|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Vím, že to bude znít směšně pro někoho ale mě naprosto vytáčí chodit "hromadně" na oběd!!! Nastoupila jsem asi před 1.5 rokem do práce..je mi 40 ( všechny spolupracovnice starší asi o 10-15 let, pracující spolu asi 20 let.
Tímto neříkám že jsou špatné atd. atd. Ale zavedený komunistický režim " ve 12 se zavelí, všichni se sejdou na chodbě" je nás 8 a hromadně se jde na oběd. Přestávky určené nemáme tak můžeme jít kdykoli od 11 do 14.00 hod. Vzhledem k tomu ,že jsem spíše introvert a neumím " plkat o ničem abych nemlčela" mi to opravdu začíná působit problém. Nebaví mě povinně se usmívat, odpovídat a vymýšlet témata abych mluvila taky. Vím, že pro mnoho lidí to bude nepochopitelné , když jsem jednou řekla že půjdu později tak se mě ptali všichni " a proč?"
A já měla chuť říct" nechci poslouchat u oběda Vaše choroby, nechce se mi pomluvat právě tu, která tam chybí atd. atd." A strašně nerada se povinně bavím ale mlčet úplně je mi trapné, takže jdu z oběda vyplivnutá tím jak se pořád musím snažit.
Tímto nechci vlastně nic řešit, protože to nejde ale postěžovat si můžu že?
Není tady
Tak začni držet dietu 
Ne, vážně - buď chceš začít hubnout, nebo máš nějaký zdravotní potíže, prostě si nos jídlo z domova a za čas máš pokoj. Vždycky pak můžeš říct "holky, já už si zvykla na to moje jídlo a vyhovuje mi to víc".
Není tady

Jak radí Helena, nebo prostě tohle musím dodělat a pak vyběhnu, se tam ještě potkáme... na mě je brzo, já obědvám tak v jednu, půl druhý...
Občas bych šla s nima, abych se moc nestranila, protože není dobrý být z kolektivu úplně vyčleněná. Na druhou stranu, někomu to nevadí...
Není tady

Taky máme vymezenou přestávku na oběd od 11 do 13, závodku nemáme, takže se rozprostřeme do blízkých restaurací - a chodíme "hromadně" po skupinkách - každý s kým chce. Nemám problém říct že na oběd nejdu, nebo v jinou dobu, nebo jinam než ostatní. Nic nevysvětluju, proč, a ostatní si už zvykli se neptat - prostě jdu nebo nejdu. Nejsem zrovna smečkové zvíře
tak proč se nutit a zadělávat na vředy 
Není tady
helena napsal(a):
Tak začni držet dietu http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Ne, vážně - buď chceš začít hubnout, nebo máš nějaký zdravotní potíže, prostě si nos jídlo z domova a za čas máš pokoj. Vždycky pak můžeš říct "holky, já už si zvykla na to moje jídlo a vyhovuje mi to víc".
Já bych si ho nosila klidně ale my tady nemáme mikrovlnku....prej není nutno, není nutno:kapitulation:
Upravil(a) Petuna (22. 5. 2009 12:17)
Není tady
Petuno, neštvi
- no tak budeš mít studenej oběd a teplou večeři, bóže. Nebo si dělej instatní polívky, konvici snad máte.
Není tady
jaspinn napsal(a):
Taky máme vymezenou přestávku na oběd od 11 do 13, závodku nemáme, takže se rozprostřeme do blízkých restaurací - a chodíme "hromadně" po skupinkách - každý s kým chce. Nemám problém říct že na oběd nejdu, nebo v jinou dobu, nebo jinam než ostatní. Nic nevysvětluju, proč, a ostatní si už zvykli se neptat - prostě jdu nebo nejdu. Nejsem zrovna smečkové zvíře
tak proč se nutit a zadělávat na vředy
No to je právě ono ale my tady nemáme v okolí žádnou restauraci bohužel jsme dost mimo, takže opravdu zbývá jen ta kantýna..jen teď nevím jak to zase změnit..jsem neměla jít s nima nikdy a nebyl by to teď takový problém to změnit že. Tím chci taky říct nejsem nějaká nepříjemná nespolečenská osoba..ovšem jen s lidmi blízkými, kamarády atd. atd. Jinde se moc bavit neumím a to snažení se ,mě fakt dokáže vyčerpat. Chci se najíst v klidu, bez toho aby mi někdo pořád pokládal otázky za soukromí nebo měla jejich bradavice a žlučníkové kameny místo oběda:skurt:
Není tady
Taky na obědy s otatníma nechodím, jaký je v tom jako problém? Prostě si beru jídlo z domova nebo si zajedu v polední pauze do krámku, koupím si co chci a sním si to třeba venku, když je pěkně. On tě někdo nutí chodit na obědy???
Není tady
helena napsal(a):
Petuno, neštvi http://fora.babinet.cz/img/smilies/smile.png - no tak budeš mít studenej oběd a teplou večeři, bóže. Nebo si dělej instatní polívky, konvici snad máte.
já vím máš pravdu, když já jsem předtím to dělala taky tak svačiny z domu atd. a přibrala několik kilo. Tak jsem holt chtěla chodit normálně na obědy. protože jsem poznala že mi to dělá líp. Ale asi to vzdám!!
Není tady
My chodíme spolu - má účtárna a já. Nemáme s tím problém a je to fajn. Máme v hospodě velký stůl v podstatě rezervovaný. Vlastně tak chodíme i "z nouze", v 11 hodin, protože kdo zaváhá, později už nemá v jídelním lístku skoro nic, co by si mohl vybrat.
Tak to bylo už předtím, než jsem nastoupila.
Ale nemáme problém s tím, když někdo nejde. Někdy jde někdo do jiné restaurace, nebo má jídlo z domova, nebo má někdo pracovní jednání a jde později, každý jak chce. Nikdo nikoho nijak neomezuje ani se nedívá skrz prsty na ty naše holčiny, které na obědy nechodí, máme 2.
No problem.
Mě někdy překvapuje, jaké problémy někteří řeší. Pokud jsem v pohodě, jsem svá, nemám problém buď se zařadit nebo si chodit tak, jak a kdy a kam chci já a ostatní ať si trhnou nožičkou. 
Upravil(a) majkafa (22. 5. 2009 12:22)
Petuna napsal(a):
Vím, že to bude znít směšně pro někoho ale mě naprosto vytáčí chodit "hromadně" na oběd!!! Nastoupila jsem asi před 1.5 rokem do práce..je mi 40 ( všechny spolupracovnice starší asi o 10-15 let, pracující spolu asi 20 let.
Tímto neříkám že jsou špatné atd. atd. Ale zavedený komunistický režim " ve 12 se zavelí, všichni se sejdou na chodbě" je nás 8 a hromadně se jde na oběd. Přestávky určené nemáme tak můžeme jít kdykoli od 11 do 14.00 hod. Vzhledem k tomu ,že jsem spíše introvert a neumím " plkat o ničem abych nemlčela" mi to opravdu začíná působit problém. Nebaví mě povinně se usmívat, odpovídat a vymýšlet témata abych mluvila taky. Vím, že pro mnoho lidí to bude nepochopitelné , když jsem jednou řekla že půjdu později tak se mě ptali všichni " a proč?"
A já měla chuť říct" nechci poslouchat u oběda Vaše choroby, nechce se mi pomluvat právě tu, která tam chybí atd. atd." A strašně nerada se povinně bavím ale mlčet úplně je mi trapné, takže jdu z oběda vyplivnutá tím jak se pořád musím snažit.
Tímto nechci vlastně nic řešit, protože to nejde ale postěžovat si můžu že?
A co kdyby jsi měla hlad dříve? V 11 hod se seber, zajdi si sama pro něco k jídlu a problém je vyřešen.
Není tady
Petuno, já to měla dost podobně, u nás se zase u oběda "pracovalo". Zvlášť když si přisedl šéf, to si všichni honili triko, bléé. Já mám nejradši když si sednu, rozložím noviny a v klidu se najím, což v jídelně fakt nejde.
Tak jsem is začala dělat krabičky se salátem a jedla v kanclu a měla božskej klid. Jo a zhubla jsem.
Není tady
Majja napsal(a):
Taky na obědy s otatníma nechodím, jaký je v tom jako problém? Prostě si beru jídlo z domova nebo si zajedu v polední pauze do krámku, koupím si co chci a sním si to třeba venku, když je pěkně. On tě někdo nutí chodit na obědy???
To víš že nenutí ale jsem po mnoha letech holt chtěla chodit na obědy, protože těma studeným jsem si zadělala na pěkných pár kil navíc a zjistila jsem, že mi teplý oběd prostě vyhovuje. Já vím to musím sama vyřešit jsem si jen chtěla ulevit to za mě nikdo nevyřeší..protože to nejde to je jasné a je to v podstatě blbost jen mě to omezuje no.
Není tady
on nebude problém to změnit, to jen ty z toho děláš trošku větší kovbojku. Vždyť na tom zas tolik není, ne? Sníží ti kvůli tomu plat? Zastřelí tě?
Chápu, že si člověk musí ulevit a vlastně ani tak řešení nepotřebuje. Ono se samo nabízí - nechodit s ostatníma, ale počkat. a jít sama. Je to o jednou. V pondělí to zkus!
Není tady
No právě, přeci jsem dospělej člověk a není snad povinnost chodit houfně na obědy a plkat tam o ničem, taky to nemám ráda, nevyhovuje mi to, tak prostě řeším polední pauzy po svém. Dělá to tak třeba i naše paní účetní a druhý kolega a ani by mě nenapadlo si o nich myslet, že se někoho straní nebo jsou nespolečenští. A navíc si za stravenky kupuju v krámku filmy na DVD 
Není tady

]Mě někdy překvapuje, jaké problémy někteří řeší. Pokud jsem v pohodě, jsem svá, nemám problém buď se zařadit nebo si chodit tak, jak a kdy a kam chci já a ostatní ať si trhnou nožičkou.
Třeba Petuna tak úplně v pohodě jako Ty není, má s tím problém, chce se vykecat a zjistit náhled druhých, ne? 
Upravil(a) annie (22. 5. 2009 12:23)
Není tady
majkafa napsal(a):
My chodíme spolu - má účtárna a já. Nemáme s tím problém a je to fajn. Máme v hospodě velký stůl v podstatě rezervovaný. Vlastně tak chodíme i "z nouze", v 11 hodin, protože kdo zaváhá, později už nemá v jídelním lístku skoro nic, co by si mohl vybrat.
Ale nemáme problém s tím, když někdo nejde. Někdy jde někdo do jiné restaurace, nebo má jídlo z domova, nebo má někdo pracovní jednání a jde později, každý jak chce. Nikdo nikoho nijak neomezuje ani se nedívá skrz prsty na ty naše holčiny, které na obědy nechodí, máme 2.
No problem.
Mě někdy překvapuje, jaké problémy někteří řeší. Pokud jsem v pohodě, jsem svá, nemám problém buď se zařadit nebo si chodit tak, jak a kdy a kam chci já a ostatní ať si trhnou nožičkou.
jo je to blbina
Není tady
Petuna napsal(a):
Majja napsal(a):
To víš že nenutí ale jsem po mnoha letech holt chtěla chodit na obědy, protože těma studeným jsem si zadělala na pěkných pár kil navíc a zjistila jsem, že mi teplý oběd prostě vyhovuje. Já vím to musím sama vyřešit jsem si jen chtěla ulevit to za mě nikdo nevyřeší..protože to nejde to je jasné a je to v podstatě blbost jen mě to omezuje no.
Tak mýmu kolegovi nosej normálně jídlo ostatní kolegové z jídelny v kastrůlku
Nebo si nos něco z domova a ohřej v mikrovlnce v práci. Nebo to střídej, když nebude co přinést z domova, tak jdi s nima, párkrát se to vydržet dá.
Není tady
že mi teplý oběd prostě vyhovuje
Ach jo - na netu najdeš mikrovlnku kolem tisácovky, možná i levnější. