6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
webdesign3000 napsal(a):
2 % je nějaké terno? No tak to už se ničemu nedivím, když máš takový názor.
Že ty ses nepodíval? Jinak bys nepsal nesmysly.
Já nemluvím o riskantních obchodech na burze nebo jiných riskantních podnicích, ale o termínovaných vkladech.
Dobrý večer, mám na vás tady dotaz.Přítelkyně má možnost koupit zahrádku se zahradním baráčkem,ale jaksi nejsou finance v hotovosti.Chtěl jsem se zeptat jestli stavební spoření / liška / jí dá úvěr.Koukal jsem ,ale nikde jsem se nedočetl,že to můžou být zahrádky pouze půjčí na byty a nemovitosti atd.
A další dotaz,když tedy stavební spoření nevyjde jakou banku byste mi doporučovali.Jedná se o 200 000Kč.
Předem Vám děkuji za odpovědi. Karel
Upravil(a) KT (7. 6. 2009 19:32)
Není tady
Stavební spoření je POUZE na stavbu nebo koupi objektu pro bydlení. A ne zahrádek.
Nerozumím tvému dotazu - kterou banku bychom doporučili. Na co? Na půjčku? Netuším, jestli dávají jiné než spotřebitelské úvěry na nákup zahrádky - nemovitosti, a jaké jsou tam úroky. Nevím, jestli banky mají zájem o ručení nemovitostí - zahrádkou. Nevím, čím byste za úvěr ručili.
A co znamená - když stavební spoření nevyjde?
Majkafo díky za odpověď.Promiňte asi jsem se nevyjádřil správně.
No tak už čtu,že mi stavebko nevyšlo je to pouze na bydlení.
Takže mi zbývá si půjčit u nějaké banky a teď která je ta nejvýhodnější? Určitě máte nějaké zkušenosti s půjčkama.
Není tady
majkafa napsal(a):
webdesign3000 napsal(a):
2 % je nějaké terno? No tak to už se ničemu nedivím, když máš takový názor.
Že ty ses nepodíval? Jinak bys nepsal nesmysly.
Já nemluvím o riskantních obchodech na burze nebo jiných riskantních podnicích, ale o termínovaných vkladech.
Tak třeba tady....
http://www.fio.cz/sazby.itml
2 % je málo, ale možná na Moravě to je jinak???
Není tady
Já mluvím o seriózních bankovních domech. A ne o pofiderních záložnách, které krachují jen to fikne.
Ale kdo chce přijít o všechny peníze, když se ulakomí na vysoké úroky, jeho volba.
majkafa napsal(a):
Já mluvím o seriózních bankovních domech. A ne o pofiderních záložnách, které krachují jen to fikne.
Ale kdo chce přijít o všechny peníze, když se ulakomí na vysoké úroky, jeho volba.
Ty neznáš FIO? Tak to se máš ještě co hodně učit!!!!
Není tady
Nepsala jsem, že neznám.
majkafa napsal(a):
Nepsala jsem, že neznám.
Zřejmě neznáš, když jsi napsala takový nesmysl, že FIO není seriozní...
A Unicredit znáš?
Není tady
KT napsal(a):
Dobrý večer, mám na vás tady dotaz.Přítelkyně má možnost koupit zahrádku se zahradním baráčkem,ale jaksi nejsou finance v hotovosti.Chtěl jsem se zeptat jestli stavební spoření / liška / jí dá úvěr.Koukal jsem ,ale nikde jsem se nedočetl,že to můžou být zahrádky pouze půjčí na byty a nemovitosti atd.
A další dotaz,když tedy stavební spoření nevyjde jakou banku byste mi doporučovali.Jedná se o 200 000Kč.
Předem Vám děkuji za odpovědi. Karel
My máme úvěr od Lišky na stavební parcelu + stavbu domu - postupně. Podle mě by na tu parcelu (zahrádku) s domkem (teda podle toho co to je - ta dřevěná kadibouda, nebo zděný pididomek?) dát překlenovák mohli
Není tady
Udělala jsem tento měsíc stavebko u Raifky pro dceru. Je to možná ode me osklivy,ale uvidim jaký bude dcera mít pristup k penezum a ja ji povedu aby vedela ze vse neco stoji atd - jako to ucili rodice me, ale pokud by byla nejak rozhazovacna, nebo si nevazila, tak pred 18tinama bych penize vybrala a prevedla na bezny ucet a dala je dceri az je bude potrebovat. Myslíte ze je to ode me drsny? je mozny ze nazor zmenim,ale nevim no. Vidim jak v pritelove rodine si veci nevazi, penize maji od vyplaty k vyplate, bohuzel to tak vypada ted u nas taky - jenze ja na materske nemam jak setrit moc:( pritel ma nakladneho konicka, takze mam malicko strach aby nebyla taky takova.
Není tady
Proč bys měla být hrozná,když myslíš na zajištění budoucnosti svého dítěte?V současné době je to nejlepší možnost, dlouhodobého a nejen takového,zhodnocení a šetření peněz.Víš o něčem lepším při možném výnosu téměř 7% ročně a zároveň jistotě,že o vložené peníze nejpřijdeš?Ovšem takové zhodnocení je jen za předpokladu,že budeš ročně spořit 20tisíc,což znamená plnou SP 3000,-.Jinak,při menším vkladu dostaneš vždy od státu 15% z ročně vložených peněz.
Jen ale pozor na fakt,že při výpovědi před 18.rokem,musí být výpověď podepsána oběma rodiči!Jestli by nebylo lepší mít smlouvu na sebe-a ta pak bude použitelná i pro tvou dceru,bude-li mít zájem např.o úvěr na bydlení.
S přítelem,co neumí udržet korunu bych se dohromady teda nedávala.To máš lepší být samostatná bojová jednotka a takového člověka mít jen na povyražení,ne?
Není tady
Kuty napsal(a):
Proč bys měla být hrozná,když myslíš na zajištění budoucnosti svého dítěte?V současné době je to nejlepší možnost, dlouhodobého a nejen takového,zhodnocení a šetření peněz.Víš o něčem lepším při možném výnosu téměř 7% ročně a zároveň jistotě,že o vložené peníze nejpřijdeš?Ovšem takové zhodnocení je jen za předpokladu,že budeš ročně spořit 20tisíc,což znamená plnou SP 3000,-.Jinak,při menším vkladu dostaneš vždy od státu 15% z ročně vložených peněz.
Jen ale pozor na fakt,že při výpovědi před 18.rokem,musí být výpověď podepsána oběma rodiči!Jestli by nebylo lepší mít smlouvu na sebe-a ta pak bude použitelná i pro tvou dceru,bude-li mít zájem např.o úvěr na bydlení.
S přítelem,co neumí udržet korunu bych se dohromady teda nedávala.To máš lepší být samostatná bojová jednotka a takového člověka mít jen na povyražení,ne?
Ještě jednou poprosím, jak jsi dostala těch skoro 7 procent?
Děkuji za odpověď.
Není tady
Taky máme stavebko na děti. Je to v současné době nejjistější forma spoření. určitě jim to ale nenecháme. Až od jejich 18ti spořit nebudeme, protože tolik peněz nemáme, ale zaplatíme jim z toho nový pokojík nebo něco podobného.
Není tady
Dobrý den,
mám dotaz ohledně stavebního spoření.Letos dceři bude končit stavebko / stará smlouva /. A teď mám dilema zda zvýšit cílovou částku a pokračovat ve spoření a nebo vypovědět a založit nové.
Prosím o radu díky. M
Není tady
1)Pokud nebudes chtit pokracovat:
Pockej do ledna pristiho roku na vypoved smlouvy. V lednu sloz na ucet stavebniho sporeni castku za rok 2010 a pak teprve ukonci smlouvu. V breznu/dubnu obdrzis na svuj ucet hotovost , pak ti prijde statni prispevek za rok
2009 a v zari statni prispevek za rok 2010(stavebni sporitelna zasila drive u ukoncenych smluv). S novou smlouvou nemusis spechat, mas cas do ledna 2011. Pockej, az stavebni sporitelna nabidne npr. 1500,00 Kc bonus za uzavreni smlouvy,..
Penize zacni sporit az od roku 2011.
2) Pokud budes chtit pokracovat:
Zaplatis za navyseni cilove castky , zmeni ti urok z 3%nebo 4% na 2% a prepocitaji uroky, jako kdyby jste
meli od zacatku uroceni 2%
Jsem jednoznacne pro 1 )
Upravil(a) mipi (29. 8. 2009 14:32)
Není tady
Mipi děkuji za vyčerpávající odpověď.
Mají to dobře propočítaný.Ale já mám smůlu, protože musím propočítat kolik tam můžu ještě letos dát, abych nepřešvihla cílovou částku.Takže už v roce 2010 nemůžu dávat nic.
Není tady