27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Petar, v mnohém s tebou souhlasím. Ale aspoň kdy u si člověk koupí jogurt, tvaroh aj. mléčné výrobky, tak je spořádat včas a nenechat je projít v ledničce.
Není tady
Jo.
Koupim, rsp. kupuju zbozi prosle, = VIM PROC, a vim,jak s im nalozit...
Jestlli je to jinak, riskuju, no...
Ale vylucovaci metoda - pokus/omyl - je taky dobra......
Aspon pro neverici Tomase...
Není tady
vrabčák napsal(a):
Petar, v mnohém s tebou souhlasím. Ale aspoň kdy u si člověk koupí jogurt, tvaroh aj. mléčné výrobky, tak je spořádat včas a nenechat je projít v ledničce.
Skoro bych řekla, e u těch mléčných výrobků v originálních obalech není zas a takové nebezpečí, kdy pár dní projdou. e by byl prolý jogurt nebo ervé sýr někdy plesnivý (tedy viditelně),se mi nestalo. Jasně e lepí je zkonzumovat včas. Ale ta balená masa z obchoďáku - to bych si neriskla. U kvůli monosti přebalování.
Jeden můj známý dělal v potravinářské firmě a tam, kdy zboí prolo, normálně je přesypali do nových obalů s novou záruční lhůtou a bylo....
Není tady
O nebezpečných plísních v jogurtech aj. vím od bývalých spoluáků, kteří jsou celý ivot chemiky, přírodovědci a kterým opravdu věřím. Plíseň vzniká hluboko v jogurtu a dlouho není očima vidět.
Není tady
Aha, tak na to si asi začnu dávat pozor a raděj to nenechámn "projít".
Není tady
Vrabčáku, prosím tě, a proč by byla v jogurtu plísen někde hluboko? Tomu rozumím tak, e jogurt není jogurt, ale plesnivé s.račky? Přece jogur, kdy se dávkuje do kelímků na lince a je uzavřen.......CO tam tedy plesniví? Nebo tví známí chemici říkají, e nám dávkují plíseň? Přece plíseň se vytvoří za určitých podmínek - tj. pokození uzávěru, víčka, tepla, světla, vlhka........nevhodné skladování, nedodrení předepsaných teplot . Tam můe plíseň vzniknout. Ale v prolém jogurtu, sýru v kelímku, ervé a pod......za okolností, e není pokozen uzávěr a výrobek je skladován za předepsaných podmínek k tomu.....se ti nezkazí jogurt, sýr a pod. ani za měsíc! Vyzkouej si to, prosím!
Není tady