Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#51 27. 5. 2009 10:39

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: Ty chlapský řeči ....

Simonas napsal(a):

Tak me pri cteni tohoto vlakna pripada, ze  ON JE SNAD JEDINY, KDO NA SVETE PRACUJE smile

Taktez zalezi, zda nejste jiz ve stereotypu. Ty chces zmenu, on chce klid. Bud se bav sama a mu to bude vyhovovat, nebo mu to vyhovovat nebude a zacne se zajimat co a kde delas.

Jo to tak být může :-) Psal to na jiném vlákně tuším Mikeš - že chlap chce KLID. Teda že on chce klid :-)
Ptala jsem se přítele - a docela mě odpověď překvapila - prý chce taky klid :-)

Ale zase když chlapovi dáme úplný klid - tak nebude mít motivaci něco dělat. Takže asi s mírou... :-)

Není tady

#52 27. 5. 2009 10:39

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

No to mu asi vyhovovat bude, ani se nezajímá ,kde lítám ,když je on v práci.

No zřejmě si myslí, že Tě má jistou.

Jak jste se seznámili - musel o Tebe hodně bojovat?

Musí o Tebe TEĎ hodně bojovat?

Nebo má všechno jako na podnose...

Upravil(a) Martinka1 (27. 5. 2009 10:40)

Není tady

#53 27. 5. 2009 10:41

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Maruško - tři stránky a Ty pořád nechápeš jednu věc.
On není špatný. (Ale ani Ty nejsi špatná).
Problém máš Ty. (On žádný nevnímá, nepřipustí si a tudíž ani na něm nebude pracovat. Všechna práce je teď na Tobě.)

Jasný?

Až tohle pochopíš, můžeš s tím něco udělat.

Upravil(a) Martinka1 (27. 5. 2009 10:41)

Není tady

#54 27. 5. 2009 10:45

Marusinka
♥♥♥----

Me je 25 a jemu  24. Jsme spolu dva roky. Jo a bydlí u mě. Máme společný bydlení, předělávali jsme trochu baráček.

Není tady

#55 27. 5. 2009 10:46

Marusinka
♥♥♥----

To nevím jestli mě má jistou. No bojovat, teď už o mě nebojuje,když mě má. Předtím jo, mě pořád přemlouval a dobýval než jsme spolu začali chodit. A jak myslíš, že by měl chlap o ženu bojovat,když už jsou spolu?

Není tady

#56 27. 5. 2009 10:47

Marusinka
♥♥♥----

Já vím, že on problém nemá. Že je to na mě, ale je těžký s tím něco dělat,když se nesnaží mě ani vyslechnout.

Není tady

#57 27. 5. 2009 10:49

Marusinka
♥♥♥----

A s tím mazlením. Dávám mu sama od sebe pusu i se k němu přitulím sama od sebe. Minule jsem se k němu přitulila nějak v noci, když mi bylo smutno a hlavou se mi honily nepříjemné věci, tak jsem se k němu přitulila a on mi vynadal,že ho budím. No tak to mě rozesmutnilo ještě víc.

Není tady

#58 27. 5. 2009 10:51

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

Me je 25 a jemu  24. Jsme spolu dva roky. Jo a bydlí u mě. Máme společný bydlení, předělávali jsme trochu baráček.

Bydlí U TEBE nebo máte SPOLEČNÉ bydlení? :-) To je rozdíl.

Z vlastní zkušenosti Ti můžu říct, že je velký rozdíl, když bydlí chlap u ženský nebo ženská u chlapa (jaké je to v případě, že mají společné bydlení - tj. na katastru jsou oba, spoluvlastníci, 50% to nevím)...

:-)

Pro vztah si myslím že je lepší, když bydlí ženská u chlapa (pokud nemají společné vlastnictví)... ale samozřejmě je jasný, že v tomhle je těžko si vybírat, záleží na konkrétní situaci... :-)

Není tady

#59 27. 5. 2009 10:52

Marusinka
♥♥♥----

jeho nejčastější a nejpoužívanější věta při komunikaci o našem vztahu je: já nevím, já nevím, Někdy mi připadá ,že žiju s člověkem,který nic neví

Není tady

#60 27. 5. 2009 10:52

Marusinka
♥♥♥----

Ne bydlení máme na půl.

Není tady

#61 27. 5. 2009 10:56

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

To nevím jestli mě má jistou. No bojovat, teď už o mě nebojuje,když mě má. Předtím jo, mě pořád přemlouval a dobýval než jsme spolu začali chodit. A jak myslíš, že by měl chlap o ženu bojovat,když už jsou spolu?

Úkolem ženský je udělat chlapovi prostor na to, aby o ni mohl bojovat... :-)
Dát mu najevo, že Tě nemá jistou.
Dát mu najevo, že víš, že existují i jiní chlapi, kteří by o Tebe mohli mít zájem (neříkám zahejbat!!! ale být si toho vědomá, že on NENÍ TEN JEDINÝ a že když Tě nebude chtít on, bude jiný) - je potřeba, abys to věděla Ty, ale taky aby to věděl ON.
Dát mu najevo, že o vztah - o Tebe - musí pečovat... že nestačí aby Ti jednou řekl "miluju Tě" a Tys z toho žila dalších 20 let...

Když uvidí, že jsi samostatná, že ho k životu nepotřebuješ (potřeba=závislost=má Tě jisotu) ale jsi s ním proto, že s ním být chceš... - možná i on to bude brát jinak...

Myslím že je lepší když jsou spolu 2 lidi protože CHTĚJÍ být nebo protože (si myslí že) MUSÍ být...

Není tady

#62 27. 5. 2009 10:56

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

Já vím, že on problém nemá. Že je to na mě, ale je těžký s tím něco dělat,když se nesnaží mě ani vyslechnout.

Nemluv. Jednej.

Není tady

#63 27. 5. 2009 10:57

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

A s tím mazlením. Dávám mu sama od sebe pusu i se k němu přitulím sama od sebe. Minule jsem se k němu přitulila nějak v noci, když mi bylo smutno a hlavou se mi honily nepříjemné věci, tak jsem se k němu přitulila a on mi vynadal,že ho budím. No tak to mě rozesmutnilo ještě víc.

Tak se k němu tul když je vzhůru... - taky by mi vadilo, kdyby mě přítel budil v noci...

Není tady

#64 27. 5. 2009 10:59

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

jeho nejčastější a nejpoužívanější věta při komunikaci o našem vztahu je: já nevím, já nevím, Někdy mi připadá ,že žiju s člověkem,který nic neví

No jo - ale napadlo Tě někdy, že on třeba OPRAVDU NEVÍ???
Ty se z něj snažíš dostat nějaké rozhodnutí... ale on opravdu neví.

Lidi, kteří mají z dětství velká traumata - a to "zmizení" mámy určitě je - se citově "zavřou", necítí (naučili se to v dětství aby přežili) a v dospělosti prostě necítí, neví, je jim to jedno... - nedělají to schválně, je to součástí jejich osobnosti.

To nezměníš. Může to změnit on, pokud přijde na to, že má problém.

Zatím ho před jeho problémy chráníš.

Není tady

#65 27. 5. 2009 10:59

Marusinka
♥♥♥----

Ale já jsem samostatná. Jo mají o mě i jiní muži zájem to je pravda, ale přeci to nebudu troubit mému přítelovi. Nebo jak to udělat,aby se to dozvěděl. |To nevím,ale říkat mu to mi přijde takový blbý.

Není tady

#66 27. 5. 2009 11:03

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

Ne bydlení máme na půl.

Takže jste si spolu koupili baráček a upravili si ho? A začli v něm bydlet spolu od začátku?

Nebo byl baráček Tvůj, on do něj něco investoval a přepsala jsi půlku na něj? :-)

Tj. přišel on "k tobě" (už jsi tam dřív bydlela nebo to bylo Tvoje)... nebo jste oba od začátku šli do "společného"...

... nemusíš ani odpovídat, to kam se chci dostat je... že chlap (teda CHLAP) by se měl postarat o bydlení pro svoji ženu (feministky prominou)... Pokud chce chlap víc než ženská, aby spolu bydleli a postará se o to... dá do toho vztahu mnohem víc energie (a víc to pak může fungovat) než když se přistěhuje k ženský a nemusí se o zrod "hnízda" starat...

Ale jak píšu, mám zkušenost když chlap bydlí u ženský a ženská u chlapa... ale nemám zkušenost, jaké to je si společné bydlení od začátku zařídit spolu...

Není tady

#67 27. 5. 2009 11:03

Marusinka
♥♥♥----

No právě,když byl sám a ještě jsme spolu nechodili, tak mi třeba říkal, že nikoho nemá ,že je sám. Že by chtěl přítelkyni na stálo a usadit se. No a ted ,když to má ,tak si toho neváží, nesnaží se ten vztah vylepšovat, pracovat na něm.

Není tady

#68 27. 5. 2009 11:05

Marusinka
♥♥♥----

No baráček byl můj a investovali jsme do něj.

Není tady

#69 27. 5. 2009 11:05

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

Ale já jsem samostatná. Jo mají o mě i jiní muži zájem to je pravda, ale přeci to nebudu troubit mému přítelovi. Nebo jak to udělat,aby se to dozvěděl. |To nevím,ale říkat mu to mi přijde takový blbý.

Jenže tím mu bráníš, aby dospěl.
Aby si uvědomil, že o Tebe musí bojovat a že Tě nemá jistou.
A blbý to není. Je to realita.

Pokud z něj chceš dělat chlapečka, tak ho ujišťuj, že mu nikdy neutečeš - on to ujištění potřebuje, potřebuje vědět, že jeho "nová máma" neuteče jako jeho biologická... :-(

Ale tím se chlapem nestane...

Jak to udělat aby se to dozvěděl - no jak lol Řekneš mu to. A pak ustojíš jeho reakce. - když bude plakat a fňukat jako malý dítě - tak chodíš s malým dítětem (fyzicky mu může být 25, ale psychicky třeba pět - záleží na tom, kdy ho ta máma opustila)... - tohle trauma zřejmě ještě nemá zpracovaný...

Chlap se zachová tak, že si Tě začne víc všímat (možná i trošku žárlit) stolt

Není tady

#70 27. 5. 2009 11:06

Marusinka
♥♥♥----

To není o tom, že bych se ho ptala na nějaká důležitá rozhodnutí a tak. Ale když se ho zeptám jak on to vidí, jak vidí mě jaká pro něj jsem, tak mi na to odpoví já nevím, nebav se o tom. No to je pak jak s tatarem.

Není tady

#71 27. 5. 2009 11:06

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

No právě,když byl sám a ještě jsme spolu nechodili, tak mi třeba říkal, že nikoho nemá ,že je sám. Že by chtěl přítelkyni na stálo a usadit se. No a ted ,když to má ,tak si toho neváží, nesnaží se ten vztah vylepšovat, pracovat na něm.

Hledal maminku a už ji našel. Proč by se víc snažil. Vždyť ve vztahu maminka-dítě se stará maminka. Takže je to na Tobě gloria

Není tady

#72 27. 5. 2009 11:07

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

No baráček byl můj a investovali jsme do něj.

Myslela jsem si to :-)
Ale to není špatně, okolnosti byly takové... jenom že pocitově si myslím že je lepší (pro vztah) když to bydlení zařídí chlap.
To neznamená že se máte stěhovat :-) Jenom si to uvědomit...

A jak říkám - nevěřila bych tomu, kdybych to nezažila... Nejdřív jsme s přítelem bydleli v mém bytě... fungovalo to nějak... pak jsme se přestěhovali do jeho bytu - společně, ale přece jenom je jeho. A je to sakra velký rozdíl (psychicky samozřejmě)... :-)

Není tady

#73 27. 5. 2009 11:09

Marusinka
♥♥♥----

Já ho neujištuju, abych mu říkala věty typu budeme spolu na věky atak. to mu fakt neříkám.  A když mu řeknu třeba že mě může už dojít trpělivost, tak mi na to řekne, no tak se na mě vykašli a hotovo.

Není tady

#74 27. 5. 2009 11:09

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

To není o tom, že bych se ho ptala na nějaká důležitá rozhodnutí a tak. Ale když se ho zeptám jak on to vidí, jak vidí mě jaká pro něj jsem, tak mi na to odpoví já nevím, nebav se o tom. No to je pak jak s tatarem.

Bojí se říct něco špatného aby o Tebe nepřišel.
To je jasný.
Jednou už o maminku přišel a bojí se, aby neřekl něco špatného, aby o ni nepřišel znovu lol

Už ho neřeš. Řeš sebe:
1. proč děláš chlapovi ve vztahu maminku - to nemusíš vidět (vědomě)
2. chceš to změnit - ale musíš riskovat ztrátu vztahu (bezpečná změna poněkud nefunguje, to pak není změna)

Není tady

#75 27. 5. 2009 11:11

Marusinka
♥♥♥----

O té změně to vím, že bud a nebo!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí