|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
On si myslí ,že ten čas tráví se mnou.Tím ,že jedeme v neděli na chatu a dělá si tam svoje věci. Nepochopí,že sice spolu jsme,ale každý úplně jinak.
Není tady
Výčitky.
Tak bych shrnula problém, který s tím má. Ty zabijou i jakkýkoliv pokus o smír.
Marusinko,
jak jsi na tom jinak se svou celkovou náladou?
Jo jinak mám náladu v pohodě . Jen tohle mě občas trápí, tak to ventiluju ven. Nejsem totiž typ člověka, co nic nedělá a nemluví o tom.
Není tady
Občas Tě to trápí a ventiluješ to ven. Prima. Tak třeba z toho není přítel trvale otráven.
To co píšeš o chatě a trávení času na ní mi přijde normální. S velkou pravděpodobností je to tím, že si pro změnu neumím představit, že bych se někomu měla věnovat nebo on mně celý večer. Povídat si o něčem alespoň jednou týdně. Je v tom musím a to já moc nemusím. 
Nepřijde mi to sobecké ani od přítele, protože u nás doma se chlapi sházejí na chatě taky jen k jídlu. Do té doby si něco někde kutí a ženy si zatím dělají svoje. Taky se sejdou se svými ženami v posteli, občas se za nimi ženy staví v dílně, dají si pusu a jdou zase po svém. 
A závěr. Ano je normální, že Tě něco trápí a chceš to řešit. Volíš příšernou fomu, která nezabere. Buď ten druhý chce a přizpůsobí se Tvému (jednomu) přání nebo ani příště nebude chtít. Rovnováhu si musíš najít sama.
No jo ,ale jak mu to tedy říct, aby se o náš vztah staral trochu víc
Není tady
Prostě je to složitý, já vím,že mu nemůžu říkat, věnuj se mi víc, všímej si mě víc, pusinkuj mě víc to nejde . Ale tak když spolu jsme po 14 dnech konečně někde, tak by se mi líbilo něco dělat společně.
Není tady
Marusinka napsal(a):
No jo ,ale jak mu to tedy říct, aby se o náš vztah staral trochu víc
Starat se o váš vztah víc, aby jeho taky bavil... Víc než řečmi, dokážeš činy. 
Hm, tak mi porad nějaký čin
Není tady
Marusinka napsal(a):
Prostě je to složitý, já vím,že mu nemůžu říkat, věnuj se mi víc, všímej si mě víc, pusinkuj mě víc to nejde . Ale tak když spolu jsme po 14 dnech konečně někde, tak by se mi líbilo něco dělat společně.
Co něco? Konkrétně na té chatě?
Něco může být pusa, kterou mu dáš ty sama a on jí bude opětovat. "Třeba" příště, až půjde pro šroubovák, tak Ti jí dá taky. 
Občas přehlížíme v podobná období pusy, hlazení, které dostáváme. Je nám jich málo, protože nám chybí komplexně NĚCO. 
Až budeš vědět přesně co chceš, tak to udělej a třeba se budeš divit, jak rád se přidá... Třeba je NĚCO, co mu taky chybí. Klid, pohoda, partnerka, které se líbí opravená motorka. 
Jak se jmenovala ta, která tu vždy rozebírala partnera a jeho koníčky, u kterých se jí nevěnuje. Třeba si někdo vzpomene a ty si počteš, jak to vypadá, když někdo rozebírá něco, co životně má hodnotu nula.
Z toho co tu čtu mám pocit, že ten tvůj je celkem pohodlný neřku-li líný chlap - aspoň co se vztahu týče (Jinak samozřejmě nevím co dělá v práci a doma). Podle mě si fakt myslí, že tě má jistou. Zdá se mi, že se jen ty Marus snažíš (nebo se pokoušíš), aby Váš vztah nezevšedněl. Přijde mi normální, že když jsou 2 lidi spolu - a to je jedno jestli spolu chodí nebo už bydlí - podnikají spolu různé věci -, tráví spolu volný čas. Tím nechci říct, že nechci mít i chvilku jen pro sebe a pro kamarádky a opačně (on pro své zájmy). Mě by to taky štvalo a snažila bych se o tom mluvit. Takže určitě bych se nedala odbýt a zkoušela mu naznačit, že žijeme "spolu", a taky pracovat na tom, aby si nemyslel, že mě má "jistou".
Není tady
No to by asi potřeboval trochu znejistit,ale jak. Přeci mu nebudu říkat,že po mě pokukoval támhle Peter od vedle. To mi je takový blbý.
Není tady
Marusinka napsal(a):
No to by asi potřeboval trochu znejistit,ale jak. Přeci mu nebudu říkat,že po mě pokukoval támhle Peter od vedle. To mi je takový blbý.
No takhle asi fakt ne, ale nějaká příležitost se snad najde, jak nenápadně něco prohodit. Nebo někam vyrazit s kamarády, vrátit se z práce později než obyčejně,... No nevím, snad si všimne, že existuješ a že jsou lidi, kteří s tebou rádi stráví volný čas.
Není tady

To je těžké. Tobě se nelíbí trávit "všechen" čas doma.
Jemu se nelíbí trávit "všechen" čas mimo domov.
A co teď ? Co kdyby on do tebe hustil, že chce s tebou sedět doma a ty máš tendenci pořád někde trajdat ? Asi by se ti to nelíbilo a právem bys mu řekla, že když se chce válet za pecí, ať se válí, ale tebe to nebaví.Ale bylo by to totéž, co děláš ty jemu teď . Nutíš ho do toho, co baví tebe.
Tak ho nech být a jdi sama. Může se ti to nelíbit, ale nemáš právo ho do ničeho nutit.
Jinak, slova nikdy a vždycky bys měla z partnerského slovníku vyškrtnout. Působí jako červený hadr na bejka 
Upravil(a) mashanka (27. 5. 2009 14:34)
Není tady

mashanka napsal(a):
Jemu se nelíbí trávit "všechen" čas mimo domov.
Mno, u nás doma je to hodně podobné - s tím rozdílem, že my jsme se na tom i tak nějak domluvili... máme se ženou natolik odlišné záliby, koníčky i přátele, že kdybych např. já tahal svou ženu po svých zálibách či kamarádech, buď by se nudila nebo vyloženě trápila, a to samé platí i naopak. Ale jak říkám - dohodli jsme se tak a nevadí nám to. Hezké společné chvíle si umíme udělat třeba i u povinností, ač to možná pro někoho bude znít divně...
Není tady
Nemyslím si, že by Maruš chtěla trávit "všechen" čas mimo domov. Ale snad by to mohla být aspoň ta "zlatá střední cesta", jednou vyhovím já, podruhé zas ty ? ??!!! Co říkáte?
Není tady
Mikeš napsal(a):
mashanka napsal(a):
Jemu se nelíbí trávit "všechen" čas mimo domov.Mno, u nás doma je to hodně podobné - s tím rozdílem, že my jsme se na tom i tak nějak domluvili... máme se ženou natolik odlišné záliby, koníčky i přátele, že kdybych např. já tahal svou ženu po svých zálibách či kamarádech, buď by se nudila nebo vyloženě trápila, a to samé platí i naopak. Ale jak říkám - dohodli jsme se tak a nevadí nám to. Hezké společné chvíle si umíme udělat třeba i u povinností, ač to možná pro někoho bude znít divně...
Taky řešení - když vyhovuje oběma OK!
Není tady
Marusinka napsal(a):
Potřeboval by znejistit?
To myslíš vážně?
A jak to chceš udělat, když tím, kdo je ve vašem vztahu nejistý jsi ty a ne on?
Pokud začneš "intrikovat", jen si naběhneš "na vidle".
Spíš si zkus příjmout fakt, že tenhle partner prostě nebyl, není a nejspíš ani nebude takový, jakým ho chceš mít. Nedá ti to, co ty tak moc chceš, protože to prostě není jeho přirozenost. Má jiné představy, jiné potřeby, jiný jazyk lásky.
Čím dřív se s tímhle faktem smíříš, tím líp pro tebe.
Pak se budeš moci SVOBODNĚ rozhodnout - chci ho takový jaký je?
O ničem jiném takhle situace není - o tobě 
Není tady

anduška napsal(a):
Nemyslím si, že by Maruš chtěla trávit "všechen" čas mimo domov. Ale snad by to mohla být aspoň ta "zlatá střední cesta", jednou vyhovím já, podruhé zas ty ? ??!!! Co říkáte?
Mohla, ale na kompromisy prostě musí být dva, ochotni je dělat. Je směšné si myslet, že někoho můžu ke "kompromisu" donutit - to potom není kompromis, ale teror
Není tady

Martinka1 napsal(a):
Marusinka napsal(a):
No baráček byl můj a investovali jsme do něj.
Myslela jsem si to :-)
Ale to není špatně, okolnosti byly takové... jenom že pocitově si myslím že je lepší (pro vztah) když to bydlení zařídí chlap.
To neznamená že se máte stěhovat :-) Jenom si to uvědomit...
A jak říkám - nevěřila bych tomu, kdybych to nezažila... Nejdřív jsme s přítelem bydleli v mém bytě... fungovalo to nějak... pak jsme se přestěhovali do jeho bytu - společně, ale přece jenom je jeho. A je to sakra velký rozdíl (psychicky samozřejmě)... :-)
Martinka, obdivujem tvoju nenásilnú ale ú.p.o.r.nú snahu zovšeobecniť svoj JEDEN odpozorovaný prípad na úplne všetky. Odhliadnuc teda od faktu, že dnes sú mladí radi, ak VOBEC bývajú, nieto aby riešili, kto vyvinul väčšiu aktivitu a viac sa emotívne angažoval(normálne to zaobstará ten, kto má lepšie možnosti, nie?). Ty by si si rozumela s mojou mamou, ktorá ma presviedčala, že muž je boh a žena má držať ústa, usmievať sa a myslieť si svoje... Ale na mňa toto nie je a vôbec - je dosť žien, ktorým padne ťažko tie názory už aj len čítať.
Muži okolo mňa už sú trochu ďalej od lovenia mamutov a pomaly sa spamätávajú aj z patriarchátu, tak možno bude načase mierne prehodnotiť stratégiu a taktiku, nie? Hoci s tým chlapčekom a mamičkou môžeš mať pravdu - ale vôbec nemusíš, ono je to ťažké diagnostikovať na diaľku, tobôž keď nepoznáme Marusinku a JEJ pôvodnú rodinu.
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Potřeboval by znejistit?
To myslíš vážně?
Jj, mně to poněkud připomnělo (myslím ta formulace) jedno starší vlákno, kde autorka napsala o svém muži: "Řekl mi, že mě chce zlomit"... 
Není tady
Marusinka napsal(a):
Začala jsem o tom trochu sama už tím,že jsem mu řekla,že jdu odpoledne pro ty výsledky. Tak já nevím, kdybych se o něj bála, tak se ho zeptá´m, jak mu to dopalo a né ,že budu čekat až mi to řekne sám. Já prostě tentokrát mu nic říkat nebudu a počkám až se zeptá sám. Jestli ho to teda vůbec zajímá. Asi ne.
Marusinko, někteří chlapi prostě takoví jsou. Nenapadne je, že bys stála o to, aby se zeptali. Tvůj partner je třeba zvyklý pečovat o vztah jiným způsobem...
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Marusinka napsal(a):
Potřeboval by znejistit?
To myslíš vážně?
A jak to chceš udělat, když tím, kdo je ve vašem vztahu nejistý jsi ty a ne on?
Pokud začneš "intrikovat", jen si naběhneš "na vidle".
Spíš si zkus příjmout fakt, že tenhle partner prostě nebyl, není a nejspíš ani nebude takový, jakým ho chceš mít. Nedá ti to, co ty tak moc chceš, protože to prostě není jeho přirozenost. Má jiné představy, jiné potřeby, jiný jazyk lásky.
Čím dřív se s tímhle faktem smíříš, tím líp pro tebe.
Pak se budeš moci SVOBODNĚ rozhodnout - chci ho takový jaký je?
O ničem jiném takhle situace není - o tobě
Konečně se to rozřízlo.
Až se mi ulevilo..
Není tady

hrosanek napsal(a):
Marusinka napsal(a):
Co něco? Konkrétně na té chatě?
Něco může být pusa, kterou mu dáš ty sama a on jí bude opětovat. "Třeba" příště, až půjde pro šroubovák, tak Ti jí dá taky.
Občas přehlížíme v podobná období pusy, hlazení, které dostáváme. Je nám jich málo, protože nám chybí komplexně NĚCO.
Až budeš vědět přesně co chceš, tak to udělej a třeba se budeš divit, jak rád se přidá... Třeba je NĚCO, co mu taky chybí. Klid, pohoda, partnerka, které se líbí opravená motorka.
Jak se jmenovala ta, která tu vždy rozebírala partnera a jeho koníčky, u kterých se jí nevěnuje. Třeba si někdo vzpomene a ty si počteš, jak to vypadá, když někdo rozebírá něco, co životně má hodnotu nula.
VAL!
Ale tiež sa nejako zmenila poučila, tuším...
Není tady
Znejisťování partnerů nechápu. Zvlášť za účelem, abych si něco vynutil. To přece neznamená, že když mě má partner jistou tak je to špatně. Petrů od vedle běhá na světě tisíc a normálního partnera to zanechá v klidu, protože to na kvalitu vztahu nemá žádný vliv.
Na zlatou střední cestu musí být taky dva. Marusinka a její partner. Na to Anduško nemůže říct, zda je správný nápad nikdo ani popel, protože tu jaksi chybí k diskusi jeden hráč. 
Umím napsat jen, co bych dělala já v její situaci, kdyby teoreticky nastala. Tj., co už jsem napsala. Dělala bych vše, co jí ve vztahu chybí. Pro pusu a pohlazení bych si došla, zábavu bych si našla a je fuk jestli s ním nebo bez něj. Tj. pokud by se chtěl přidat, tak by se přidal, ppokud ne jeho chyba. Nečekala bych nikdy doma pokud by on seděl mlčky za compem a mě to trápilo. Četla bych si, vařila, uklízela. A za toho normální žití vedle něj bych jen přemýšlela, jestli je to pořád ještě s ním nebo už jen vedle něj. Být s někým koho potřebuju předělat, aby mi s ním bylo dobře, je nesmysl.
majkafa napsal(a):
To, že se ZUBY NEHTY
(proč tak násilně?) snažíš nechat chlapa dělat, co chce, nemá nic společného s tím, jestli tě jednou opustí.
Když mu NEDOVOLÍŠdělat si, co chce, je tím snad zaručeno, že tě NIKDY neopustí? Protože jsi mu to nedovolila?
Ja to myslim tak, ze kdyz budu vznesene akceptovat jeho jazyk lasky, nesnazit se ho ani opecovavat ani menit a v mezicase zpytovat svedomi, jestli on je opravdu ten clovek, ktery mi vyhovuje beze zmen a prevychovavani, tak by taky mohl O TO DRIV zjistit, ze si muze dovolit kde co a ja neudelam nic proti, protoze to by bylo zasahovani do jeho podstaty osobnosti a na to jsem moc sectela, ze. Viz jeho dovolena s kolegyni, kdyz mne nemel cas ani jednou tydne zatelefonovat. Moderni zena vzdelana v tajich samciho mozku se vedoucne usmeje, zamysli, zda ji to takto vyhovuje, a pak bud dany stav akceptuje nebo odkraci stredem. Jenze ja rvu do polstare a jeste ke vsemu tajne, protoze kdyby si toho vsiml, bylo by to necestne vydirani placem a jednani vyzrale zeny nehodne, ze...
To tak pro zamysleni.
Není tady