Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#151 28. 5. 2009 13:40

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Re: Ty chlapský řeči ....

Jen skoda, ze to nefunguje tak snadno.
V roce 1996 jsme si od brezna do kvetna vyhovovali bez predelavani, takze dnes mam jen roupy.

Samo, ze kdyz spolu uz ziji, je to vo necem jinym. Moje slzeni do matrace probihalo, kdyz jsme spolu jeste zit nemohli a ja se rozhodovala, jestli to chci zkusit. To neznamena "kdyz mi nevyhovis v X, nepujdu s tebou zit", ale "jestlipak by ten muj byl ochotny udelat X? V realnem zivote jsem to nemohla overit, protoze ho vidim jednou za mesic."
Pripadne "proc sakra udelal X, to nevi, ze mi to lame srdce?" No nevi, protoze jsem mu to jeste nerekla. A jak mu to rict, kdyz si nechce "povidat"?

Není tady

#152 28. 5. 2009 13:44

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Souhlasím s helenou.

I když přikývnu, tak "předělávat" (to je hnusný slovo) - spíše malinko formovat - lze. Nebijte mě. Nesnáším manipulaci a nátlak, tak jako všichni zde.

Příklady táhnou.
Já jsem na jeden typ  řekněme "konstatování" mého letitého přítele vždy reagovala stejným způsobem...(jako pozitivně) - začínala jsem slovy - "hmm.. to zní rozumně....myslím, že by to tak šlo....tos´ vymyslel dobře.." a pak jsem třeba do toho vnesla " --ale jak to bude , když..."

Tento vzorec jsem zavedla v případě (aby bylo úplně jasno),
kdy jsem s jeho "konstatováním" nesouhlasila - a to vůbec big_smile

Dnes když něco konstatuju já (navrhnu dost rozhodně - tím myslím) , tak on řekne: "to zní rozumně" big_smile a dokonce nedodá ani to "ale"
Jakpak to??! lol

Není tady

#153 28. 5. 2009 22:58

henrietta
♥♥♥♥---

Marusinka napsal(a):

On si myslí ,že ten čas tráví se mnou.Tím ,že jedeme v neděli na chatu a dělá si tam svoje věci. Nepochopí,že sice spolu jsme,ale každý úplně jinak.

Jsem teď už tři měsíce od přítele a kromě toho všeho, na co se těším, až se vrátím, mám jednu krásnou vzpomínku a představu do už snad blízké budoucnosti... budeme tak jako často, když jsme byli doma, sedět každý u svého počítače a dělat si svoje věci. A on tam bude, dva metry ode mě a já si budu číst babinet anebo dělat si ty svoje věci a bude to čas, který budeme trávit spolu.

Víš je to věc náhledu... já chápu, že myslí, že na té chatě spolu trávíte čas a ty mu to pak vyčteš, přitom on byl spokojený a ani nemůže pochopit, co ti vadí.

To je ale jen odbočka, jinak co jsem četla, tak stejně tvému příteli "nefandím". Podle toho co píšeš, se totiž vážně nesnaží, nemá zájem. Možné důvody rozebrali jiní. Jako tvou záchranu vidím jedině najít si svoje kamarádky, kamarády, koníčky. Umíš si představit, že jdeš jeden večer na kafe s holkama, další večer si zacvičit, pak třeba do divadla.. a pokaždé se vrátíš pobavená, spokojená a on tam bude sedět, dělat si spokojeně svoje věci a bude rád, že se mu vrátila veselá holka? Jestli jo, tak to tak udělej a jestli ne, asi si budeš muset najít nového přítele, co s tebou bude chtít aktivně trávit váš čas.

Není tady

#154 1. 6. 2009 14:03

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

hrosanek napsal(a):

Ach jo Marusinko, nebyla to jen nemocnice a návštěva u kamaráda. Ty nežiješ svůj život, ty očekáváš, že partner bude žít ten tvůj a podle tvých pravidel. Ať jsou oprávněná nebo neoprávněná. Jsou Tvoje.

To co napíšu zkus brát s nadhledem a ne jako prostředek k fňukání, že toho tak moc nechceš.
On problém nemá. Pokud ho neotravuješ, tak se mu s tebou žije hezky. Má hodně práce, chce přijít domů, mít klid a teprve až bude cítit i nějaký klid a ne tlak od tebe postoupíš někam dál. Nejste už jenom zamilovaní, ale nastává všední život.

Jeho ideální představa je spokojená partnerka, která má své koníčky, práci která jí naplňuje a má pochopení, že on je unavený z práce. Máš dvě možnosti buď tohle zvládneš, tj. být nezávislá okoníčkovaná holka, která nečeká, že se s ní někdo bude doma bavit a věnovat se jí nebo si najdeš někoho jiného, kdo bude doma brzy a bude se TI VĚNOVAT. Zkus spáchat odchody, jak líčili holky a plánovat si zábavu sama a buď se bude chtít přidat nebo si zvykneš chodit někam sama a nebo to bude důvod, kdy si uvědomíš, že váš vztah se rozpadá. Je to jako s láskou. Ani pozornost si nějakými druhy manipulace, rozhovory, návody nevynutíš. Čím více se problémy rozebírají, tím více se hrotí. Nejsem chlap, ale Martinčin způsob komunikace s partnerem by snesl málokterý chlap. Návod, jak se má chovat, aby byla ona šťastná. Opakování toho, co chybí už vůbec nezabírá. Žít to jediné zabírá, s ním a nebo bez něj. Všechno, co mi chybí od partnera nemusím najít s ním, ale i v těch koníčcích, vaření, uklízení, čtení. Mít svůj svět, který je jenom můj a já ho v něm nepotřebuji.

Možná pak přijde doba, kdy si zase budete mít, co říct, čím přitahovat, co rozebírat... Přirozeně.

Nemáte děti a bude hůř, co se týče tvé touhy o starání se o tebe. Budeš mnohem víc sama (tj. rozuměno s živou dospělou bytostí) a tvoje touha po jeho mluvení s Tebou vzroste.  smile

A k cemu je dobre pak mit partnera, vztah, kdyz si stejne ziju svuj zivot . To by pak bohate stacily ty spratelene garsonky ne ?

Není tady

#155 1. 6. 2009 14:12

hrosanek
Host

A ono se to Ivano nějak popírá s tím, co jsem napsala?

Pokud si vedle partnera už žiju jen svůj život a s tím jeho už nemám nic společného, pak by to u mě nebylo ani na spřátelené garsonky.

#156 1. 6. 2009 14:14

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

1. Každý si zjevně nachází partnera, který mu v daném okamžiku nejvíce vyhovuje (resp. se s ním může v dané chvíli nejvíce naučit). I když to může navenek znamenat, že to je partner na pr.d.
2. I s partnerem si stejně budeš žít svůj život. Tvůj život přeci není od toho, aby ho žil někdo jiný. Rozšířený omyl říká, že život se má sdílet. To je romantický kec. Naopak, čím více žiješ svůj život, tím větší šanci máš, že jej bude intenzivněji s tebou někdo sdílet - neb pozná, co opravdu jsi a co opravdu chceš, nikoli nějakou tvoji představu o společném žití.

Není tady

#157 1. 6. 2009 14:20

hrosanek
Host

Nicolas napsal(a):

1. Každý si zjevně nachází partnera, který mu v daném okamžiku nejvíce vyhovuje (resp. se s ním může v dané chvíli nejvíce naučit). I když to může navenek znamenat, že to je partner na pr.d.
2. I s partnerem si stejně budeš žít svůj život. Tvůj život přeci není od toho, aby ho žil někdo jiný. Rozšířený omyl říká, že život se má sdílet. To je romantický kec. Naopak, čím více žiješ svůj život, tím větší šanci máš, že jej bude intenzivněji s tebou někdo sdílet - neb pozná, co opravdu jsi a co opravdu chceš, nikoli nějakou tvoji představu o společném žití.

Nicolasi jsou chvíle, kdy si uvědomuju, že Tě tajně miluju. Přesně takhle jsem to myslela. pussa

#158 1. 6. 2009 14:33

Zipi
♥♥-----
Místo: Kladno

ahoj. zkus ho vyvest z miry .. aby mel pocit ze te nema jistou ... jestli je zvyklej se te po praci vzdycky najde doma, tak  bez ohlaseni obcas doma nebud. proste se nekde zdrz a pak mu bez   recicek jak na tebe stejne nema cas  a ktere nikdy nikam nevedou jen rekni, promin... asi jsem se trochu zdrzela smile  vikend si naplanuj sama a nekam odjed.  jako kdyz jsi byla nezadana, taky jsi s nikym nekonzultovala napln vecera/vikendu a ver mi ze obcas se i kino v jednom da  prezit .. chlapi vetsinou chteji to co je jim alespon trochu nedostupne ... smile

-----------------------------------------------------------------------
v zivote se nam to po cem nejvice touzime vyhyba

Není tady

#159 1. 6. 2009 14:48

Ivana*M
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Web

hrosanek napsal(a):

A ono se to Ivano nějak popírá s tím, co jsem napsala?

Pokud si vedle partnera už žiju jen svůj život a s tím jeho už nemám nic společného, pak by to u mě nebylo ani na spřátelené garsonky.

Tak to jo

Není tady

#160 1. 6. 2009 15:23

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

hrosanek napsal(a):

Nicolas napsal(a):

2. I s partnerem si stejně budeš žít svůj život. Tvůj život přeci není od toho, aby ho žil někdo jiný. Rozšířený omyl říká, že ŽIVOT se má sdílet. To JE ROMANTICKÝ kec. Naopak, ČÍM DÁL VÍCE žiješ svůj život, tím větší šanci máš, že jej bude A INTENZIVNĚJIs tebou někdo sdílet - neb pozná, co opravdu jsi a co opravdu MĚ CHCEŠ, nikoli nějakou tvoji představu o společném žití.[/b]

Nicolasi jsou chvíle, kdy si uvědomuju, že Tě tajně miluju. Přesně takhle jsem to myslela. pussa

Jen jestli to není jen nějaké takové poblouznění :-) Zakódoval jsem to svojí Nicolasí pseudoromantickou šifrou podprahového sdělení.
Čti: PODTRŽENÁ SLOVA

Upravil(a) Nicolas (1. 6. 2009 15:25)

Není tady

#161 1. 6. 2009 15:30

hrosanek
Host

Ne tím to nebude. Podprahová sdělení se mnou nehnou. Já na romantiku moc nejsem. big_smile

#162 1. 6. 2009 15:36

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Tak to je fajn :-)

Není tady

#163 1. 6. 2009 18:40

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

hrosanek napsal(a):

Nicolas napsal(a):

Pridávam sa do trojky... par Anoano...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#164 1. 6. 2009 19:11

21SOPTIK
♥♥♥----

Selima napsal(a):

hrosanek napsal(a):

Nicolas napsal(a):

Nicolasi a máš harém, jestli jsi někdy o něčem podobným snil, máš to tady:storstark:big_smile

Není tady

#165 1. 6. 2009 20:46

Blossom
Host

Nicolas: Rozšířený omyl říká, že život se má sdílet. To je romantický kec.

Nesouhlasím. Podle mě vztah JE především o sdílení. Přitom oba můžou mít fůru koníčků každý zvlášť, být v mnohém zcela samostatní. Ale podstatné je to, jestli se o toho druhého zajímají.
Já bych chlapa, co má Marushinka, nechtěla, ani celý takový vztah. Toho chlapa zajímá jediné - a to je on sám. Co dělá nebo chce Marushinka, to je mu šumák.
Nač žít VEDLE někoho, když chci žít S někým?

#166 1. 6. 2009 20:50

majkafa
Host

Nicolas napsal(a):

Tak jak, Nicolasi? Sdílet nebo nesdílet? Měl by sis to ujasnit, než to sem napíšeš. lol

#167 1. 6. 2009 21:09

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

a je to tady zase .... půlka Babinetu miluje Nica lol

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#168 1. 6. 2009 21:53

hrosanek
Host

Selima napsal(a):

hrosanek napsal(a):

Nicolas napsal(a):

I kdyby nás Selimo ve skutečnosti Nico nechtěl, tak mně budeš stačit ty. pussa

Upravil(a) hrosanek (1. 6. 2009 22:00)

#169 2. 6. 2009 13:14

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Vzhledem k tomu, že vás už trochu znám - myslím tím fyzické přednosti - tak mi nečiní potíž říct, že bych vás klidně chtěl :-)
Každopádně je to potěšující zjištění. Tím teď myslím i to, že se občas lidé myšlenkově protnou.

Není tady

#170 2. 6. 2009 15:39

Blossom
Host

Nicolas napsal(a):

Vzhledem k tomu, že vás už trochu znám - myslím tím fyzické přednosti - tak mi nečiní potíž říct, že bych vás klidně chtěl :-)
Každopádně je to potěšující zjištění. Tím teď myslím i to, že se občas lidé myšlenkově protnou.

... a tím  končí naše vlákno s příznačným názvem Ty chlapský řeči.
Na shledanou příště...  kapitulation   lol lol lol

#171 2. 6. 2009 17:18

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

hrosanek napsal(a):

Selima napsal(a):

hrosanek napsal(a):

I kdyby nás Selimo ve skutečnosti Nico nechtěl, tak mně budeš stačit ty. pussa

rock

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#172 2. 6. 2009 17:19

Selima
♥♥♥♥♥♥♥

Blossom napsal(a):

Nicolas napsal(a):

... a tím  končí naše vlákno s příznačným názvem Ty chlapský řeči.
Na shledanou příště...  kapitulation   lol lol lol

Dovidenia v lepších časoch... stolt

Brita

Není tady

#173 2. 6. 2009 17:23

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Moje představa sdílení - jsou dva sloupy, který to držej spolu . Ne jeden tlustej uprostřed.

Není tady

#174 2. 6. 2009 17:27

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

Blossom napsal(a):

Nicolas: Rozšířený omyl říká, že život se má sdílet. To je romantický kec.

Nesouhlasím. Podle mě vztah JE především o sdílení. Přitom oba můžou mít fůru koníčků každý zvlášť, být v mnohém zcela samostatní. Ale podstatné je to, jestli se o toho druhého zajímají.
Já bych chlapa, co má Marushinka, nechtěla, ani celý takový vztah. Toho chlapa zajímá jediné - a to je on sám. Co dělá nebo chce Marushinka, to je mu šumák.
Nač žít VEDLE někoho, když chci žít S někým?

Chápu tvůj nesouhlas. Je založen na dívčím vidění světa (sdílení, vztahy, komunikace, vzájemné porozumění oproti mužskému zaměřenému na výkon, cíle, dosažení cílů, soutěž, mlčení o problémech a sdílení především radosti z vítězství domácího fotbalového družstva). Na tom, že například i pro muže (a tím pádem pro tzv. lidi = muže i ženy) je to nejdůležitější mít vztah. A když vztah, tak je to především o sdílení. Tuším, co máš na mysli. Ale mám o tom velké pochybnosti. Níže vysvětlím proč.

Pokud žiješ v područí rozšířeného omylu, nic s tím nenadělám. Sdílení je pro mnohé lidi samozřejmě důležité, to nezpochybňuji. Ale dle mého není primárním cílem života. Resp. nestojí nad vlastním vyjádřením sebe sama. Jinak řečeno: sdílení je jen podružná činnost a jedna z funkcí - provázející výsledek tvého sebevyjádření. Nikoli naopak. Snaha o sdílení může být v určité fázi života (například v páru) docela fajn, ale nepřijde mi tak určující pro směřování tvého života jako vložená energie do tvého vlastního žití.

Pokud uvádíš, že podstatný je zájem o toho druhého, to mi přijde ve vztahu také důležité. Nicméně nemá to nějakou příčinnou souvislost se sdílením. A opět bych nestavěl zájem o druhého nad zájem žít svůj život ve smyslu nalézat především sám sebe. Pro ilustraci bych uvedl staré známé, že nejdříve je potřeba nasadit si kyslíkovou masku sám a až potom se zajímat o ostatní. Proč je to tak důležité? Protože když člověk sejde ze své cesty, z pravdivého vyjádření svého já, tak uvádí ostatní v omyl (o své osobě a tudíž i nějaké sdílení je vyprázdněné a jen naoko). Kdežto když každým dnem myslí především na svoji cestu, na své štěstí, na svoji kyslíkovou masku, tak potom nemusí uvažovat o pomoci, o zájmu, o sdílení. To vše přichází automaticky. V tom je také odpověď pro Majkafu, jestli se tedy má sdílet nebo nesdílet. Nemá. Snaha o sdílení nemá valného smyslu. Není to nutné. Kdežto snaha o pravdivější žití vlastního života má smysl větší. Jakožto vedlejší efekt pravosti našich životů to (sdílení) přichází automaticky, bez velké snahy.

Není tady

#175 2. 6. 2009 17:52

majkafa
Host

Já sdílím. A nikoliv pouze s partnerem. Sdílím s mými dětmi, s mými příbuznými, s mými kamarádkami, s kolegyněmi.
Bez sdílení bychom byli na světě totálně opuštěni, to bychom se mohli rovnou odstěhovat na pustý ostrov.
Bez sdílení je osamění.
Když pár dní nepromluvím se žádným člověkem, třeba jenom s paní prodavačkou u pokladny, cítím se na světě osamělá.
Nico, ty si dělej co chceš.
Já si budu sdílet. big_smile S těmi, se kterými nám jde sdílení vzájemně. smile
Je mi hezky na světě, když se se svými bližními podělím a posdílím a když posdílí oni se mnou.
Třebás dneska sdílím radost z toho, že synka přijali na VŠ. A má rodina na Slovensku i mé kolegyně s radostí sdílí se mnou a je nám hezky na světě. smile

Upravil(a) majkafa (2. 6. 2009 17:54)

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí