Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 1. 6. 2009 8:52

Petuna
♥♥♥♥♥--

Důstojné stáří!!!!

Prosím Vás všechny o radu.
Mám babičku  87 let. Bydlí sama ale již asi 5 let moje maminka 3x denně dochází o babičku pečovat, když přijedu pomáhám jak můžu. Babička má Alzeimra a bohužel je na tom tak, že již rok maminka babičku přebaluje několikrát denně, babička si plínky sundá takže vše podělá atd., atd. Je to šílené vypětí pro moji maminku která již na tom také není zdravotně dobře a nezvládá to. Asi před 14 dny po dlouhých prosbách lékař napsal babičce na 3 měsíce umístění na psychiatrické léčebně v Opavě...( když viděl jak na tom moje maminka již je a starost o babičku nezvládá) Takže jsme ji odvezli...během týdne dostala v léčebně zápal plic. Když jsem tam přijela minulý týden i včera byla jsem v šoku. A včera když jsem přijela v pokoji sedí babička přivázaná na křesle pod oknem, které bylo dokořán otevřeno, v andělovi a promrzlá na kost. S ní taktéž jiné panískurt . Bohužel se žádná z nich není schopná sama přikrýt,již toho nejsou schopny. Když jsem šla za sestrou proč babičku nepřikryjou když je po zápalu plic bylo mi řečeno že to ostatní kradou..ty deky tak ji asi některá vzala..podotýkám ani jedna nechodí z údajných zlodějek. Když jsem dávala babi pití vypila na ex asi 3 dc....celý den nedostala pití. Je mi z toho zle a nejhorší je ,že nevíme jak dál protože tam ji nechat nechceme ale domů také to nejde,již není ani kapku soběstačná..nechodí, sama se nenají.
Takže Vás prosím o radu..je možnost někde nějaký pečovatelský dům pro staré lidí, kteří jsou prostě jen "nemocní stářím", nechodící a kde mohou důstojné strávit zbytek života? Kde se o ně postarají a my budeme mít jistotu ,že jsme udělali vše? Nevadí pokud to bude měsíčně něco stát, klidně to zaplatíme ale chci at má ten zbytek života alespoń trošku "lidský" a ne u lidí kteří tuto práci dělají z odporem.

Díky moc a omlouvám se za dlouhý proslov.
Jsme z Ostravy ale klidně může být něco v celém Moravskoslezském kraji.

Není tady

#2 1. 6. 2009 9:06

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha

Re: Důstojné stáří!!!!

Petuno, "pakárna" v Opavě je nechvalně známá desítky let svým přístupem k pacientům.
Mrkni do SZ, poslal jsem Ti tam kontakty.

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#3 1. 6. 2009 9:15

sugar
♥♥♥♥---

Petuno, je mi to moc líto, protože si umím představit, co k babičce cítíš. Mám babičku 80 let a dědu 85, naštěstí jsou oba velmi čilí a soběstační. Váš kraj neznám, ale zkus se "poohlédnout", jestli tam někde není hospic, myslím, že tam bývá přístup k pacientům jiný než v nemocnicích a podobných zařízeních. Držím palce, ať najdete něco, co bude babičce vyhovovat a vám přeju hodně síly.

Není tady

#4 1. 6. 2009 9:31

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

obrať se na odbor sociálních věcí přímo u vás, dají ti přehled možných zařízení, a ta si pak vyhledej na netu
http://www.ostrava.cz/jahia/Jahia/lang/cs/pid/886

Strach je malá smrt...

Není tady

#5 1. 6. 2009 9:33

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

tady je myslím zrovna seznam zařízení
http://www.ostrava.cz/jahia/Jahia/site/ … a-duchodcu

Strach je malá smrt...

Není tady

#6 1. 6. 2009 9:38

Petuna
♥♥♥♥♥--

Děkuji moc, jste moc hodní....půjdu to studovat. Mamka ta už nemá ani sílu to číst a provolávat už je utahaná jako kůň tak musím pomoct. Je to děs jak se někde ke starým lidem chovají..jako by sami nebyli jednou staří a nemohoucí.

Není tady

#7 1. 6. 2009 11:24

mia
♥♥♥♥♥♥-

Takhle prý se u nás v LDNkách běžně likvidují staří nemohoucí lidé, prostě je odkryjí a pustí na ně studený vzduch, aby dostali zápal plic. Což je běžná komplikace, na kterou ležící pacienti běžně umírají, takže není nic podezřelé. Někde i přes ně přehodí i mokré prostěradlo. Pořád se o tom mluví a píše, kdekdo to ví,  proto nechápu, že s tím nikdo nic nedělá!!! Kontroly jsou vágní a samozřejmě nikdy nic neodhalí, papírově je všechno v pořádku, tak co.

Je to na trestní oznámení, ovšem při dnešním stavu policie si teda fakt iluze nedělám, stejně by se to zas nějak okecalo a zašolíchalo... Jedině to všechno poctivě zdokumentovat ( např. kamera a teploměr, víc svědků...), spojit se s ostatními stejně postiženými,dobrého právníka, udělat z toho pořádnou aféru a rozmazat to kde se dá.
Je to fakt katastrofa a názorná ukázka toho, jak u nás funguje celá ta zbytnělá úřednická mašinérie, která je absolutně k ničemu a nedovede si ve svých zařízeních ohlídat vůbec nic.  Možná akorát tak ty bumášky.

Není tady

#8 1. 6. 2009 11:47

Lilith380
♥♥-----

Ach jo, bože, jsem se divila, proč staří lidé tak houfně umírají na zápal plic, dostanou-li se do nemocnice, tvrdívalo se, že z proleženin, že personál si nedá práci s tím, aby jim je ošetřil nebo je otočil, dohlédl na ně, že je "nechají být"....Ale že  takhle aktivně  napomáhají staříkům k odchodu na věčnost, z toho jsem v šoku, ale ani se snad nedivím. grater dumbom Fuj, to je hrůza.

Není tady

#9 1. 6. 2009 11:58

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

zkus soukromé stacionáře. Náklady pokryje babiččin důchod a Od pondělí do pátku se vám o babičku postarají
třeba http://www.charitaopava.cz/strediska.ph … sko=anezka , ale máte jich tam víc

Upravil(a) mashanka (1. 6. 2009 12:00)

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#10 1. 6. 2009 12:05

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Petuno poslala jsem ti SZ s novou informací, a v domovech pro seniory se ptej i po odhlehčovací službě či denním stacionáři (jedná se o dvě rozdílné služby, ale obě vám odlehčí než se vám podaří najít umístění).

Strach je malá smrt...

Není tady

#11 1. 6. 2009 13:59

Petruša
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha-východ

mia napsal(a):

Takhle prý se u nás v LDNkách běžně likvidují staří nemohoucí lidé, prostě je odkryjí a pustí na ně studený vzduch, aby dostali zápal plic. Což je běžná komplikace, na kterou ležící pacienti běžně umírají, takže není nic podezřelé. Někde i přes ně přehodí i mokré prostěradlo. Pořád se o tom mluví a píše, kdekdo to ví,  proto nechápu, že s tím nikdo nic nedělá!!! Kontroly jsou vágní a samozřejmě nikdy nic neodhalí, papírově je všechno v pořádku, tak co.

Je to na trestní oznámení, ovšem při dnešním stavu policie si teda fakt iluze nedělám, stejně by se to zas nějak okecalo a zašolíchalo... Jedině to všechno poctivě zdokumentovat ( např. kamera a teploměr, víc svědků...), spojit se s ostatními stejně postiženými,dobrého právníka, udělat z toho pořádnou aféru a rozmazat to kde se dá.
Je to fakt katastrofa a názorná ukázka toho, jak u nás funguje celá ta zbytnělá úřednická mašinérie, která je absolutně k ničemu a nedovede si ve svých zařízeních ohlídat vůbec nic.  Možná akorát tak ty bumášky.

je mi špatně (není to slovní obrat, opravdu je mi zle od žaludku) když jsem si tohle přečetla...před třemi týdny mi v LDN zemřel děda na zápal plic... Teď můžu jen doufat že to co jsem si přečetla zrovna v té "jeho" LDN nepraktikovali

Není tady

#12 1. 6. 2009 15:30

jaspinn
♥♥♥♥---
Místo: Ostrava

http://www.esrp.kpostrava.cz/?ID_cilova … 93&y=7

tady to máš i s čísly a adresami, bohužel u nás v Ostravě je vše na dlouhé  lokte, ale 100x nic umořilo...však víš. A doporučuji vyřídit Příspěvek na péči, formuláře jsou na netu na www.mpsv.cz, babi to musí podepsat, pokud nemůže nevadí, ustanoví se opatrovník pro řízení, ale je to tam třeba uvést. Vyplněný formulář zaneste na Husovu 7, Je tam odbor magistrátu (je to v centru u restaurace Baník za červeným evangelickým kostelem)

Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží náš svět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

#13 1. 6. 2009 15:36

jaspinn
♥♥♥♥---
Místo: Ostrava

Většinou totiž v těch zařízeních chtějí, aby byl příspěvek vyřízený.

Ale upřímně je to poslední roky děs běs. Dělám v tomhle oboru 17 let, a péče o seniory je čím dál horší a ubožejší. Např. minulý týden jsem s radostí oznamovala klientovi, že dostane příspěvek na péči ve 4 stupni - tj.11 tisíc korun. Je ležící, bez rodiny,(taková dýchající teplá schránka) v LDN. Bohužel díky životním peripetiím nemá nárok na důchod - nepracoval, takže nesplňuje dobu pojištění. Naivně jsem si myslela, že tato částka pokryje náklady na sociální lůžko - omyl. Tato částka je pouze na zajištění péče - ale kromě toho by musel zaplatit 350,- Kč na den za ubytování a stravu - tak si to spočítejte.

Jak tak na to koukám, raději snad ani nezestárnout, a když tak jako bohatý člověk.

Člověk přišel na svět proto, aby tady byl, pracoval a žil. Jen moudrý se snaží náš svět postrčit dál, posunout výš. A jen vůl mu v tom brání.
Jan Werich

Není tady

#14 1. 6. 2009 16:01

Simonas
♥♥♥♥♥--

Ahoj cetla jsem si prispevky. Mozna pokud by se vam babicku nepodarilo nekde umistit, tak je jeste moznost mit pecovatelskou sluzbu doma. Znam pani, ktera ma jiz kolem 60 ti let je to byvala zdravotni sestra. Dala se k charite za nejakou minimalni castku a chodi tyto lidi na nekolik hodin osetrovat. To znamena - dava jim injekce, prebaluje, krmi je, povida si s nimi, cte jim. Sama bych byla rada, kdyz budu jednou stara, aby se nekdo o me postaral a nebyla rodine na obtiz. Rozhodne nedavejte babicku do nemocnice na LDN. Mozna to tady reknu krute, ale i v nemocnicich je to business. LDN dostavaji prispevky na luzko a penez je nedostatek. S lecbou techto nemocnych souvisi penize na podavani prasku atd. je to vse o penezich. Proto je vyhodnejsi, kdyz lidi v nemocnici dlouho nezustavaji....

http://lb1f.lilypie.com/DZuYp2.png

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí