Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#151 17. 2. 2006 10:30

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Re: zajímavý článek o novém modelu rodiny

Lvice
…žena by dále dle mužů měla být vnadná jako miss Lucie Králová, ale zároveň by musela zapomenout na inteligenci, energičnost a ambice. Chtěli by ji mít doma jen sami pro sebe - aby jim uklízela, žehlila a vychovávala děti. No tak už se nedivím, že jsem sama.......

I ty, Lvice? Podle kterých mužů? Podle mladých vysokoškoláků, nebo podle starých voličů jedné zločinecké organizace, která sedí v parlamentu? Kolika mužů ses ptala, prosím? Žádného? Aha, psali to v tom gosipu-mfdnes. Já se také ani trochu nedivím, že jsi sama. Člověk, který si myslí o druhém pohlaví, že je nějaké divné a méně inteligentní, a podpírá si tak svoje nízké sebevědomí zákonitě sám být musí.

Vy ženy nechcete, aby byl partner příjemný a milý, upřímný, pracovitý, sympatický, skromný, inteligentní, obětavý, bla bla bla? Chcete opravdu, aby vaši muži byli sebevědomí a nezávislí? Když to tady na babinetu čtu, tak nezávislost se rozhodně necení, právě naopak.

Muži a ženy v každé společnosti jsou dvě strany téže mince. Všichni máme hodně co zlepšovat - peloton je deset kilometrů před námi. Vždy se ale najde nějaká chytřena, která vystoupí, ukáže na muže a hystericky zavříská:“vy jste o půl metru pozadu“. Povrchnost, vytrhávání z kontextu, duchovní mělčina.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#152 17. 2. 2006 10:34

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

lvice,
ale no tak, vlastnosti vyse uvedene patri samozrejme hrdinovi zmineneho velkofilmu romantickemu, vicemene vsem hrdinum pohadek pro zeny, je to metaforicka postava, existujici asi tak jako Ferda Mravenec - prace vsecho druhu, zazraky hned, nemozne na pockani.
A snit? vis, co je prisvih, ja bud nesnim vubec, nebo si sve sny nepamatuju sad

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#153 17. 2. 2006 10:58

Alžběta
♥♥-----

Axi, nacházíme se na fóru nevěra. Rozdíl mezi nezávislým mužem, který ctí model rodiny: ty, já a děti, a nezávislostí chápanou stylem: občas zahnu, no a co?, je možná to, co označuješ za hysterii nás, nevyzrálých a povrchních ženských.

Opravdu se nemůžu zbavit pocitu, že rozpor je v současné době v roli ženy v rodině.
Není problém se domluvit, že já budu žehlit ty stokrát zmiňované košile a můj muž doleje olej do mého auta. Problém je v tom, že generace čtyřicátníku si nese obraz rodiny s maminou u plotny a taky - živitele.  Můj muž mi rád pomůže s domácími pracemi, ale nesnese skutečnost, že vydělávám stejně, někdy více než on. Možná, že je to jen generační problém, a už naši synové budou respektovat, že jejich ženy prinášejí do rodiny nejen pohodu a útulno, ale i slušný příjem.

Není tady

#154 17. 2. 2006 11:49

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Alžběta
Hm, na jednu stranu mluvíš o partnerství, ale zároveň ti manžel pomáhá(!) s domácími pracemi. Myslím, že v tom mᚠdost dobrý chaoz. Pokud hovoříš o nezávislých partnerech, tak jeden druhému (podle domorodých kmenů muž ženě) s domácností nepomáhá, ta domácnost je společná. Taktéž jeden partner nepomáhá druhému s dětmi. Ty děti jsou také společné. Tohle je například to, co vyčítám manželovi Kuki.  Já se moc obávám, že většina českých žen nechce nezávislého partnera, chtějí medvídka, který je stoprocentně předvídatelý, tělesně věrný, nosí domů všechny peníze a pomáhá jim v jejich domácnosti a s jejich dětmi. Pokud tvůj manžel ve své malosti neunese, že vydělávᚠvíc, založ si vlastní účet. Nevím, proč by nezávislí partneři měli sdělovat svému protějšku, kolik berou. My máme také dva účty; moje manželka ví kolik beru pouze přibližně. Kolik bere moje žana vím také pouze přibližně.

