Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 23. 5. 2009 15:44

Muffy
♥♥-----

Průjem

Ahoj... kvůli určité nemoci, která setejně přetrvává, jsem brala od prosnice asi 5 měsíců imunosupresiva a kortikosteroidy. Doktor mi k tomu napsal i Ulcosan, což je lék proti bolestem žaludku atd. (trávení). Celý duben a květen už to neberu. Po celou dobu léčby jsem měla problémy s tím, že jsem měla průjmy, pak zase ne, pak zase ano. Nebylo to nic hrozného, spíš trochu řidší stolice než typický průjem. Teď už tedy ty léky neberu, ale problémy přetrvávají. Nevím, zdali to může ještě pořád být následek těch léků??? 2 dny mám stolici normální, pak třeba jdu jeden den na záchod 4x a z toho dvakrát normální stoplice, dvaktát více či méně řídká. Žádné jiné problémy nemám, ani křeče, nic, jen ještě nadýmání... Mě osobně to ani moc "neotravuje", je mi ale jasné, že správně by to tak být nemělo. Máte někdo zkušenosti s tím, že po vysazení léků potíže přetrvaly a nebo co by to mohlo být?

Není tady

#2 23. 5. 2009 16:01

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Průjem

Může to ještě souvise, je narušená střevní mikroflóra, zkus pít hodně actimelů nebo podobných nápojů, já si kupuju v Lidlu levnější Bifidus a vyrábím si další doma - je to hrozně jednoduché, koupíš normální čerstvé mléko (ne krabicové), ohřeješ na cca 4O°C (dám tam malíček a aby to bylo teplejší než jak se koupe malé dítě) a do toho litru mléka naliješ jednu tu flaštičku, zakryješ dobře na 8 hodin peřinou nebo dekou (já to zabalím přes noc do larisy a hodím na to polštářek a nechám to na gauči do rána) a pak to dáš do chladničky

http://sklad.obrazku.cz/obr124681_P5150048.JPG

a taky proti průjmu jsou velice dobré borůvky, i zavařené

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 23. 5. 2009 18:16

Muffy
♥♥-----

Děkuji, zkusím to :-) Dívala jsem se na net a tam mě hned strašili s ciealkalii a cronovou chorobou... ale po celodenni rohlikove diete jsem pak 2 dny byla bez prujmu, tak to asi nebude ono :-P Dik moc, zkusim si udelat ten jogurt.

Není tady

#4 25. 6. 2009 20:03

Muffy
♥♥-----

Tak jsem podstoupila měsíční kůru Activie. Po 10ti dnech se všechno nádherně ustálilo a průjem najedou přestal. Bylo mi krásně, jediné, co přetrvávalo bylo nadýmání, ale i to pomalu mizelu. Jenže před asi 4 dny se to vrátilo a dneska jsem dokonce musela spěchat domů na záchod. Přitom ráno jsem byla a úplně v pohodě. Vůbec nevím, co se zase děje. Přitom aktviii baštím pořád. Žeby to mělo po nějaké době opačný účinek? Nevím, co dělat, pokračovat a nebo přestat? :-( Už zase začínám být skeptická a to jsem byla nadšená a vychvalovala tu Activii do nebes. :-(

Není tady

#5 14. 1. 2011 21:01

vlastafu
Zablokovaný

-)ahojky ty samé problémy měl můj syn.Ale vše se srovnalo po týdnu užívání přírodního produktu,který mě nabídla sousedka jsem ráda protože s tím dosti trpěl .Klidně napiš ráda poradím.. Vlasta.Fucikova@seznam.cz

Není tady

#6 17. 2. 2011 19:46

elinka
♥♥♥♥---

nevím jestli jsou problémy ještě aktuální,ale myslím,že opravdu mohou souviset s léčbou imunosupresivy a kortikoidy, po obojím dost často dochází ke kvasinkovým onemocněním i v zažívacím traktu.Pokud by to byl důvod a kvasinkové postižení bylo jen lehčího rázu a tvoje imunita normální, pak jogurty se živou kulturou a eventuelně preparáty s obsahem střevních bakterií tělu vlastních by měly stačit, pokud ne, pak lze kvasinkovou infekci i přeléčit antimykotiky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí