6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Folly,
jestli jsi četla moje předchozí příspěvky, tak ví, e to, co píe ty a Pandorraa o bourání "patného domu" a změnách, jsem se v mezích svých moností pokusila zvládnout v praxi. Neříkám, e je to stav ideální, ale v kadém případě to funguje alespoň tak, e já nepotřebuju odbornou péči a mé okolí netrpí vzteklým dupáním, e se ONI nechtějí změnit podle mých představ, které se zjevně lií od jejich pohledu.
.
Není tady
Pan:
A mam takovy dojem, ze jsi tu roli "bezva kamos" jeste tak zcela neopustila Sakra zacni se chovat jak zenska ) Nedivim se, ze ti neodepsal, zazil asi perne chvile...vis co to byli Pavlovovi psi??? ... Takovej hnusnej reflex si na tebe vypestoval. Nebo tys mu vypestovala? Kazdopadne: Brrrrr
Hm, kdy já neviděla problém v tom, pokud si problém vyřeí pokračovat tam, kde jsme přestali......Tak teď nevím, tu tvou radu, abych se začala chovat jako enská. To jako jak? Přiznám se, e nevím what´s a go .
Myslí jako e mně má spojenou s tou otravnou babou, která ho tahala z jeho jeskyně a jetě se na něj na lyích vykalala a nechala ho samotného? Tak nějak? A to jsem si jako měla kazit den kvůli tomu, e on má problém a choval se hnusně?
Asi to bylo příli brzy, take teď bych mohla sednout a napsat autorce knihy, e napsala pěknou kravinu, protoe zrovna uváděla pro třetí rande vyuít netradiční prostředí - nejlépe sportovního charakteru. To se dobře testuje .
Pan, já tedy nevím, jak by si se zachovala na mém místě ty. Vesele by jsi s ním lyovala, tvářila se e nic a totálně si nechala zkazit náladu? Tak nějak? Take závěrem by bylo to, e bychom byli otrávení oba...... Tak jsi to myslela?
Pro vechny:
Kdy se tak v příspěvcích výe bavilo o té kráse a inteligenci českých děv, ráno v rádiu řekl moderátor:
No jo, kdy vechny hezký holky - missky si rozeberou hokejisti a fotbalisti a nás zase nic nezbude......... Vdy ti pánové si to také svými hloupými řečmi dělají sami.......
Milá Pandorrao.
Nezbývá mi, ne s tvými názory do puntíku souhlasit. Popravdě nikdy jsem se nad problémem takto hluboce nezamýlel a tys mi právě zodpověděla i otázky, které mě jetě nenapadly. Nejsem intelektuálně schopen polemizovat v takto teoretické rovině (asi opravdu nedosahuji průměrné enské inteligence) a tak si kladu tvé názory (samozdřejmě i dalích diskutujících) do souvislosti s tím, s čím se denně setkávám. Na pracoviti, na ulici, v restauraci.
Předně nemohu (za sebe) souhlasit s obecným tvrzením, e české eny nad enami jiných národů vynikají krásou. V případě několika českých modelek a jiných celebrit moná, ale průměr je naprosto evropsky edivý, nudný. Dále. Avalončinu naráku stran bosských českých en a hnusných páchnoucích českých muů jsem nemohl nechat bez komentáře, nebo takovéto věci jsem nejčastěji slýchal od německých otylých edesátníků přijídějících do čech za sexuální turistikou. Fakt, e pohledná česká coura je vyjde na podstatně mení část jejich penze le-li podobná dáma v říi, taktně zamlčeli. Navíc kdo tedy vybavuje takzvané české krásky jejich genetickými dispozicemi? No řekl bych, e ti hnusní četí mui - jejich otcové. Nyní po převratu je trend, e české eny samy sebe exportují do imperialisticé ciziny, tam se vdávají za krásné prince a plodí potomstvo. Uvidíme za dvacet let, jak budou mít jejich dcerky vzniklé kombinací anglosaských (případně germánských) a slovanských genů vizá.
Stran dění okolo změn ve vztahu ena-mu probíhajícího v posledních letech. Je mi lhostené. Teď u ano. Nejsem zatím tak stár (je mi kolem třiceti), abych oplýval vyhraněným názorem na tuto věc. Nicméně mě vyučuje ivot. V dobách mého mládí bylo zvykem být k eně galantní. Galantní ano, ale rozhodně bez náznaku sexuálního podtextu. S tímto jsem ze začátku k enám přistupoval a viml jsem si jedné věci. Buď eny (v té době dívky) zaujaly kladný postoj ale posléze se mi z drbů doneslo, e dotyčné nadbíhám nebo se dámy uráely. To o tom nadbíhání rozhodně nemohlo vzniknout formou gradace obíhajícího klepu, ale přísluný drb musela do oběhu vypustit dotyčná dáma, nebo obsahoval konkrétní informace známé jen jí. Vrily se dalí zkuennosti s enami, dívkami, příbuznými enského pohlaví a tolikrát jsem byl klepnut přes prsty, a jsem se rozhodl ve svém chování k enám zaujmout vyhraněný postoj. Jsou to prostě mui s delími vlasy a jinou postavou. Toto u je nenapadnutelné. Jak se jinak chovat například k mé kolegyni, která v práci vyaduje nekompromisní uznání a obdiv za své pracovní nasazení (mimo jiné shodné s mým), chová se doslova jako emerická feministka osmdesátých let včetně práskání dveřmi a na firemním večírku se pokouí koketovat a vyvolávat váně ala Madame Pompadur. Pro mě jako mue je skutečně pohodlnějí takovouto ubohou existenci pokládat za mue s dlouhými vlasy. Tečka.
Zatím tedy iju sám a dva dětské pokojíčky v mém domě dokonale poslouily prostorovým nárokům mých koníčků. A patrně to i tak zůstane - dá se ít i bez eny, zbývá mi pro sebe mnohem více peněz a toho volného času... Věřím, e někde po planetě chodí moje druhá krásnějí polovička ale bohuel. Jistě by ráda Avalon a jim podobným hezky poděkovala.
James napsal(a):
Jak se jinak chovat například k mé kolegyni, která v práci vyaduje nekompromisní uznání a obdiv za své pracovní nasazení (mimo jiné shodné s mým), chová se doslova jako emerická feministka osmdesátých let včetně práskání dveřmi a na firemním večírku se pokouí koketovat a vyvolávat váně ala Madame Pompadur.
Romane,
ono to asi bude tím, e bohuel je veřejně známý fakt, e eny u nás berou za stejnou práci mnohem mení peníze, přestoe vykazují stejné kvality jako mui. Kdyby byly eny stejně finančně oceněny jako mui, nepotřebovali by nekompromisní uznání a obdiv, protoe finanční odměna by byla adekvátní jejich výkonu. Práskání dveřmi povauji za znak nesluného chování a je fuk zda u eny či mue. A koketování? Tak vidí, e to není chlap s dlouhými vlasy, koketování je vlastností ryze enskou .
To co uvádí o klepech apod. je typickou vlastností en. Venuanky ijí komunikací, Marané je pouívají pouze pro sdělování informací. Na druhou stranu ber to tak, e kdy se dotyčná pochlubí, e jí nadbíhá, pouze si zvyuje své sebevědomí s cílem ukázat kolegyním, e ona je ta "dobrá". Tak trochu mě v této souvislosti napadá scéna z Kameňáku 2, kdy hlouček nadrených učitelek se rozhodne zbalit Maxu, střihnou si a vyjde to na Morávkovou........
Je smutné, e eny odhánějí galantnost muů, bohuel sama jsem byla svědkem, kdy mu přidrel eně idli, e o něm má 30letá kolegyně prohlásila, e je takový divný a slizký...... Smutné. eny si to skutečně dělají samy. Mě to vdy potěí. Tedy nesnáím, pokud má kolega tendenci mě plácnout po zadních partiích, jednou to realizoval, prý v legraci, měla jsem zrovna "své dny", take reakce byla rychlá a spontánní - jsem mu jednu natahla . A bylo po haraení
Romane, nezavírej si dveře a neha vechny dámy do jednoho pytle. Zkouej dál, kadý z nás u byl mockrát klepnut přes prsty, někdy vinou svou, někdy vinou toho druhého, vichni se učíme, ale byla by koda se uzavřít světu a říkat si: A patrně to i tak zůstane - dá se ít i bez eny, zbývá mi pro sebe mnohem více peněz a toho volného času... To není dobrý přístup. Je to lítání od jedné zdi k druhé.......
Tak teda James nenapsal, musím se to naučit , napsal Roman
To je chumelenice!
Romane, nezapomeň, e eny začly mít kousek "práv" na vlastní identitu a po 1. světové válce, kdy holt ubylo pánů tvorstva a eny mohly "začít kecat" do věcí kdysi výhradně muských.
Nesouhlasím s emerickými sufraetkami a přeemancipovanými frustrovanými sexuálními kariéristkami, jen si myslím, e je jiná doba- e u jako eny nemůeme sedět a nečinně přihlíet, jak nám berou jako v Řecku chlapce a posílají je do výcvikových táborů, e nás nutí oblékat se do latexových oblěčků a práskat bičem a přitom být současně milou, neodporující vechápavou manelkou...To nejde.
Tenhle starý model (myslím tím mu -ivitel a ena- hospodyně a matka) je tak moc starý, e necelé století nemůe najít vhodný recept, jak vyjít s opačným pohlavím bez zákazů, tabu a poniování.
Budu mluvit konkretně: ráda u vařím, uklízení mi nedělá problém včetně pohozeného prádla, fousů v umyvadle a nezvednutého prkýnka, jen mi vadí, e můj mu povauje svůj názor za ten jediný správný, a pokud s ním nesouhlasím, jsem slepice. Basta fidli.Argumenty a nedejboe pocity a instinkt do toho nesmím tahat.
Myslím, e se to pár desítek let potáhne, neb i mezi mui, i mezi enami, bude vdy pár zastánců podle mě zastaralého způsobu nahlíení na muskou a enskou roli.
Jak to tu stále omílají Axi a Pan, jsem pro mít vedle sebe ROVNOCENNÉHO partnera, který dbá na hygienu, nepodráí mě,nezesměňuje, nepodvádí a repektuje můj názor.Který mi dokáe říct:Miluju tě a který mi dokáe říct:Teď si myslím, e nemá pravdu a nesouhlasím s tebou- ne jako současné jednoduché:Jdi do pr...Jsi kráva...blabla..
Rovnocenný partner se chová tak, jak chce, abych se chovala já k němu. A kdy se to neděje, kultivovaně a jasně řekne, co mu nevyhovuje. Třeba e má rád orální sex nebo e je astný, kdy se můe chlubit tím, jakou má krásnou sebevědomou enskou.
Tohle není boj argument proti argumentu, tohle je odvěký boj pohlaví, ale jsme tu přeci pro svoje vzájemné potěení, semtam někdo ustoupí, semtam se musí odpustit, ale přeci se navzájem potřebujeme?A v rodině to má kadý takové, jaké si to udělá.
Hodně jsem uhnula od tématu, připadá mi toti nesmyslné a vyčerpávající, protoe je neřeitelné.
Já chci být pro svého mue krásnou enou, milenkou, matkou jeho dětí, ale vím, e nedokáu být současně přítelkyní, protoe manelkám se prostě některé věci neříkají. A manelům jakbysmet.
A nechce se mi bojovat s někým, s kým se miluju, rodím mu děti a je pro mě velmi důleitý.
Není tady
Pan, napsala jsem Ti na osobní mailík, tady to nechci řeit......
Lvice
ne, tak jsem to vubec nemyslela, neni tvou povinnosti kohokoliv na lyzovacce bavit
Jen si myslim, ze tomu mladenci asi nebylo moc dobre a tim, jak jsi to jako spravnej chlap vzala do svych rukou - pozvani, chapava sms, jsi ho "dorazila". Chovat se jako zena, pro mne znamena po tom nepovedenem randeti nechat mic na jeho hristi.
Ale nevylucuji, nebyla jsem u toho, ze jsi opravdu potkala blba, a diky teto akci jsi to nastesti poznala vcas. Teoreticky to mas totiz zmaknuty Ale z toho si nic nedelej, to ja taky, ale ta zatracena praxe!
A je pravdou, ze nam to muzi "neusnadnuji", neb tak jako my se casto nechovame jako zeny, oni se casto zapominaji chovat jako muzi.
Romane,
vcelku s tebou souhlasim, tu poznamku o vyjimecne kvalite muzskych genu jsem jako prehledla
Nicmene rekni mi: Kde ti vsichni muzi jsou, stale se ptam?...... Ze by sedeli ve svych prostornych domech, libovali si nad tou spoustou casu a penez, ktere maji jen pro sebe a cekali na tu neznou princeznu s modryma ocima?????
Obecne si myslim, ze si vubec nemame co vycitat, meli bychom s tim prestat a spis se snazit vztahy zase narovnat.
Regi,
naprosty souhlas! Bojovat s nekym, s kym chci, zit je pitomost a snazit se ho zmenit druha. Pokud clovek dokaze zmenit sebe, ma vyhrano, prestane sahat do toho "porad stejneho pytle", jak tu rika trefne Michaela43 a treba pozna, ze se ani uz nechce prizpusobovat, ze to nema za potrebi, a tim da partnerovi ten nejlepsi a nejucinnejsi impuls k tomu, aby se nad sebou taky zamyslel.
Tvrdit, ze si stacim sama, to jsou tesinska jablicka. Samota je fajn, dokud si clovek potrebuje uklidit uvnitr a srovnat si myslenky. Pak uz tak moc fajn neni a je zbytecne si ji pestovat. Je daleko lepsi zacit toho PARTNERA hledat
Není tady
Axi, ovela ucinnejsie by sa ti nas presviedcalo o svojej inteligencii, keby si ju tak vehementne nedeklaroval. Porovnavat Avalonku s tvojou 7 rocnou dcerou je mozno lichotive v pripade, ze mas doma genia.
Miochodom, muz ktoreho jediny problem s jeho zenou je v tom, ze ta doma chodi neesteticky len v nohavickach.... Ty sa mas chlape. Hlavne ze je to nemajetnicka a chpava rovnocenna partnerka, ze ano? Estetika je nepodstatna.
Asi je to co pisem odveci, ale uz ma to fakt vytaca.
Není tady
No jo Pan, táta mi vdycky říkal, e jsem napůl chlap. Umím si dolít olej do auta, vyměnit pneumatiku, posekat trávník, pomáhám s natíráním střechy a milion dalích věcí, které mě baví více ne stání u hrnců s dlabancem nebo ehlení hromady koil . Tedy on mi říká, e jsem jeho ikovná holka, která se v ivotě neztratí a umí se o sebe postarat Nebaví mě denně vymetat obchoďáky s hadrama a tlachat o ničem .
Navíc umím uvařit i ten dlabanec, upéct buchtu, plést a milion dalích věcí . Jsem holka univerzál .
No jo, teorie je móc hezká věc, Graye u mám vedle Čapka jako klasiku Ne tu praxi nějak stihnu zvládnout, tak ten chlap zmizí a zas nemám na kom tu praxi zkouet . Jo, představ si, e ten rozvedený pán se mi ozval, minule jsme asi půl hodiny telefonicky hezky pokecali, sama se divím, e se vůbec ozval, po tom, co vechno jsem prováděla a co mezi náma vechno lítalo za slova a emoce . Tentokrát jsem nechala v jeho případě míč na jeho hřiti . Třeba z toho jetě něco někdy vypadne..... Kdo ví Dnes si půjdu koupit něco hezkého, to počasí mě vysloveně deprimuje
Lvice, tobě chybí estrogen!!!To je ten rozdíl mezi náma a muskýma!
Není tady
lvice
vis, co mne naucila jedna stara moudra carodejnice??? Predam ti to moudro: Je bezva leccos umet, ale jsou chvile, kdy je jeste vic bezva to bleskem zapomenout
Ja jsem nastesti manualne naprosto k nicemu, takze kdyz jsem tuhle pichla kolo a stala nad tim premysleje, zda zavolat zlutasky nebo zjistit, kde je hever, a u mne se zjevil zdatny zachrance, okamzite jsem si na tu radu vzpomnela. A musim rici, ze tvarit se bezmocne a naprosto neschopne mi slo uplne samo, protoze jsem, krom toho telefonu, opravdu BYLA bezmocna a neschopna. Muz bravurne behem nekolika minut vymenil kolo, vim ze bych to taky zvladla sama, mozna tak za 3 hodiny, ja mu podekovala, vymenili jsme si usmevy a ja navic ziskala dojem, ze nejsem tak uplne beznadejnej pripad, kdyz se nade mnou chlap ustrne ))
O tom, ze jsou jeste galantni muzi, o tom neni zadna - zdrzel se, zmazal se uprostred lesu jak prase bez moznosti se umyt, byl v kvadru a nejspis jel nekam na jednani, stejne mne v tom nenechal. Hezke.
Není tady
Není tady
Regi, e by? Ale testosteron zatím nepřevyuje, vousy mi nerostou a pindíka taky nemám .
koda, e nelze připojit dokument, ten článek z MF dnes je fakt bombastický a na netu je zkrácený. Dle muů je ideální parnerka:
do 24 let - 33 %
25-34let 26 %
35-49 let 22 %
50 let a více 19 %
Ideální postava partnerky:
přesýpací hodiny 42 %
obrácený trojúhelník 15 %
tvar hruky 11 %
tvar jablka 7 %
tvar diamantu 5 %
Ideální barva vlasů:
hnědovláska 39 %
plavovláska 34 %
černovláska 21 %
rusovláska 6 %
Ideální výka postavy:
do 164 cm 20 %
165-169 cm - 31 %
170 cm 30 %
171 a více 19 %
Ideální charakterové vlastnosti:
příjemná a milá 69 %
upřímná 62 %
pracovitá 52 %
sympatická 54 %
skromná 47 %
inteligentní 46 %
obětavá 35 %
komunikativní 27 %
energická 23 %
sebevědomá 24 %
nezávislá 19 %
odpovídalo 274 muů ve věku 12 let a nekonečno
Take jeliko mám 158 cm, jsem rusovláska (barvená), jsem energická, nezávislá, komunikativní, inteligentní moje ance sehnat chlapa je - 500 %
ena by dále dle muů měla být vnadná jako miss Lucie Králová, ale zároveň by musela zapomenout na inteligenci, energičnost a ambice. Chtěli by ji mít doma jen sami pro sebe - aby jim uklízela, ehlila a vychovávala děti. No tak u se nedivím, e jsem sama.......
Lvice, právě prosto, e jsi tak příerně soběstačná, a se tě bojej...Na kadej hrnec je poklička, říká tetička Kateřina, take tě ten okamiko O teprve čeká.A pak jak je to v té písničce od Petry Janů:zaila jsem zázrak s ním, padali jsme spolu souhvězdím, nebe zářilo a pálil dým, e prý je to hřích....cítila jsem zázrak dvou, vesmír houpal se a vířil tmou...tak nějak to bylo- samá chemie, ale tak krááásnáááNech na sebe vlézt jaro, hormónky tě hezky rozrajcujou, bude jen zářit. A kdy k tomu přidá kousek hezkého rafinovaného oblečení, tak jsi tak do 5.dubna pod čepcem! Nebo aspoň pod voňavou duchnou, pokud jen ty sama chce
TOHLE je estrogen- e jsi dychtivá, ádoucí a chlapi se na tebe lepěj jak vosy na cukrovou vatu.
Není tady
Regi No právě já měla opačný extrém, já jsem tak po*ně samostatná a soběstačná, e se na mě lepí ty příerný chudinky, kterým je třeba pomoci a zvednout sebevědomí. Joj a já se tím jetě chlubila, jak jsem malá, ale ikovná . To jsem byla blázínek......
Tak a od teď začínám pomalu a jistě zapomínat co vechno umím . Ale nepochybuju o tom, e to jetě uiju . Znáte to, co se v mládí naučí, ve stáří jako kdy najde
No, zatím na mě chemie neleze, brrr, je vlezavá zima, tady leje, venku jsou Balatony nebo hromady pinavého rozbředlého sněhu, moje hormony sladce pochrupují v únorovém počasí
Neboj, u se to chystá, za 32 dní je tu legální jaro, to by bylo, kdyby estrogenu nebylo...
Není tady
lvice,
no ruku na srdce, jak by asi dopadl podobny vyzkum mezi zenami? Myslim, ze vysledkem by byl muz ala Jofrrey de Peyrac, ovsem musel by byt krasny minimalne jako Bred Pit!
Kasli na pruzkumy, jsi jedinecna, origios, jasny? )))
Není tady
Joj, Peyrac a Brad Pitt? Brrrrr. Tak to fakt ne. Hlavně Pitta proboha ne . Takový Hanzlík, nebo můj miláček Marek Eben, jo to je jiný kafe .......
Tak a vyráím do obchodů, zjistit, zda za rozumnou kačku nekoupím něco, co by zamávalo s těmi estrogeny Nejen prací iv je člověk..... Přeji vem hezký zbytek dne.
lvice,
chces rici, ze muz pohadkove bohaty, vzdelany, citlivy, tolerantni, trpelivy, saramatni, okouzlujici, charismaticky, ctouci ti kazde prani v ocich a plnici ho jeste driv, nez ho vyslovis, rozumici zenske dusi, podnikani i politice, zcestovaly, sveta znaly, ale hlavne BEZMEZNE TE MILUJICI, takovy, ktereho ti vsechny holky na vsech kontinentech zavidi, neni tvym snem? Tyyyyy brdo! Tak to jsi fakt ztraceny pripad
Není tady
Pan napsal(a):
lvice,
chces rici, ze muz pohadkove bohaty, vzdelany, citlivy, tolerantni, trpelivy, saramatni, okouzlujici, charismaticky, ctouci ti kazde prani v ocich a plnici ho jeste driv, nez ho vyslovis, rozumici zenske dusi, podnikani i politice, zcestovaly, sveta znaly, ale hlavne BEZMEZNE TE MILUJICI, takovy, ktereho ti vsechny holky na vsech kontinentech zavidi, neni tvym snem? Tyyyyy brdo! Tak to jsi fakt ztraceny pripad
:lol To mi připomíná starý dobrý vtip, chcete mue s vlastnostmi (vyjmenováno výe) jděte do kina ! Navíc ten úasný Brad Pitt je vymetač mejdanů, který měl problémy s drogama, není zas a tak úasný a dokonalý. Jo, u mi holt není 18 . Jsem ztracený případ stojící nohama hodně pevně na zemi .
Hele a za pár let bude stejně oklivý dědek jako vichni ostatní, koukni na Redforda, jaký to býval feák a teď? Dvacítky ho posílají do kopru .
Mezi námi, ty o něm sní ?
Jo Pan,
jetě k tomu poslednímu klukovi, mrtvý brouk nemůe být mrtvějí ne on........