Není tady

#155 17. 2. 2006 12:00

Alžběta
♥♥-----

Axi: špatně zvolené slovo. Také je mi naprosto jasné, že domácnost je společná. Chtěla jsem jen říct, že rozpor je v generačním pohledu na úlohu obou partnerů ve společném životě. Nejen české ženy ječí, že chtějí takového nebo makového chlapa, ale i mnozí chlapi chápou ženskou nezávislost tak, jak ji viděli před lety doma.

Není tady

#156 17. 2. 2006 12:08

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Alzbeta, Axi,
kdyz vas tak vedle sebe ctu, je mi jasne, co je problem - ceske zeny budou mit porad pocit nedoceneni, pokud budou chtit, aby manzel POMAHAL! Pokud jim nedojde, ze on nema co POMAHAT, ale ma se automaticky chopit sveho dilu zodpovednosti a delat to, co je potreba. Kazdy prece ve spolecne domacnosti zastava svuj dil prace ne podle nejakeho tradicniho rozliseni, ale podle toho, jak to kteremu paru vyhovuje a jak je prave potreba.
Ja chapu vyraz: muj muz mi rad POMUZE s domacimi pracemi, pokud jste si to tak rozdelili, ale ve chvili, kdy si zlomim nohu a nemuzu se hnout z postele, tak on mi NEPOMAHA, kdyz se o domacnost stara sam. V tu chvili je to ne jeho dobra vule, ale jeho povinnost! A pokud to nektera nevydrzi a bude skakat po jedne noze, aby tu praci zastala, jeji problem. Role zeny v rodine neni problem muze, ale prave te zeny. Co si necha na zada nalozit, to na nich ponese.

Není tady

#157 17. 2. 2006 12:42

poblinka
♥♥♥----
Místo: Olomouc

Pan já si myslím,že tohle je problém 40 cátníků a40cátnic jak to psala Alžběta.Když ti maminka 20let vtlouká do hlavy ,že jsi žena krb rodiny ta která tvořídomov a musíš pro svého manžela udělat vše,aby on se cítil spokojený..těžko se pak budeš chovat jinak.A u chlapů naopak  živitel rodiny....atd.Jistě člověk dospěje k tomu,že to tak nemusí být,ale trvá to nějaký čas a pak se partner nestačí divit,kde se vzala ta změna.A pokud to není ochoten a schopen příjmout končí to právě těmi nevěrami.Když to čteš ,zjistíš ,že nejvíce se ropzadají právě tato manželství,kteerá trvají už15-20let.Když se bavíš s dnešními mladými ,mají na společný život jiný náhled ,než jsme měli my.Možná je to i proto,že se svoje děti snažíme vychovat jinak..pěstujeme v nich zdravé sebevědomí.
Pan můj muž byl vychovaný taky v tomhle duchu a nikdy mu nedocvaklo,že by měl něco udělat automaticky protože domácnost je naše společná.Nikdy nerozdýchal,že vydělám víc než on a že nehodlám strávit svůj život u plotny.Nedokázal se stím vyrovnat.některé věci si prostě každý musí prožít apochopit.Tisíc lidí mi může říkat,co dělám špatně ,ale pokud si nenabiju čumák sama ..nepochopím.A je jen na mně jestli mně to posune dál nebo zůstanu brečet.já jsem se rozhodla jít dál  svou cestou s celkem jasnou představou.Můj drahý chot si jde dál taky se svou představou.žehlí vaří stará se o cizí děti a na svoje vlastní kašle.živí ženskou co nepracuje..ale to není už můj problém.Máme každý co jsme chtěli. asvé syny se snažím vychovat  v samostatné životaschopné mladé muže.Tak snad se mi to povede.

Není tady

#158 17. 2. 2006 13:33

faf
♥♥♥♥♥♥-

a nie kazdy chape nezavislost partnera ako jeho moznost odskakovat si inam.....

I see hell in your eyes
Taken in by surprise
Touching you makes me feel alive
Touching you makes me die inside

Není tady

#159 17. 2. 2006 13:41

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Alžběta, Pan, Poblinka
Rozumíme si, tu čáru vidím také spíše mezi generacemi a sociálními skupinami, než mezi muži a ženami. Na druhou stranu, nejsem přítelem teorie fatálního vlivu rodičů. O čem by ten život byl, kdyby vše bylo předem dáno? Přece máme mozek, jsme takoví malí bozi, kteří mohou měnit věci a tvořit, ne? Pokud vezmu rodiče, já bych měl být teoreticky také prase, kterému má manželka posluhovat, vařit večeře, starat se mi o děti a splnit manželské povinnosti kdykoli písknu.

Na českých vysokých školách nyní studuje a dokončuje více dívek než kluků, já myslím, že jakmile ženy získají ekonomickou nezávislost (o kterou se ale musí reálně snažit, stěžovat si umí každý hňup) vše se brzy vyrovná.

Není tady

#160 17. 2. 2006 13:48

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Faf - a někteří nechápou vůbec nic, viď. A nezapomeň večer broučkovi zkontrolovat mobil a říci mu svoje podmínky, které musí dodržovat, abys byla ochotná mít s ním vztah. Nedůvěřuj, ale prověřuj. Přečti si, co ti o téhle věci napsala Avalonka - i když se mnou zrovna teď nemluví v tomhle má pravdu a je daleko dál než ty. Pa.

Není tady

#161 17. 2. 2006 14:00

faf
♥♥♥♥♥♥-

Axi, prepac, ale ty si uplny cvok a asi potrebujes aj  okuliare, lebo ti evidentne vypadavaju  cele riadky v mojich prispevkoch. Nie ze by som povazovala za nevyhnutne pre klud svojej duse ti to nejako vysvetlovat, ale len pre tvoju informaciu, v zivote by som si nedovolila vziat si partnerov mobil a kontrolovat ho. Maximalne sa obcas opytam, ze kto mu pisal, ak je to v nejaku divnu hodinu a aj to nie podozrievavo.... Je to chlap, ktory by sa nenechal ziadnou zenou napchat pod papucu, ale napriek tomu je to cestny a ferovy partner.

A slovne spojenie doveruj ale preveruj, nie je chapane ako spionaz, ale ako "chodit s otvorenymi ocami". Nie som zbabelec, aby som privierala oci pred zjavnymi priznakmi nevery ale rovnako nie som ani zakomplexovana chudera, ktora striehne na to, na ktoru zenu jej partner mrkne okom a hned si vykonstruuje telenovelovu neveru.....
Koniec koncov, ak by sa moj chlap rozhodol, ze uprednostni nejaku inu, mam tu slusny zastup nahradnikov.....

A tesi ma, ze mas doma take inteligentne deticky, urcite budu po oteckovi, vsakze? Ooo, pardon, zabudla som, ze tvoja zena je inteligentna, velkorysa a tak dalej tiez......

I see hell in your eyes
Taken in by surprise
Touching you makes me feel alive
Touching you makes me die inside

Není tady

#162 17. 2. 2006 14:36

poblinka
♥♥♥----

Axi to nebyla teorie fatálního vlivu rodičů.jen si prostě z domu odnášíš nějaký model a představu o životě.Trvá pak nějaký rok ,než si uvědomíš,že co ti doma vtloukali do hlavy není až tak pravda.A pak to bud změníš nebo ne.Je každého věc,jaký model mu vyhovuje.
Faf rozumím ti  já mám o svém budoucím partnerovi a vztahu přesnou představu..vím ,kde budu mít své hranice  aza ty nepůjdu.Je ovšem pravda ,že jiné představy jsem měla ve 20 a jiné mám ted.Ale to je o těch prožitých zkušenostech.

Není tady

#163 17. 2. 2006 14:48

Axi
♥♥♥♥♥♥-

poblinka
Myslím, že nejsme ve sporu. Hlavně se mi líbí, že chlapce vychovávᚠk samostatnosti. A nemyslím, že je to dobré jenom kvůli ženám - budoucím partnerkám. Faf také rozumím, jenom s ní nesouhlasím. Já už si z ní dneska dělám spíš srandu. Tyhle mladé emotivní dívky ze západního Mongolska se vždycky tak roztomile rozohní - stačí nepatrné popíchnutí ;-)

Není tady

#164 17. 2. 2006 14:51

lvice
Host

Axi napsal(a):

ty, Lvice? Podle kterých mužů? Podle mladých vysokoškoláků, nebo podle starých voličů jedné zločinecké organizace, která sedí v parlamentu? Kolika mužů ses ptala, prosím? Žádného? Aha, psali to v tom gosipu-mfdnes. Já se také ani trochu nedivím, že jsi sama. Člověk, který si myslí o druhém pohlaví, že je nějaké divné a méně inteligentní, a podpírá si tak svoje nízké sebevědomí zákonitě sám být musí.

Axi, to nejsou má slova, ale citovala jsem ze článku z MF Dnes z 15. února 2006 "Z domova". Agentura uvádí, že se ptala 274 mužů ve věku od 15 let do nekonečno. Toliko průzkum agnetury, nikoliv můj big_smile. Nějak sis to vzal osobně k srdci, co ta agentura citovala. Nezaměňuj prosím citaci průzkumu agentury uveřejněnou v denním tisku za mé vlastní názory, které jsou poněkud odlišné. Měla jsem za to, že mé názory již znáš, ale zřejmě jsem se mýlila.
Jak jsi přišel na takovou kravinu, že si o druhém pohlaví myslím, že je cituji Tvá slova:" nějaké divné a méně inteligentní"? To jsem nikdy a nikde neřekla a ani si to nemyslím, takže mi prosím nepodsouvej věci, které sis sám vymyslel, nevím z jakého důvodu, asi to bude tím mizerným počasím.
.....a podpírá si tak svoje nízké sebevědomí zákonitě sám být musí..... No tak Axi, to bylo dost ubohé. Jsem sama, protože si momentálně v sobě dělám mentální úklid, dělám si pořádek v sobě a svých hodnotách, pak můžu přemýšlet nad dalšími věcmi.
Myslím, že Marané a Venušanky je ten správný výraz pro muže a ženu a já si hledám tu svou pokličku, která bude sedět na ten můj hrneček. Ale pokud hrneček sám neví, kterou pokličku potřebuje, pak je lepší, pokud je bez pokličky. Jsem ráda, že jsou mužský na světě, i když mě někdy příšerně štvou, ale bez nich by byl život smutný a ochuzený. Jsou muži inteligentní a blbci, hulváti a galantní stejně jako ženy.
Tedy nějak jsem se rozjela, ale asi to bude tím, že nesnáším, když mi někdo vkládá do úst věci, které nejen že neříkám, ale ani si je nemyslím.
Takže Axi, dej si pohov cool

#165 17. 2. 2006 14:55

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Aha, ty si to nemyslíš, tys to jenom citovala. Tak to pardon. (Vážně mě těší, že si to nemyslíš). Pa.

Není tady

#166 17. 2. 2006 14:56

lvice
Host

No Axi, a když už jsme v té hezké debatě, co si myslíš o muži, který Ti řekne, že nejsi v práci důležitá, protože nejsi top manažer? Ale jsi jen ten mraveneček, který dělá tu blbou práci, kterou se ovšem vytahují jiní.......? A o dalším, který si nepřeje, aby manželka jezdila s dětmi za kamarádkami, protože má sedět doma a věnovat se jejich výchově? Tož do toho......big_smile

#167 17. 2. 2006 15:00

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Je to hňup, šmudla, hlupák, .... proč? Jistě každý známe spoustu hňupů a jsou mezi nimi muži i ženy. Já mám jenom problém s tou "kolektivní vinou".

Není tady

#168 17. 2. 2006 15:03

poblinka
♥♥♥----

Axi dík za uznání výchovy ,snažím se co síly stačíbig_smile

Lvice krásně jsi to napsala ..taky miluju Martany a Venušanky a momentálně mám skoro uklizeno..a je mi fajn.JOhna Graye bych dala jako povinnou četbu.....je to superr

Není tady

#169 17. 2. 2006 15:07

lvice
Host

Axi,

jasně že si to nemyslím, nepovažuju mužský za krvelačné příšery z Marsu, kteří mají IQ tykve cool Pa a hezký víkend.

#170 17. 2. 2006 15:14

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Lvice, take hezky vikend. Ale stejne nechapu proc clovek cituje neco s cim nesouhlasi ;-) No, asi to nejaky duvod ma, nemusim vsechno chapat...

Není tady

#171 17. 2. 2006 15:14

lvice
Host

Axi,

no problém s kolektivní vinou je v podstatě jen problém daného jedince, který háže všechny do jednoho pytle. Dokud si ten dotyčný sám v sobě neudělá pořádek, a bude ublížený a nevyrovaný, pak bude všechny házet do jednoho pytle. Ublížili mi dva chlapi za sebou? Pak jsou to všichni darebáci a mizerové ...... Ale asi žádná ženská si nepoloží otázku, jak je možné, že jsem mu dovolila, aby mi ublížil? To přece já stanovuji meze.......
Ostatně i spousta mužů má stejný pohled na ženské pokolení. Ta individuální vina se pak skutečně vytrácí...... Ale na druhou stranu, vina, to je hloupé zavádějicí slovo. Lidé se přece nepotkávají náhodou, jen na stále nových a nových situacích se učíme...... Vždy to přece víš, ne?

#172 17. 2. 2006 15:16

lvice
Host

Poblinko,

mám Graye v knihovně vedle Čapka........ Souhlas, zařadila bych to do povinné četby.

#173 17. 2. 2006 15:17

lvice
Host

Axi,

kdybych chápala všechno na tomhle světě, tak už tady nejsem a určitě jsem přesunuta do jiné dimenze na jinou úroveň. Tak a teď už fakt peláším.

#174 17. 2. 2006 16:25

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

No tady to ale jiskri smile Tak hezky tvorive smile Ja porad tvrdim, ze emoce musi ven, blb to nerozdejcha, moudry clovek se s tim popere a ve finale je konecne jasno, kdo je kdo smile))

Jasne, rodinne a spolecenske vzorce, to je prusvih. Ani si neuvedomujeme, jak nas ovlivnuji. Vedome se jim kolikrat branime, ale oni ovladaji nase podvedomi, protoze to nemoralizuje, nezna dobro a zlo! Kona, jak jsme si ho naprogramovali. A davno uz jsme zapomneli, jaky ten program vlastne byl, jaky povel jsme to dali. Funguje to stale a bez nas, vedome s tim nic neudelame.
Takze Axi neni to o nicem jinem, nez ze i ty jsi prosel necim, co v podvedomi program: line prase, kteremu se musi posluhovat, vymazalo a nahradilo ho ...ha ha ha! Ja se musim smat, kdyz budu PREDPOKLADAT, co si sem ted ktera z pritomnych zen dosadi smile))) Stejne tak jako kdyz ja reknu, ze jsem pracne mazala program: panovacna megera, general a Atlas. Je to legrace, jak je vsechno jinak, nez se na prvni pohled zda.
Ja treba nechapu nezavislost partnera vubec tak, ze si muze libovolne odskocit. To by tam uz mohl klidne zustat, v tom jsem s Axi za jedno. To je totiz opravdu hodne zjednodusene chapani nezavislosti.
A fandim poblince i lvici, holky si srovnaly v hlave, co je pro ne TED nejdulezitejsi a resi veci jednu po druhe. Jestlize si nekdo mysli, ze vyresi vsechno najednou, je blahovy. A ja si myslim, ze to holky vzaly za spravny konec smile
A mate holky pravdu, ve skolach se porad uci tolik pitomosti, ale komunikace mezi zenou a muzem, preklad z martanstiny do venustiny, ucta jednoho k druhemu a hlavne k jeho osobni svobode....Hlavne, ze decka ctou porad povinne Jiraska ci Slezske pisne, napriklad!  Chjoooooooo............

Axi a neni od tebe vubec hezke, ze popichujes Faf sad Chovas se jak "sovinisticke prase", ktere vyuziva svych zivotnich zkusenosti a sve momentalni prevahy nad mladou divkou! Fuj! Styd se! Kde je tva okouzlujici galantnost??? A nevymlouvej se na starsiho unaveneho pana, zvlast prede mnou ne smile)

Upravil(a) Pandorraa (17. 2. 2006 16:28)

Není tady

#175 17. 2. 2006 16:34

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Pan, stydim se a sypu si popel na hlavu. A Faf se omlouvam, doufam, ze to prijme.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí