19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Vechny vás zdravím. U více ne tři měsíce mám stále zvýenou teplotu (měřím se kadé ráno a večer). Teplota je jen zvýená, tak 37 - 37,4. V kadém případě mi to ale nepřijde normální, kdy u to trvá tak dlouho... Byla u jsem snad na vech moných vyetřeních, rentgenu plic, sonu břicha, gynekologii, dvakrát na odběrech krve... a ve je v pořádku, nikde se nic neobvyklého neobjevilo, ádný zánět, nic... Doktorka říká, e u takový případ zaila, e jeden člověk měl rok v kuse teplotu, na nic se nepřilo a ono to potom samo odeznělo... Setkali jste se někdy s něčím takovým?
Není tady
Trpím tím samým a taky jsem si prola tím, co ty. Pak mě doktorka poslala na alergologii a tak se ty moje teploty a únavy vysvětlily. Od tý doby beru léky a v pohodě.
Není tady
No já alergická jsem na vechno moné, ale dr mi tvrdila, e z alergie ta teplota rozhodně být nemůe... Tak teď fakt nevím.
Není tady
No vidí, a mě zase potvrdila, e ty teploty jsou od alergie, o které jsem vůbec netuila, e ji mám. A pak se má v tom člověk vyznat.
Není tady
Tak s tímhle jsem měla problémy taky... asi 4 měsíce zvýená teplota, tehdy mi můj jetě dětský lékař (bylo mi 17) řekl, e to nic není.... a protoe mi bylo pořád patně, zvýená teplota a bolelo mě břicho občas...podstoupila jsem několik vyetření a na nic mi nepřili... do teďka nevím z čeho to bylo
...Tak a ti Babucho doktori co nejdrive poradi co s tim ;-)
Není tady
Systematickou zvýenou teplotou trpěla moje starí dcera ve 14ti letech. Kompletními vyetřeními ve VFN nepřili vůbec na nic, nasadili 2x denně ibalgin a problém odezněl. Proč byly ty teploty se nikdy nezjistilo.
Není tady
Nechej si udělat rtg dutin. Dcera u 3x měla teploty 37,1 - 37,3 a vdy se z toho vyklubal zánět dutin (čelistních apod.)Tento zánět prý neukáe vyetření CRP z krve.
Není tady
Můj synovec to taky mívá - od malička a do dospělosti a nic se nezjistilo a vdycky to samo odeznělo, nemocný nebývá...
Není tady
Janna napsal(a):
Nechej si udělat rtg dutin. Dcera u 3x měla teploty 37,1 - 37,3 a vdy se z toho vyklubal zánět dutin (čelistních apod.)Tento zánět prý neukáe vyetření CRP z krve.
Na rtg dutin jsem taky byla a ve ok...
No je to zvlátní, tahle mít teplotu "jen tak", z ničeho...
Není tady
Taky jsem měla kdysi stejný problém,nezjistilo se nic akorád se na mě dívali jak na hypochondra.Doktor mi říkal,e kdy mě to nijak neomezuje,tak to neva.Návtívila jsem homeopata a ten mi řekl,e hlavní příčinou té teploty je sníená imunita.Nikdy bych tomu nevěřila,ale pohlo mi pití bylinkového čaje Lapačo.Jestli zná nějakou bylinkářku,tak ji určo vyhledej.
Není tady
Bylinkáře bohuel neznám... dá se ten čaj někde běně koupit?
Není tady
Myslím,e by ho mohli mít i v lékárně.K tomu jetě přidej klasiku:ovoce a zelenina.Jestli tě někdo léčil antibiotikama,tak zační pít acidofilní mléko,kefír.
Není tady
můu se zeptat, jestli při vech těch odběrech, které jsi absolvovala byla vyetřena i eventualita autoimunitního onemocnění? jinak setkala jsem se i s tím, e lehce zvýená teplota měla příčinu v psychice - při dlouhodobém stresu, po jeho odeznění klesla i teplota..
Není tady
ARZINOE: Antibiotika jsem brala a vím, jaké to v těle udělá svinstvo.. kefír piju, jím cottage sýry a jogurty, navíc jsem si koupila i Probio-Fix. Zeleninu a ovoce jím kadý den. A ten čaj si určitě koupím, snad pomůe!
Upravil(a) Babucha (28. 5. 2009 20:23)
Není tady
elinka - tak to autoimunitní onemocnění nevím, ale na to mě asi nevyetřovali.. Co to má znamenat?
Není tady
autoimunitní onemocnění je skupina chorob,kdy v podstatě tělo vytváří protilátky proti sobě samému, občas se stane,e prvním projevem je jen únava nebo právě vyí teplota..a právě málokdy na to doktor myslí,protoe to zas tak moc nemají zaité v povědomí..ale kdy se na to doktorky zeptá,tak se určitě k tomu vyjádří a třeba na to myslela a vyloučila to...
Není tady
Aha, no je pravda, e první se u mě projevila únava, a to docela ílená, v práci jsem myslela, e poloím hlavu na stůl a spím... to u se ale zlepilo.
Na to autoimunitní onemocnění se zeptám. A dá se pro to něco dělat, nějak se toho zbavit?
Není tady
pokud by to bylo ono,co ti nepřeju,tak se toho dá zbavit jen cílenou léčbou..ale nepředbíhej událostem..v kadém případě odpočinek,včetně toho psychického, nemůe ukodit..jetě mě napadlo něco jiného-nebyla na začátku té teploty nějaká,třeba i krátká viroza? nebo třeba klítě?
Není tady
Byla jsem od začátku roku pořád nemocná, pořád nějaké virózy, které jsem asi přechodila.. vdycky jsem jen leela o víkendu a nasadila si samoléčbu a v pondělí zase do práce... na klítě to nevypadá, brala mji krev i na boreliózu..
Není tady
Ahoj, já měla zvýenou teplotu asi tak rok - do 37,6. K tomu únava. Na nic se nepřilo, po čase to samo odeznělo. Dostala jsem se i na infekční a tam mi řekli, e to tak prostě někdo má, a to neřeím. tak jsem to přestala řeit. Ale faktem je, e v té době jsem měla dost velký stres, tak moná to bylo i tím.
Není tady
jo borreliozu jsem přesně měla na mysli - to je dobře,e není
ta teplota můe být i jen důsledek prodělané virozy, někdy se to stává.. kadopádně si ale myslím,e to nebude nic a tak váného, kdyby ses zeptala pánů doktorů profesorů,tak ti řeknou, e to vlastně ani není teplota, dokud to není víc ne 37,5 - to myslím váně, fakt jsem se s tím setkala..usnesli se toti asi před 5ti lety,e tahle teplota(37-37,5), které se dřív říkalo subfebrilie, tedy něco jako "podteplota" vlastně neexistuje..
Není tady
Holky, docela jste mě uklidnily, díky moc za včechny komentáře a rady! Teď budu jen doufat, e teplota co nejdříve odezní sama.
Není tady
Janna napsal(a):
Syn měl to samé, lítali jsme od čerta k ďáblu a pak mě napadly ty dutiny. Z krve fakt nic, prej je bez zánětu...
Ani nevím, jak mě to tenkrát napadlo, máme prima uaře a u jsem byla zoufalá...
Kluk marodil s přestávkami tři měsíce a pak bylo za týden po problému.
Není tady
Javeno a to buď ráda, e máte po problému, protoe se můou přidat komplikace i po antibiotikách a dost patně to můe dopadnout ( Jak říkala nae doktorka ). Je to v hlavě, take ádná sranda.
Není tady
elinka napsal(a):
jinak setkala jsem se i s tím, e lehce zvýená teplota měla příčinu v psychice - při dlouhodobém stresu, po jeho odeznění klesla i teplota..
Lehce zvýenou teplotu jsem jeden rok taky asi tak 3 měsíce v kuse měla, navíc jsem byla velmi unavená a psychicky vystresovaná a na dně. V noci mě polejval studenej pot a builo mi srdce.. jednak jsem neměla moc čas pořádně spát a kdy u jsem měla ve hotovo a mohla bych spát, prostě to nelo... byla jsem úplně vyčerpaná... tak jsem la k Dr., ten mi nael rychlej tep srdce a trochu zvýenej krevní tlak a víc nevěděl, co se mnou, tak mě poslal dál, na internu. Tam mi při vyetřeních nali trochu zvýené bílé krvinky, trochu zvýený hormon títné lázy, málo draslíku, víc nic. Tak mi Dr. doporučil hodně odpočívat a spát a uívat vitamíny a e na přítí kontrole zjistíme, jestli se to tím aspoň maličko zlepilo... Pak natěstí největí stresy pominuly a navíc začalo po dlouhé studené a tmavé zimě jaro, co mě zachránilo... fakt jsem byla chvílema přesvědčená, e ty temný zimní noci tentokrát nepřeiju. Od té doby mě nic tak hroznýho nepotkalo a dodnes moc nevím, co to vlastně bylo.
Upravil(a) mary.one (3. 6. 2009 8:16)
Není tady