29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ja to budu mít s BT asi na dvě věci. Dělám denní a noční směny. Dvanáctky. Kromě BT se ovulace pozná asi těžko, co?
Není tady
holy: Pokud nemáš podmínky pro pravidelné měření BT, můžeš dobře využít jiných symptomů - změn děložního čípku a hlenu, ty se mění nezávisle na podmínkách. Sice 100% ovulaci potvrdí až vzestup teploty, ale i tak je to dost spolehlivé.
Jak to sledovat je dobře vysvětleno na rodina.cz, v článcích o symptotermální metodě (má několik částí, hodně podrobných)
Není tady
Tak já nevím, ono to s tím hlenem asi bude různorodé, protože třeba já bych podle něj ovulku hledat nemohla. Nikdy by nebyl "ten správný" a myslím, že to tady psalo víc holek hlavně někde tuším na clostilbegytkách, kde mají že jo ovu od doktora potvrzenou stopro a hlen nebyl.
A jinak Holy myslím že můžeš měřit BT i tak, jde o to jí měřit vždycky nejmíň po 4 hodinách spánku a tak při podobných podmínkách. A je tady hodně holek co pracují i o nočních a taky normálně měří . A jinak můžeš zkusit třeba ještě ovu testy, i když to už je trošku finančně náročnější no...
.
Není tady
A já myslela, že se musí měřit každé ráno ve stejnou dobu. No uvidíme. Zkusíme oboje.
Děkuju za rady.
Není tady
No, může se to zkusit, za to se nic nedá. On každý funguje trochu jinak. Ale měření v různou denní dobu většinou udělá velký zmatek, nejde jen o to, být předtím 4-5h v klidu. Teplota i ráno pomalu stoupá a je rozdíl jestli změříte v 5 ráno nebo v 8h, i když spíte stejně dlouho. Ale musí se to vyzkoušet.
Já jsem taky prvních pár měsíců neměla hlen extra různý, tažný a průhledný vůbec, ale spravilo se to a teď už tu změnu poznám.
Všechno se musí vyzkoušet, protože nic neplatí úplně všeobecně.
Není tady