6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Proč je na babinetu tolik témat k diskusi? Proč právě o nevěře? Moná proto, e současný model rodiny přestává fungovat. ijeme v době partnerských krizí - v období přerodu na nové modely souití. Docela zajímavý článek jsem nala tady na babinetu.
Moná, e je nás tolik neastných, protoe jako bytosti u jsme jiné, ale modely manelství a partnerství stále "zubynehty" udrujeme ty staré. Asi je čas změnit nazírání na partnerství od základu.
Ale čeká nás holky jetě hodně práce :-)
Viz článek: http://www.babinet.cz/podlupou.php?id=2010
Není tady
Po pravde si po přečtení připadám jak dinosaurus z jiného světa. Já měla dojem, e jsem la do manelství právě s tím co v článku představují jako model do budoucna.....bud jsem dobu předběhla nebo jsem byla tak naivní-hloupá......... Moná kdybych to brala z té materiální stránky, nebyla bych teď po x letech tak rozčarovaná, nebyla na babinetu a bylo by mi fajn.
Není tady
jane.sm napsal(a):
Po pravde si po přečtení připadám jak dinosaurus z jiného světa. Já měla dojem, e jsem la do manelství právě s tím co v článku představují jako model do budoucna.....bud jsem dobu předběhla nebo jsem byla tak naivní-hloupá......... Moná kdybych to brala z té materiální stránky, nebyla bych teď po x letech tak rozčarovaná, nebyla na babinetu a bylo by mi fajn.
Jane,
já mám toti pocit, e hodně prima enských u mají tenhle "nový" model jako svou představu o vztahu. A právě to, e hodně chlapů nový model naprosto nechápe, způsobuje jejich neschopnost komunikovat, nezodpovědnost, sobectví a venkoncem i tu nevěru.
Nevím, je to jen můj názor.
Mluvila jsem s hodně cizinci, kteří si také vimli, e české eny (hovořím samozřejmě obecně - existuje mnoho výjimek) jsou na vyí úrovni (inteligentní a pěkné) ne četí mui. Nechci se tímto dotknout neobvyklých exemplářů muů, jako je třeba Axi, ale mám neblahý dojem, e na tom něco je.
Osobně znám obrovskou hromadu báječných en, ale báječné mue bych musela lovit v paměti. Bohuel.
Teď mluvím jako nejkovanějí feministka...
Není tady
Avalonko, tvůj dojem je správný, alespoň podle toho, co vidím kolem sebe. Jak jsem stará, tak jsem asi hloupá, protoe jsem dodnes nepochopila, proč se (z větiny - nezobecňuju) z relativně normálního, chytrého, veselého, báječného chlapa po pár letech stane nerudný dědek (nesouvisí s věkem), který odmítá jakoukoli změnu pořádku, nikam nechce jít, má tak moná kamarády nebo koníčka (svého a občas) a hlavně totálně kale na to, jak vypadá, jak se obléká atd. - vak to vechny známe. Ale přitom poaduje, aby partnerka byla neustále v pohodě, pěkná, starala se o něj, o děti, o domácnost a pokud mono od něj nic nechtěla a neruila. Bývalo to tak, e enská po svatbě a po dětech třeba ztloustla a "zkvočnovatěla", ale mám silný dojem, e dneska se holky snaí, chlapi na to kalou a pak se občas diví.
Není tady
helena napsal(a):
Avalonko, tvůj dojem je správný, alespoň podle toho, co vidím kolem sebe. Jak jsem stará, tak jsem asi hloupá, protoe jsem dodnes nepochopila, proč se (z větiny - nezobecňuju) z relativně normálního, chytrého, veselého, báječného chlapa po pár letech stane nerudný dědek (nesouvisí s věkem), který odmítá jakoukoli změnu pořádku, nikam nechce jít, má tak moná kamarády nebo koníčka (svého a občas) a hlavně totálně kale na to, jak vypadá, jak se obléká atd. - vak to vechny známe. Ale přitom poaduje, aby partnerka byla neustále v pohodě, pěkná, starala se o něj, o děti, o domácnost a pokud mono od něj nic nechtěla a neruila. Bývalo to tak, e enská po svatbě a po dětech třeba ztloustla a "zkvočnovatěla", ale mám silný dojem, e dneska se holky snaí, chlapi na to kalou a pak se občas diví.
Přesně tak. Bohuel.
Není tady
helena napsal(a):
A nebo se spí diví ty fajn "nezkvočnovatělé" manelky, které ač o sebe i blaho rodiny dbají (nebo spí právě proto), se nakonec dočkají manela, který je podvádí s mnohem méně přitalivou a inteligentní milenkou.
Moná si někteří mui u doma nepřipadají jaksi dostatečně "na úrovni" - jejich ena je "dokonalá", take si u milenky (oklivějí, hloupějí a povolnějí) dohánějí své muské jeitné ego.
Ale opět je to případ od případu - u se bojím cokoli zobecnit. Ani to nejde - kadý model je jiný. Někde naopak manelka ztloustne a zblbne a to se pak nevidím manelovi, kdy ani po jeho jemných náznacích ona nic neudělá a on jí opustí. Mám takového kamaráda - fakt hezkej chlap, prima, sportovec - a jeho ena je obluda a jetě nepříjemná. Take si nael mladou holku a je s ní spokojenej. Ale je fakt, e od té "semetriky" se stále neodstěhoval. A jsme zpět u toho, e chlapi ve větině případů nejsou schopni nic radikálně měnit. Chtějí mít prostě klid a nic neřeit.
Není tady
A proč by se stěhoval, by i od semetriky? Jednak je línej něco řeit, jak píe, (taky proč - těch problémů kolem, ke kterým by se musel něka postavit a jednat), jednak předpokládám, e semetrika se postará o "provozní záleitosti", take kočičku má akorát na hraní a ne na práci. Aspoň to tak bývá.
Není tady
Hmm, taky jsem vzdy rodinu chapal jako spis jako "duchovni" svazek nez jako "ekonomicky", kdy si za manzelku beru sluzku do domacnosti. To, ze nas okolnosti donutily, aby se pani starala o (male) deti a ja je existencne zabezpecil je jina vec - z neceho zit musime.
To, ze se po par letech z chlapu stanou nerudny dedci chapu. Sam na sobe pozoruji, ze dny, kdy jsem vesely a stastny uz nejsou tak caste jako driv. Duvodem muze byt napriklad to, jak pise trefne Anna v komentari pod clankem, ze naklady neustale rostou, kdezto platy tolik ne - a pokud ma rust plat, clovek musi bud menit praci (a pak je "porad na zacatku") nebo postupovat v kariere (s cimz souvisi vice prace a mene volneho casu). Muz se pak stava "ekonomickym" otrokem vlastniho prani mit deti a zabezpecenou rodinu. V okamziku, kdy jako my, zije od vyplaty k vyplate, nema moc duvodu k radosti.
Clovek si ale musi vybrat co chce - deti a nebo osobni svobodu a stesti. Ja si vybral rodinu a deti a dan, kterou za to platim, prijimam.
Není tady
Avalonka: ted jsi pozvedla nejen mé sebevědomí do hvězdných výin, Děkuji za vehcny...
Helena: Souhlasím na 100%, bohuel mám taky doma jeden exemplář.... Jak ale vysvětlit, e někteří mají doma enskou ani ne ztloustlou a zbabkovatělou a přesto dohánějí roky nějakou mladou kočičkou, která jim kromě jiného ohromně zvedá ego.........
Není tady
jane.sm - No proč? Protoe ta, co jí mají doma, od nich občas něco chce, lhostejno, jestli peníze, občas kytku, pomoc s dětmi nebo jen to, aby pinavé fusekle neváleli pod kanapem, kdeto kočička je milá, přátelská a bez těchhle nároků, take i darovat jí něco je radost. A za druhé kadého chlapa ene touha po "nové hračce" a jejím poznávání, případně výměně za lepí model. Někdo to má s mobilama, někdo s autíčkama a někdo holt se slečnama .
Není tady
Zaujimavy clanok. :-)))) To, ze spolocnost vymiera, je fakt. Alebo lepsie povedane, sava sa prestarnutou. Lenze ako inak? Dnes je tolko inych moznosti, tolko veci, ktore moze zena chciet, nez len sa zavriet doma sa malymi detmi a zostat zavislou na chlapovi... A je to tazsie, mame vyssie naroky na partnera, nez ako len aby nas ekonomicky zabezpecil.
Ja to vidim na sebe, znami a aj rodicia krutia neveriacky hlavou, ked vyhlasujem, ze najblizsich 5 rokov deti neplanujem. Mam 25, VS uspesne za sebou, rozbieham si pomaly karieru. Ja neviem, je pre mna dolezite, aby som bola nezavisla, aby som nemusela potom tri roky sediet doma pri dietati a spoliehat sa, ze ma manzel zabezpeci. Chcem cestovat a este si uzivat, vybudovat si slusnu karieru a financne zazemie a potom mozno deti a rodina. Mozno sa to zda scestne uvazovanie, ale je nas takych vela, minimalne v mojom okoli. Kedysi sa ocakavalo, ze skoncim skolu, vydam sa za partnera, ktoreho som si nasla este pocas studia ( dokonca aj moj otec - dost skuseny a inteligentny clovek, zastaval nazor, ze zena ma pronlem, ak si nenajde manzela pocas studia, lebo potom je uz neskoro - na tom sa celkom schuti smejem ) a budem mat hned deti, lebo vsak neskor by som na ne bola stara.
Hm, pisala som to o sebe, ale poznam vela zien, co uvazuju rovnako, takze nieco na tom asi bude, stare modely sa menia....
Není tady
Lukái,
huráá - konečně muská výjimka schopná sebereflexe!
Má pravdu v tom, e mui mají obtíné postavení uivit rodinu - cítí velkou zodpovědnost a někteří jí cítí opravdu jako závaí. Jednoduché to určitě nemá - ale!
Zkus si poloit otázku, zda jsou skutečně eny a rodiny tak "finančně náročné" a nebo zda si vy mui ten bič ve formě honby za penězi na sebe nepletete sami.
Dávám to jen jako otázku k zamylení.
Samozřejmě je mnoho náročných en a jejich muové se musejí ohánět a se uenou. Znám jich pár.
Ale je i mnoho muů, kteří chtějí spíe uspět (úspěch = peníze a postavení) ve svých vlastních očích či v očích svých kamarádů ("konkurentů").
Já si myslím, e to není o volbě buď děti nebo těstí. Myslím, e se dá balancovat na tenké hranici obojího. ít skromně (bez domácího kina se obejdete) a přitom astně. Mít takovou práci, která tě nenutí sedět tam do noci a za ní takové peníze, díky nim si nebude muset vyskakovat (a proč si vlastně vyskakovat?) ale mít i dostatek času na rodinu a svůj vlastní osobní ivot. Koníčky a ve, co tě činí astným.
Já nevím - nejsem chlap. Ale myslím, e to jde
Není tady
jane.sm napsal(a):
Avalonka: ted jsi pozvedla nejen mé sebevědomí do hvězdných výin, Děkuji za vehcny...
Helena: Souhlasím na 100%, bohuel mám taky doma jeden exemplář.... Jak ale vysvětlit, e někteří mají doma enskou ani ne ztloustlou a zbabkovatělou a přesto dohánějí roky nějakou mladou kočičkou, která jim kromě jiného ohromně zvedá ego.........
Vysvětlovat jim nic nemusí a vlastně ani nemůe. To, e milenky zvedají enáčům ego je velmi důleitý důvod mnoha (neříkám vech) muských nevěr.
Nebo muské ego - to obrovitá nabubřelá bublina, pro mnoho muů nepostradatelně podstatná.
Pokud má takový mu doma manelku, která ho v jeho očích převyuje, jde za nějakou pipkou, kterou zase převyuje on. Je to velmi prosté
Není tady
Faf,
někde jsem četla, e dnení ena se zbavila svých starých rolí a hledá nové role. Samozřejmě je připravena se starat o manela, děti a chod domácnosti - ale chce víc. Chce budovat svou osobnost, dělat, co ji baví. Protoe jen taková můe správně vychovat děti, rozířit jim obzory a být zajímavou partnerkou pro manela.
Ale mui si prý s touhle změnou en neumějí poradit. Oni nechápou, e kdy u nepotřebujeme jejich peníze, mohou nám toho jetě mnoho dát.
Take: ena si u svou roli v nové době nala, ale mu nikoli. Mui stále tápou, nechápou, co se od nich chce - a výe uvedené eny nazývají posměně "feministkami".
Jen proto, e mají strach se změnit. Nevědí, co se od nich čeká. Ta nejistota je pro ně jistě bolestná - oni by prostě chtěli být nai "machři" a "hrdinové". Chodí do posilovny, dělají kariéru s tím, e to z nich udělá ty "hrdiny". Je to omyl - tak jen aby na to pánové co nejdříve přili.
Není tady
Avalonko - manel je v práci 7 dní v týdnu doslova od rána do večera. Co tam dělá, nevím, protoe jakékoli výsledky jsem dosud neviděla a to fakt nejsem náročná enská. Dola jsem k názoru, e jsou jen dvě monosti - buď je tam proto, aby nemusel být doma (i kdy doma nic nedělá a já u dávno přestala cokoli chtít), nebo vydělává čistě proto, aby měl a stačí mu mazlení s výpisem z účtu. Tak nevím...
Není tady
Článek jsem četla,ale nemyslím ,e dřív by se rodiny zakládaly z ekonomických důvodů.Já se teda spon vdávala z lásky.e to nevydrelo..nedá se nic dělat ivot jde dál.Myslím ,e četí chlapi nejsou ochotni se ve vztahu dál vyvvíjet.Nemůu samozřejmě posoudit vechny,ale jen toho svého bývalého důkladně a to,co vidím kolem sebe.Mám pocit,jako by se nějak zasek apřestal se vyvíjet.6ádné zájmy jen mít pohodlí a klid.Jako by nedokázal pochopit,e potřebuju jeho duevní oporu..lásku porozumnění a ne peníze.A to si myslím je asi ten problém.Nevím jestli to clhapi berou jako svoji slabost..pomoct eně v domácnosti..zeptat se jak se měla celý den,pohladit....Dala bych jim jako povinnou četbu knihy JOhna Graye o chlapech z Marsu a enách z Venue a několik dalích co napsal.Moná by je trklo,e po nich nechceme aby nosili domů statisíce ale víc oceníme to ostatní.Znám jednoho co to četl a chová se ke mně naprosto jinak..vyslechne poradí a já jsem pak taky klidná a hodná..take v konečném důsledku."tato jeho investice do mne se mu vrátí"
Jak to po sobě čtu ..si připadám jak psycholog tak troku tu hlubomkomyslnost odlehčit......moná je to i výchovou..nikdo je to neučil a oni sami toho nejsou schopni..take já mám anci ve dvou případech to změnit...vychovávám toti dva budoucí mue..zatím jsou to jen pubert´áci/17 a16/,ale doufám ,e se mi podaří jim to do těch jejich hlaviček natlačit.
jo Avalonko dík za tu pusu na jiném foru..píe dobře
A jetě něco..Babinet mi hodně pomohl..a at si kdo chce co chce tady kritizuje kadý si můe vybrytto,co ho popostrčí dopředu......
Není tady
Moje pani by taky urcite rekla, ze neni narocna zenska, domaci kino nemame, na dovolenou k mori nejezdime, auto mame 12 let stary ... a to mam pritom dost nadprumerny plat
Mel jsem prilezitost zazit i bohatsi obdobi a z vlastni zkusenosti vim, ze kdyz ten balvan starosti zda vyjdem opadl, byl jsem mnohem stastnejsi - ne proto, ze bych "mel penize", ale proto, ze jsem se nemusel trapit tim, jestli muzu s detmi do akvaparku, do kina, na vylet, do restaurace, jestli si muzeme tenhle mesic dovolit jet k rodicum ... zkratka ze jsem ty bezne starosti mohl pustit z hlavy a venovat se rozdavani radosti.
Uznavam, ze si nekdy ty starosti pripoustim vice, nez je vhodne.
Není tady
Lukái,
je pravda, e dnes (bohuel) chlap občas nemá na výběr, protoe třeba i z platu 40 tis. hrubého (a to u je téměř manaerský plat) si čtyřčlenná rodina nemůe moc vyskakovat. A to je i mnoho těch, kteří ijí za 20 a méně hrubého (nechápu jak, já bych asi po týdnu ohlodávala furtra).
To je fakt. Take občas ten chlap nemá na výběr - nejene tráví v práci dlouhé přesčasy (a víkendy), ale jetě si ani nevydělá dost na pěknou dovolenou u moře v hezkém hotelu pro celou rodinu. To je průvih a v tom vám muům nezávidím.
Je asi pravda, e kdyby chlap chtěl chodit z práce domů ve 4 a věnovat se rodině plus svým koníčkům, tak by někde musel být na částečný úvazek nebo dělat v úřadě za 15 hrubého a to by pak ohlodávali po týdnu (kdy se platí nájem a ostatní poplatky) ty furta vichni členové jeho rodiny.
Je to těká doba. Vechno je drahý a pokud je chlap zodpovědný, asi mu nezbývá ne fakt makat do úmoru a jetě vědět, e rodina vůbec nic neuetří, protoe není z čeho.
Není tady
Avalonka:
Ale ja nie som pripravena starat sa o manzela deti a domacnost. :-))))) V mojej domacnosti bude fungovat riadna delba prace, ale na vsetkych frontoch. Ja nebudem chciet od manzela, aby ma totalne financne zabezpecil a on dufam nebude ocakavat,ze budem lietat pravidelne na drahe: pracka-zehliaca doska-kuchyna. :-)
Hm, asi mam dost uletene nazory, aspon kazda zena so starsej generacie kruti hlavou, ked vyhlasim, ze nie je nic nezvycajne na tom, ak chlap vie pouzivat pracku a zehlicku, no a s varechou tiez nemusi byt prave nepriatel. Ja sa akosi len neviem stotoznit s myslienkou, ktoru tu ale casto vidim u zien, ze som "povinna"sa o svojho chlapa starat ( rozumej: zehlit, prat, varit atd... ) Preco by som bola povinna??? No, ano, ak by ma zivil, satil a tak dalej, tak prosim, nemam namietky. Ale podielat sa spolocne financne na chode domacnosti a "musiet" sa o neho starat?
Beriem to tak, ze chlap co si ma vezme, si nevezme ani kucharku, ani osobnu komornu, ale rovnocennu bytost, ktora bude schopna sa o seba postarat ekonomicky ( strasne moc verim. .-))) ) a chce ho ako svojho partnera, ako psychicku oporu, ako blizku osobu.
Ale zasa na druhej strane, myslim, ze podla clankov tu na babinete, uz vela chlapov doma "pomaha" a nevidia to ako nejake neprirodzene cudo. Akurat ked citam, ze muz generacie dnesnych 20az30tnikov berie svoju pracujucu partnerku ako svoju sluzku ( vid prispevky Lolik zo sexuologickej poradne ) chce sa mi grcat.
Pardon za vyraz, ale slabsim sa moje pocity vyjadrit nedali.
Není tady
Faf,
co znamená "grcat" ? To je pěkný slovo, akorát ho neznám
Jinak se stoprocentně podepisuji pod tvou vizi modelu partnerství - ano, i ty jsi jedna z en, které u mají nalápnuto do "nové doby", kdy se vztahy hodně změní.
Bohuel ale dnes není zas tak moc muů, kteří tu kadodenní péči nevyadují. Samozřejmě znám takové případy a jsou to bezvadný chlapi - ale jak říkám, větina jich jetě není.
To budou a nai synové, vychovaní matkami, kterých si mohli jako malí váit, protoe maminky uměly a znaly i něco jiného ne jak dobře upéct bůček.
Mám pár dobrých kamarádů - berou mě spí taky jako kamaráda a mluví se mnou zcela otevřeně (ovem a poté, co jsem jim u před lety dala jasně najevo, e s nimi nehodlám spát a podvádět jejich eny) - kteří mi otevřeně říkají "ty jsi moc chytrá, atraktivní, finančně zajitěná, ikovná, prostě samostatná. Tebe bych doma nechtěl. Musel bych na tebe árlit, připadat si hloupějí a chudí. Na to nemám "
A myslí to naprosto váně.
Já se tomu vdycky trochu smutně zasměju, ale svým způsobem je chápu, protoe oni tak byli vychovaní a vzor, jaký měli doma u své matky, pak vyadují u své manelky. Proto si tolik hezkých a chytrých holek nemůe najít přítele. Volní chlapi jsou - ale větinou takoví, o které ty holky nestojej.
Ale má pravdu - a to je i pro Lukáe - e kdy ten chlap bude doma pomáhat manelce a bude jí citovou a psychickou oporou, tak i ona si můe najít sluně placenou práci a profitovat z toho bude celá rodina. Výchovu obstarají oba (tj. děti budou mít vzor v otci i matce) a navíc bude doma víc peněz, komunikace a lásky.
Jo - tak by to fungovat mohlo
Není tady
Dlouho jsem tu nebyla a ze zájmem pročítám Vae příspěvky. Abych řekla pravdu, nevím, kam se přiklonit. Během 14 dní jsem zaila naprosté protipóly obojího a přiznám se, e jsem totálně zmatená a říkám si, co vlastně chci a kam patřím. Věc se má následovně: minulý týden jsem byla na sluebce v Blavě s velice úspěným éfem a dalím nadějným konzultantem, kteří jsou těce za vodou, ale celý den se bavili jen o práci, o perspektivách. Daného éfa znám u 13 let a z milého srandisty se stal workoholic seberealizující se jen v práci. Byla jsem z toho v oku, jak moc se ten člověk změnil, kam ho dovedly peníze, moc a úspěch. 'Ale na druhou stranu jsem se seznámila na inzerát s milým klukem, který ovem má jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou a nemá ani na to, aby mu firma obloila koupelnu a kdy mi měl zaplatit svařák, přemýlel, zda na to má. Připadala jsem si trapně a řekla jsem si, e jsem hnusný materialista, ale nemůu si pomoci, představa, e budu mít doma takového mue..... Brrrr. Tak si říkám, co vlastně chce? Není ti samotné lépe? Dalí známý, do kterého jsem se minulý rok zamilovala si také nael novou práci - marketingový ředitel a jak mi napsal, je naden a svůj čas směruje jen na práci (asi mi chtěl naznačit, abych ho neotravovala........). Jsem vskutku na rozpacích
Avalonka: To si robis srandu, ze potvorka? :-)))) grcat je vracat, to len pre pripad, ze si si zo mna fakt neutahovala. :-) alebo po cesky taktiez " zvracet". :-)
Lvice: No, ja chcem vysokovykonneho manazera, ktoreho najvacou zalubou vo volnom case je zehlit kosele. :-))) Ale vazne, nedivim sa ti, ze mas zmiesane pocity, ja by som mala tiez. ratam s tym, ze sa budem vediet uzivit sama, ale mat vedla seba chlapa, s ktorym to budem musiet tahat ja..... Asi je najlepsie nejaky zlaty stred, co ja viem, urcite sa to nejako da. Aby to potom nedopadlo ako u Lukasa, chcela by som pracovat natolko, aby nemusel cely rozpocet tahat chlap. Vdakabohu mam pracu, ktora sa da pripadne robit aj na materskej s dietatom, to je vyhoda.
Není tady
Faf - takovou práci mám i já! Hele, nejsi ty náhodou moje dvojnice. Fakt se musím smát - vechno, co píe, si myslím taky a jetě fungujeme stejně i po pracovní stránce!
To slovo jsem fakt neznala...
Není tady
Připadá mi, e je to trochu i o tom, e jetě neumíme pochopit dobu. Jsou velké rozdíly, v postavení jednotlivých lidí, mezi generacemi. To nejde hodnotit. Ale, zhodnotit se dá to, jestli dovedeme domyslet tu neustále se měnící hektičnost.
Ten pohyb, který je nekompromisní a ve kterém se s časem mění a přetváří ve,
krajina, hodnoty, psyché. Nikdy nevíme, kam, se co a kdo dostane. Vechno má jaksi pokračování za rohem, kam nevidíme. A neumíme se zařídit na to, e nevíme
a e bychom neměli nic brát definitivně. Pak nebudeme hodnotit, jestli ten více vydělává, jestli jeden z partnerů je doma, ale spíe to, jak se zařídíme, pro případ, e by partner ivitel ztratil práci nebo onemocněl a jak se zařídíme, aby ten, který je doma a ztrácí rozhled, měl monost společenského vyití a jak ho udret aby neztratil monost uplatnění.
Připadá mi, e místo toho, abychom řeili nepohodu a i krásu ivota, řeíme více nepohodu a krásu partnerství. Vidíme to opačně, ne bychom měli, protoe nic není definitivní a zvraty mhou nastat i v pokročilém stáří nebo raném mládí.
Někdy mi připadá, e větí problémy v partnerství mají Ti, co od něj chtějí nejvíce.
Upravil(a) Bláa.. (8. 2. 2006 7:00)
Není tady
nevím, článek jsem přečetla a nic. Proč se bavit o manelství jako o nějakém dinosaurovi, který umírá. Manelství a nebo partnerství máme takové, jaké si ho děláme my. Pokud chci nějak ít, iju tak a nekoukám na to, co je právě konvenční a nekonvenční. Je mi jedno, co říkají lidé o počtu dětí, mám jich tolik, kolich chci já, je mi jedno, jestli někdo říká, e papír ke vztahu nepotřebuje, já jsem ráda něčí manelka, vdycky se mi líbilo na amerických filmech, jak byla ena představována jako Dana , paní ta a ta. Nepřijde mi to jako poniování nebo nějaká diskriminace, ale jako já jsem ena člověka kterého miluji a on miluje mě, vím, e je to staromódní, ale asi je to pozůstatek toho, e kdy já se seznámila se svým manelem, byla jsem mu představena jako soudruka Dana ....
Není to ani o penězích, mnoho en si myslí, e kdy vydělávají víc ne jejich manel, vlastně ho nepotřebují, léta jsem vydělávala víc ne můj mu a věřte, potřebovala jsem ho, bylo s kým si večer popovídat, dát si skleničku, poádat o pomoc, jít spolu do města a dret se za ruce, večer se pomilovat, někdo namítne, e to můu i se sousedem, ale to není pravda, je to o dlouhodobém budování a důvěře, podívám se na něj a vím na co myslí, máme stejné úvahy, postupně jsme se sjednotily na staromódní a pro mě zásadní jedno tělo jedna due ( nezaměňovat dui a mít svůj názor), prostě a je manelství in nebo není, já iju ve vztaho, který mi vyhovuje a tak to má být. jiný by to tak nesnesl a ije takzvaně na psí kníku a pokud mu to tak vyhovuje, je to vpořádku. Není důleité, jestli vdaná, nebo svobodná, bezdětná nebo s dětmi, doma nebo pracující, důleité je, e iji tak jak mi to vyhovuje a jsem spokojená a pokud se budeme pořád řídit nějakým modelem , vdy bude někdo spokojen a někdo ne. Jestli je důleité, e rodina byla vyzdvihována a bonusována za děti? Myslím e ne, u jsme odrostli počítání , e za dítě dostanu o tolik přídavků víc. Dnes je to o tom, e společnost velmi vyspěla a větina en má tolik dětí kolik chce, určitě si dalí nepořídí jen proto, e by dostali větí přídavky, to se týká jen určitých skupin a nevím, jestli právě toto zvětení obyvatelstva by bylo pro ná prospěch. Moná někdo namítne, e si druhé dítě nemůe dovolit, věřte, e můe, kdo ho opravdu chce a touí po něm, vychová i druhé a třetí, dneska jsou děti dravé a není nutné jim etřit takzvaně na věno, oni se o sebe postarají, co je dnes, nemusí být zítra , moná e časem, a budou docházet přírodní zdroje a planeta bude znečitěna k nepoznání, budou preferováni lidé s jedním nebo ádným dítětem. Pak také nezačneme svoje děti střílet, kadý by si měl vybrat podle toho, jak chce ít. A neměla by být ádná skupina zvýhodněna či naopak.
Pokud mám na kodovku, koupím kodovku, pokud na mercedesa, mám mercedesa, tak to je a nikdo to nezmění, lidé to berou jako fakt a nikdo se nepozastavuje , tak berme jako fakt to , a kadý ije jinak a ve má své plus a minus. Nevím, není horí ít v upadajícím stresujícím manelství se třemi dětmi, ne ít ve volném partnersví s jedním dítětem, kde se vichni milují? e vymíráme? No to je moné, a není na světě lidí moc?
Není tady