18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím, jaké máte zkuenosti s plastovými okny ? Máte v bytě vlhkost, plíseň, musíte častěji větrat, rosí se vám okna apod ? Bydlíme v cihlovém domě, venkovní stěnu máme zateplenou a teď uvaujeme o výměně oken za plastová. Ale nevím, jestli jsou dobrá, na jedné straně jednoduché mytí, odhlučněnost, ale na druhé straně zase slyím zvýená vlhkost, velké rosení oken. Jaké máte zkuenosti ? A můete mít pokojové květiny ? Ty prý se taky nedoporučují. A kdy se musí v zimě často větrat, nejsou pak i ty tepelné ztráty drahé ? Prosím, napite mi i kolik let u máte ta plastová okny a jak jste s nimi spokojeni. Díky.
Není tady
Ahoj Astro, my máme plastová okna u 5 let a jsem s nimi nadmíru spokojená, nerosí se mi a ani nemám nikde plíseň. Je fakt, e mám dost často otevřené alespoň ventilačky, ale to z důvodu čerstvého vzduchu, ne z potřeby odvádět vlhkost. Dokonce i v zimě větrám, protoe mám doma horko a to ani moc nezapínám topení. Co se týče kytiček, tak dcera má ve svém pokoji parapet plný fialek a vánoční kaktusy a okna zarosená nejsou a má kytky i v pokoji na skříňkách. Já mám v obýváku palmu, obrovský fíkus, bambus, orchidej a jetě nějaké velké kyti, co nevím, jak se jmenuje a nikde ádná plíseň, ani mokro a to kytičky zaléváme pravidelně...v kuchyni toté, u nás je to jako v květinářství a vechno je o.k. Ale větrat s plastovými okny musí tak jako tak, protoe opravdu hodně těsní, tak aby jste měli čerstvý vzduch :-) Kolikrát stačí mít otevřenou jen mikroventilaci a je to v pohodě :-)
Není tady
Mohu posuzovat nový dům (13 let) s plastovými okny a současně starý dům se paletovými dřevěnými okny.
S těmi plastovými naprostá spokojenost, ádné rosení, plesnivění, nic, ani kdy jsme tam měli hodně kytek. Skvěle izolují i od hluku z ulice.
Ta klasická paletová okna na starém domě se musí po pár letech vdy natírat, netěsní, a ne jsem si nechala dát védské těsnění, tak se i hodně přes zimu rosila.
Tam, kde se to esteticky hodí, hlasuju pro plastová.
jsem v podnájmu, kde u rok máme plastovky a nedám na ně dopustit...skvěle těsní, take neslyím auta z ulice (jsme přímo u hlavní)...přes zimu jsem měla okna pořád zavřená, nebo na mikroventilaci a plíseň nikde..take bych řekla, e v pohodě...
a ty tepelný stráty? kdy si vzpomenu na starý paletovky, který jsme měli a neustále profukovali...tak myslím, e nějaký občasný vyvětrání se tomu nevyrovná...
Není tady
Plastovky máme je u 4 roky , obývák takové malé květinářství.Ve je o.k. plíseň nemáme.Větrám příleitostně, kromě lonice kde je otevřeno jaro - podzim.
Není tady
naprostá spokojenost s plasákama.
To rosení a plíseň se objevují v novostavbách, kde je jetě velká vlhkost, čerstvě vytukováno, vymalováno atd. Proto se zpočátku doporučuje mikroventilace i v zimě. Ve starím bytě takový problém asi nebude vůbec řeit.
Není tady
Máme rok a něco plastová okna v paneláku starém 17 let, absolutně bez problémů, ádná plíseň, ádné velké rosení - jedině v zimě se někdy stalo, e v lonici bylo mírně odspodu ( cca 15 cm nad spodním rámem)zamlené okno a máme neustále otevřenou alespoň ve dvou místnostech mikroventilaci. Okna úplně zavírám jedině v případě, e někam odjídíme.
Není tady
My jsme moc spokojení s okny firmy reklama. Mají zkuenosti se vemi typy oken a snaí se prý dodávat jen to, s čím mají nejlepí zkuenost. Nám poradili taky a nakonec jsme si od nich koupili dřevená eurookna (známí, od kterých jsme na ně dostali doporučení) si u nich pořídili plastová okna s 3 skly a jsou nadení. V téhle zimě by se jejich případná nekvalita určitě projevila a ve je super - v domě náme teplíčko (i kdy topíme o mnoho míň) a okna jsou suchá i v největích mrazech. Cena byla dobrá a jednání bezproblémové. Take vřele dopuručuji!
Není tady
Ahojky, doporučuji přečíst si moje zkuenosti. Na vaem místě bych volila okna dřevěná, která se dělají s dvojitým sklem stejně jako plastová. Ve co se zmiňujete je 100% pravda, více záporů ne kladů.
Upravil(a) Hanna (28. 1. 2010 0:24)
Není tady
Dobrý den, chci se zeptat nemáte někdo a u kladné nebo zápo*né zkuenosti s touto firmou na plastová okna? vybíráme u docela dlouho a nechtěli bychom nějak naletět, protoe jsem slyel od známého, e se třeba prodávají polská okna, která se vydávají za kvalitní okna z něměcka. tak děkuji za přípěvky.:-)
Není tady
Těch polských oken se také bojím. Neznáte někdo tyto plastová okna?
Upravil(a) nilex (30. 9. 2010 21:38)
Není tady
My máme doma plastová a zatím spokojenost, ádná plíseň, nebo naopak suchý vzduch. Doporučuji si pročíst pár článků o údrbě a snad se vyhnou i vám (Něco najdete třeba tady: plastová okna praha).
Jinak co se týče plastových vs. dřevěných a hliníkových oken, základní rozdíly jsou v článku Jak vybrat okna.
Není tady
S rodinou jsme měnili stará okna za nová plastová okna a krom toho, e instalace neni uplně nejjednoduí činnost:),výsledek je velké plus. PVC okna jsou zvukotěsnějí, nerosí se, snadno ovladatelná. Mám z oken radost a z vlastní zkuenosti tedy doporučuju;) Nám se o to postarala firma Well okna z Plzně reklama ,vechno proběhlo k mé radosti rychle a naprosto v pořádku!
Upravil(a) wasp (15. 6. 2011 14:14)
Není tady
reklama
Upravil(a) mala.popelka (28. 7. 2011 9:28)
Není tady
My jsme se rozhodovali stejně tak, mezi plastovými a dřevěnými okny. Nejprve jsme chtěli dřevěné okna Euro Natur reklama ale dřevěná okna jsou sice daleko hezčí, ale náročnějí z hlediska údrby. A jeliko jsme maličko bordeláři a na tohle líní rozhodli jsme se pro plastová okna reklama , která vypadají jako dřevěná a nikdo by to bez bliího prozkoumání nepoznal... Snad jsem Vám poradil...
Upravil(a) mala.popelka (28. 7. 2011 14:07)
Není tady
Nu, dost vlezlý pokus o nepovolenou reklamu, Frantiku.
My máme plastová okna asi 5 let a nejsem s nimi vůbec spokojená . Máme zděný dům, ale byt je zaduený, stále máme okna , dveře otevřené a vude prach. Okna máme v bílé barvě /jako plastové idle na zahradě/, máme chemičku, take je třeba okna ne umývat, ale dřít pískem, loutnou. Mnoho lidí v domě není s nimi spokojeno. Na títové zdi mají vlhko a plíseň, nedoporučujeme jim mít květiny, ani doma suit prádlo.
Zlatá okna dřevěná.....
Není tady
Plastová okna jsou super a nevím, proč na ně lidi pořád nadávají. Soused měl plasáky snad jako první v republice, těsně po revoluci, a u se musely vyměňovat. Vyvěsily se panty a pokroutily se. V naem bytě jsou u taky aspoň 5 let. Nikde nám nic nevlhne - člověk musí umět vyvětrat - a proti binci z ulice celkem pomáhají za oknem sítě, doporučuji. Jinak jestli se vám do bytu práí, není to chyba oken.
Myslím, e problém vlhnoucích zdí není ani tak v oknech, jako v tom, jak se dělaly omítky, ale to je jen můj názor.
Není tady
Já jsem zakoupila okna od spol. INTOS. Spokojená jsem hlavně s izolací - jak tepelnou (od té doby topíme pouze v obývaku, byt 3+1), tak hlukovou. Jinak kvalitní pětikomorový systém středového těsnění vyztuený ocelovou pozinkovanou výztuí odolnou proti korozi.
Není tady
po váměbně oken za plastová se celkově zvedla teplota v bytě a není nutné tolik topit
Není tady
Astra napsal(a):
Prosím, jaké máte zkuenosti s plastovými okny ? Máte v bytě vlhkost, plíseň, musíte častěji větrat, rosí se vám okna apod ? Bydlíme v cihlovém domě, venkovní stěnu máme zateplenou a teď uvaujeme o výměně oken za plastová. Ale nevím, jestli jsou dobrá, na jedné straně jednoduché mytí, odhlučněnost, ale na druhé straně zase slyím zvýená vlhkost, velké rosení oken. Jaké máte zkuenosti ? A můete mít pokojové květiny ? Ty prý se taky nedoporučují. A kdy se musí v zimě často větrat, nejsou pak i ty tepelné ztráty drahé ? Prosím, napite mi i kolik let u máte ta plastová okny a jak jste s nimi spokojeni. Díky.
Ahoj, my jsme měli dvoje - první od R.I okna a neustále potíe s orosenými okny, plísně apod. potom jsme se přestěhovali a nechali si udělat plastová okna od firmy reklama a od té doby naprostý klid
Upravil(a) mala.popelka (19. 12. 2012 20:00)
Není tady
Prosím o sdílení vaich zkueností s firmou Svět oken, děkuji.
Není tady
Samozřejmě má na mysli formou soukromé zprávy, protoe sis určitě přečetla pravidla fóra, e?
Není tady
Mimochodem, osobo, ty má fakt neuvěřitelný záběr. Od přípravků na erekci, přes dentální hygienu, přípravky na alergii, grily a dalí domácí potřeby, převratné vynálezy na vyehlení ksichtů, hračičky pro dětičky, redukční poradnu bratru za babku, a po stavební firmy na pergoly a výměny oken.
Děvenko, co kdyby sis nala nějakého jiného koníčka? Tady ty tvoje přemnoené identity a přitroublé příspěvky s "nenápadnými" odkazy na různé firmy asi nikoho nezajímají.
Není tady
Za nás doporučuji. Okna jsme si u nich nechali měnit asi před rokem. Ve probehlo v naprostém pořádku. Od prvního kontaktu a po samotnou realizaci. Firmu jsme si zvolili hlavně i kvůli tomu, e okna, která nabízejí, jsou české výroby.
Není tady