Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 27. 5. 2009 9:22

Marusinka
♥♥♥----

Ty chlapský řeči ....

AHoj, jen se potřebuju trochu zase vypovídat. Včera mě zas pěkně vytočil. Nějak mě to poslední dobou unavuje, pořád jen jeho práce a pak doma. Přes den většinou  po práci si hledám zábavu s kamarádkama - výlety, posezení a tak. Ale sakra chtěla bych to prožívat i s přítelem občas. A né jen práce a doma. Tak už jsem si dovolila včera něco říct, že když už konečně přijede z práce okolo 7 večer. Tak si jde na PC nebo kecat s kamarádama před barák. No samozřejmě se to otočilo proti mě,že nechápu,že je unavený, že jsem sobecká atak dále. Že já vůbec něco říkám, fakt že jo. Nijak jsem na něj neřvala, nekritizovala jen ve vší slušnosti mu řekla, že si život představuju trochu jinak než tak, že ho budeme trávit spolu jen doma (nejezdit nikam, jen řešit povinnosti). Vím,že tím ten vztah opadává, když se dva nedokáží spolu radovat ze společných zážitků. No stejně to nepochopil a vyslechla jsem si ,že pořád něco mám (jo jednou za měsíc třeba nebo jednou za dva měsíce si dovolím něco namítnout a podle něj je to pořád), že si schválně něco hledám, abych mohla do něj šít. No a nakonec mě dostal ,když mi řekl,že jeho dva kamarádi se mají líp, že přijdou z práce domů a mají klid (ty kamarádi nemají přítelkyně a bydlí sami). No to mě dost nakrklo. Jako při takové kravince co jsem mu řekla, hned zpochybnovat naše soužití.

Upravil(a) Marusinka (27. 5. 2009 9:28)

Není tady

#2 27. 5. 2009 9:26

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

Re: Ty chlapský řeči ....

Maruško, a co chceš?

Není tady

#3 27. 5. 2009 9:30

Marusinka
♥♥♥----

Co chi ? Občas trochu zábavy s ním. A né ,že přijede z práce, nají se , vykoupe se a a jde na PC . Ale třeba jednou za týden si ke mě sednou , popovídat si. Jít na večeři, na procházku atak. Štve mě jak to otočí proti mě a zase mám vinu já,že si začínám. Já jsem prostě otevřená a když se mi něco nelíbí ,tak to řeknu.

Není tady

#4 27. 5. 2009 9:37

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

Co chi ? Občas trochu zábavy s ním. A né ,že přijede z práce, nají se , vykoupe se a a jde na PC . Ale třeba jednou za týden si ke mě sednou , popovídat si. Jít na večeři, na procházku atak. Štve mě jak to otočí proti mě a zase mám vinu já,že si začínám. Já jsem prostě otevřená a když se mi něco nelíbí ,tak to řeknu.

To je v pořádku to říct, otázka je ale JAK to řekneš.
Jestli vymáhavým tónem "Ty se mnou nikdy nikam nejdeš, seš strašněj, podívej na Tondu odvedle, každý pátek manželku vyvede ven" :-)
Nebo jinak? :-)

On zřejmě slyší jenom "nejsi dost dobrý, když se mnou nikam nechodíš" a tímhle zřejmě není moc motivovanej...

Co takhle kdybys vymyslela nějaký KONKRÉTNÍ program - např. miláčku, v pátek v tom a tom kině dávají pěkný film, co kdybychom se tam zašli podívat? :-)

Není tady

#5 27. 5. 2009 9:38

Marusinka
♥♥♥----

Možná jsem včera byla i podrážděná, protože jak jsem byla na té operaci v nemocnici, tak jsem si včera šla pro výsledky. Dopadly celkem dobře, i když se mi to prej může znovu vrátit. No a mě moc mrzelo, že když přijel přítel z práce, tak se mě vůbec nezeptal jak mě ty výsledky dopadly. přitom jsem mu odpoledne říkala,že tam jdu a že se toho bojím. No tak jsem čekala,že se třeba zeptá a nic. Víte lidi od kterých bych to ani nečekala, se starali jak to dopadlo a mě člověk nejbližší se ani nezeptá.

Není tady

#6 27. 5. 2009 9:39

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

... můj přítel taky sám moc věcí nevymýšlí a nenavrhuje... a vsadím se, že počítačů máme doma víc než vy :-))) A taky je u nich od rána do večera...

Ale když mám přání, abychom šli - do restaurace, do kina (jinam), tak jdeme. Ne vždycky, i chlap má právo říct "nechce se mi"... :-) Ale když je to možné, tak ano... :-)

Není tady

#7 27. 5. 2009 9:41

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

Možná jsem včera byla i podrážděná, protože jak jsem byla na té operaci v nemocnici, tak jsem si včera šla pro výsledky. Dopadly celkem dobře, i když se mi to prej může znovu vrátit. No a mě moc mrzelo, že když přijel přítel z práce, tak se mě vůbec nezeptal jak mě ty výsledky dopadly. přitom jsem mu odpoledne říkala,že tam jdu a že se toho bojím. No tak jsem čekala,že se třeba zeptá a nic. Víte lidi od kterých bych to ani nečekala, se starali jak to dopadlo a mě člověk nejbližší se ani nezeptá.

A co mu říct "miláčku, mrzí mě, že ses mě nezeptal jak dopadly výsledky?" :-)

Jinak zkus připustit, že sis vybrala "chlapečka" a nemůžeš od něj očekávat, že se bude chovat jako CHLAP. (domněnka, neznám ho :-)

Marus - a jak to teda dopadlo? wink

Není tady

#8 27. 5. 2009 9:42

Marusinka
♥♥♥----

Martinko to už jsem zkoušela taky. Pojed se mnou na výlet, půjdeme do kina. a jediný co mi na to řekne, že snad dokážu pochopit, že je unavený z práce, že se mu nikam nechce. At ho nechám odpočívat. A říkám mu to úplně normálně, že mě mrzí, že všechen náš volný čas trávíme doma. K nikomu ho nepřirovnávám jako abych říkala, že kámoška jezdí 3x týdně na výlety nebo tak něco. To se mi nelíbí ,takhle bych mu to nikdy neřekla. Ale on bohužel to dělá. Jako s tou větou , že vlastně jeho nezadaní kámoši se mají líp než on, protože nemusejí nic řešit s partnerem. Tak to nechápu.Buď jsem rozhodnutá žít v partnerském soužití a je logické ,že občas se něco řešit musí a nebo druhá varianta budu sám a nebudu nic řešit.

Není tady

#9 27. 5. 2009 9:43

helena
♥♥♥♥♥♥♥

a mě člověk nejbližší se ani nezeptá
Hele, možná jen vyčkával, až o tom začneš sama - co kdybys o tom nechtěla hned mluvit? Možná se taky bál, jak ti to dopadne... no a jestlis byla naštvaná, že se "nestará",  tak v tomhle rozpoložení ještě řešit, že s ním nemáš dost zábavy - asi jsi nebyla nejpříjemnější, viď?

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#10 27. 5. 2009 9:44

Marusinka
♥♥♥----

Martinko díky za optání. Dopadlo to celkem dobře nějaký vir HPV, seřízli mi děložní čípek a je to snad pryč. To ukáže čas.

Není tady

#11 27. 5. 2009 9:46

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

Martinko to už jsem zkoušela taky. Pojed se mnou na výlet, půjdeme do kina. a jediný co mi na to řekne, že snad dokážu pochopit, že je unavený z práce, že se mu nikam nechce. At ho nechám odpočívat. A říkám mu to úplně normálně, že mě mrzí, že všechen náš volný čas trávíme doma. K nikomu ho nepřirovnávám jako abych říkala, že kámoška jezdí 3x týdně na výlety nebo tak něco. To se mi nelíbí ,takhle bych mu to nikdy neřekla. Ale on bohužel to dělá. Jako s tou větou , že vlastně jeho nezadaní kámoši se mají líp než on, protože nemusejí nic řešit s partnerem. Tak to nechápu.Buď jsem rozhodnutá žít v partnerském soužití a je logické ,že občas se něco řešit musí a nebo druhá varianta budu sám a nebudu nic řešit.

Hm... prostě závidí kamarádům.
Nezbyde Ti než se bavit sama... a on to buď pochopí - tj. připojí se k Tobě - nebo zjistí, že je mu samotnému (bez Tebe) líp a pak bude i pro Tebe lepší, když si najdeš někoho jinýho - kdo Ti bude víc vyhovovat a kdo s Tebou za zábavou bude chodit.

Čí byl nápad (prvotně), že spolu budete bydlet? Bydlíš Ty v jeho bytě nebo on ve Tvém? (příp. společném?) nebo pronájmu...

Není tady

#12 27. 5. 2009 9:46

Marusinka
♥♥♥----

A v jednom máš Marti pravdu, opravdu jsem si asi vybrala chlapečka. To jeho chování,když se s ním snažím V KLIDU ROZUMNĚ promluvit, to je opravdu dětinské. Nevnímá mě, dělá že už spí, nebo neodpovídá nebo mi říká,že jsou to kraviny co mu říkám. A nedokáže pochopit,že ta komunikace ve vztahu je nejdůležitější. Ne se hádat, ale komunikovat.To on neumí. On prej žádný problém nemá, tak to nepotřebuje.

Není tady

#13 27. 5. 2009 9:47

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

Martinko díky za optání. Dopadlo to celkem dobře nějaký vir HPV, seřízli mi děložní čípek a je to snad pryč. To ukáže čas.

To je dobře tummenupp big_smile
Ale stejně se o sebe dobře starej, ať se to nemusí vrátit :-)))

Mimochodem... problémy se ženskými orgány... znamenají problémy se ženstvím jako takovým... a taky se vztahama s chlapama... (jen na okraj, že to může mít souvislost s nespokojeností ve vztahu - samozřejmě na duchovní úrovni...)

Není tady

#14 27. 5. 2009 9:49

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

A v jednom máš Marti pravdu, opravdu jsem si asi vybrala chlapečka. To jeho chování,když se s ním snažím V KLIDU ROZUMNĚ promluvit, to je opravdu dětinské. Nevnímá mě, dělá že už spí, nebo neodpovídá nebo mi říká,že jsou to kraviny co mu říkám. A nedokáže pochopit,že ta komunikace ve vztahu je nejdůležitější. Ne se hádat, ale komunikovat.To on neumí. On prej žádný problém nemá, tak to nepotřebuje.

No právě... pokud si člověk myslí, že žádnej problém nemá - tak ho ničím nedonutíš, aby ten neexistující problém řešil...

Možná by bylo načase zařídit, aby ten problém konečně začal mít gloria

Není tady

#15 27. 5. 2009 9:50

Marusinka
♥♥♥----

Začala jsem o tom trochu sama už tím,že jsem mu řekla,že jdu odpoledne pro ty výsledky. Tak já nevím, kdybych se o něj bála, tak se ho zeptá´m, jak mu to dopalo a né ,že budu čekat až mi to řekne sám. Já prostě tentokrát mu nic říkat nebudu a počkám až se zeptá sám. Jestli ho to teda vůbec zajímá. Asi ne.

Není tady

#16 27. 5. 2009 9:51

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Marusinka napsal(a):

Ja ho aj vcelku chápem, sama chodím z práce úplne recyklovaná... Tak skús niečo vymyslieť na víkend - to hádam nepracuje? A cez týždeň sa fakt radšej zabav s kamoškami alebo si nájdi nejakého koníčka... Je to smutné, ako ťa práca dokáže vyžmýkať, ale asi sa s tým nedá veľa robiť. Len si užiť víkendy. wink

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#17 27. 5. 2009 9:53

Marusinka
♥♥♥----

Prej kamarádům nezávidí, ale že prej ho občas štvu a že to řekl jako že by občas byl raději sám,když začnu řešiit.

Není tady

#18 27. 5. 2009 9:55

Marusinka
♥♥♥----

O víkendu je taky unavený

Není tady

#19 27. 5. 2009 9:55

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

Začala jsem o tom trochu sama už tím,že jsem mu řekla,že jdu odpoledne pro ty výsledky. Tak já nevím, kdybych se o něj bála, tak se ho zeptá´m, jak mu to dopalo a né ,že budu čekat až mi to řekne sám. Já prostě tentokrát mu nic říkat nebudu a počkám až se zeptá sám. Jestli ho to teda vůbec zajímá. Asi ne.

To už z Tebe mluví emoce...

Vezmi to tak, že on to může vnímat naprosto jinak. Chlapi když mají problém, tak ho řeší sami. (Ženský o něm furt kecaj). Takže podle chlapského uvažování - pokud o problému nezačneš mluvit, tak se neptaj - protože by to podle nich byla neslušnost... - možné vysvětlení

Ale já si nemyslím, že máte apriori problém s tím, že se nezeptal na výsledky testů - to je jenom jak se to projevuje navenek.

Podívala bych se na základ vztahu, jak fungujete... Pokud Tvůj přítel je "chlapeček" tak mu ve vztahu hraješ "maminku" (bohužel to znám i u sebe)... - a proto ten vztah nemůže fungovat na partnerské bázi, ale funguje na bázi rodič (Ty) a dítě (on).

Ráda bych Ti poradila jak z toho, ale kdybych to věděla, tak to sama nedělám lol První věc je - uvědomit si to. A uvědomovat si to pořád. Druhá věc je, se rozhodnout, jestli toho chlapa chci, i když to není "chlap" ale je to "chlapeček" - jestli mi to stojí za to. A podle toho se můžeš zařídit.

I když chápu, že pokud ten chlap ani nechce na vztahu pracovat... že to moc dobře nevidím. Což ale neznamená, že to nemůže fungovat :-) Může, ale asi to budeš Ty mít těžší.

Není tady

#20 27. 5. 2009 9:58

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

Prej kamarádům nezávidí, ale že prej ho občas štvu a že to řekl jako že by občas byl raději sám,když začnu řešiit.

... no tak mu to dopřej... fakt neřeš a žij si po svým, rozhoduj se za sebe a bav se s kamarádkama... dělej to tak nějaký čas a uvidíš.

Buď mu to bude vyhovovat - pak je otázka, jestli to tak bude vyhovovat i Tobě. Pak se rozhodni.
Nebo mu to vyhovovat nebude a změní se.

Dokud to nezkusíš - nechat vztah "volně", tak neuvidíš, co v tom chlapovi je... (teda mně se to radí... já jsem trochu (trochu?) hysterka a radši se vztekám, než bych chlapa nechala a pokoji... jenže rozdíl u nás je ten, že můj přítel to ustojí... což si nemyslím, že by to tak bylo ve Tvém případě)... :-)

Není tady

#21 27. 5. 2009 9:58

Marusinka
♥♥♥----

Martinko víš co mi dá přemáhání a jak je těžký si tu svojí pusu zalepit a nic neříct. Kolikrát už jsem tu udělala,že jsem prostě nad určitou věcí,která mě naštvala mávla rukou a řekla si je to kravina nebudu zbytečně vyvolávat rozepře a unavovat ho. Ale když něco řeknu jednou za měsíc nebo za dva měsíce, tak proč se to hned otočí proti mě. Proč si ke mě nedokáže sednout a popovídat si o tom, jen třeba naslouchat a trochu mi to třeba ujastnit , jak to třeba vnímá on, cítí on. Pokaždé když o něčem takovém začnu mluvit, tak se strašně uzavře a  zacpe si uši a nevnímá nebo mě začne napomínat jako malou holku, ať to nedělám.

Není tady

#22 27. 5. 2009 10:02

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

Marusinka napsal(a):

Martinko víš co mi dá přemáhání a jak je těžký si tu svojí pusu zalepit a nic neříct. Kolikrát už jsem tu udělala,že jsem prostě nad určitou věcí,která mě naštvala mávla rukou a řekla si je to kravina nebudu zbytečně vyvolávat rozepře a unavovat ho. Ale když něco řeknu jednou za měsíc nebo za dva měsíce, tak proč se to hned otočí proti mě. Proč si ke mě nedokáže sednout a popovídat si o tom, jen třeba naslouchat a trochu mi to třeba ujastnit , jak to třeba vnímá on, cítí on. Pokaždé když o něčem takovém začnu mluvit, tak se strašně uzavře a  zacpe si uši a nevnímá nebo mě začne napomínat jako malou holku, ať to nedělám.

Ale já vím, jak je to těžký... hele příklad ze života:
Před pár lety jsem chodila s klukem... asi 3/4 roku a z toho 1/2 roku jsme spolu bydleli. A já pořád chtěla řešit - v podstatě jednostranně. A on mě poslouchal.
Pak jsem odjela na týden na dovolenou - sama. A během toho týdne on zjistil, že se mi přizpůsobil natolik - že už nechce. Byl rozchod.
- to byl jeden příklad

Proč to nedokáže? Protože to prostě NEUMÍ. Takového sis ho vybrala. Těžko ho budeš předělávat... - zejména, pokud on NECHCE.

Jak fungují jeho rodiče? Jak komunikují jeho otec s jeho matkou? - odtamtud totiž okoukal a naučil se vzorce chování, které jsou v něm teď zabudované a velmi těžko se mění a je to v podstatě nemožné, pokud to změnit nechce.

A taky - jak to fungovalo u Tvých rodičů? Trvalo mi víc než rok, než jsem připustila, že můj přítel má s mým tátou víc společného, než jsem si chtěla připustit... a poslední dobou zase vidím, že se chovám stejně jako moje máma... - i když na sobě pracuju, stejně to tam je, hluboko zasunuté... :-)

Vy dva se něčím doplňujete. Něčím jste se podvědomě "přitáhli"... zkusíš to nahlídnout, co by tam mohlo být? Třeba podobnost ze vztahu rodičů (obojích)...

Není tady

#23 27. 5. 2009 10:04

Marusinka
♥♥♥----

No ale já jsem taky ten typ člověk, co si to raději vyříká hned a za hodinu dobrý. Nemám ráda žádné přetvařování, hry na to jak se bude chovat ,když udělám tohle a tohle.\Prostě mluvím, tak jak mi pusa narostla.

Není tady

#24 27. 5. 2009 10:05

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

... no a taky, mě napadá...
Jako ženská chci pořád něco řešit a chlap to prostě nepobírá... - tak vypíná. Nevnímá... Uzavírá se do sebe, odchází k počítači. (do "jeskyně")...

To co mně funguje (nemusí nutně Tobě) je, že pokud mám něco důležitého... tak to příteli napíšu do mailu. Já si v klidu sesumíruju myšlenky. On si to v klidu přečte a v klidu odpoví... :-) - nejvíc věcí v podstatě řešíme písemně :-) - teda těch důležitých věcí, týkajících se vztahu... (ne co nakoupíme)

Není tady

#25 27. 5. 2009 10:06

Anda
♥♥♥♥♥♥-

Děkuju tomu nahoře za to, že můj protějšek chodí z práce stejně umlácenej jak já . Sice jsme jak dva důchodci (tímto se omlouvám všem důchodcům, mnozí z nich žijí aktivněji než my), ale aspoň si to nevyčítáme.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí