď ještě některá máte něco co by se mi mohlo hodit, tak díky
Není tady
bellatrix napsal(a):
petrakk napsal(a):
Celkom dobre to tu opísali Lupina Montana, Ajka, Tříska.....
No a na trojku sa rozjížďat....neviem, či je to správneMňa vždy pán polovička upozorňuje, že radšej motor do otáčok, nech aj žerie, než pod otáčky. To ho vraj ničí.
Ono to chce len trochu pocvičiť, uvidíš, že do toho onedlho dojdeš.
Ešte ma napadlo, že keď na jedničku moc poskočíš, tak to moc rýchle púšťaš spojku.
A ja radím rýchlosti: 1 na rozjazd, 2 keď sa pohnem, 3 pri 40km/h, 4 pri 60km/h a 5 pri 75km/h. Neviem, či je to správne, proste tak šoférujem ja.
Rekla bych, ze do otacek je blbe. Pravidlo pravi, ze se ma co nejrychleji radit na pristi stupen, TZn mene otacek. Naopak, jakdyz zajizdela nove auto tak zasadne maximum 3000 otacek. Zasadne, at se motor nenici.
Spravne.
Upravil(a) sahleb (20. 2. 2013 20:32)
Není tady
Právě mi to jde líp rozjezd na dvojku a více a navíc motor neřve a lidi se neotáčej. Myslím, že čím míň otáček, tím míň benzínu, nebo ne? Když už to skoro nejede, tak řadím?
Není tady
Muzu se zeptat, jak jsi prisla k ridicaku?
Není tady
Po autoškole jsem jezdila jen chvíli a s nafťákem a to mi problém nedělalo. Chtěla jsem jen poradit
Není tady
petrakk napsal(a):
Díky za rady a pokuď ještě některá máte něco co by se mi mohlo hodit, tak díky
já se do kopce rozjíždím na 1 - klidně přidám víc plynu, ať mám jistotu, že mi to nechcípne. Poskakování - může to být opravdu tím, že rychle pouštíš spojku....
Být tebou, tak si najdu nějaký míň frekventovaný kopec a učím se tam rozjíždět. Zjistíš tak, jak tvoje auto reguje a taky zkušenosti.
Není tady
petrakk napsal(a):
Teda jestli se rozjizdis na 2 a nekdy na 3, tak vrat ridicak a ta tvoje znama taky... jestli se takhle pravidelne rozjizdis, tak to auto muzes za chvili vyhodit... jestli skaces, tak poustis blbe spojku...ze skocis jak srna je tim, ze sis moc podradila. pokud ti motor rve, tak musis zaradit vejs... ale holka, tohle jsou zaklady autoskoly. kup si kondicni jizdy a pak jdi tepr do provozu.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Jo a v autoškole nás učili rozjezd do kopce jen s ručkou. Taky nás učili, že když dojíždím ke křižovatce, tak si mám podřazovat až k jedničce a pak teprve zastavit. Já jsem si vyřadila, pomalu dojela do křižovatky a zastavila. Instruktorka mi vynadala a ptala se, kde jsem se tohle naučila. No, odkoukala jsem to od manžela.
BM mi říkává, že mám víc chlapský styl jízdy. Asi jo, řeklo mi to víc lidí.
Přijde mi to normální, nic chlapského. Ale ne pro začátečníky a v zimě - taky jí to může s vyřazenou rychlostí pěkně uklouznout a je průšvih.
Zastavit se dá z jakéhokoli stupněm - jakmile sešlápne spojku, je úplně jedno, co je zařazeno ... a vyřadit až, když stojí.
Doporučovat začátečníkům takové věci - dojíždět v zimě na tom sajrajtu bez zařazené rychlosti, za to byste si měly nafackovat.
Není tady
Stránky: 1 2