29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahojky,holky jak mám vypočítat DC kdyto mám dostat?27.4 jsem si vzala poslední prášek ant. pak 30.4.2009 jsem dostala MS.A 5.5.2009 jsem měla začít zase brát HA ale nezačala (zdr.duvody).Tak ted vubec nevím kdy to mám dostat dík Káta
Není tady
Nový cyklus se počítá od začátku menstruace. Tak to vem od 30.4. a moc radši nepočítej. Po vysazení to může přijít kdykoli, dřív nebo později než to bylo s HA, protože tělo se bude muset o to postarat samo a může mu to chvíli trvat, nebo taky může první MS přijít normálně a pak se zblbnout. Nebo taky můžeš mít štěstí a MS může chodit pravidelně. Dopředu to ale nemůžeš vědět, tak to moc neřeš a prostě čekej na první přirozenou MS a až začne, začne tím i další cyklus.
Není tady
Viděla bych to přesně tak, jak píše Myška....záleží pouze na tvým těle jak se s hormony popralo a jak teďka bude fungovat samo.
Není tady
No jasně že můžeš :-)
Není tady
2Káta napsal(a):
Jako fakt?
Jasně že jo :-)
HA Tě chrání těch 21 dní co bereš plato... plus 7 dní pauzy... pak už ne...
Samozřejmě otěhotnět hned nemusíš, záleží na tom jak se s vysazením vyrovná Tvůj organismus... pokud v pohodě, tak hned při prvním cyklu můžeš mít ovulaci a samozřejmě můžeš otěhotnět - pokud máš nechráněný styk :-)
Není tady
:-),Tak to by bylo fajn.No je pravda že v polovině cyklu mě břicho bolelo spíše vaječníky a manža říkal když jsme spolu.... že je tam mokro se omlouvám jakjsem to napsala ale nevím jak to jinak napsat
Není tady
2Káta: No otěhotnět můžeš to je jasný, jen bohužel málokomu se to povede Pač většina orgamismů se zpamatovává z toho šoku vysazení prášků. Takže podle toho co jsi psala jsi vysadila kvůli zdravotním problémům nebo že plánujete mimi nebo oboji?
Není tady
Já jsem počítala po vysazení 28 dní od 1. dne menstruace. MS přišla po 33dnech. Další měsíc po 32 a ted už chodí po 31. Každý to má jinak. Po vysazení antikoncepce se doporučuje chvilku netěhotnět kvůli hormonálním změnám. Ale jakmile ji vysadíš, tak už tě nic nechráníš. Přesně jak píše Martinka1. Vypadá to, že to nebyli jen zdravotní důvody?
Není tady
No máme s manžou trombofilní mutaci,jsem hlídaná na hematologii a nesmím ant.a mám i špatnější imuologii.tak jsem jí musela vysadit ale tak i tak jsem měla doma jen 2platíčka které jsem chtěla dobrat a pokusit se o mimčo.
Není tady
Káta: Samozřejmě že otěhotnět můžeš, záleží na tom, jestli se tělo vzpamatuje rychle a samo dojde k ovulaci. Bohužel v prvním cyklu se nedá předpovědět kdy k ní dojde, protože nejde vědět dopředu délka cyklu podle které se to zhruba určuje. Ale vypadá to, že podle bolesti a mokra u tebe nastala :-) v době ovulace jsou bolesti v podbřišku normální a taky se mění děložní hlen na tažný, elastický, nebo vodový (pak je to mokro), po ovulaci se pak mění zpět na krémový, hustý a pak rychle vysychá. Podle něj můžeš určit v jaké fázi cyklu jsi. Tak možná se vám zadařilo. Bereš listovku? Jestli ještě ne, tak honem koupit.
Není tady
Káta: Tak to je dobře, to je nejdůležitější. Takže bys měla být dneska asi 28Dc, že? Tak to už jsi zřejmě v druhé fázi, pro tu jsou teploty kolem 37 typické. No a dál uvidíš. Měříš BT pravidelně od začátku? Takhle se dá proběhlá ovulace odhalit nejlépe a určit pak i kdy přijde asi MS. I kdy má smysl testovat :-)a taky nejpřesnější termín porodu. Ale to už zabíhám daleko :-))
Není tady
Dneska jsem 29DC podle toho kdy jsem tominulí měsíc dostala to bylo také ve čtvrtek jsem to dostala 29DC,nene neměřím od začátku jen změřím třebas v pulce a vidím nízkou teplotku a cítím na sobě změnu jinak pak měřím furt.
Není tady
Káta: Jo tak 29, blbě počítám. Co bylo s HA radši nepočítej, to byla jiná situace. Teď máš první cyklus bez HA, že? A jak prosím tě měříš, že v půlce? Tomu nerozumím. Já měřím od skončení MS do potvrzení ovulace, tj asi 14 dní. Akorát že pokaždé ve stejnou dobu. Ty to máš trochu složitější s prací asi, že? Nebo zvládala bys měřit nějak +- stejně?
Není tady
Ono totiž nejde o "nízkou" nebo"vysokou" teplotu, to má každý jinak a záleží na době i teploměru. Jde o celkový graf.
Není tady
Noměřim každý den stejně až na dnešek měřila jsem v 6 ráno a to byla 37 jinakměřím v 8h nejdéle a to mám vždy taky vysokou.No měřím dejme tomu od 12dc dokonce.Jsem na Mateřské mám skoro 18měsíčního chlapáka:-).Koukám že jsi z Ostravy tam mám kamarády 2,bydleli v Liberci
Není tady
Aha, tak s děťátkem je to asi složitější, na to jsem jednou taky zvědavá, jak to budu zvládat při kojení a starosti o miminko.
No, nejnižší teplota je kolem 4h ráno, pak se asi do 7h zvyšuje pomalu a potom už dost rychle. A graf na FF nebo WK si děláš? Mohla bys tu dát odkaz. On ty teploty má každý jiné, těžko říct, co je vysoké a co nízké.
Není tady
Není tady
Kati, mě to nejde otevřít, zobrazí se tam úvodní stránka, ale ne přímo tvůj graf.
Já jsem tam taky registrovaná, ale ten kalendář jsem nepochopila, tak jsem na wunschkinderu.
Není tady
Káti: Číslo máš ve Zprávě.
Jinhak teplota je to pěkná, to už bude druhá fáze. Ale na graf jsem stejně zvědavá, ten s menstrucniklendar jsem ještě neviděla.
Není tady
Holky ono na tom menstruačním kalendáři to nejde ukazovat . Taky jsem tam ze začátku zadávala, ale pak sem tady chtěla třeba s holkama něco prokonzultovat a nešlo to. Takže sem taky přešla na FF a spokojenost
.
Není tady