Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#76 27. 5. 2009 11:13

Marusinka
♥♥♥----

Re: Ty chlapský řeči ....

Právě ,že se nechci chovat jako maminka. Nechci mu říkat, změn se nebo jdi. Chci jen aby trošku začal na tom vztahu pracovat. Aby si vzal trošku ty věci co mu říkám k srdci a né je poštěl jen uchem ven,jako to dělá do teď. Kdybych se ho zeptala co jsme včera řešili, tak mi řekne, já už ani nevím.

Není tady

#77 27. 5. 2009 11:13

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Marusinka napsal(a):

Já ho neujištuju, abych mu říkala věty typu budeme spolu na věky atak. to mu fakt neříkám.  A když mu řeknu třeba že mě může už dojít trpělivost, tak mi na to řekne, no tak se na mě vykašli a hotovo.

No jasně... on se Tě nevzdá. Vzdal by se totiž "maminky" která mu celý život chyběla a on ji teď v Tobě našel.
Hele to není špatný. Prostě takhle funguje a jinak to neumí.

Tudíž případný rozchod nebo změna je na Tobě.

Jemu to tak vyhovuje.

Proto není špatný a ani Ty nejsi špatná.

Jenom je potřeba se podívat na vzorec, který ve vztahu hrajete - pokud chceš změnu. Kterou ale musíš iniciovat Ty, pokud ji chceš.

A nechtít změnu je taky ok.

Takže - pokud ho opustíš, prostě bude 2x opuštěný... - ale za to Ty nemůžeš... nemůžeš za jeho osud...

Spíš bych začla řešit to, proč PŘITAHUJEŠ CHLAPEČKY, kteří v Tobě vidí MAMINKU.

Máš tam taky ze své strany svůj "háček" (proto jsem se ptala na vztahy Tvých rodičů vůči sobě a vůči Tobě)... - nemusíš odpovídat, spíš si uvědomit, jak to u vás fungovalo...

Není tady

#78 27. 5. 2009 11:13

Marusinka
♥♥♥----

Ne jen jsem mu řekla,že mě s tím jeho odmítavým chováním v komunikaci taky už může dojít trpělivost.

Není tady

#79 27. 5. 2009 11:13

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

Právě ,že se nechci chovat jako maminka. Nechci mu říkat, změn se nebo jdi. Chci jen aby trošku začal na tom vztahu pracovat. Aby si vzal trošku ty věci co mu říkám k srdci a né je poštěl jen uchem ven,jako to dělá do teď. Kdybych se ho zeptala co jsme včera řešili, tak mi řekne, já už ani nevím.

Ale právě tímhle se CHOVÁŠ JAKO MAMINKA dumbom

Není tady

#80 27. 5. 2009 11:15

Marusinka
♥♥♥----

No s rodičema vyćházím dobře. Žádný problémový dětství jsem neměla.

Není tady

#81 27. 5. 2009 11:15

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

Ne jen jsem mu řekla,že mě s tím jeho odmítavým chováním v komunikaci taky už může dojít trpělivost.

On tohle rozhodnutí nechá čistě na Tobě. Myslím případný rozchod. Bude znovu jako dítě, kterého opouští maminka. Pasivní - protože dítě nemůže nic dělat.

Pokud v něm trošku chlapa je - tak se vzepře a bude o Tebe bojovat. - ale to Ti nikdo nezaručí

Není tady

#82 27. 5. 2009 11:15

Marusinka
♥♥♥----

JAK TO?

