Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#51 23. 5. 2009 7:46

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Hromadné obědy v práci!!

big_smile A s náma chodí na oběd dva šikovní mladí kolegové heč. lol

Strach je malá smrt...

Není tady

#52 23. 5. 2009 7:50

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Bety napsal(a):

big_smile A s náma chodí na oběd dva šikovní mladí kolegové heč. lol

Tak to ti závidím, Bety  lollollol my jsme samý baby, ale zase nás obsluhuju jeden takovej mladja moc sympatickj číšník, už si nás pamatuje. A když s náma jde naše Eliška, to je mladinká a moc hezká kolegyňka, tak se kluk nemůže od našeho stolu odtrhnout tummenupp

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#53 23. 5. 2009 10:47

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

luminka napsal(a):

21SOPTIK napsal(a):

taurus napsal(a):

Luminko, jestli se ti to neopakování daří, tak jako tady na Babinetě, tak asi nejsi moc úspěšná. Sorry za offtopic ale nedalo mi to. Jsi jako kolovrátek pořád dokola a ani se nedivím, že jim to leze na nervy. kapitulation Je to otravné.

Jinak, co se týče těch obědu, tak bych párkrát šla třeba dříve, že mám hlad nebo bych šla později, že ještě hlad nemám. Přeci tě nemůžou donutit, aby jsi šla s nimi.

Já bych řekla, že Luminka to má v práci dost těžký a příjde mi dost nefér se do ní takhle obouvat.Ženský jsou mrchy a tam kde je větší kolektiv tak rádi si vždycky najdou nějakou oběť ,do který si rády kopnou.A zvyšují si na nich svý ego a kolikrát si neuvědom jak tomu člověku ubližujou a znepříjemňujou mu život.Lidi by měli být k sobě víc tolerantní.A i tady někteří rádi, říkaj "jak může někdo řešit takový kraviny" ale každej jsme holt jinej a tohle forum podle mě slouží k tomu aby si lidi sem přišli pokecat, třeba i o svých problémech s tím,že jim může pomoct pohled zvenčí....

Dík za nějaké to pochopení, toho se tady dočkám málokdy. Moje kolegyně by na tohle řekla, že je mi sympatický jen ten člověk, co mi maže med okolo huby. Že ona je ke mně upřímná. No řekněte, není někdy spíš potřeba zvednout sebevědomí než ta upřímnost?

Luminko, Soptík tě ještě nezná a až pozná, tak bude psát pravděpodobně  něco jiného!

Není tady

#54 23. 5. 2009 11:18

Majja
♥♥♥♥♥--

aprill napsal(a):

luminka napsal(a):

21SOPTIK napsal(a):

Já bych řekla, že Luminka to má v práci dost těžký a příjde mi dost nefér se do ní takhle obouvat.Ženský jsou mrchy a tam kde je větší kolektiv tak rádi si vždycky najdou nějakou oběť ,do který si rády kopnou.A zvyšují si na nich svý ego a kolikrát si neuvědom jak tomu člověku ubližujou a znepříjemňujou mu život.Lidi by měli být k sobě víc tolerantní.A i tady někteří rádi, říkaj "jak může někdo řešit takový kraviny" ale každej jsme holt jinej a tohle forum podle mě slouží k tomu aby si lidi sem přišli pokecat, třeba i o svých problémech s tím,že jim může pomoct pohled zvenčí....

Dík za nějaké to pochopení, toho se tady dočkám málokdy. Moje kolegyně by na tohle řekla, že je mi sympatický jen ten člověk, co mi maže med okolo huby. Že ona je ke mně upřímná. No řekněte, není někdy spíš potřeba zvednout sebevědomí než ta upřímnost?

Luminko, Soptík tě ještě nezná a až pozná, tak bude psát pravděpodobně  něco jiného!

No myslím, že ta "obětˇ"  jim ale to "kopání" musí vždycky dovolit. Teda že i "obětˇ" (pardon, nejde mi klávesa s háčky a čárkami) je prostě jenom role a bud ji luminka bude útrpně hrát dál nebo do sebe kopat nenechá.

Upravil(a) Majja (23. 5. 2009 11:19)

"There are no limits, you are only limited by however far you want to be limited." - Chuck Schuldiner

Není tady

#55 23. 5. 2009 11:41

majkafa
Host

Heluška napsal(a):

"Moje holčiny",...jsou rády, když jim u oběda dělám kulturní vložku...
Ježí se mi kůže a dělá se mi těžko. usch

Ale já  už vím, co mi tím ukazuješ ,budu s tím asi muset něco udělat. Tolerantní taky nejde být nafurt.  Jen to tady nebudu pitvat, raději z oka do oka.

lol Btw já jsem taky jejich holčina.
A hlavní účetní nám všem - i mně, její vedoucí, říká - děvčátka. big_smile No není to prima?

Upravil(a) majkafa (23. 5. 2009 11:43)

#56 23. 5. 2009 11:58

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

No, naštěstí naše šéfová nás nenutí trávit s ní oběd a i když s námi kamkoliv jde, je vítaná a nemá potřebu nám předčítat, ani tlumočit, co kde četla, má nás za inteligentní lidi a ví, že umíme číst a taky ví, že ne všechny to zajímá.  Chodí s náma do baru, na bowling a tak podobně, neříká nám naštěstí děvčátka, oslovujeme se normálně, jménem, tykáme si a když už nás osloví na poradě hromadně, říká nám "holky". Sice občas měla tendence nám dávat najevo, že ona je šéf, ale už ji to přešlo, našla si konečně přítele a je zase normálně v pohodě. Akorát když náhodou si přineseme oběd do práce a jíme v práci, tak nám popřeje dobrou chuť, když jde náhodou kolem a kouká, jestli by se nedalo ochutnnat lollollol ale ona jí jen zeleninu, bílý jogurty a celozrnej rohlík, takže její chutě uspokojíme málokdy. Aspoň nám neujídá lollollol

Není tady

#57 23. 5. 2009 13:24

majkafa
Host

lollollol

A co když ne naštěstí, ale naneštěstí? lol

#58 23. 5. 2009 15:24

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Fanny5 napsal(a):

majko, ale to tvoje chyba, žes to nepodala správně. Já to pochopila stejně špatně. Bohužel.

Já teda nevím ale mě majčino psaní nijak nepobouřilo. Nejsem schopna říct, jestli to chápu správně ale nevidím nic závadného na tom, že si jako pracovní parta zajdou společně na oběd a majka si tam čte a při té příležitosti jim občas něco přednese. Neměla jsem představu toho, že jim předčítá celou ekonomickou stránku nebo, že nemá zájem tam s nimi být... Asi to prostě jen vidím jinak smile

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#59 23. 5. 2009 16:14

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Krupica, no nás učili, že u jídla se nečte a navíc, že je to při společném obědě dokonce neslušný lollollol

Není tady

#60 23. 5. 2009 16:47

majkafa
Host

taurus napsal(a):

Fanny5 napsal(a):

majko, ale to tvoje chyba, žes to nepodala správně. Já to pochopila stejně špatně. Bohužel.

Já teda nevím ale mě majčino psaní nijak nepobouřilo. Nejsem schopna říct, jestli to chápu správně ale nevidím nic závadného na tom, že si jako pracovní parta zajdou společně na oběd a majka si tam čte a při té příležitosti jim občas něco přednese. Neměla jsem představu toho, že jim předčítá celou ekonomickou stránku nebo, že nemá zájem tam s nimi být... Asi to prostě jen vidím jinak smile

Přesně tak. Psala jsem jasně, že je to KULTURNÍ vložka, občas se dokonce zeptají samy, co tam píšou, když zahlídnou zajímavý titulek. Většinou se bavíme o hudbě, divadle, kině, něčem neutrálním, proč na sebe v hospůdce upozorňovat kolem sedící hosty. U oběda je pohoda, v přestávce na oběd je třeba si vyvětrat hlavu. Např. ekonomické stránky máme v práci až-až. big_smile Kdyby nám společné obědy nebyly příjemné, jistě by je nikdo z nás neabsolvoval spousty let, jen já chodím s holkami 11 let, co tam pracuju. Od začátku jsem nebyla jejich vedoucí, měla jsem jinou pracovní náplň a přece je situace celé ty roky stejná. smile
Teď chodí některé kolegyně,  místo oběda na projížďku na kolečkových bruslích. Uvažuju o tom taky.
Jsem si vzpoměla - kdo má hůl, psa si najde. big_smile Kdo chce kritizovat, vysvětlí si pro kritiku vhodně i zmínku o čtení novin u oběda, přesto že jsem dokonce sama napsala, že vím, že to není společensky slušné ode mě. smile

Pro Modroočku - nečtu u jídla, ale před jídlem. A opakuju, že se ptám o dovolení. A věř tomu, kdyby to někomu vadilo, pošle mě někam. lol

Jo, od ledna s námi chodí na obědy ředitel jedné naší dceřinky a ten taky čte. lollollol Samozřejmě s naším dovolením. lol Dokonce si rozdělujeme noviny. To jsme ale neslušní, co? lol

Upravil(a) majkafa (23. 5. 2009 16:55)

#61 23. 5. 2009 18:32

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Majko, nebuď chytlavá big_smile

Není tady

#62 23. 5. 2009 19:07

Heluška
♥♥♥♥♥♥-

Majko,
Čtení novin mi nevadí ,jestli jedlík drží v jedné ruce lžíci a ve druhé noviny a je sám, nebo s jiným čtenářem, je to jeho věc.
Jen bych si ráda vybrala, co zajímá mě a ne , co mi naservíruje šéfová. O to mi jde. A taky musím říct, že na velké přátelství 8 žen a jejich šéfové moc nevěřím.
Víš, někteří šéfové vidí jen to, co vidět chtějí, vystupují natolik autoritativně a sebestředně , že mnohé souvislosti  ani nejsou schopni postřehnout, vlastně  se o to ani nesnaží. Proč by se snažili?
Nevím, jaká jsi šéfka, třeba opravdu tak báječná, jak se tu prezentuješ, ale nemohu si pomoct, máš ráda poslední slovo a v práci to určitě nebude jiné. Tak jakou šanci na odpor, či prosazení vlastního náhledu ty Tvoje holčiny vlastně mají?
Nechci tady rozpoutávat názorovou bitvu, není to můj styl, ale tohle jsem potřebovala ventilovat.

Není tady

#63 23. 5. 2009 20:38

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Heluška napsal(a):

...............
Nevím, jaká jsi šéfka, třeba opravdu tak báječná, jak se tu prezentuješ, ale nemohu si pomoct, máš ráda poslední slovo a v práci to určitě nebude jiné. Tak jakou šanci na odpor, či prosazení vlastního náhledu ty Tvoje holčiny vlastně mají?
Nechci tady rozpoutávat názorovou bitvu, není to můj styl, ale tohle jsem potřebovala ventilovat.

Ale třeba je Majka fakt báječná, oblíbená a skvělá. Proto s ní přece její holčiny chodí na společný oběd, mají to i se zprávama. Přece by s ní nechodily, kdybny nechtěly. Ledaže by si nedovolily nechtít nebo si nedolí říct, že jim Majčino čtení a případné deklamace vadí. Ale to se u oblíbených šéfových nestává.
A mně teda vadí, když se mnou někdo sedí u stolu a čte si noviny. Naštěstí to nikdo z kolegů nedělá, protože si jde s náma dát oběd a ne do čtenářskýho kroužku. BM s oblibou četl i u nedělního oběda, když jsme se sešli celá rodina.
Ale jinak pokud jím sama, tak si u jídla čtu s oblibou. Už mi za to ani maminka ani babička nenadávají. Taky mi říkaly, že se u jídla nemluví, tak to při společném obědě s holkama kecáme o dušu.

Není tady

#64 23. 5. 2009 21:28

majka.r.63
♥♥♥♥---

No tak - jenom malej postřeh : ony si holčiny většinou najdou cestičku, jak dát šéfce najevo nelibost. A trocha autority a respektu k šéfování patří.vissla

Není tady

#65 23. 5. 2009 23:08

majkafa
Host

Už se jen směju nesmyslným závěrům.
Jen na okraj - kdo říkal, že 8? lol Já POUZE psala, že stůl je pro 8 lidí, nic víc. lol
Ježíší, kam na to chodíte? lol

Btw je nás mnohem víc než 8. lol Jak už jsem psala, všechny holky na obědy nechodí, některé si je nosí z domova. wink

#66 24. 5. 2009 6:32

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

NO vidíš, tak tam, co chodíme my, mají stoly fakt nejvýš pro 8 lidí, ale jen dva, pak mají tak půl na pů pro 4 a pro 6 a pak mají tři stoly pro 2. Je tam dycinky narváno, mají skvělý meníčka, velkej výběr z několika jídel a jsou ochotný ti k čemukoliv dát přílohu, jakou chceš. Je si většinou beru brambory místo hranolek a knedlíků. A je to tam příjemný, protože tam v tutéž dobu chodí ti samí lidi, takže se tam už vzájemně známe. Pro vášnivý čtenáře tam mají noviny, časopisy a dokonce v košíčkách brejle na čtení. Takže kdo rád čte, může si posloužit a kdo zapome brejle, má výhodu, půjčí mu erární.
Tam chodíme na společný obědy rádi, jenže chodíme dobrovolně, nikdo nás nenutí. A když se nám někomu nechce, nejdeme a nikomu to nepřipadá divný. Takže nemáme ten problém, co Petuna, že by to bylo nepovinně povinný. Ale někde to tak funguje, bohužel, že musí všichni, chtějác nechtějác.

Není tady

#67 24. 5. 2009 7:08

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

aprill napsal(a):

luminka napsal(a):

21SOPTIK napsal(a):

Luminko, mazání medu kolem huby ještě žádnému soudnému člověku  sebevědomí nezvedlo. Může mu být chvíli příjemné, ale většinou velmi dobře chápe, že je to jen to mazání a cítí se ještě hůř

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#68 24. 5. 2009 8:56

luminka
♥♥♥♥♥--

A přílišná tvrdost někomu pomohla, jako to, co dělá moje kolegyně? Říct někomu, jak příšerně vypadá, ještě když si ráno u zrcadla myslel, že to není tak zlé?

Není tady

#69 24. 5. 2009 8:59

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

luminka napsal(a):

A přílišná tvrdost někomu pomohla, jako to, co dělá moje kolegyně? Říct někomu, jak příšerně vypadá, ještě když si ráno u zrcadla myslel, že to není tak zlé?

Mám ráda upřímnost - raději kdyby mi kamarádka řekla, že mám pecku, než aby mi pochlebovala jak mi to sluší a ostatní se budou pod vousy chechtat dumbom .

Upravil(a) aprill (24. 5. 2009 8:59)

Není tady

#70 24. 5. 2009 9:03

luminka
♥♥♥♥♥--

Dobře, řeknu to jinak, ne když si myslel, že to není tak zlé, ale když přímo v tom zrcadle viděl, že to není zlé, to má někdo právo takhle mě srážet? A snad ještě nejsem slepá. To, co tady pořád píšu, neznamená, že vypadám jako ta paní z britské pěvecké soutěže (ale hlas mám opravdu příšerný, ona zpívala jak anděl). Jsem čtyřicetiletá dlouhovláska s trochu vyšší hmotností, než by měla mít, udržovaná tak, jak finance dovolí. Ale příšera ne!

Upravil(a) luminka (24. 5. 2009 9:06)

Není tady

#71 24. 5. 2009 9:07

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Každý má právo slobodne sa vyjadriť a každý má právo slobodne ignorovať keci toho druhého. wink Tuná je aj tlačítko Ignore, tak sa nauč používať aj v reálnom živote také pomyslené tlačítko Ignore. Na reči druhých by som až tak nedala, hlavne ak mám oči a vidím. Druhá vec je, že ľudia občas vidia niečo, čo si ty nevšimneš, ale ak je niekto stále kritický, nevšímaj si ho. Možno si takto vnetiluje zúfalalstvo nad vlastným výzorom. Ja som sa naučila používať tlačítko ignore pri vlastnej mame. Bývala až necitlivo kritická, "pravdu" mi vmietla do ksichtu v najnevhodnejšej chvíli - a tak som sa naučila nevnímať jej slová. Teraz už občas aj niečo pochváli, ale ani tomu neprikladám nejakú váhu. Radšej si vypočujem kamošku alebo kolegyňu, ktorá ma často vidí a nemá dôvod rozprávať mi bludy.

Upravil(a) Selima (24. 5. 2009 9:14)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#72 24. 5. 2009 9:10

luminka
♥♥♥♥♥--

Selima napsal(a):

Každý má právo slobodne sa vyjadriť a každý má právo slobodne ignorovať keci toho druhého. wink Tuná je aj tlačítko Ignore, tak sa nauč používať aj v reálnom živote také pomyslené tlačítko Ignore.

Ale když to ignorujete, nevypadá to potom, že si to necháte líbit?

Není tady

#73 24. 5. 2009 9:12

aprill
♥♥♥♥♥♥♥

luminka napsal(a):

Dobře, řeknu to jinak, ne když si myslel, že to není tak zlé, ale když přímo v tom zrcadle viděl, že to není zlé, to má někdo právo takhle mě srážet? A snad ještě nejsem slepá. To, co tady pořád píšu, neznamená, že vypadám jako ta paní z britské pěvecké soutěže (ale hlas mám opravdu příšerný, ona zpívala jak anděl). Jsem čtyřicetiletá dlouhovláska s trochu vyšší hmotností, než by měla mít, udržovaná tak, jak finance dovolí. Ale příšera ne!

Nikdo ti nenapsal, že jsi příšera kapitulation . Kolegyně tě vidí jinýma očima a chtěla ti pomoct, ale komu není rady, tomu není pomoci!

Není tady

#74 24. 5. 2009 9:12

majkafa
Host

Je pro tebe tolik důležité, jak to vypadá? Nebo jak se cítíš? Pro mě je důležité, jak se já cítím, ať si to vypadá, jak chce. Přestaň už tolik dávat na to, jak to vypadá, co by řekli sousedi, buď už sama sebou.

#75 24. 5. 2009 9:13

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

luminka napsal(a):

............Jsem čtyřicetiletá dlouhovláska s trochu vyšší hmotností, než by měla mít, udržovaná tak, jak finance dovolí. Ale příšera ne!

offtopicofftopicofftopic sorry, ale musím

Lumi, konečně něco pozitivního

luminka napsal(a):

............Jsem čtyřicetiletá dlouhovláska s trochu vyšší hmotností, než by měla mít, udržovaná tak, jak finance dovolí. Ale příšera ne!

Luminka je normální ženská, ne příšera

Upravil(a) Modroočka (24. 5. 2009 9:13)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí