29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
I když s křížkem po funuse přidám i svou zkušenost.Rodiče bydleli v bytě 2+1 s kamny na uhlí.Takže pokoj s kamny byl obývací,pokoj bez kamen společná ložnice pro všechny / mám ještě sestru/.Jiné než společné bydlení jsem si až do svatby neuměla představit.Sešlo se mi to v době,kdy naši vlastní synové v pubertě nebyli vůbec schopni spolu sdílet jeden prostor a ze zoufalství jsme jim přepustili obývák,který si oni dřevěnou přepážkou zcela neprodyšně rozdělili na dvě půlky včetně okna.Dokonce do svých půlek mají i vlastní šoupací dveře.My s manželem vegetujeme ve dvou malinkých ložnicích,které jsou od sebe odděleny pouze částečně.Soukromí veškeré žádné.Nejhezčí to je,když je u nás ještě návštěva a ve 12 m2 "obýváku" sedí 10 lidí.
Není tady
Na vesnici to chodí tak, že je kuchyň, obývák a ložnice, kde spí všichni, nějaké dětské pokoje moc nefrčí. Já jsem takhle spala prakticky do mých 16 v ložnici s našima a se dvěma staršími bráchy. Nejstarší brácha už pak byl na vysoké a jezdil jednou za čas, ale mně osobně to poznamenalo dost negativně. když jsem pak měla vlastní pokoj, rok jsem vylézala jen do školy a na záchod . Byla jsem přesvědčená, že v životě nedokážu sdílet s někým ložnici, natož postel (to se naštěstí nepotvrdilo...). Přítel zažil situaci, kdy v panelákovém 3+1 žil v jednom pokoji on, ve druhém byla ségra s mimčem a rodiče spali v obýváku na zemi. Oba jsme si přinesli do společného soužití to, že jsme hodně teritoriální, hlídáme si "to svoje", a musíme si hodně hlídat, abychom si to uvědomovali a dokázali se přes to přenést.
Takže podobná zkušenost může zanechat velmi rozdílné následky.
U nás na vesnici, máme 5+1 a každý dítě mí svůj pokoj, to je ale divné, že?
Není tady
Irenka21 napsal(a):
U nás na vesnici, máme 5+1 a každý dítě mí svůj pokoj, to je ale divné, že?
No vidíš, a já jsem s dvěma o hodně mladšími sourozenci měla společný dětský pokoj a rodiče spali ve druhém, který současně sloužil jako obývák - a to všechno ve velkoměstě.
Není tady
Není to o městě a vesnici, je to o možnostech rodiny.
Není tady
Ber to jako plus, je zvyklej bydlet v jedný místnosti se ženskou, takže bude naučenej an spoustu věcí Jinak já jsem bydlela v jednom pokoji se dvěma sourozenci až do svých 24 let a nijak mě to do života nepoznamenalo - teda kromě toho že jsem možná co by spolubydlící tolerantnější a snášenlivější :-) holt to prostě u nás nešlo řešit jinak a nemůžu říct že by mi to moc vadilo, mám teď i díky tomu se ségrou a bráchou super vztahy
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Není to o městě a vesnici, je to o možnostech rodiny.
Možná nejen o možnostech, ale taky o zvyklostech. Velká většina našich sousedů, pokud jsem k nim měla možnost nahlédnout, to měla tak, že na spaní je prostě jedna cimra pro všechny. Naše prostě nikdy nenapadlo, že by mohli spát v jednom pokoji a druhý zařídit pro nás.