27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Dano,
má pravdu, kdy se snaí ít tak, jak se ti líbí, ale... Spousta lidí je ovlivněna tím, "co by tomu řekli lidi" nebo reklamní či mediální masáí, která tvrdí, e pouze tohle a nic jiného je "in" a proto se snaí ít ne tak, jak by chtěli, ale podle těch vnějích tlaků, bohuel a pak mají pocit, e jsou neschopní a neastní jenom proto, e do posledního puntíku neodpovídají různým modelům, které vidí v televizi nebo třeba u sousedů, případně "takhle ili nai". Já u léta říkám, e "na co nemám, to se mi nelíbí" :-) a docela spokojeně s tím iju, ale je pravda, e některé mé známé prostě nepochopí, e se dokáu obejít třeba bez nejnovějích "pomocníků do kuchyně", které ony musí mít v okamiku, kdy se objeví na pultě, nebo e nejezdím kadý rok do teplých krajin, protoe mě cestování nebaví. Vdy přece "vichni jezdí" - no a co, já nejsem vichni. Jenome pro ty ostatní jsem divná, protoe se pasu mimo stádo.
Není tady
Také jsem prola obdobím, kdy pro mě bylo ivotně důleité mít myčku nádobí a suičku-nechtěla jsem ani nechci diamanty, koichy a pobyty na Seychelách...A dopadla jsem tak, e jsem astná, kdy se doma nepohádáme, e jsou kluci zdraví a mám práci , která mě baví.
Také jsem zjistila, e se v domácím rozpočtu najdou penízky na solárko, kosmetiku a semtam na nějaký hadřík, ani bych ohrozila ekonomiku domácnosti.
A pro informaci, po zaplacení nuných poplatků(zálohy na teplo, vodu, domovní daň, televize, stravenky a telefon), máme 15 tisíc čistého na měsíc.A z toho platíme koly v přírodě, hory, krouky dětí, narozeniny...Vdy to znáte.Jít na večeři do restaurace a zaít romantiku při svíčkách je opravdu luxus, to nemluvím o návtěvě multiplexu nebo aquaparku. U moře jsme nebyli nikdy jako rodina, ale děti jsme poslali s dětskými zájezdy.
Je fakt, e včera jsem u neměla z čeho vařit, chyběly u základní věci. Kluci jsou jak tasemnice:-)Taky chodíte vracet flaky před výplatou??:-):-)
Není tady
Heleno a Regino,
díky za vae hezké příspěvky
Regino - je dokázáno, e hodně bohatí lidé bývají zhusta hodně neastní. Peníze jsou dobrý sluha a patný pán a jen málokdo jim dokáe nepodlehnout. A kdy u není po čem touit, co si udělat jako "vzácnou radost", na co se těit jako na "výjimečný luxus", tak člověk ztrácí chu do ivota.
Myslím si (a závidím ti - děti jetě nemaje), e musíte být astná rodina - i s flakami vracenými před výplatou.
Podle mě je lidské těstí - to opravdické - úplně jednoduché a skromné.
Bohuel to moc lidí tak nevnímá a - hlavně mui - se honí za kariérou a penězi, aby za pár let zjistili, e se jim odcizily děti i manelka a e jim vlastně kromě Porsche Cayenne a tučného konta (které tě v noci nezahřejí a čaj v nemoci nepřinesou) nezbylo vůbec nic.
Není tady
Regino, taky byly doby, kdy jsem zadělávala v rokli a míchala to borovicí a období před výplatou řeila topinkama, kýblem polívky a tak, ale vdycky jsem se snaila, aby to nebyla večeře "ze zoufalství", ale aby vichni měli dojem, jaká je maminka báječná, kdy stojí dvě hodiny u sporáku a smaí bramboráky (z posledních brambor, co nikdo netuil).
U moře jsem v ivotě nebyla (sice píu, e nerada cestuju, ale aspoň jednou bych ho vidět chtěla, pravda), děti měly monost vyjet se sportovním oddílem, tak jely. Ale zase jsem s nima chodila po dostupnějích (finančně) místech, take na rozdíl od jiných, které byly kadou zimu v Alpách a kadé léto v Řecku, ty moje znaly památky, viděly výstavy, uívaly si třeba v Krkonoích - a nakonec jim to ti druzí občas i záviděli, protoe "u moře je votrava, akorát se válíme na plái" (autentický citát jednoho spoluáka).
Avalonko - jsem ráda, e kdy u ne u manela, aspoň u dětí mám jistotu, e mi ten čaj přinesou, kdy budu potřebovat. Sice pár let trvá, ne to pochopí, ale pak je to moc fajn (já tomu říkám "zúročené facky" )
Není tady
Musím se přiznat jetě k jednomu úletu- jdeme po 15 letech na ples a já nemám absolutně nic kromě kvalitní kosmetiky a solárka. Tak jsem holt áhla do peněz, co máme na údrbu baráku a koupila si naprosto fantastickou kabelku, lurexový ál a objednala se na gelové nehtíky- u vím předem, e doplňovat je nebudu, ale prostě chci být na tom plese nová a krásná:-).aty mi půjčila kamarádka, taková malá černá klasika na pagetová ramínka.Uvauju, e se jatě malinko zadluím a pod ně koupím nějaké suprdrící a jetě lépe vypadající prádélko. Můj mu, kdy si vezme kvádro(musel si ho koupit bohuel kvůli pohřbu svého otce), tak v tom vypadá jako Robert de Niro!Akorát bez vlasů:cool:Je úasně sexy a pořád nemůe pochopit, proč mě tak rajcuje;-)
Helo, myslím, e dělá dobře, e dětem ukazuje Čechy. Moji kluci rádi sportují, tak jezdíme na výlety na kole a na léto plánujeme výlet do Českého ráje, zakotvíme asi v Sedmihorkách, a odtud hezky na kole do 50 km do okolí...Pro Praany mám tip na prima výlet na Zbraslav, respektive na Závist, jsou tam archeologické vykopávky kokem roku 1000 n.l., jezdiola jsem tam lét na brigád, anto jsem chtěla být archeoloka.
Není tady
Regino já mám po odečtení nákladů na domácnost 13 tisíc.a celkem to jde.před výplatou nevracím flaky ,ale vytřepu prasátko a pak to tam dám zpátky na zlé časy.U moře jsem byla ,děti několikrát..čechy máme celkem celé procestované..chybí snad jen SĄumava.Myslím,e jsme celkem spokojeni----kdy je třeba vdycky se to nějak udělá.......Taky věčně stojím u sporáku a u trouby ..mám 2 kluky ve vývinu a těm to snad vozit na trakaři...ale jsme zdraví a spokojeni..
Není tady
Regi, dobře jsi udělala, e sis udělala radost. Ono je to občas potřeba u pro vlastní sebevědomí. Kdy jsem vdávala dceru, taky jsem takhle přemýlela, jestli mi nebude stačit to, co mám ve skříni. Nakonec jsem si koupila komplet za (pro mě) hříné čtyří tácy, ale světlý, dámský, nadčasový (směju se, e i do rakve budu oblečená). Výčitky svědomí mě opustily v okamiku, kdy druhá maminka přila v tmavozelené krajce v kombinaci s černou a já navíc slyela ze vech stran, jak mi to sluí a to i od přátel dětí, které jsou o generaci mladí a mohlo by jim to být fuk.
Není tady
Poblinko - to co má po odečtení nákladů - já nemám ani na výplatu v hrubém A pak, e průměrný plat 18 000,- smích
Není tady
Feuri, vdy ví, jak to je se statistikou, ne? Kdy někdo seere celý kuře a ty se na něj bude koukat, tak jste v průměru měli oba půlku kuřete
Není tady
Nevim co si predstavujete pod pojmem nutne vydaje na domacnost - pocitate do toho i jidlo? Pokud jo, tak vam sakra zavidim - to nam, kdyz po odectu vsech neoddiskutovatelnych mesicnich vydaju vcetne jidla zbude 2-3k, tak jsme radi Ale jelikoz je pribuzenstvo obsahle a investice do obnovy domacnosti a dalsi jsou nevyzpytatelne, tak nam nezbyva ani to (je nas ale doma 5 + 2 psi + 4 kocky + 2 papousci)
Není tady
TO FEuri...jsem s klukama sama a to jsem tam započítala i alimenty
To Luká..Luki to je bez jídla...bydlení voda elektrika ,plyn dluhy jídlo a miláčci dvounozí i 4 nozí/5 koček apes/ to je z toho zbytku....
Feuri ..kdy je člověk sám etří se líp ,ale dret na kole 2 dospívající děti není dneska ádná levná sranda.....
Není tady
Avalonka: No neviem, dvojnicka asi nie, ale pribuzna dusa urcite. :-))) Ja mam zasa pocit, ze ty vyjadris vzdy to co ja citim, lenze ja by som to este tak ucelene napisat nedokazala. Ale mas holt prax, ze jo? :-)))
Asi som rozmaznana, ale je pre mna hrozna predstava, ze by som nemohla ist v lete na dovolenku. Uf, zacinam s pripadat dost ako sebec, lebo ja takto planujem aj buducnost, co sa rodiny tyka: chcem si zachovat tento standard a k tomu nech trebars pridu deti, nechcelo by sa mi vzdavat sa pohodlia... Hm, ze by nerealne? Dufam, ze ak budem poriadne pracovat, tak ani nie. Pritom nemyslim dovolenku na Seychelach ( aj ked take Mexiko by som si raz za zivot celkom zelala ) ale trebars len tyzden aj s detmi v chorvatsku, alebo tak nejako. My sme s rodicmi chodievali vzdy cela rodinka na dovolenky a bolo to fakt bajecne, bolo by mi strasne smutno, posielat len deti samotne, aj ked urcite lepsie ako nic. Prosim, nekamenujte ma, nemyslim to zle, len mi je smutno.
asi by som si mala viac vazit, co mam.... :-(
zasa ale na druhej strane sa mi zda strasne nefer, mat kopu deti a nemoct im dopriat to, co normalne maju ich spoluziaci. Nie je to myslene na vase prispevky, len som nedavno citala clanok o rodine tu na Slovensku, co ma 9 deti a ako sa ta zenska chvalila, aki su vsetci zdravi a v pohode. potom z nej vyliezlo, ze ani jedno z ich deti v zivote nebolo trebas na skolskom vylete a ked tento rok jedno z deti strasne prosilo, ze chce ist, nemohli ho pustit, lebo by to bolo nefer voci ostatnim. Tak takychto panbickarov by som kopala do zadku celu cestu do Lurd, pokrytci, ako si dovoluju tvrdit, ze tym detom staci, ked ziju a maju co jest?? Nie som zastanca potratov, ale hadam existuje antikoncepcia a nezijeme v stredoveku, aby sme mali deti pokazde, co si "zasukame". Musi to byt strasne cely zivot tuzit po veciach, ktore su pre inych uplne normalne..pardon, zasa som sa vytocila...
Není tady
Lukái, v nejhorím máte doma osm ivých konzerv , tak jaký strach.
Není tady
řekněte mi, proč má ena pocit, e kdy si něco koupí nebo si něčím udělá radost, tak tím ochuzuje rodinný rozpočet. Tou radostí nemyslím nové auto, ale třeba jen svetr u vietnamců. Já kdy si něco pořídím, tak mám v sobě červíka, e jsem radi měla koupit něco dětem nebo domů. Přitom si myslím, e moje děti rozhodně nestrádají.
Není tady
ahoj SOFI,
tak to ja ti nepovim, protoze ja ten pocit nemam Ale to vis, ja jsem jen "namyslenej hnusnej sobec", co se ma zdrave rad
A jako takovy si myslim, ze radost muzes rozdavat i tim, ze mas sama radost, tak si ji klidne udelej. Ostatni to poznaji, ze jsi v pohode a bude jim s tebou dobre. Ty prece dobre vis, ze darky nemuseji byt vzdycky jen takove, co se daji zvazit, zabalit a fyzicky predat. Tak jen nech cervicka, at se z nej konecne vylitne krasnej motylek, pust ho pryc a hezky mu uz naporad zamavej
Není tady
Pan,
tak jdu na to. dÍK
Není tady
Helena, Regina:
Holky, vy jste moje krevní skupina. ádný nářky, ádné bolestínství - pro mě jsou eny jako vy hrdinky. Máte smysl pro humor, nejste ádná ořezávátka, umíte improvizovat - prostě holky do nepohody. Realita je sice tvrdý soupeř, ale vy si s ní poradíte.
Bylo velmi osvěující číst vae příspěvky - díky za ně!
Není tady
To Sofi: řekněte mi, proč má ena pocit, e kdy si něco koupí nebo si něčím udělá radost, tak tím ochuzuje rodinný rozpočet. Tou radostí nemyslím nové auto, ale třeba jen svetr u vietnamců. Já kdy si něco pořídím, tak mám v sobě červíka, e jsem radi měla koupit něco dětem nebo domů. Přitom si myslím, e moje děti rozhodně nestrádají.
Ahoj Sofi:))) nedá mi nereagovat:) roky, co roky, desetiletí a staletí)) jsem měla stejný pocity a teď jsem si zaplatila jeden víkendový kurz a najednou jsem zjistila, e jsem ani nepomyslela, e bych sebou vzala dcery a ony si to taky uvědomily a smály se tomu.
Není tady
Avalonko, díky
Není tady
Fakt to jde se nelitovat, koukla jsem na fotku holčičky s AIDS, co adoptovala Houdová- a mám pocit, e jsem íleně bohatá!!!!
Není tady
A to já se zase občas polituju ráda - kdy takhle po úklidu a pod. zalezu do plné vany nebo pod deku... to si říkám, jaká jsem chudinka utvaná
- ale větinou to spraví hořká čokoládička
Není tady
Meya,
devce supeeeeeeeer! Pak dej vedet, jake to na kursu bylo
Helena
litovat se tak jako ty je jen a jen spravne politovat se a hned se odmenit, bezva metoda
Není tady
Pandorraa - radi budu mít pár kilo navíc a pokud mono vyrovnanou duičku, ne aby mě litoval někdo jinej a pak to různě roznáel po okolí jako superdrb. Zná to - nikdo tě tak nepochválí/nepolituje, jako ty sama
Není tady
helena napsal(a):
Pandorraa - radi budu mít pár kilo navíc a pokud mono vyrovnanou duičku, ne aby mě litoval někdo jinej a pak to různě roznáel po okolí jako superdrb. Zná to - nikdo tě tak nepochválí/nepolituje, jako ty sama http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Bravo, Helenko - kdybychom holky takovéhle uměly být vechny. Znaly bychom svou cenu, uměly bychom vyzařovat sebevědomí a smysl pro humor, uměly bychom tomu svému udělat občas fičák, aby nezapoměl, co pro něj děláme a kdyby odeel, řekly bychom si "no a co, ani neví, co ztratitl" - to by se to ilo!!!
Jsi Heleno úplný protipól těch (bez uráky) ufňukaných holek, které sem píí některé příspěvky. Jsem na konci ivota, co si bez toho svého počnu, nikdo mě nemá rád, mám depku búúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú! Fuj, já to nemám ráda, i kdy vím, e kadé z nás je někdy ouvej.
Není tady
helco,
ja s tebou naprosto souhlasim jen se priprav na to, ze te sem tam bude chtit "podusit" najaka chudinka (zensky rod je nesmerodatny), ktera/y proste neunese, nerozdejcha vyrovnanou a sebevedomou zenu.
A mezi nami - kdysi mi jeden chapec rekl. co co co, koule je prece idealni tvar, ne? ))) A dalsi par let na to: u nas na Morave se rika - zenska bez brucha, hrnec bez ucha!
)) Tenhkle problem uz davno neni muj, ale smeju se tomu porad. Vtip je totiz ne v tom, jak vypadas, ale jak dalece se vymykas predstave ostatnich, jak bys to mela "snaset". Ha ha ha, vzdyt je to sranda, ne?
Není tady