21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Stránky: 1 2
Jo a v autokole nás učili rozjezd do kopce jen s ručkou. Taky nás učili, e kdy dojídím ke křiovatce, tak si mám podřazovat a k jedničce a pak teprve zastavit. Já jsem si vyřadila, pomalu dojela do křiovatky a zastavila. Instruktorka mi vynadala a ptala se, kde jsem se tohle naučila. No, odkoukala jsem to od manela.
BM mi říkává, e mám víc chlapský styl jízdy. Asi jo, řeklo mi to víc lidí.
Upravil(a) Modroočka (10. 4. 2010 18:58)
Není tady
Brzdění se můe liit i vůz od vozu. Renault má brzdy skvělé, ale stejně se mi málem podařilo je usmait při sjezdu z rakouských Alp (jene co dělat, ne brzdit, kdy motorem to brzdilo málo?! ... e jo?)
Dneska máme vůz koda a zdá se mi, e ten brzdí motorem trochu lépe... (no, ale jetě jsme nebyli v Alpách )
A vůbec - brzdit motorem ... 5-4-3-2-1-brzda-stop ??? .... Já myslím, e to skoro nikdo nedělá...
V městském provozu na to není čas a i mimo město - po rovince - brzdím větinou tak ... 5-4-neutrál-brzda-stop.
Není tady
Jo, to nás učili, ale je fakt, e to u je 20 let.
Není tady
Modroočko, popsalas to krásně - to s tou spojkou do kopce. Já jsem se do toho troku zamotala - takhle to mělo být. To je to, zač chlapi nadávají a tvrdí, e zničí spojku. A heleď - zničilas někdy nějakou? Já toti ne
Není tady
Oivuji téma, pro mě ted vysoce aktuální
Jo a dost moná,e mám spí muský styl jízdy. 4.neutral,brzda,stop. A do kopce raději s ručkou, protoe bez ní mi motor řve.
Ale ne ní nad to naučit se - kdy jezdí člověk sám,nikdo mu do toho nekecá, vyřad,zařad,řve Ti to atd.atd.
Není tady
Ahoj holky, poradíte mi? Jsem nucena začít jezdit autem a chci radu odenských, protoe chlapi tomu nerozumí Jezdit mně celkem nevadí, ale musím se rozjet.. Mám problém s rozjezdama do kopce. Na rovině jsem vdy při rozjezdu skákala, ale známá mi poradila, a se rozjídím na dvojku a to je mnohem lepí. Někdy to zmáknu i na trojku, ale to skoro chcípne motor. Mám Felicii 1,3 a to není kdo ví co:,(. Navíc do kopce to moc nejde ani na dvojku a na jedničku opět skočím jak srna.. Jízda samotná u je celkem v pohodě, akorát nevím, kdy mám cořadit. Buď motor řve, nebo cvaká. Co je lepí? Děkuji za odpověďi,,řidička,, Petra
Není tady
petrakk napsal(a):
Ahoj holky, poradíte mi? Jsem nucena začít jezdit autem a chci radu odenských, protoe chlapi tomu nerozumí
Jezdit mně celkem nevadí, ale musím se rozjet.. Mám problém s rozjezdama do kopce. Na rovině jsem vdy při rozjezdu skákala, ale známá mi poradila, a se rozjídím na dvojku a to je mnohem lepí. Někdy to zmáknu i na trojku, ale to skoro chcípne motor. Mám Felicii 1,3 a to není kdo ví co:,(. Navíc do kopce to moc nejde ani na dvojku a na jedničku opět skočím jak srna.. Jízda samotná u je celkem v pohodě, akorát nevím, kdy mám cořadit. Buď motor řve, nebo cvaká. Co je lepí? Děkuji za odpověďi,,řidička,, Petra
nejezdit
Není tady
petrakk napsal(a):
Ahoj holky, poradíte mi? Jsem nucena začít jezdit autem a chci radu odenských, protoe chlapi tomu nerozumí
Jezdit mně celkem nevadí, ale musím se rozjet.. Mám problém s rozjezdama do kopce. Na rovině jsem vdy při rozjezdu skákala, ale známá mi poradila, a se rozjídím na dvojku a to je mnohem lepí. Někdy to zmáknu i na trojku, ale to skoro chcípne motor. Mám Felicii 1,3 a to není kdo ví co:,(. Navíc do kopce to moc nejde ani na dvojku a na jedničku opět skočím jak srna.. Jízda samotná u je celkem v pohodě, akorát nevím, kdy mám cořadit. Buď motor řve, nebo cvaká. Co je lepí? Děkuji za odpověďi,,řidička,, Petra
Celkom dobre to tu opísali Lupina Montana, Ajka, Tříska.....
No a na trojku sa rozjíďat....neviem, či je to správne Mňa vdy pán polovička upozorňuje, e radej motor do otáčok, nech aj erie, ne pod otáčky. To ho vraj ničí.
Ono to chce len trochu pocviči, uvidí, e do toho onedlho dojde.
Ete ma napadlo, e keď na jedničku moc poskočí, tak to moc rýchle púa spojku.
A ja radím rýchlosti: 1 na rozjazd, 2 keď sa pohnem, 3 pri 40km/h, 4 pri 60km/h a 5 pri 75km/h. Neviem, či je to správne, proste tak oférujem ja.
Upravil(a) bellatrix (20. 2. 2013 0:22)
Není tady
Díky za rady a pokuď jetě některá máte něco co by se mi mohlo hodit, tak díky
Není tady
bellatrix napsal(a):
petrakk napsal(a):
Celkom dobre to tu opísali Lupina Montana, Ajka, Tříska.....
No a na trojku sa rozjíďat....neviem, či je to správneMňa vdy pán polovička upozorňuje, e radej motor do otáčok, nech aj erie, ne pod otáčky. To ho vraj ničí.
Ono to chce len trochu pocviči, uvidí, e do toho onedlho dojde.
Ete ma napadlo, e keď na jedničku moc poskočí, tak to moc rýchle púa spojku.
A ja radím rýchlosti: 1 na rozjazd, 2 keď sa pohnem, 3 pri 40km/h, 4 pri 60km/h a 5 pri 75km/h. Neviem, či je to správne, proste tak oférujem ja.
Rekla bych, ze do otacek je blbe. Pravidlo pravi, ze se ma co nejrychleji radit na pristi stupen, TZn mene otacek. Naopak, jakdyz zajizdela nove auto tak zasadne maximum 3000 otacek. Zasadne, at se motor nenici.
Spravne.
Upravil(a) sahleb (20. 2. 2013 20:32)
Není tady
Právě mi to jde líp rozjezd na dvojku a více a navíc motor neřve a lidi se neotáčej. Myslím, e čím míň otáček, tím míň benzínu, nebo ne? Kdy u to skoro nejede, tak řadím?
Není tady
Muzu se zeptat, jak jsi prisla k ridicaku?
Není tady
Po autokole jsem jezdila jen chvíli a s nafákem a to mi problém nedělalo. Chtěla jsem jen poradit
Není tady
petrakk napsal(a):
Díky za rady a pokuď jetě některá máte něco co by se mi mohlo hodit, tak díky
já se do kopce rozjídím na 1 - klidně přidám víc plynu, a mám jistotu, e mi to nechcípne. Poskakování - můe to být opravdu tím, e rychle poutí spojku....
Být tebou, tak si najdu nějaký míň frekventovaný kopec a učím se tam rozjídět. Zjistí tak, jak tvoje auto reguje a taky zkuenosti.
Není tady
petrakk napsal(a):
Teda jestli se rozjizdis na 2 a nekdy na 3, tak vrat ridicak a ta tvoje znama taky... jestli se takhle pravidelne rozjizdis, tak to auto muzes za chvili vyhodit... jestli skaces, tak poustis blbe spojku...ze skocis jak srna je tim, ze sis moc podradila. pokud ti motor rve, tak musis zaradit vejs... ale holka, tohle jsou zaklady autoskoly. kup si kondicni jizdy a pak jdi tepr do provozu.
Není tady
Modroočka napsal(a):
Jo a v autokole nás učili rozjezd do kopce jen s ručkou. Taky nás učili, e kdy dojídím ke křiovatce, tak si mám podřazovat a k jedničce a pak teprve zastavit. Já jsem si vyřadila, pomalu dojela do křiovatky a zastavila. Instruktorka mi vynadala a ptala se, kde jsem se tohle naučila. No, odkoukala jsem to od manela.
BM mi říkává, e mám víc chlapský styl jízdy. Asi jo, řeklo mi to víc lidí.
Přijde mi to normální, nic chlapského. Ale ne pro začátečníky a v zimě - taky jí to můe s vyřazenou rychlostí pěkně uklouznout a je průvih.
Zastavit se dá z jakéhokoli stupněm - jakmile selápne spojku, je úplně jedno, co je zařazeno ... a vyřadit a, kdy stojí.
Doporučovat začátečníkům takové věci - dojídět v zimě na tom sajrajtu bez zařazené rychlosti, za to byste si měly nafackovat.
Není tady
Stránky: 1 2