6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Omlouvám se mojí sedmileté dceruce, e jsem srovnával její rozum s rozumem Avalonky.
Není tady
avalonko,
pochopila jsem, ze Roman komentuje cisi sdeleni, nicmene byt ty chlap, reknu ti: ty bejku jeden, co to vymejslis za kravoviny???
A pokud to jsou poznatky jakychsi cizincu, musim dat opet Romanovi za pravdu.
Nezapomenme, ze ceske muze vychovavaji ceske zeny. A to stale! Kterasi carodejka rekla, ze svatba je pro muze pouze jakasi forma adopce, kdy se pusti jedne sukne a chyti se zas jine.... Nu takze pozor, pokud je uroven ceskych muzu bidna, je to jen bidna vizitka ceskych inteligentnich zen. A ze nektere maji skutecne tezke problemy naucit sve zlaticko jakehokoliv veku, aby po sobe umylo hrnek od kafe, ci ho dalo alespon do mycky, to tu samy prohlasuji. A damy, to neni moc pedagogicke. A za tim si taky stojim Ovsem ne tvrdohlave. Pokud mne nekdo presvedci, ze se mylim, rada to uznam
Není tady
Axi,
sakra nemuzes byt rychlejsi? Zase mame prodlevu deset minut a zase nam to nekdo haf haf spocita )))))
Není tady
Pandorraa napsal(a):
avalonko,
pochopila jsem, ze Roman komentuje cisi sdeleni, nicmene byt ty chlap, reknu ti: ty bejku jeden, co to vymejslis za kravoviny???
A pokud to jsou poznatky jakychsi cizincu, musim dat opet Romanovi za pravdu.
Nezapomenme, ze ceske muze vychovavaji ceske zeny. A to stale! Kterasi carodejka rekla, ze svatba je pro muze pouze jakasi forma adopce, kdy se pusti jedne sukne a chyti se zas jine.... Nu takze pozor, pokud je uroven ceskych muzu bidna, je to jen bidna vizitka ceskych inteligentnich zen. A ze nektere maji skutecne tezke problemy naucit sve zlaticko jakehokoliv veku, aby po sobe umylo hrnek od kafe, ci ho dalo alespon do mycky, to tu samy prohlasuji. A damy, to neni moc pedagogicke. A za tim si taky stojim Ovsem ne tvrdohlave. Pokud mne nekdo presvedci, ze se mylim, rada to uznam
Naprostý souhlas!
Ovem to, e některé české matky neumějí vychovat své syny k úctě k osobitým a samostatným enám a k tomu, aby se o sebe postarali sami přeci neznamená, e úroveň českým muů není bídná (opět ale říkám, e muské výjimky potvrzují pravidlo!). Znamená, e bídná je.
To, kdo za to můe je druhá věc.
Srovnávala jsem úroveň dneních zhruba třicátníků a třicátnic. A třicátnice třicátníky nevychovávají. Nejsou to jejich matky, které na tom mají podíl. Jsou to jejich potenciální partnerky, které sklízejí nahnilé ovoce matek.
No nevím. Neříkám, e vichni chlapi jsou debilní - já mám muský ráda. Ale z mnoha mých prima kamarádů bych upřímně řečeno nechtěla mít doma ádného. No - vak oni by ani nechtěli mě - několik z nich mi řeklo, e jsem příli .....to a ono.
Ale nebylo to příli hnusná a příli hloupá. Naopak.
Z toho jsem tedy usoudila (a na babinetu je i podobná odpověď na jednu otázku na homepage), e se mnoho českých muů bojí díky své jeitnosti schopných a inteligentních en.
A to mě tedy klidně můete zabít, ale je to pravda. Netvrdím, e to tak má kadý mu, ale převáná větina ano. A nebo iju v divný čtvrti...
Není tady
Pan,
to je fuk, nech pejska těkat, ignoruj ho. Samozřejmě s tebou zásadně nesouhlasím, e české mue vychovávají pouze české eny. Já si neskromně myslím, e své chlapce vychovávám také. A to o té svatbě, adopci a sukni, to jsem přehlédl - ale jenom proto, e má u mě protekci. Tohle je typický názor majitelky rodiny, majitelky dětí a majitelky manela.
Samozřejmě, e dostat se na nějakou úroveň je pro českého mue i enu neskutečně pracné, zvlátě při tom ivotním know-how a kapitálu, který nám předali rodiče. No, dalí generace to snad bude mít o něco snaí na druhou stranu, kdy to tady čtu, asi nebude.
Avalonko,
moji učitelé angličtiny (Američané, Britové a jeden Francouz s anglickou matkou) o českých dívkách říkají vdy to samé - krásné, ale ne příli komplikované. Přelo si to jak chce.
Není tady
Axi: Avalonko,
moji učitelé angličtiny (Američané, Britové a jeden Francouz s anglickou matkou) o českých dívkách říkají vdy to samé - krásné, ale ne příli komplikované. Přelo si to jak chce.
Nene, české eny patří ve světě k uznávaným nejen pro svou krásu, ale i pro svou inteligenci. Mám několik kamarádek, které se vdaly do USA a tam oslňují kam přijdou, protoe
a) umějí o sebe pečovat a vědí, co jim sluí
b) mají veobecný přehled (narozdíl od mnohdy omezených Američanek, které ani nevědí, kde je vlastně Evropa - a to je asi ve Vídni...
c) umějí vařit - POZOR - to je velmi ceněno a proč taky ne, kdy enská udělá dobré papu, je to radost pohledět i pohladit
Pokud tví učitelé angličtiny vymetají praské bary a loví s prázdnou kapsou na svůj "emerickej přízvuk" kikiny typu Kateřina Průová (pro neznalé - česká misska), pak se nedivím jejich názoru.
Já si stojím za tím, e české eny se v novém modelu partnerství (viz název tohoto tématu a úvodní příspěvek) ji poměrně dobře zorientovaly a nechtějí po muích jen peníze a macho přístup. Chtějí v nich oporu, duevní partnerství.
A četí mui to stále nechápou a kdy nevydělávají miliony, mají komplex, e nebudou pro enskou nijak zajímaví. A kdy jim nějaká osvícenějí ena nabídne svou lásku s tím, e ona miliony nepotřebuje, tak jim venkoncem přijde "nějaká divná" a nakonec stejně skočej na kiki, která a) miliony nechce b) je omezená. Jen proto, aby vedle ní mohli vynikat a převýit jí.
Amen.
A teď - hurá do mě, Axi - tako!
Není tady
Já si stojím za tím, e české eny se v novém modelu partnerství (viz název tohoto tématu a úvodní příspěvek) ji poměrně dobře zorientovaly a nechtějí po muích jen peníze a macho přístup. Chtějí v nich oporu, duevní partnerství.
A četí mui to stále nechápou a kdy nevydělávají miliony, mají komplex, e nebudou pro enskou nijak zajímaví. A kdy jim nějaká osvícenějí ena nabídne svou lásku s tím, e ona miliony nepotřebuje, tak jim venkoncem přijde "nějaká divná" a nakonec stejně skočej na kiki, která a) miliony nechce b) je omezená. Jen proto, aby vedle ní mohli vynikat a převýit jí.
Amen.
A teď - hurá do mě, Axi - tako!
Avalonko, pobavila jsi me a naprosto s tebou souhlasim.
Doporucuji k precteni clanek
http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=039 … p;c=434193
Axi, co tomu rikas?
Avalonka
Ano, četí mui toho mnoho nechápou - úplně stejně jako české eny. Pokud je babinet vzorkem českého obyvatelstva, pak ta inteligentní a zároveň osvícená česká ena je jedna ze sta. Je to tu jedna majitelka vedle druhé. Ta čára nevede ani tak mezi mui a enami jako sí mezi generacemi (co potvrzuje i ten vámi uváděný výzkum jestli ho někdo dělal stejným způsobem, jako Avalonka svůj článek, pak je zcela bezcenný; navíc by mělo být srovnání s jinými zeměmi). Ano, nae společnost je chudá a zakomplexovaná, ale proč mui? Jinak má samozřejmě pravdu, holkám to sluí. Ale pro partnerství se mi to zdá dost málo (líbí se mi, jak to uvádí na první místo, myslím, e to o něčem vypovídá).
Folly, takového neastného člověka jako jste vy, který za původ svého netěsí povauje mue a nevěru, nemohu brát vůbec váně.
Není tady
AXI, jsi docela sympaák, ale někdy jsi hrozně nabubřelý. Pokud nebere váně Folly, tak si přečti článek, který ti doporučila. Průzkum agentury bude mít přeci jen asi větí váhu ne tvá slova, nemyslí? Doufám, e nejsi UKO JEITA - to bys mě tedy po té době fakt docela zklamal... A nechtěla bych ji více být tvou dcerukou...
Četí mui sní o pracovité a tiché hnědovlásce
Kdyby to záleelo jen na muích, ve větině domácností by vládla čtyřiadvacetiletá hnědovláska středně vysoké postavy, s velkým poprsím, úzkým pasem a irími boky. Pohodlné by to vak hnědovláska bujných tvarů doma neměla.
Jak ukázal průzkum agentury Median pro MF DNES mezi 274 respondenty, četí mui očekávají od své partnerky mnohem víc. Předevím to, e bude pilná hospodyňka.
Ideální ena podle větiny respondentů má být hlavně upřímná, pracovitá, sympatická a skromná. Naopak v kurzu mezi českými mui nejsou eny energické, sebevědomé a nezávislé.
Platí přitom, e čím jsou mui starí, tím spíe si potrpí na tradiční rozdělení rolí.
Z těch odpovědí muů je patrné, e jsme teprve tak na půli cesty k rovnoprávnému postavení obou pohlaví ve společnosti, jak je běné například ve skandinávských zemích, komentuje to psycholog Slavomil Hubálek.
Muům, zdá se, nechybí ani enský prvek v politice. Téměř dvě třetiny dotázaných, přesně 65 procent, by zatleskalo názoru manelky premiéra Zuzany Paroubkové, e mui jsou lepími politiky ne eny.
Důvodů vyjmenovali oslovení mui víc: mui jsou prý prostě mui, mají lepí přehled a rychleji se rozhodují, uvaují logičtěji, jsou chytřejí a mají větí vědomosti, uváděli například.
Zároveň vak větina muů přiznala, e s enami by si jejich roli nevyměnila téměř v ničem.
U těch, kteří jsou starí generace, mě tyto názory nepřekvapují.
Tradiční rozdělení rolí bylo přirozené. Ale dnes to u začíná být přece jen jiné, doufá socioloka Jiřina iklová.
Není tady
Axi napsal(a):
Avalonka
Folly, takového neastného člověka jako jste vy, který za původ svého netěsí povauje mue a nevěru, nemohu brát vůbec váně.
Ale ja vubec nejsem nestastna :-)
A dokonce jsem od muze dostala k Valentinovi cokoladove srdce a zamilovanou sms.
Nerikam, ze si nedelam starosti-kvuli detem, rodicum (taky Vase 70-leta mama leze na strechu sklizet snih-nedala si rict), pratelum. A vubec kvuli spouste nestesti ve svete-ale nejsem nestastna.
Dámy,
mám pocit, e se nael konečně někdo, kdo má opravdu patent na rozum. Axi.
Od této chvíle - protoe si rozum patentoval - nemá ádná z nás (moná jen ta "jedna ze sta", co bude asi mnou a Axim milovaná Pandorraa) monost říci cokoli, co by by jen lehce odporovalo tomu, co si myslí Axi.
Vechny průzkumné agentury, vechny výzkumy a sociologické studie se mohou jít klouzat, protoe rozum má ji Axi patentován. (Uff, koda, e jsem nebyla rychlejí, teď u mu můu jen tie závidět).
Ty jsi Axi pěkně nepříjemnej a taky docela sprostej - viz naráka na můj článek.
U se s tebou nebudu bavit. Tedy ne e bych si myslela, e ti to bude vadit - take pro tebe vlastně dělám hezkou věc. Odstupuju z debaty s chlapem, kterej je v podstatě stejný jako ti, o nich píu. Myslí si, e je jednička a přitom je dvojka. Pro české mue celkem typická věc.
Dobrou, Folly a ostatní! :-*
Není tady
Je mi jedno, zda jsem sympatak, nabubrely nebo jestli nekoho zklamu. Clanek jsem cetl (klikat na linky umim), ale verim pouze statistikam, ktere si zfalsuju sam - pokud se neuvede jaci muzi, z jakych vekovych a socialnich skupin, a neporovna se to s jinymi staty nerika to vubec nic. Tahle spolecnost ma padesat let zpozdeni, ale klidne si mysli, ze to zpozdeni mame jenom my muzi, je mi to fuk.
Není tady
Axi napsal(a):
Je mi jedno, zda jsem sympatak, nabubrely nebo jestli nekoho zklamu. Clanek jsem cetl (klikat na linky umim), ale verim pouze statistikam, ktere si zfalsuju sam - pokud se neuvede jaci muzi, z jakych vekovych a socialnich skupin, a neporovna se to s jinymi staty nerika to vubec nic. Tahle spolecnost ma padesat let zpozdeni, ale klidne si mysli, ze to zpozdeni mame jenom my muzi, je mi to fuk.
Axi, pripadate mi jako muz, ktery prijde domu z prace(na babinet) unaveny a utahany, a tudiz nenaladeny, takovy ten brucoun, co ho vetsina z nas ma doma. Proc nam nechcete udelat radost a byt tou vzacnou vyjimkou, tim inteligentnim a milym muzem, o kterem snime? Takhle mame pocit, ze se nemame na co uz v zivote tesit:-(.
Preji Vam a Vasi zene hezky vecer. *
Folly
Axi,
ja ani necekala, ze souhlasit budes I kdyz mam pravdu, protoze v minulych letech muzi budovali lepsi zitrky a zeny vychovavaly deti - mama + babicka, teta v jestlich, sestricka v MS, souskacitelka ve skole zakladni, stredni..... A nehadej se, obecne vzato, je to tak
Jakakoliv veta v duchu: Ja silna zena to mam vsechno pod palcem, ja zodpovidam, ja tvorim, ja musim zvladnout..bla bla bla je pro tebe zasadne neprijatelna a to je dobre, protoze ty a ani ja pochopitelne manzelstvi, ci jakykoliv partnersky svazek nevnimame jako adopci, ale spojeni dvou rovnopravnych bytosti, ktere prispivaji rovnym dilem, tedy dle svych moznosti a schopnosti.
Nemam rada ty vseobecne soudy o cekych muzich ci muzich vubec.
Vyhlaseni o adopci muzes pojmout jako typicke vyhlaseni majitelky rodiny, ale taky jako laskave potvrzeni si vlastni dulezitosti a napostradatelnosti na strane jedne a vedomi plneni vyssich a narocnejsich cilu na strane druhe. Ono stejen i na tu "adopci" museji byt minimalne dva.
A jsou i muzi, kteri se pro zenu, ktera je ve spravnou chvili a ve spravny cas, podrbe za tim spravnym uchem, rozkrajeji na nudlicky, nastartuji raketove motory a pracuji a pracuji a pracuji.... Jenze bohuzel dnes maloktera zena rekne muzi: Milacku, ty jsi tak uzasny, co bychom si bez tebe pocali. Bez tebe bych to nezvladla..... A ona to nerekne, i kdyz je to trebas pravda, natoz aby to pouzila jako strategickou zbran ) Jak hnusne a ponizujici, ze?... A nekric, ze tohle tedy neee Jasne, ze tohle tedy joooo Nenasilne, roztomile, fungujici!
Taky maloktery chlap umi zene rict: Drahousku uzasne! Ty si tak bajecne umis poradit. Jak to delas, ze je doma stale tak utulno?
Jasne, on to nerekne, protoze to se rozumi samo sebou, vzdyt si prece na nic nestezuje, vsechno funguje jako u maminky. Ovsem ze buchty pece maminka stokrat lip, to ji zcela bezelstne o hlavu omlati vzdy.....
Tradicni rozdeleni roli je dnes povazovano za fuj a ble, jine ale nikdo zatim nevymyslel! Jine, rozumej fungujici!
Tedy Axi, kromne tebe ) Jenze i tobe to funguje na tom nejzdravejsim zaklade, to jest JSME PARTNERI, ty nejsi otrokyne domacnosti, moje a deti, ja nejsem otrok penez, na oboje jsme dva!
Shrnuto: obraz dnesnich zen a muzu je vysledkem vychovy tech predchazejicich zen a muzu, mnohdy spis "nevychovy", protoze se roky budovaly jine hodnoty, nez rodinne! Tvrdit, ze zeny jsou vzdelanejsi a inteligentnejsi nez muzi, to povazuji za kratkozrakou hloupost a neberu to ani jako lichotku.
A to ze se muzi boji schopnych a inteligentnich zen??? A proc proboha??? Pomoc je prece snadna, staci si je vzit za manzelky, ne? )) Kdyz to tu tak sleduju, vypada to, ze pak minimalne 80% na svou inteligenci a schopnosti zcela zapomene
Není tady
Pandorraa napsal(a):
A to ze se muzi boji schopnych a inteligentnich zen??? A proc proboha??? Pomoc je prece snadna, staci si je vzit za manzelky, ne? )) Kdyz to tu tak sleduju, vypada to, ze pak minimalne 80% na svou inteligenci a schopnosti zcela zapomene
Pan, a nepodcenujes nas tak trochu:-).
Ja i moje kamaradky, kterym se manzelstvi rozpadlo kvuli jine, mame naopak pocit, ze jsme se velmi staraly o muze, o rodinu, pecovaly o jejich karieru a zaroven o svoji. A porazily nas (mne jen docasne) zeny, ktere se vydavaly za chudinky. Znas pripad zeny, ktera by tomu "svemu" o milenci rekla, nezlob se, ale on me potrebuje??? Pro to funguje jen jednostranne,ale zato spolehlive?
avalonko,
v USA zas neni takovy problem oslnovat Tam to zeny uz tak "zvoraly", ze se jim chlapi boji podrzet i dvere u vytahu
Kdyz tak ctu tve argumenty, uz chapu, co je problem nas zen! My proste s muzi chceme bojovat a jeste k tomu jejich zbranemi! Prestavame byt zenami a pak se divime, ze obecne nechteji energickou zenskou, protoze ji nemuzou spraskat za pitomy reci a pak obejmout a jit s ni na pivo do hospody, kde se vsechno srovna! - prosim je to metafora!- Nesmeji na ni moc sahnout, aby se krehce neurazila a ona jim ale vesele zasadi ranu na solar a divi se, kdyz zatnou pesti a prasknou dverma Muzi ve vyssim levlu proste nevedi, jak s nami mluvit, chceme aby nas brali jako zenskou nebo jako soupere manazera? A ti z tebou citovanych pruzkumu, se ani nesnazi to zjistit, a my zeny jsme pak zoufale...
Myslim, ze problem neni opravdu v rovine zena x muz, ale ze je to zalezitost predevsim generacni. Mlade zeny jsou cilevedome, pracovite, houzevnate. Museji takove byt, pokud chteji v muzskem svete uspet, dostat post ve firme, vydelat penize.... ja vim, ze tenhle svet tak nastavili muzi pred mnoha a mnoha stovkami let. Ale myslis, ze to zmenime tim, ze se z nas stanou chlapi? Nafoukani, nabubreli, protoze statisticky uzasnejsi?????
Divas se nekdy na Alie Mc Beal???? Ja ano. A ani mi to uz neprijde k smichu! Hodne horky cerny humor...
Nemyslim, ze jsem jedna ze sta, jen se snazim komunikovat, nejen poslouchat, ale i vnimat toho druheho, toho muze, co si se mnou povida. Taky mi uz mnohy rekl, ze by mne doma nechtel, protoze by to bylo narocne. Fajn. Vim, ze ten na to nema - nervy, cas, hormony, lasku, kterou dal jinde..... az na posledni misto v tomto pripade kladu schopnosti a inteligenci. Protoze to jsou vetsinou chytri chlapi, s temi ostatnimi si nemam za chvili co rict, nestiham jejich myslenkove pochody....
Branim se vynaset obecne soudy, ja uz cetla takovych pruzkumu - treba tech o spokojenem pracujicim lidu nebo o vysi prumerneho platu ))) Nezajem. Ale mas pravdu. taky bych si jednou rada sahla na poradneho chlapa! Jenze za to, ze prede mnou vetsinou utikaji, za to si vicemene muzu sama. Ne proto, ze jsem tak uzasna, ale proto, ze jsem nekde potratila tu svou zenskou! Tak jestli muzu radit, davej si na tu svoji bacha, byla by ji skoda
Není tady
Pandorraa napsal(a):
avalonko,
jsem jedna ze sta, jen se snazim komunikovat, nejen poslouchat, ale i vnimat toho druheho, toho muze, co si se mnou povida. Taky mi uz mnohy rekl, ze by mne doma nechtel, protoze by to bylo narocne.
Jenze za to, ze prede mnou vetsinou utikaji, za to si vicemene muzu sama. Ne proto, ze jsem tak uzasna, ale proto, ze jsem nekde potratila tu svou zenskou! Tak jestli muzu radit, davej si na tu svoji bacha, byla by ji skoda
Ja myslim, ze muzi pred zenou, ktera se jim libi, neutikaji. Ale couvnou, kdyz se jim zda nedobytna. Nedelas pred nimi ramena?
Myslim, ze jediny muz, ktery mi kdy rekl, ze by mne doma nechtel, je Axi :-))))
A to nejsem hezka a mnozi muzi mne povazuji za ineteligentni. Ale jsem komunikativni a nekdy si kamarady dobiram, ze jsou ukecanejsi nez zenske.Mozna je pro muze vice dulezite,aby jim nekdo naslouchal,nez aby je ohromoval krasou a inteligenci.
Folly,
rekla jsem minimalne 80%, nerekla jsem 100%.
Vis, ja zeny vubec nepodcenuji, ja je mnohdy jen nechapu. Nechapu proc pri tom vsem, co stihnou a doma si nechaji libit, neudelaji to nejdulezitejsi - nezmeni to.
Proc to funguje jen jednostranne????
A jsme zas u toho, co tvrdim od zacatku - muz neopousti tu "slabsi" zenu, vicemene tu, o ktere si to mysli! Milenka se hroutit umi, manzelka zatne zuby a vetsinou KVULI DETEM, jde radeji vyzehlit dalsi hromadu pradla! To je ten problem. Proto to tak spolehlive funguje. Zena ZACHRANUJE manzelstvi, misto toho, aby nechala muze ZACHRANOVAT ji. A protoze on uz je takovy neuspokojeny ZACHRANAR, tak jde tam, kde odhaduje, ze zachrany je treba. Kde vi jiste, ze bude pochvalen, kde bude vniman jako muz.
Rekni, proc vysilame spatne signaly???
Není tady
Folly
ja jsem rekla: Nemyslim, ze jsem jedna ze....... kopiruj prosim presne
A to vubec neni o nedobytnosti a ramenech )) Ohromovani krasou a inteligenci. Nenaslouchani. To sis dost zjednodusila. Byt to takhle jednoduche, jen prehodim vyhybku.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Folly,
Rekni, proc vysilame spatne signaly???
Tak to jsi trefila hrebik na hlavicku!!!
Je to cele skutecne prave o tom-skutecne vysilame spatne signaly a neumime je cist -ale ono je to vzajemne, neni to jen problem nas zen. Jsem presvedcena, ze i to se musime ucit a ze napr. takovy kurz pro zeny by mohl zachranit nejedno manzelstvi. Jen by ten kurz musely absolvovat vcas a ne kdyz uz je pozde. Mnohe veci jsem videla jasne az pote, co jsem si protrpela manzelskou krizi a zacala cist knihy z psychologie. Nyni si vsimam a celkem snadno odhaduji mnohe lidi- mam uz v sobe neco jako barometr. Neni to o znalosti lidi,rozhodne nejsem dobry pszcholog, ale je to o pochopeni jistych zakonitosti v komunikaci, ktere se casto opakuji. Lide jsou ruzni, ale nektere signaly se lze naucit rozeznavat a i reagovat na ne.
Asi je i takova smutna zivotni lekce nekdy nutna, aby clovek pochopil.
Pandorraa napsal(a):
Folly
ja jsem rekla: Nemyslim, ze jsem jedna ze....... kopiruj prosim presne
A to vubec neni o nedobytnosti a ramenech )) Ohromovani krasou a inteligenci. Nenaslouchani. To sis dost zjednodusila. Byt to takhle jednoduche, jen prehodim vyhybku.
Ja netvrdim, ze je to jednoduche, ale tvoje tvrzeni, ze te mnozi muzi nechteji mit doma, zni taky dost zjednodusene, ne? Vysilas snad taky spatne signaly?:-)
Folly
desne mne zlobi, kdyz si lide zjednodusuji to, co chteji resit nebo na co chteji reagovat. Vytrhavaji me vety z kontextu a snazi se je napasovat na to, co chteji ve vysledku ziskat nebo co jsou ochotni ci schopni pochopit. Moje odpoved byla pro avalonku a reagovala jsem na jeji konkretni tvrzeni. Zkus si to dat znovu vsechno do souvislosti a vsimni si toho minuleho casu A hlavne prosim venuj pozornost celkovemu rezume, ktere jsem udelala.... cele je to vysledkem nejakeho dlouheho ziti, nejakych mi v detstvi vtisknutych vzorcu a nejakych mych zkusenosti.... Dnes to nejak hodnotim a napravuji.
Jenze kdyz spatne postavis dum, blbe rozvrhnes sitouovani mistnosti, neodhadnes rozmery atd. atd. tezko, pretezko pak prestavujes a nektere veci nezmenis vubec, leda bys cely dum zbourala. Rozumis?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Folly
desne mne zlobi, kdyz si lide zjednodusuji to, co chteji resit nebo na co chteji reagovat. Vytrhavaji me vety z kontextu a snazi se je napasovat na to, co chteji ve vysledku ziskat nebo co jsou ochotni ci schopni pochopit. Moje odpoved byla pro avalonku a reagovala jsem na jeji konkretni tvrzeni. Zkus si to dat znovu vsechno do souvislosti a vsimni si toho minuleho casu A hlavne prosim venuj pozornost celkovemu rezume, ktere jsem udelala.... cele je to vysledkem nejakeho dlouheho ziti, nejakych mi v detstvi vtisknutych vzorcu a nejakych mych zkusenosti.... Dnes to nejak hodnotim a napravuji.
Jenze kdyz spatne postavis dum, blbe rozvrhnes sitouovani mistnosti, neodhadnes rozmery atd. atd. tezko, pretezko pak prestavujes a nektere veci nezmenis vubec, leda bys cely dum zbourala. Rozumis?
Pak je to otazka pristupu k reseni problemu. Nejeden z nas bydli ve spatnem dome, proziva spatne vztahy. Z domu se muzes vystehovat, ze vztahu vycouvat, ale malokdo ma rad radikalni reseni. Ale prestavit dum, kdyy nejsou penize, zmenit nasilim lidi kolem sebe, to jaksi nejde. Takze reseni musis najit sama v sobe. Mozna se svym resenim spokojena nebudes. Ale pak si za ne neses sama zodpovednost. A nejen pred ostatnimi, ale hlavne pred sebou.
Pandorraa napsal(a):
Folly
Pokud jsem se te nejak dotkla, pak se omlouvam.
Folly,
neblazni Proc bys se mne mela dotknout? Nejsem "urazeci" ani uz davno nechytam na prvni naslapnuti.
Mne o pravdach, o kterych pises, presvedcovat nemusis. Je nad slunce jasnejsi, ze jen hlupak si muze myslet, ze zmeni svet, ci alespon sve nejblizsi. Staci, kdyz zmeni sebe, to samo o sobe je uz tezkym ukolem. A mnozi prave stroskotavaji na tom, ze bouraji cely dum, misto toho, aby ho prijali jaky je a nucili se ho mit radi a zmenili jen to, co je nutne zmenit. Co skutecne chteji oni sami zmenit a co je v jejich silach zmenit.
Ale to uz jsme zase uplne nekde jinde....
Není tady