Není tady

#83 27. 5. 2009 11:17

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

To jsem si taky myslela :-) Dlouho... a teď začínám přicházet na to, že se k příteli taky chovám jako maminka... no už jsem na tom začla pracovat :-) Tak doufám, že si to pořeším... :-)

Jinak - nechovat se jako maminka znamená, NECHAT CHLAPA DĚLAT CO CHCE A NEŘÍKAT MU, CO MÁ DĚLAT... to neznamená, že nemůžeš říct svůj názor... můžeš, ale neočekávej, že CHLAP Tě bude poslouchat. Nebude. A pokud bude - tak to bude zase chlapeček, který poslouchá maminku.
Skutečný chlap ženskou neposlouchá a udělá to, co on sám považuje za správné (i když by měl přemýšlet i co je dobré pro tu ženu - ale nemusí to být nutně to, co si žena myslí, že je pro ni dobré :-)

Není tady

#84 27. 5. 2009 11:19

Marusinka
♥♥♥----

Jo to chápu, ale když to beru ze své strany. Mě by přítel vyčetl něco co mu vadí. Tak se nad tím zamyslím a budu se snažit tu konkrétní věc v sobě řešit a trochu se snažit ,aby ho to netrápilo nebo tu věc trochu umírnit.

Není tady

#85 27. 5. 2009 11:22

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

JAK TO?

Protože TY CHCEŠ aby on to udělal tak a tak. Tak, jak TY považuješ za správné. - víš, jenom rodiče vůči malým dětem mají právo jim říkat, jak je to správné... dospělí lidé mají vlastní názor
Vidíš jenom jiné řešení - a to je to Tvoje
Chceš, aby na vztahu začal pracovat - když Tě poslechne, tak už to není chlap a jenom plní Tvoje příkazy
Chceš, aby Tě poslouchal...
Chceš ho zkoušet z toho, o čem jste se včera bavili...

A vůbec, CHCEŠ JEHO A VÁŠ VZTAH MÍT POD KONTROLOU... - a to nejde... :-)

Postoj maminky je:
- chci aby ses změnil, chci abys mě bral do úvahy, chci abys nepouštěl jedním uchem tam a druhým ven co říkám, chci abys...

Postoj partnerky je:
- náš vztah mi nevyhovuje. Chybí mi to a to. Pokud to nedostanu, odejdu. Tečka. (a pak pokud to nedostaneš fakt odejdeš). - samozřejmě, pokud to tak cítíš a chceš :-) a víš, že bez toho nemůžeš žít! :-)

Hele, vezmi si na pár dní dovolenou a odjeď sama bez něj. Nebo ať jede on. Ať si můžete sami jeden bez druhého ujasnit, co vlastně chcete. Teda vlastně TY. On má jasno. Ty jasno nemáš... jinak bys nepsala...

Není tady

#86 27. 5. 2009 11:25

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

Jo to chápu, ale když to beru ze své strany. Mě by přítel vyčetl něco co mu vadí. Tak se nad tím zamyslím a budu se snažit tu konkrétní věc v sobě řešit a trochu se snažit ,aby ho to netrápilo nebo tu věc trochu umírnit.

Ale Ty nejsi přítel :-)

Navíc, tenhle postup se mi nezdá úplně v pořádku - vůči Tobě...

Já bych to brala takhle:
- přítel mi řekne že mu něco vadí
- já se zeptám SAMA SEBE jestli to, co mu vadí, je pro mě životně důležité
- pokud ano, zeptám se SAMA SEBE jestli se toho chci vzdát kvůli příteli
- chci se vzdát - vzdám se, ale pak už mu to nevyčtu
- nechci se vzdát - nevzdám se a dám přednost SOBĚ PŘED PŘÍTELEM
- on to buď ustojí... nebo o něj můžu přijít... ale to je riziko věci

- pokud to není životně důležité... tak si ujasním jestli je to pro mě důležitější než klid ve vztahu... předpokládám že když to není životně důležité, že se toho vzdám

Co Ty na to?

Proč se vzdávat sama sebe na úkor klidu ve vztahu???

Není tady

#87 27. 5. 2009 11:29

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

... půjdu za chvíli na oběd a pak ven... odpoledne/večer můžeme pokračovat :-) Když Tě moje řeči budou ještě zajímat :-)

Není tady

#88 27. 5. 2009 11:31

Marusinka
♥♥♥----

Díky Marti, tvoje řeči mě zajímají. Ale večer tu asi nebudu. Až zítra.

Není tady

#89 27. 5. 2009 11:32

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

Díky Marti, tvoje řeči mě zajímají. Ale večer tu asi nebudu. Až zítra.

Nevadí - však se doženem :-) Příspěvky na Babinetu na nás počkají. :-) Zatím můžeš přemýšlet jestli na tom co jsem napsala by nemohlo být zrníčko pravdy nebo něčeho, co Tě zaujalo :-)

Běžím na ten oběd big_smile

Není tady

#90 27. 5. 2009 11:43

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Martinka1 napsal(a):

Marusinka napsal(a):

To jsem si taky myslela :-) Dlouho... a teď začínám přicházet na to, že se k příteli taky chovám jako maminka...
Jinak - nechovat se jako maminka znamená, NECHAT CHLAPA DĚLAT CO CHCE A NEŘÍKAT MU, CO MÁ DĚLAT...

To je zajimavy rozbor. Ceho je projev, kdyz se zuby nehty snazim nechat chlapa delat, co sam chce, ale pritom se desim toho, ze se jednou rozhodne, ze nechce ME? Zadny rodic nas nikoho neopustil.

Není tady

#91 27. 5. 2009 12:13

majkafa
Host

To, že se ZUBY NEHTY va (proč tak násilně?) snažíš nechat chlapa dělat, co chce, nemá nic společného s tím, jestli tě jednou opustí.
Když mu NEDOVOLÍŠ lol dělat si, co chce, je tím snad zaručeno, že tě NIKDY neopustí? Protože jsi mu to nedovolila? va

Upravil(a) majkafa (27. 5. 2009 12:13)

#92 27. 5. 2009 12:16

hrosanek
Host

Ach jo Marusinko, nebyla to jen nemocnice a návštěva u kamaráda. Ty nežiješ svůj život, ty očekáváš, že partner bude žít ten tvůj a podle tvých pravidel. Ať jsou oprávněná nebo neoprávněná. Jsou Tvoje.

To co napíšu zkus brát s nadhledem a ne jako prostředek k fňukání, že toho tak moc nechceš.
On problém nemá. Pokud ho neotravuješ, tak se mu s tebou žije hezky. Má hodně práce, chce přijít domů, mít klid a teprve až bude cítit i nějaký klid a ne tlak od tebe postoupíš někam dál. Nejste už jenom zamilovaní, ale nastává všední život.

Jeho ideální představa je spokojená partnerka, která má své koníčky, práci která jí naplňuje a má pochopení, že on je unavený z práce. Máš dvě možnosti buď tohle zvládneš, tj. být nezávislá okoníčkovaná holka, která nečeká, že se s ní někdo bude doma bavit a věnovat se jí nebo si najdeš někoho jiného, kdo bude doma brzy a bude se TI VĚNOVAT. Zkus spáchat odchody, jak líčili holky a plánovat si zábavu sama a buď se bude chtít přidat nebo si zvykneš chodit někam sama a nebo to bude důvod, kdy si uvědomíš, že váš vztah se rozpadá. Je to jako s láskou. Ani pozornost si nějakými druhy manipulace, rozhovory, návody nevynutíš. Čím více se problémy rozebírají, tím více se hrotí. Nejsem chlap, ale Martinčin způsob komunikace s partnerem by snesl málokterý chlap. Návod, jak se má chovat, aby byla ona šťastná. Opakování toho, co chybí už vůbec nezabírá. Žít to jediné zabírá, s ním a nebo bez něj. Všechno, co mi chybí od partnera nemusím najít s ním, ale i v těch koníčcích, vaření, uklízení, čtení. Mít svůj svět, který je jenom můj a já ho v něm nepotřebuji.

Možná pak přijde doba, kdy si zase budete mít, co říct, čím přitahovat, co rozebírat... Přirozeně.

Nemáte děti a bude hůř, co se týče tvé touhy o starání se o tebe. Budeš mnohem víc sama (tj. rozuměno s živou dospělou bytostí) a tvoje touha po jeho mluvení s Tebou vzroste.  smile

Upravil(a) hrosanek (27. 5. 2009 12:18)

#93 27. 5. 2009 12:30

Marusinka
♥♥♥----

Já mám své koníčky i své přátelé, ale chci taky ty volné chvilku trávit se svým přítelem. A ne s ním sdílet jen povinnosti a večery doma, kdy on je na PC a já na TV.

Není tady

#94 27. 5. 2009 12:38

hrosanek
Host

U PC dělá co? Pracuje, hraje si? smile

#95 27. 5. 2009 12:40

Marusinka
♥♥♥----

Hraje si nebo hledá pořád nějaký auta a věci na auto.

Není tady

#96 27. 5. 2009 12:48

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Ale když se ho zeptám jak on to vidí, jak vidí mě jaká pro něj jsem, tak mi na to odpoví já nevím, nebav se o tom.
Kočko, o tomhle si chce povídat málokterej chlap. Protože nikdy neví, co řekne blbě a čím dámu zrovna urazí. Pro příklad - on jí sdělí, že je třeba skvělá kuchařka (a myslí to vážně a jako pochvalu), načež se ona nafrní, že je pro něj "jenom kuchta".
Kdybych se ho zeptala co jsme včera řešili, tak mi řekne, já už ani nevím.
Mužskej nechce řešit, ten chce vyřešit - slyšíš ten rozdíl? Když si postěžuješ na šéfa-blbce, převážně se dočkáš odpovědi "změň místo", zatímco ty si chceš jenom poplakat, že tě ten píp dneska namíchnul, ale ráno půjdeš v pohodě do práce.
A ne s ním sdílet jen povinnosti a večery doma, kdy on je na PC a já na TV.
Možná je na PC nebo s kamarády a jinde právě proto, aby ti trochu "unikl". On si s tebou nepovídá vůbec, nebo mu jen vadí to rozebírání vztahu?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#97 27. 5. 2009 12:50

hrosanek
Host

smile Taky bych nevyměnila něco, co mě strašně baví za něco, co mám pocit, že strašně musím a nechce se mi...

Tak nebuď u té televize a najdi si program. Přítele od toho jeho dostaneš, až to bude zase v pohodě. Nebo už nikdy.

#98 27. 5. 2009 12:51

javena
♥♥♥♥♥♥-

Lidi k sobě musí pásnout, to se vynutit nedá. A vy k sobě moc nepásnete. sad Promiň.

Není tady

#99 27. 5. 2009 12:59

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Marusinka napsal(a):

Já mám své koníčky i své přátelé, ale chci taky ty volné chvilku trávit se svým přítelem. A ne s ním sdílet jen povinnosti a večery doma, kdy on je na PC a já na TV.

Tak já nevim, ale mě by to teda taky vadilo. A nemyslim si, že problém je nutně jen u tebe. Pochopila bych ještě ty pracovní dny, kdy je zřejmě opravdu utahanej, ale ty víkendy...va . Připadá mi to kapku sobecký, když si přítel myslí, že všechen volný čas musí nutné trávit jen jak on chce dumbom . A co potom,až by přišli třeba děti, taky by na ně neměl čas...Ale to samozřejmě předbíhám, jen mě to tak napadlo.

Není tady

#100 27. 5. 2009 13:02

Marusinka
♥♥♥----

Vadí mu jen rozebírání vztahu. Nebo-li když mu něco vytknu a chci se o tom bavit, jak to třeba vidí on . Jinak se bavíme o jiných věcech normálně. Ale to mě vytáčí ,že odbočuje pokaždé od tématu,když začnu něco rozebírat třeba to ,že nikam nejezdíme ,nechodíme

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí