|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Martinka1 napsal(a):
Z vlastní zkušenosti Ti můžu říct, že je velký rozdíl, když bydlí chlap u ženský nebo ženská u chlapa (jaké je to v případě, že mají společné bydlení - tj. na katastru jsou oba, spoluvlastníci, 50% to nevím)...
:-)
Pro vztah si myslím že je lepší, když bydlí ženská u chlapa (pokud nemají společné vlastnictví)... ale samozřejmě je jasný, že v tomhle je těžko si vybírat, záleží na konkrétní situaci... :-)
Martinko, proč si myslíš, že je pro vztah lepší, když bydlí ženská u chlapa? To by mě dost zajímalo... já ti nevím, to je takový zastaralý, že musela holka jít k muži za nevěstu, ne?
Není tady

Ale on (každý člověk) si přece může dovolit kdeco a nikdo nemá co dělat něco proti - je to svobodný člověk. Jen je otázka, jestli to ten druhý bude akceptovat nebo odejde.
Není tady

mary.one napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Z vlastní zkušenosti Ti můžu říct, že je velký rozdíl, když bydlí chlap u ženský nebo ženská u chlapa (jaké je to v případě, že mají společné bydlení - tj. na katastru jsou oba, spoluvlastníci, 50% to nevím)...
Pro vztah si myslím že je lepší, když bydlí ženská u chlapa (pokud nemají společné vlastnictví)... ale samozřejmě je jasný, že v tomhle je těžko si vybírat, záleží na konkrétní situaci... :-)Martinko, proč si myslíš, že je pro vztah lepší, když bydlí ženská u chlapa? To by mě dost zajímalo... já ti nevím, to je takový zastaralý, že musela holka jít k muži za nevěstu, ne?
Také tomu nerozumím.
Není tady

Daniela S. napsal(a):
Ja to myslim tak, ze kdyz budu vznesene akceptovat jeho jazyk lasky, nesnazit se ho ani opecovavat ani menit a v mezicase zpytovat svedomi, jestli on je opravdu ten clovek, ktery mi vyhovuje beze zmen a prevychovavani, tak by taky mohl O TO DRIV zjistit, ze si muze dovolit kde co a ja neudelam nic proti, protoze to by bylo zasahovani do jeho podstaty osobnosti a na to jsem moc sectela, ze. Viz jeho dovolena s kolegyni, kdyz mne nemel cas ani jednou tydne zatelefonovat. Moderni zena vzdelana v tajich samciho mozku se vedoucne usmeje, zamysli, zda ji to takto vyhovuje, a pak bud dany stav akceptuje nebo odkraci stredem. Jenze ja rvu do polstare a jeste ke vsemu tajne, protoze kdyby si toho vsiml, bylo by to necestne vydirani placem a jednani vyzrale zeny nehodne, ze...
To tak pro zamysleni.
Pre koho, Asi hlavne pre teba, nie? 
Není tady
mashanka napsal(a):
mary.one napsal(a):
Martinka1 napsal(a):
Pro vztah si myslím že je lepší, když bydlí ženská u chlapa (pokud nemají společné vlastnictví)... ale samozřejmě je jasný, že v tomhle je těžko si vybírat, záleží na konkrétní situaci... :-)Martinko, proč si myslíš, že je pro vztah lepší, když bydlí ženská u chlapa? To by mě dost zajímalo... já ti nevím, to je takový zastaralý, že musela holka jít k muži za nevěstu, ne?
Také tomu nerozumím.
Také tomu nerozumím
. My to máme přesně takto a žádný problém s tím není.
Není tady
Daniela S. napsal(a):
Ja to myslim tak, ze kdyz budu vznesene akceptovat jeho jazyk lasky, nesnazit se ho ani opecovavat ani menit a v mezicase zpytovat svedomi, jestli on je opravdu ten clovek, ktery mi vyhovuje beze zmen a prevychovavani, tak by taky mohl O TO DRIV zjistit, ze si muze dovolit kde co a ja neudelam nic proti, protoze to by bylo zasahovani do jeho podstaty osobnosti a na to jsem moc sectela, ze. Viz jeho dovolena s kolegyni, kdyz mne nemel cas ani jednou tydne zatelefonovat. Moderni zena vzdelana v tajich samciho mozku se vedoucne usmeje, zamysli, zda ji to takto vyhovuje, a pak bud dany stav akceptuje nebo odkraci stredem. Jenze ja rvu do polstare a jeste ke vsemu tajne, protoze kdyby si toho vsiml, bylo by to necestne vydirani placem a jednani vyzrale zeny nehodne, ze...
To tak pro zamysleni.
Jednoduchý návod dovedený ad absurdum a zamotaný do nevímcostímnevímkdojsemnevímcochcichcivšechno....
Nu proč ne?
Někdo to tak má 
Není tady
Ad bydlení: neříkám, že je nějaký problém v tom, aby chlap bydlel u ženský.
Píšu, že je to jiný pocit. Když ženská bydlí u chlapa, nebo když chlap bydlí u ženský. A já vnímám, že je lepší, když ženská bydlí u chlapa. - pouze ze své vlastní zkušenosti :-)
Ale každá si to udělejte jak chcete :-)
Samozřejmě že záleží na okolnostech, když má ženská byt a chlap nemá - tak je jasný, že půjde bydlet k ní :-)
Možná otázka pro chlapy (čistě hypoteticky) - zkuste si představit obě možnosti - ve které se jako CHLAP budete cítit líp?
1. když vaše žena zajistí bydlení (tj. má byt, dům... a vy se přistěhujete k ní)
2. když vy jako chlapi zajistíte bydlení pro sebe, svou ženu a rodinu?
Teď abstrahuju od finančních možností atd. protože je jasný, že reálná situace mnoha lidí neumožňuje, aby se rozhodovali kdo pořídí bydlení... - ale je to o pocitu.
Nečekám že to pochopíte, protože to není o pochopení rozumem, ale o pocitu... a není vyloučeno, že to někdo bude cítit naopak... Já to vnímám takhle. Možná trochu staromódně :-)
Není tady

Marti, v duchu všetkch kurzov asertivity a psychológie Ti napíšem: Pôsobí na mňa úplne inak, keď napíšeš "Je rozdiel, keď ženská... blablabla..." alebo "VŠETKY ŽENY blablabla... " a úplne inak, keď napíšeš "Ja mám iný pocit, keď bývam uňho, ako keď býval on u mňa..." Na to prvé sa Ti ozve X žien(právom) že to majú inak alebo že čítali, že to je inak... Na to druhé sa nedá namietnuť nič. Tak, ako to máš ty, to máš, a nikto proti tomu nemôže namietnuť nič.
Ja som sa v tvojom veku sťahovala s igelitkami od chlapa, ktorý "zaistil bydlení", ale po rozpade vzťahu ostal byt samozrejme jemu. Ja už by som musela dostať hormonálnu horúčku, aby som sa vzdala SVOJHO bývania a šla k chlapovi. Respektíve viem si predstaviť isté okolnosti, ale rozhodne sa zdržím akýchkoľvek podobných odporúčaní. Na druhej strane: Každý má iné, ťažko prenosné skúsenosti...
Upravil(a) Selima (27. 5. 2009 21:26)
Není tady
Nevím,jak to tu čtu Maruš,tak já bych to viděla tak,že se snažíš dost i když možná né podle některých nejlepším způsobem. Ale snažíš se a o to tu jde. Teď je otázka,jak moc se snaží on,to bys měla vědět sama nejlíp. Vztah je i o nějaké komunikaci a naslouchání. O kompromisu. Na vztah jsou dva a oba dva by měli nejen brát i dávat.
Co on dává tobě,bys měla zvážit.
A nemám ráda,takové ty ženské zbraně a intriky,teď,udělám to a támto,třeba mu to dojde.. to mi příjde právě jako podporování těch chlapečků z kterých se pak těžko stanou ti chlapi. Jsem spíš pro přímou řeč,chlapi taky málokdy chodí kolem horké kaše,to mají spíš ve zvyku ženské. Samozřejmě bych,ale nezanevřela nato si žít i svůj život,podle tvých představ,takže si klidně vyraž sama nebo s kamarádkama někam,když on nechce. Ale né z donucení,ale,protože sama chceš,né kvůli němu s očekáváním,že mu to pak,možná dojde a zvedne se a poběží za tebou.
Nemyslím si,že ho změníš a nutit ho vážně k ničemu nemůžeš,takže ani k té komunikaci.
Je otázka,jak moc ti,ale bude vyhovovat žít v takovémto vztahu,protože jestli nedojde,aspoň k nějakému kompromisu jako u Mikešů,jak tady psal,pak je otázka,zda dál budeš v takovémto vztahu šťastná a to bych zvážila. Buď ho příjmeš se vším všudy,takového jaký je,určíš si nějaké priority nebo se zřejmě budeš pořád cítit nespokojená a tutlat to v sobě,protože od něj se nějaké komunikace asi nedočkáš a změny,pokud sám on nebude chtít taky né. 
Jinak jsem měla podobné typy bývalých partnerů,právě i někdy ta máma,tam chyběla,společné trávení času zas u nás nebyl problém(i když u bývalého M tam toho bylo víc),ale víš na čem to krachlo,právě,že natom,že jsme nekomunikovali,teda oni nechtěli,nic řešit a už vůbec naslouchat,odpově´d bylo vždy zatvrzelé mlčení,až uražení se, nebo co zas máš..
Oni přece neměli problém,já jsem problém,oni si budou žít,tak jak jim to vyhovuje,domluva nepřipadala v úvahu nato byli moc líní,jak tu někdo psal,já bych to nazvala spíš jinak,samozřejmě nato měli právo,ale já měla taky právo si žít podle mých představ a mé představy o partnerském soužití byli jiné než jejich ,takže to stejně krachlo ještě štěstí,že v žádném v tom vztahu,hlavně s BM nefigurovali žádné děti. A nežli žítí vedle někoho,ale né spolu,tak to budu raději solo a vyjde to nastejno. 
No a současného mého manžela bych taky "někdy zabila"
,
ale po nějakém takovém zákroku,když ještě nadhodím,že si jdu pro výsledky se nezapomene zeptat,jak to dopadlo a že teda zapomene spoustu věcí,protože jsou to pro něj nedůležité věci,tak natohle by nezapomněl se zeptat. I když by tomu v podstatě jako chlap třeba prd rozuměl i když by se třeba bál,co se dozví,ale prostě by měl starost nezlob se,ale ten tvůj partner si hodně žije ve svém světě..
,ale to jsem tě asi moc nepotěšila. A na ten zákrok a po něm tě aspoň doprovodil a odvezl domů??
Upravil(a) REŇAS (27. 5. 2009 21:53)
Selima napsal(a):
Marti, v duchu všetkch kurzov asertivity a psychológie Ti napíšem: Pôsobí na mňa úplne inak, keď napíšeš "Je rozdiel, keď ženská... blablabla..." alebo "VŠETKY ŽENY blablabla... " a úplne inak, keď napíšeš "Ja mám iný pocit, keď bývam uňho, ako keď býval on u mňa..." Na to prvé sa Ti ozve X žien(právom) že to majú inak alebo že čítali, že to je inak... Na to druhé sa nedá namietnuť nič. Tak, ako to máš ty, to máš, a nikto proti tomu nemôže namietnuť nič.
Ja som sa v tvojom veku sťahovala s igelitkami od chlapa, ktorý "zaistil bydlení", ale po rozpade vzťahu ostal byt samozrejme jemu. Ja už by som musela dostať hormonálnu horúčku, aby som sa vzdala SVOJHO bývania a šla k chlapovi. Respektíve viem si predstaviť isté okolnosti, ale rozhodne sa zdržím akýchkoľvek podobných odporúčaní. Na druhej strane: Každý má iné, ťažko prenosné skúsenosti...
Mám svůj byt, ale bydlím u něho. V případě nezbytnosti se mám kam vrátit... - nepsala jsem, že se ženy mají vzdát svého bydlení kvůli tomu že se přestěhují k chlapovi :-)
Jinak máš pravdu, svoji zkušenost jsem zevšeobecnila, omlouvám se. Měla to být moje zkušenost.
Není tady

Marus, nečetla jsem to úplně všechno, ale co takhle nechat všední dny být, nechat ho odpočívat po práci a udělat si společný program na část víkendu?
Já teda osobně v tom nic špatného nevidím, když přes týden se nic neděje, ale o víkendu je to něco jiného.
Není tady

Ale ten společný program by měl vyhovovat nám oběma - ne že půjdeme tam a tam, protože mi se to líbí a ty se přizpůsobíš, ale najít něco, co by se líbilo nám oběma, do čeho by se ten druhý nemusel nutit a přetrpět to.
Takže jestli ráda jezdím na kole a přítel ne, tak nenaplánuju celodenní výlet na kole. Ale třeba procházku do parku apod.
Není tady

Alebo jeden víkend na kolách a druhý trebárs na chalupe alebo v múzeu.... Skrátka raz po tvojom, potom po mojom. Alebo holt každý sám...
Není tady
Martinko...hups!

Není tady
Všimly jste si někdy, co píší často dámy o svých bývalých, kteří žijí s novou partnerkou? " dělá to, co se mnou nechtěl, jezdí na výlety, na které se mnou neměl čas", nebo "uklízí a věnuje se dětem, to jsem u něj neznala" a tak podobně. Čili každý chlap je toho schopen, jen naše chování mu to neumožňuje, třeba mu nenecháme prostor, který považujeme jenom za svůj...
Tak se chci zeptat: Marusinko, kdo se u vás stará o domácnost? Napadlo mě to, když jsi psala, že přijde..a zasedne k počítači. Pro začátek by možná pomohlo na něj NENÁPADNĚ přenést různé činnosti pro chod domácnosti...třeba poprosit, aby cestou z práce nakoupil, protože ty to z nějakého důvodu nestihneš, dát mu seznam....a poté to ocenit. Pokud by nenakoupil, nevyčítat, ale s úsměvem počkat, až to vyřeší...buď ještě dojede, nebo ať tě pozve na večeři. Nebo: Už nevidíme, jak je venku..co kdybychom o víkendu umyli okna, chceš vršky nebo spodky, pravé či levé...? Tenhle víkend ne? A kdy teda? ... Já se dnes zdržím, neuvařil bys něco dobrého?...se těším..A pak chválit! To byl jen příklad. Taky budete mít tím pádem víc společných témat ke komunikaci, a taky víc společně stráveného času.
A pak...víš...přijde mi, že máš nějaká konkrétní očekávání (o kterých on nic netuší), on jim nedostojí a ty jsi zklamaná a smutná...ale jen z toho, že nesplnil TVOJE očekávání. Takže ty si tu past připravuješ tak trochu sama (po okamžiku očekávání následoje okamžik zklamání - Cimrman
).
A nakonec: nechtěj s ním nic "řešit", hlavně ne často, a pro něj "blbiny". Muži to nesnášejí. Máš přece spoustu jiných možností, než vést nekonečné rozhovory (které ho obtěžují a otravují), jsi přece chytrá žena.
Upravil(a) Vanda (28. 5. 2009 7:38)

A já vnímám, že je lepší, když ženská bydlí u chlapa. - pouze ze své vlastní zkušenosti :-)
Ale každá si to udělejte jak chcete :-)
Tak já ti nevím, Marti. Já se kdysi nastěhovala k partnerovi do jeho bytu. Netrvalo dlouho a byla jsem tam doma se vším všudy. Jemu bylo fuk, že mu přestavuju nábytek, probírám věci, maluju v pokojích... Chtěla jsem to po něm, ale on to vždy jen odsouhlasil a pak nic. Tak jsem to udělala já.
BM se přistěhoval ke mě do bytu. Byla jsem sice na "svém" poli, ale o všem se rozhodovalo společně. Přestavba, nábytek, obkladačky...
Neboli - je to o lidech.
Já jsem samostatná holka a pokud narazím na někoho, kdo se podvolí, převezmu vedoucí pozici... Když je mi partner rovnocenný, vedeme dialog. Zajímavé je, že jsem ještě neměla partnera, co by se zhostil vedoucí pozice... asi se jim podvědomě vyhýbám... 
Není to tak jednoduché. Je fuk, kdo u koho bydlí, jde o to, jaký kdo je. 
Není tady
javena napsal(a):
[b]
Není to tak jednoduché. Je fuk, kdo u koho bydlí, jde o to, jaký kdo je.
Velká pravda, javeno. Akorát já ráda hraju na domácím hřišti. Nebo na neutrálním území
A bylo by dobrý, když by to bylo jeden na jednoho a ne, že budou nějaký přesilovky (= bydlení s něčími rodiči). Akorát když to jinak nejde...
Není tady
Selima napsal(a):
Daniela S. napsal(a):
To tak pro zamysleni.
Pre koho, Asi hlavne pre teba, nie?
Samozrejme, ze pro me. Taky myslim, az se ze me kouri.
Ja rozumim autorce puvodniho dotazu, ono je frustrujici mit dobrou vuli a poucena znalci se snazit o komunikaci, at treba nesikovne a ne tak, jak by to bylo s danym partnerem nejlepsi, kdyz tomu druhemu je to uuuuplne jedno. Ja nerikam, co je DOBRE a co je SPATNE. Jen ze rozumim, jak je to ubijejici, kdyz neni odezva.
Není tady
Ne, že bych brala všechny výroky a myšlenky MUDr. Plzáka , ale přesto ho budu citovat. Je to poněkud nadnesené, jak má pan doktor ve zvyku
, ale myslím, že ta poslední věta by Marusince mohla leccos vyjasnit:
"Příliš idylické a romantické chápání slovesa VYHOVĚT nám dělá z manželství žalář, v němž jsme zavřeni, aniž bychom věděli proč. Pochopte, ujařmuje nás, je-li možné se vzájemně terorizovat výroky, které toliko líbivě znějí, ale nemají platnost, jako například:
"Jestli mě máš rád, vyhovíš mi."
!Zase jsi mi nevyhověl."
"V ničem mi nevyhovíš."
Napadený partner neví, jak se bránit a tak nakonec raději uteče někam, kde nebude uvězněn.
Není tady

Já pořád nerozumím tomu, proč někdo chce za každou cenu vést komunikaci s někým, kdo o to nestojí a být z toho frustrován. To, jestli mi partner vyhovuje nebo ne, přece zjistím za pár měsíců. Žít dobrovolně s někým, s kým se mi žít nelíbí, chtít ho předělávat......... prostě nechápu
Není tady
mashanka napsal(a):
Já pořád nerozumím tomu, proč někdo chce za každou cenu vést komunikaci s někým, kdo o to nestojí a být z toho frustrován. To, jestli mi partner vyhovuje nebo ne, přece zjistím za pár měsíců. Žít dobrovolně s někým, s kým se mi žít nelíbí, chtít ho předělávat......... prostě nechápu
To je fakt.A ještě když spolu žijí.Můj názor je takový,že roční soužití je víc,než chození tři roky s vídáním se 3 krát týdně.Předělávat partnera je nesmysl.Buď mi sedí a jsem tolerantní k jeho chybám nebo se hold podívám po někom jiném.
Není tady
Předělávat partnera je nesmysl...
... ale přesto se o to spousta lidí snaží a dokonce se i cítí "ublíženě", když on odolává. Přitom budou dotčeni dotazem, proč se nezmění = nepřizpůsobí oni jemu. Proč by to dělali, že?
Není tady
helena napsal(a):
... ale přesto se o to spousta lidí snaží a dokonce se i cítí "ublíženě", když on odolává. Přitom budou dotčeni dotazem, proč se nezmění = nepřizpůsobí oni jemu. Proč by to dělali, že?

Není tady
helena napsal(a):
A navíc -je otázka, jestli by o toho zcela přizpůsobenýho a zcela předělanýho partnera potom ještě člověk stál :-)
Jasně, přizpůsobování musí být u obou stran. A nikdy ne přes určitou míru.
Mně taky na příteli vadí x věcí. Přesto jsem převážně spokojena a nechci, aby ze dne na den nic z toho nedělal a byl úplně jinej a ztratil svou vlastní tvář. Asi bych pak už o něj nestála, nebyl by to on. Bylo by to moje zrcadlo, můj klon. Neživotnej ideální muž.
Není tady

mary.one napsal(a):
helena napsal(a):
... ale přesto se o to spousta lidí snaží a dokonce se i cítí "ublíženě", když on odolává. Přitom budou dotčeni dotazem, proč se nezmění = nepřizpůsobí oni jemu. Proč by to dělali, že?A navíc -je otázka, jestli by o toho zcela přizpůsobenýho a zcela předělanýho partnera potom ještě člověk stál :-)
Jasně, přizpůsobování musí být u obou stran. A nikdy ne přes určitou míru.
Mně taky na příteli vadí x věcí. Přesto jsem převážně spokojena a nechci, aby ze dne na den nic z toho nedělal a byl úplně jinej a ztratil svou vlastní tvář. Asi bych pak už o něj nestála, nebyl by to on. Bylo by to moje zrcadlo, můj klon. Neživotnej ideální muž.
Souhlasím - loutka by mě taky nebrala
Není tady