|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Marusinka napsal(a):
No ale já jsem taky ten typ člověk, co si to raději vyříká hned a za hodinu dobrý. Nemám ráda žádné přetvařování, hry na to jak se bude chovat ,když udělám tohle a tohle.\Prostě mluvím, tak jak mi pusa narostla.
No to je v pořádku - pokud jsi tak spokojená a pokud ustojíš reakce partnera. Pokud ne, tak začínáš mít problém.
Já taky mluvím jak mi pusa narostla... - ale k tomu musíš mít partnera, který to ustojí :-) Případně pokud to neustojí, musíš Ty ustát jeho reakci...
Prostě, pokud přítel u rodičů viděl, že spolu rodiče nic neřeší a radši problémy "zametou" pod koberec... bude to dělat taky tak a bude si myslet, že tak se to správně dělat má.
Mimochodem... kolik je příteli? A Tobě? :-)
A není to tak (nevím, jestli jsi to psala)... že přítel bydlí u Tebe?
Není tady

A proč v tomhle vztahu jsi? Evidentně máš jinou představu o partnerství než tvůj přítel.
Není tady
Anda napsal(a):
Děkuju tomu nahoře za to, že můj protějšek chodí z práce stejně umlácenej jak já . Sice jsme jak dva důchodci (tímto se omlouvám všem důchodcům, mnozí z nich žijí aktivněji než my), ale aspoň si to nevyčítáme.
Hele já jsem taky občas ráda, že přijdu domů a mám klid :-) Neboj, nejsi v tom sama.
Ale občas si člověk potřebuje povyrazit nebo se s druhým jenom tak v klidu obejmout... aby vztah fungoval :-)
My se spolu s přítelem rádi díváme na DVD-čka, na filmy na počítači... - jsme spolu a přesto každý sám... a hlavně se u toho nehádáme - maximálně u výběru filmu 
Tak co Maruško, najít nějakou zábavu, u které byste byli oba spokojení?
Není tady
Kuřátko napsal(a):
A proč v tomhle vztahu jsi? Evidentně máš jinou představu o partnerství než tvůj přítel.
No taky mě to napadlo...
Maruško - co Ti ten vztah na oplátku dává? - určitě tam něco je a je to hodně silné - jinak bys v tom vztahu už dávno nebyla... :-)
Není tady
Martinko on vyrůstal jen s otcem, matka je opustila. Takže zná je macechu. Je to těžké . A ke všemu už se s tátou nebaví asi 5 let. Tenkrát se nějak pohádali kvůli penězům a od té doby se nebaví. Ani já jeho otce neznám,jelikož už za ním nebyl 5 let.
Není tady

Martinko, kolik mate doma pocitacu? My mame 4 (pro dva lidi ;-)
Jinak, the same problem here. Pritel propadl Warcraftu. Nekricim, neprosim. Nemam problem se zabavit sama. Ale ve vetsine pripadu jakmile se zacnu oblikat, ze konecne jdu teda na ten planovany spolecny vylet sama, tak ihned vypina pocitac a jde se chystat taky.
Není tady
Takový ty chvilku co jen tak blbneme, poštuchujeme se, lechtáme. To mi je fajn a říkám si,že je to super. Ale pak se dostaví nějaká snaha o komunikaci z mé strany a je to v háji. Kolik dní je odtažitej, nabručenej, podrážděnej.
Není tady
Marusinka napsal(a):
Martinko on vyrůstal jen s otcem, matka je opustila. Takže zná je macechu. Je to těžké . A ke všemu už se s tátou nebaví asi 5 let. Tenkrát se nějak pohádali kvůli penězům a od té doby se nebaví. Ani já jeho otce neznám,jelikož už za ním nebyl 5 let.
No jak vidím, nemáte to jednoduchý...
Nicméně, jeho vztahy k mámě, maceše i otci - se budou odrážet ve Vašem vztahu. Negativně.
Resp. je dobré si to uvědomit - že to, co jsme si nepořešili se svými rodiči, budeme řešit (nebo neřešit a zametat pod koberec) s partnerem.
Tak si uvědom hned na začátku, jestli do toho chceš jít i s tím. Jestli ano - tak ok, ale musíš si za to vzít odpovědnost... :-)
Jak se říká - nebereme si jehom partnera, ale i celou jeho rodinu (a všechno, co je tam nevyřešené) - a to nemusí být jenom o svatbě, to funguje už ve vztahu před svatbou.
A jaké máš Ty vztahy s rodiči? :-) Jestli o tom teda chceš psát. - většinou se vybírají lidi (do vztahu), kteří mají buď stejné/podobné rodinné zázemí - nebo naopak tací, kteří ve vztahu hledají opak toho, co měli doma... - tj. ode zdi ke zdi...
Potvrzeno - moje máma a budoucí tchýně jako by si z oka vypadly (psychicky samozřejmě).
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Martinko, kolik mate doma pocitacu? My mame 4 (pro dva lidi ;-)
Jinak, the same problem here. Pritel propadl Warcraftu. Nekricim, neprosim. Nemam problem se zabavit sama. Ale ve vetsine pripadu jakmile se zacnu oblikat, ze konecne jdu teda na ten planovany spolecny vylet sama, tak ihned vypina pocitac a jde se chystat taky.
Dobrý přístup :-)
No... 2 notebooky... jeden server... a kolik dalších počítačů nevím, ale přítel má na stole 4 monitory - tak aspoň další min. 1 nebo 2 počítače k nim připojený budou 
Taky jsme 2 lidi.
Jo a ještě PDA-čko, tj. navigace (prý je to taky počítač)...
A možná ještě nějaký nefunkční, ale těch se přítel snaží zbavit...
Upravil(a) Martinka1 (27. 5. 2009 10:22)
Není tady
No výlet s přítelem to už ani neznám. Maximálně tak jet na chatu a tam si opět děláme věci odděleně. A on se pak diví, proč jsem smutná. Když vidím svého bráchu (je s manželkou 10 let) nebo jiné své známe. jak se k sobě hezky mají a my ne. V neděli jsme všichni společně jeli na chatu a on se jí tak věnuje (obejme ji během dne, pohladí po vlase, lípne jí jen tak pusu). No a ten můj celý den v tu neděli (měl konečně volno po 14 dnech, tak jsem si to představovala jinak), tak si tam pořád něco dělal v kůlně na motorce a pomalu si mě ani nevšimnul, jen když jsem ho zavolal k obědu,tak šel. Tohle mě taky mrzí a on mi na to řekne, že každej jsme jinej.
Není tady
Marusinka napsal(a):
Takový ty chvilku co jen tak blbneme, poštuchujeme se, lechtáme. To mi je fajn a říkám si,že je to super. Ale pak se dostaví nějaká snaha o komunikaci z mé strany a je to v háji. Kolik dní je odtažitej, nabručenej, podrážděnej.
Přítel prostě není řešící typ...
Asi se budeš muset rozhodovat sama - resp. rozhodovat za oba. Pokud to tak chceš.
Asi se budu opakovat - ale budeš se muset rozhodnout, jestli toho chlapa chceš - takového jaký je... - on se může sice změnit, ale nemůžeš na to spoléhat - zejména, pokud se měnit NECHCE.
A je v pořádku, s ním zůstat :-) Pokud se tak rozhodneš (a vezmeš si za to zodpovědnost).
A v pořádku je taky s ním nebýt.
Ale to za Tebe nikdo nerozhodne, i když je to těžký, to musíš Ty sama... :-)
Ostatní Ti jenom můžeme dát náhled z jiné strany, aby sis třeba něco mohla uvědomit, ale to je asi tak všechno.
Není tady
Marusinka napsal(a):
No výlet s přítelem to už ani neznám. Maximálně tak jet na chatu a tam si opět děláme věci odděleně. A on se pak diví, proč jsem smutná. Když vidím svého bráchu (je s manželkou 10 let) nebo jiné své známe. jak se k sobě hezky mají a my ne. V neděli jsme všichni společně jeli na chatu a on se jí tak věnuje (obejme ji během dne, pohladí po vlase, lípne jí jen tak pusu). No a ten můj celý den v tu neděli (měl konečně volno po 14 dnech, tak jsem si to představovala jinak), tak si tam pořád něco dělal v kůlně na motorce a pomalu si mě ani nevšimnul, jen když jsem ho zavolal k obědu,tak šel. Tohle mě taky mrzí a on mi na to řekne, že každej jsme jinej.
Intimní otázka: a spíte spolu vůbec?
Jaké je to v sexu, vyhovuje Ti to?
- to je další "měřítko" jak na tom vztah ve skutečnosti je...
Pokud je sex v pořádku - tak je celkem naděje, že vztah i po jiných stránkách bude fungovat.
Jestli nefunguje sex - tak je problém, možná větší než se na první pohled zdá... (tj. nefunguje základní přitažlivost)...
Není tady
Víš, Maruško - nechci být posel špatných zpráv, ale...
... mně to připadá, že přítel v Tobě hledá/nachází/našel - MAMINKU, kterou nemá a kterou ani nezná... Bohužel...
Chceš mu tu roli hrát?
Ale pak si uvědom, že postupem času i v sexu bude útrum - s "mámou" se přece nespí :-(
Upravil(a) Martinka1 (27. 5. 2009 10:28)
Není tady

Tvoj priateľ má pravdu - každý sme iný; len problém je, že ty chceš, aby bol ROVNAKÝ AKO TY(alebo tvoj brat, etc.). A to on určite nie je. Takže sa naozaj budeš musieť rozhodnúť, či si schopná brať ho takého, aký je, alebo nie - a v tom príapde rozchod. Inak to nevidím. Neprerobíš ho, hlavne ak on sám nemá záujem. 
Není tady
Selima: jo jo... přesně tohle se snažím říct.
Není tady
Martinko a jak ty vaše emaily vypadají , jak si je píšete,když máte nějaký problém. Nastin mi to.Nebo jinak, zkus to napsat jako vžít se do mé situace ,kdyby jsi měla se svým přítelem tenhle problém
Není tady
Moje zkušenost Marusinko je, že když něco začne člověku takhle chronicky chybět, tak je něco špatně ve vztahu. Mluvíš v přítomném čase, jak to bylo dřív? Chybělo Ti to taky nebo byly výlety, objímání, zájem?
Sex nám klape.
Není tady
No když neměl takhle časově náročnou práci, tak jsme občas někam jeli nebo šli. On to mazlení má nastřídačku, když třeba 3 dny nemá obejmutí tak pak přijde sám. Ale někdy má období,že mu to nechybí celý týden a to je pak na palici. Pusa při odchodu a pusa při příchodu z práce, si pak připadám jak manželka po 20 letech (nic ve zlém)
Není tady
Tak me pri cteni tohoto vlakna pripada, ze ON JE SNAD JEDINY, KDO NA SVETE PRACUJE 
Taktez zalezi, zda nejste jiz ve stereotypu. Ty chces zmenu, on chce klid. Bud se bav sama a mu to bude vyhovovat, nebo mu to vyhovovat nebude a zacne se zajimat co a kde delas.

Není tady
Marusinka napsal(a):
Martinko a jak ty vaše emaily vypadají , jak si je píšete,když máte nějaký problém. Nastin mi to.Nebo jinak, zkus to napsat jako vžít se do mé situace ,kdyby jsi měla se svým přítelem tenhle problém
Do Tvé situace se můžu vžít těžko.
Jak vypadají naše e-maily?
Většinou je píšu, když jsem v emocích - tj. píšu příteli svoje POCITY a nezapomenu to tak uvést. Aby si to nebral osobně.
A pak mu napíšu všechno, mám na srdci.
A může to být hodně dlouhé. Prostě se potřebuju vypsat.
A taky si tím ujasním myšlenky.
Mail příteli pošlu - aby věděl moje pocity... a pokud chci něco řešit, tak zvýrazním - že tohle chci řešit - aby se k tomu vyjádřil, že to vidím tak a tak...
Pokud je to mail jen k přečtení - tak si ho přečte... a pokud chce reaguje...
Pokud je to mail k řešení, tak napíše svůj názor... (pak už to klidně můžeme dořešit osobně)...
Výborný na tomhle přístupu je, že PÍSEMNĚ SE NEMŮŽEŠ POHÁDAT :-)
Akorát někdy "vymáhám" aby si ten mail přečetl, když na to má dost času - protože ví, že v tom mailu zase budou "problémy" tak se k tomu moc nehrne. Ale do pár dnů to většinou přelouská.
Teď už jsem nějakou chvíli nic nepsala, možná že se učím řešit on-line... ale pořád je to dobrá metoda na věci, které nedokážete řešit ústně :-)
No a čistě hypoteticky - kdyby mi chyběly dotyky, a strávený čas s přítelem... tak bych mu napsala něco v tom smyslu:
"chybí mi dotyky, mazlení, objímání, chybí mi čas, kdy jsme jenom spolu a kdy mi budeš věnovat pozornost - jenom mně... chtěla bych si s Tebou zalézt do vany... jít na večeři... jít do kina..." atd. ... "cítím se opuštěná a nemilovaná, když se mnou netrávíš čas... myslím si, že už mě nemáš rád a přemýšlím nad tím, že odejdu... (pokud je to samozřejmě pravda)...
Ale to musíš vymyslet sama podle toho, jak to cítíš. A jak to chceš.
Není tady
Marusinka napsal(a):
Sex nám klape.
A jak jste spolu dlouho?
Víš, ptala jsem se Tě - kolik vám je, jestli bydlí on u Tebe nebo Ty u něj... jak to bylo ve Tvé rodině... to jsou celkem důležité informace... obecně můžeme plácat jak chceme... konkrétnějc se radí líp 
Není tady
Marusinka napsal(a):
No když neměl takhle časově náročnou práci, tak jsme občas někam jeli nebo šli. On to mazlení má nastřídačku, když třeba 3 dny nemá obejmutí tak pak přijde sám. Ale někdy má období,že mu to nechybí celý týden a to je pak na palici. Pusa při odchodu a pusa při příchodu z práce, si pak připadám jak manželka po 20 letech (nic ve zlém)
A jak se chováš Ty k němu?
Chceš pomazlení, ale čekáš, až přijde on - sám od sebe - když víš, že to tak nepotřebuje??
Ty mu dáš sama od sebe pusu, obejmeš ho, pohladíš ho, přitulíš se?
Pokud nedáváš podněty sama, zřejmě si myslí, že Ti to tak vyhovuje! :-)
Není tady
No to mu asi vyhovovat bude, ani se nezajímá ,kde lítám ,když je on v práci.
Není tady