Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 10. 4. 2010 18:57

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Re: neumím autem popojíždět v koloně - poradíte?

Jo a v autoškole nás učili rozjezd do kopce jen s ručkou. Taky nás učili, že když dojíždím ke křižovatce, tak si mám podřazovat až k jedničce a pak teprve zastavit. Já jsem si vyřadila, pomalu dojela do křižovatky a zastavila. Instruktorka mi vynadala a ptala se, kde jsem se tohle naučila. No, odkoukala jsem to od manžela.
BM mi říkává, že mám víc chlapský styl jízdy. Asi jo, řeklo mi to víc lidí. wink

Upravil(a) Modroočka (10. 4. 2010 18:58)

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#27 10. 4. 2010 19:22

tříska
♥♥♥♥---
Místo: jižní Morava

Brzdění se může lišit i vůz od vozu. Renault má brzdy skvělé, ale stejně se mi málem podařilo je usmažit při sjezdu z rakouských Alp (jenže co dělat, než brzdit, když motorem to brzdilo málo?! ... že jo?)
Dneska máme vůz Škoda a zdá se mi, že ten brzdí motorem trochu lépe... (no, ale ještě jsme nebyli v Alpách gloria )

A vůbec - brzdit motorem ... 5-4-3-2-1-brzda-stop ??? .... Já myslím, že to skoro nikdo nedělá... vissla
V městském provozu na to není čas a i mimo město - po rovince - brzdím většinou tak ...  5-4-neutrál-brzda-stop.

Není tady

#28 10. 4. 2010 20:46

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, to nás učili, ale je fakt, že to už je 20 let.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#29 13. 4. 2010 20:20

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Modroočko, popsalas to krásně - to s tou spojkou do kopce. Já jsem se do toho trošku zamotala - takhle to mělo být. To je to, zač chlapi nadávají a tvrdí, že zničíš spojku. A heleď - zničilas někdy nějakou? Já totiž ne smile

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#30 2. 4. 2011 23:27

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC

Oživuji téma, pro mě ted vysoce aktuální stolt
Jo a dost možná,že mám spíš mužský styl jízdy. 4.neutral,brzda,stop. A do kopce raději s ručkou, protože bez ní mi motor řve.
Ale ne ní nad to naučit se - když jezdí člověk sám,nikdo mu do toho nekecá, vyřad,zařad,řve Ti to atd.atd.

Každý den je jen jednou za život

Není tady

#31 19. 2. 2013 22:07

petrakk
♥------

Ahoj holky, poradíte mi? Jsem nucena začít jezdit autem a chci radu odženských, protože chlapi tomu nerozumí big_smile Jezdit mně celkem nevadí, ale musím se rozjet.. Mám problém s rozjezdama do kopce. Na rovině jsem vždy při rozjezdu skákala, ale známá mi poradila, ať se rozjíždím na dvojku a to je mnohem lepší. Někdy to zmáknu i na trojku, ale to skoro chcípne motor. Mám Felicii 1,3 a to není kdo ví co:,(. Navíc do kopce to moc nejde ani na dvojku a na jedničku opět skočím jak srna.. Jízda samotná už je celkem v pohodě, akorát nevím, kdy mám cořadit. Buď motor řve, nebo cvaká. Co je lepší? Děkuji za odpověďi,,řidič­ka,, Petra

Není tady

#32 19. 2. 2013 23:13

vlada.sindelka
♥♥-----

petrakk napsal(a):

Ahoj holky, poradíte mi? Jsem nucena začít jezdit autem a chci radu odženských, protože chlapi tomu nerozumí big_smile Jezdit mně celkem nevadí, ale musím se rozjet.. Mám problém s rozjezdama do kopce. Na rovině jsem vždy při rozjezdu skákala, ale známá mi poradila, ať se rozjíždím na dvojku a to je mnohem lepší. Někdy to zmáknu i na trojku, ale to skoro chcípne motor. Mám Felicii 1,3 a to není kdo ví co:,(. Navíc do kopce to moc nejde ani na dvojku a na jedničku opět skočím jak srna.. Jízda samotná už je celkem v pohodě, akorát nevím, kdy mám cořadit. Buď motor řve, nebo cvaká. Co je lepší? Děkuji za odpověďi,,řidič­ka,, Petra

nejezdit

Není tady

#33 20. 2. 2013 0:18

bellatrix
♥♥♥♥♥♥-

petrakk napsal(a):

Celkom dobre to tu opísali Lupina Montana, Ajka, Tříska.....
No a na trojku sa rozjížďat....neviem, či je to správne hmm Mňa vždy pán polovička upozorňuje, že radšej motor do otáčok, nech aj žerie, než pod otáčky. To ho vraj ničí.
Ono to chce len trochu pocvičiť, uvidíš, že do toho onedlho dojdeš. wink

Ešte ma napadlo, že keď na jedničku moc poskočíš, tak to moc rýchle púšťaš spojku.
A ja radím rýchlosti: 1 na rozjazd, 2 keď sa pohnem, 3 pri 40km/h, 4 pri 60km/h a 5 pri 75km/h. Neviem, či je to správne, proste tak šoférujem ja. cool

Upravil(a) bellatrix (20. 2. 2013 0:22)

Není tady

#34 20. 2. 2013 19:14

petrakk
♥------

Díky za rady a pokuď ještě některá máte něco co by se mi mohlo hodit, tak díky

Není tady

#35 20. 2. 2013 20:31

sahleb
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MIMO CESKO

bellatrix napsal(a):

petrakk napsal(a):

Celkom dobre to tu opísali Lupina Montana, Ajka, Tříska.....
No a na trojku sa rozjížďat....neviem, či je to správne hmm Mňa vždy pán polovička upozorňuje, že radšej motor do otáčok, nech aj žerie, než pod otáčky. To ho vraj ničí.
Ono to chce len trochu pocvičiť, uvidíš, že do toho onedlho dojdeš. wink

Ešte ma napadlo, že keď na jedničku moc poskočíš, tak to moc rýchle púšťaš spojku.
A ja radím rýchlosti: 1 na rozjazd, 2 keď sa pohnem, 3 pri 40km/h, 4 pri 60km/h a 5 pri 75km/h. Neviem, či je to správne, proste tak šoférujem ja. cool

Rekla bych, ze do otacek je blbe. Pravidlo pravi, ze se ma co nejrychleji radit na pristi stupen, TZn mene otacek.  Naopak, jakdyz zajizdela nove auto tak zasadne  maximum 3000 otacek. Zasadne, at se motor nenici.

Spravne.

Upravil(a) sahleb (20. 2. 2013 20:32)

Kultura je založena na tom, co se od lidí vyžaduje, ne na tom, co se jim poskytuje.

ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY

Není tady

#36 20. 2. 2013 20:51

petrakk
♥------

Právě mi to jde líp rozjezd na dvojku a více a navíc motor neřve a lidi se neotáčej. Myslím, že čím míň otáček, tím míň benzínu, nebo ne? Když už to skoro nejede, tak řadím?

Není tady

#37 20. 2. 2013 20:56

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Muzu se zeptat, jak jsi prisla k ridicaku? va

Není tady

#38 20. 2. 2013 21:04

petrakk
♥------

Po autoškole jsem jezdila jen chvíli a s nafťákem a to mi problém nedělalo. Chtěla jsem jen poradit

Není tady

#39 20. 2. 2013 22:12

sandra
♥♥♥♥♥♥-

petrakk napsal(a):

Díky za rady a pokuď ještě některá máte něco co by se mi mohlo hodit, tak díky

já se do kopce rozjíždím na 1 - klidně přidám víc plynu, ať mám jistotu, že mi to nechcípne. Poskakování - může to být opravdu tím, že rychle pouštíš spojku....
Být tebou, tak si najdu nějaký míň frekventovaný kopec a učím se tam rozjíždět. Zjistíš tak, jak tvoje auto reguje a taky zkušenosti.

Není tady

#40 24. 2. 2013 21:19

clavel
♥♥♥♥♥--

petrakk napsal(a):

Teda jestli se rozjizdis na 2 a nekdy na 3, tak vrat ridicak a ta tvoje znama taky... jestli se takhle pravidelne rozjizdis, tak to auto muzes za chvili vyhodit... jestli skaces, tak poustis blbe spojku...ze skocis jak srna je tim, ze sis moc podradila. pokud ti motor rve, tak musis zaradit vejs... ale holka, tohle jsou zaklady autoskoly. kup si kondicni jizdy a pak jdi tepr do provozu.

Není tady

#41 24. 2. 2013 22:00

Háňa*
♥♥-----
Místo: Velvary

Modroočka napsal(a):

Jo a v autoškole nás učili rozjezd do kopce jen s ručkou. Taky nás učili, že když dojíždím ke křižovatce, tak si mám podřazovat až k jedničce a pak teprve zastavit. Já jsem si vyřadila, pomalu dojela do křižovatky a zastavila. Instruktorka mi vynadala a ptala se, kde jsem se tohle naučila. No, odkoukala jsem to od manžela.
BM mi říkává, že mám víc chlapský styl jízdy. Asi jo, řeklo mi to víc lidí. wink

Přijde mi to normální, nic chlapského. Ale ne pro začátečníky a v zimě - taky jí to může s vyřazenou rychlostí pěkně uklouznout a je průšvih.
Zastavit se dá z jakéhokoli  stupněm  - jakmile sešlápne spojku, je úplně jedno, co je zařazeno ... a vyřadit až, když stojí.

Doporučovat začátečníkům takové věci - dojíždět v zimě na tom sajrajtu bez zařazené rychlosti, za to byste si měly nafackovat.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí