Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 28. 5. 2009 11:43

Simonas
♥♥♥♥♥--

dite nebo kariera

Nedavno jsem se vdala. Manzel nyni ziskal novou praci v Praze, ktera je velmi zajimava a jeho kariere to pomuze. Problem je ten, ze nyni bydlime na Morave. Ja mam tady velmi dobrou praci, kde mi pred nedavnem zvysili plat a dali mi  najevo, ze s mou praci jsou spokojeni a ze se mnou pocitaji.

Manzeluv plan je ten, ze odejde do Prahy, tam zacne budovat nove hnizdo a ja po jeho zkusebni dobe tam za nim presidlim. Byt v kterem nyni bydlime stejne budeme muset opustit v listopadu, nebot v nem bude bydlet jeho babicka. Stehovala jsem se diky jeho kariere jiz nekolikrat, vzdy jsme ziskala dobre zamestnani a profitovala jsem na tom.

Nyni vsak do toho prichazi jeden z nasich planu - dite. Manzelovo reseni je, ze bych mohla otehotnet a byt s nim v Praze. Rizikove tehotenstvi z duvodu meho zdravi je predem zajisteno.  Ale ja ted vaham - neni pro me problem odejit z prace - bylo by to sice nefer k zamestnavateli, ale vim, ze v Praze bych mela praci. Problem je v tom, ze dite chci, ale nevim zda chci byt tehotna a pak i s nim v Praze. Nikoho tam neznam, byla bych sama v byte do vecera, nez se manzel vrati z prace. A varianta, ze se prestehuji do Prahy, kde budu pracovat nejmene rok, abych prosla zkusebni dobou a dostala se nekam vys, tak to odklada plan s ditetem na 2011. Podotykam, ze mi bude 30.

Proc to sem pisu? Chtela bych znat vas nazor, ci zkusenost jestli nekdo toto nekdy resil.

http://lb1f.lilypie.com/DZuYp2.png

Není tady

#2 28. 5. 2009 11:44

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

Re: dite nebo kariera

30 neni zadny kriticky vek. Muzes mit dite i pozdeji. Sla bych do Prahy.

42!

Není tady

#3 28. 5. 2009 11:49

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Praha je krásné velké město,můžeš ji pomalu poznávat i s miminkem a je tam tolik mamin,které si rádi splknou,že určitě si nějakou známou dřív či později najdeš.Já bych mimino teda neodkládala,čas běží rychle a nevíš,jestli se to taky hned podaří.

Není tady

#4 28. 5. 2009 12:19

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Je mi 34, vdávám se za měsíc, ale o dítěti v nejbl. době JEŠTĚ nepřemýšlím. Takže si myslím, že "bude mi 30"... máš na dítě čas :-) Pojď do Prahy :-)

Není tady

#5 28. 5. 2009 12:22

majkafa
Host

Já bych si našla práci a přestěhovala se s ním do Prahy.
Není nikde napsáno, že hned otěhotníš. Takže řešení vzhledem k těhotenství, které ještě není, bych nehledala. Dítě přijde, kdy bude chtít ono. Ne tehdy, na kdy bude plán. smile

#6 28. 5. 2009 12:23

javena
♥♥♥♥♥♥-

Vlastní zkušenost nemám, znám ale maminu, co se s miminkem odstěhovala kdysi za Prahu, manžel byl logicky v práci, a ona doma. V místě bydliště nikoho moc neznala a nakonec to na ní nějak dolehlo. Projezdila tolik benzinu a protelefonovala tolik peněz, když jezdila za těmi "starými" přáteli, že se musel manža otáčet a do toho ho začala "stíhat", protože nebyl doma už vůbec.
Do roka si našel milenku...
Záleží čistě na tobě, Simonas. Jsou lidi, co si udělají přátele, ale jestli jsi introvert... hmm
Další věc je, že někomu nevadí, že má babičku na hlídání 100 km daleko, někdo si to neumí bez pomoci představit.

Není tady

#7 28. 5. 2009 12:27

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Může si v Praze najít nové přátele... a s těmi "starými" lze udržovat bezplatné kontakty přes internet, psát si, telefonovat přes skype (zadarmo), i s obrazem... No a na kafe musí s těmi "novými" přáteli :-) A jednou za čas návštěvu "doma"... stejně jezdíme za rodiči, kteří bydlí v jiném městě... kvůli stěhování je taky "nevymažeme" ne? Tak lze občas dojet i za přáteli. A nebo oni za mnou.

Není tady

#8 28. 5. 2009 12:27

Kavasaki
♥♥♥♥---
Místo: Zlínsko

Ahoj,když zůstaneš na Moravě,bude to žití na dvě strany.Bude tím trpět manželství.
Ty musíš vědět,co je pro tebe prioritní.

Není tady

#9 28. 5. 2009 12:28

mashanka
Zablokovaný

Názor můžeme mít každá jaký chceme, ale každý je jiný a záleží hlavně na tom, co cítíš ty.
Kupříkladu já jsem úplně jiná a tenhle model, kdy jeden (pořád tentýž) neustále následuje toho druhého za jeho úspěchem, by mi nevyhovoval, takže bych se v podobné situaci neocitla.

Kdyby přecejen, zůstala bych tam, kde jsem doma a manžela nechala pracovat v Praze, když to musí mít a dojížděl by na víkendy domů. Dělá to tak spousta lidí. V rizikovém těhotenství a na mateřské budeš stejně celé dny doma sama. Pokud má muž nějakou dobrou práci, těžko asi bude pracovat od 7 do 15. Obzvlášť v Praze. Tady musí být každý sakramentsky flexibilní, když si chce udržet dobrou práci.
Také je tady čím dál větší blázinec, neúnosný provoz, všude spousta turistů........
Ano, Praha bývala hezké město, než začala být přecpaná přivandrovalci z celého světa.

Upravil(a) mashanka (28. 5. 2009 12:29)

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#10 28. 5. 2009 12:29

Kavasaki
♥♥♥♥---
Místo: Zlínsko

javena napsal(a):

Vlastní zkušenost nemám, znám ale maminu, co se s miminkem odstěhovala kdysi za Prahu, manžel byl logicky v práci, a ona doma. V místě bydliště nikoho moc neznala a nakonec to na ní nějak dolehlo. Projezdila tolik benzinu a protelefonovala tolik peněz, když jezdila za těmi "starými" přáteli, že se musel manža otáčet a do toho ho začala "stíhat", protože nebyl doma už vůbec.
Do roka si našel milenku...
Záleží čistě na tobě, Simonas. Jsou lidi, co si udělají přátele, ale jestli jsi introvert... hmm
Další věc je, že někomu nevadí, že má babičku na hlídání 100 km daleko, někdo si to neumí bez pomoci představit.

je to pravda,každý jsme jiný,ale za zkoušku to stojí

Není tady

#11 28. 5. 2009 12:31

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Jasně že to může mít každý jinak... akorát já si teda neumím dost dobře představit, že bych v manželství fungovala tak, že bych bydlela X set km od manžela... a on by přijížděl jenom na víkendy... platil by 2 byty (v případě těhotenství, mateřství) a o děti by se staral a viděl by je jen o víkendu?

Možná pokud by to bylo na krátkou přechodnou dobu...

Jinak účel manželství je, aby ti dva byli spolu ne? :-) ... možná tomu nerozumím :-)

Není tady

#12 28. 5. 2009 12:37

mashanka
Zablokovaný

Nevím, jaký je pro koho účel manželství, já se vdávala z lásky - nejsem kočovný typ a ke kočovným typům mě ani nic netáhne, takže jsem v Praze potkala manžela, který je z Prahy.
Dnes, kdybych chtěla zakládat rodinu, dala bych přednost klidu Moravy. Dokonce uvažuji o tom, že až nebudu vázána ke své práci, z Prahy se odstěhuji - tohle už není to "moje" milované město. To je odkladitě veškeré pakáže světa

Není tady

#13 28. 5. 2009 12:40

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

mashanka napsal(a):

To je odkladitě veškeré pakáže světa

Kde? va Já tu vidím samý příjemný a milý lidi lol

Není tady

#14 28. 5. 2009 12:41

Kukačka
♥♥♥♥♥♥-
Web

šla bych do Prahy
manželství mého přítele ztroskotalo právě na té vzdálenosti a v Praze si časem našel mě.

vím, že se ptáš na mateřství - to je otázka priorit a tu az tebe nikdo jiný nevyřeší. Můžeš potakt hned v domě nově přistěhovanou nastávající matku, stejnou, jako budeš ty a můžeš doma zůstat sama bez přátel.

Není tady

#15 28. 5. 2009 12:41

mashanka
Zablokovaný

smile

Upravil(a) mashanka (28. 5. 2009 12:43)

Není tady

#16 28. 5. 2009 12:42

javena
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

Může si v Praze najít nové přátele... a s těmi "starými" lze udržovat bezplatné kontakty přes internet, psát si, telefonovat přes skype (zadarmo), i s obrazem... No a na kafe musí s těmi "novými" přáteli :-) A jednou za čas návštěvu "doma"... stejně jezdíme za rodiči, kteří bydlí v jiném městě... kvůli stěhování je taky "nevymažeme" ne? Tak lze občas dojet i za přáteli. A nebo oni za mnou.

Ano, dnes ano. Klukovi je už tak 8 ??? Ztratila jsem s nimi kontakt, ona se vdala a odstěhovala jinam, on - ani nevím... Tenkrát prostě tahle komunikace moc nebyla.
Nic to ale nemění.
Jestli nebude spokojená, skype jí posezení s přáteli a pocit, že tu sedí sama jako blbka s miminem nenahradí. A pracovní dobu v Praze známe všichni, ne? Flexibilní, loajální... přesčasy něco jako standard. wink
Noví přátelé se s rizikovým těhotenstvím hledají špatně, ovšem je tu internet, že. hmm
Je to na každém, jak si to zařídí...
Já bych si to rozmyslela a probrala s manželem. Už jen to, že to sem Simonas hodí "na sklo" o něčem svědčí, ne?

Není tady

#17 28. 5. 2009 12:42

mashanka
Zablokovaný

Martinka1 napsal(a):

mashanka napsal(a):

Asi proto, žes tu nebyla před 10,20, 30..... lety - nemáš porovnání

Není tady

#18 28. 5. 2009 12:44

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

mashanka napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

mashanka napsal(a):

Jsem tu 11-tý rok... - ale ani neporovnávám, lidi se kterýma se setkávám si více-méně vybírám sama, v každém městě se najdou grázlové a v každém městě se najdou hodný lidi... dávám přednost těm druhým :-)

Určitě Tě neštve celých přes milión lidí kteří tu žijou... štvou Tě jenom vybraní jedinci ne? S tím se dá něco dělat... :-)

Není tady

#19 28. 5. 2009 12:44

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Simonas napsal(a):

ale nevim zda chci byt tehotna a pak i s nim v Praze

Chtela bych znat vas nazor, ci zkusenost jestli nekdo toto nekdy resil.

A i kdyby řešil, tak co? Ty nevíš, zda chceš být těhotná a s manželem v Praze, tak se zeptáš na internetu? Přece ti musí být jasné, že to řešilo spousta lidí a x z nich to udělalo a x ne.

Strach je malá smrt...

Není tady

#20 28. 5. 2009 12:47

Tiffany
♥♥♥♥♥--

mashanka napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

mashanka napsal(a):

Akorát chci reagovat na to samé...wink . Jsem v Praze celý život, ale takhle mi to vážně nepřipadá. Asi záleží v jaké části bydlíš, jestli můžeš, zkus to trochu přiblížit?

Není tady

#21 28. 5. 2009 12:49

javena
♥♥♥♥♥♥-

Účelem manželství je, aby ti dva byli spolu??? roll
Účelem manželství bylo, je a vždy bude rozmnožování a zajištění potomstva + ochrana majetku.
City do toho taháme až několik pár desítek let zpátky. lollol
Proto taky může vydržet i manželství, kde chlap jezdí dělat přes týden do Prahy a na víkendy se vrací za rodinou na moravu. Ona zajistí potřeby potomků z peněz, které vydělá tím, že je mimo domov a dobře to oba vědí. Když je doma, věnuje se ženě a dětem, přes týden funguje skype, mobil... jsou oba strašně fajn a mají hezký vztah. Všechno jde, když se lidi dohodnou... wink

Není tady

#22 28. 5. 2009 12:51

anais.de
♥♥♥♥♥--
Místo: Deutschland

Ahoj, jestli to chapu spravne, tak dite chces, ale ne nutne okamzite. Myslim si tez, ze 30 neni kriticky vek, ale bylo by mozna dobre si promluvit s Tvym lekarem, jaka jsou konkretne u Tebe rizika "odkladani". Take zalezi na Tvych prioritach, je fakt, ze Ti nikdo nemuze zarucit, ze se nebudes mit nejake problemy s otehotnenim a ty se vzdy resi snadneji v mladsim veku.

Mne je 33 a resim tez aktualne problem "dite nebo kariera", na dite me trochu tlaci vek, ale na druhou stranu mam v Nemecku rozdelany doktorat s prestiznim stipendiem a nerada bych o nej prisla. Nejspis jeste par mesicu pockam. V mem pripade je to tak, ze navzdory "pokrocilemu" veku jsem zdrava a fit (takze nepredpokladam vetsi komplikace nez ty, ktere se mohou vyskytnout i u mladsich maminek) a navic si dovedu predstavit i bezdetny zivot (v pripade, ze by byly problemy). Takze tim padem se mi snadneji rozhoduje.

Jo a predstava, ze jsem sama doma na materske v cizim meste, kde nemam rodinu ani pratele, a jen cekam az manzel prijde z prace me uprimne desi.

Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it. (Richard P. Feynman)

Není tady

#23 28. 5. 2009 12:51

mashanka
Zablokovaný

Martinka1 napsal(a):

mashanka napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Jsem tu 11-tý rok... - ale ani neporovnávám, lidi se kterýma se setkávám si více-méně vybírám sama, v každém městě se najdou grázlové a v každém městě se najdou hodný lidi... dávám přednost těm druhým :-)

Určitě Tě neštve celých přes milión lidí kteří tu žijou... štvou Tě jenom vybraní jedinci ne? S tím se dá něco dělat... :-)

V Praze si vybíráš, koho potkáš na ulici, vráží do tebe, smrdí, huláká  a žere v tramvaji, žebrá, krade auta i peněženky.......... ? lol lol lol To jedině, že žiješ někde na okraji a nevycházíš z domu, ne ? lol

Není tady

#24 28. 5. 2009 12:51

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, uznávám že to jde - když se tak dohodnout, nebo když je to nutnost.
Ale v současném světě, je manželství I O CITECH. A tak když je možné se rozhodnout, být s manželem nebo ne (dobrovolně rozhodnout), tak bych se rozhodla BÝT S NÍM.

Ale je to o lidech, někomu se bude líp v manželství žít, když budou žít odděleně :-)

Není tady

#25 28. 5. 2009 12:53

mashanka
Zablokovaný

Tiffany napsal(a):

mashanka napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

Akorát chci reagovat na to samé...wink . Jsem v Praze celý život, ale takhle mi to vážně nepřipadá. Asi záleží v jaké části bydlíš, jestli můžeš, zkus to trochu přiblížit?

Bydlím v centru, pracuji v centru a poslední 4 roky jezdím s tramvají, protože mě to celý život lákalo a teď teprve si to můžu dovolit - takže se denně pohybuji po Praze a z té výšky mi nic neunikne wink

Upravil(a) mashanka (28. 5. 2009 12:55)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí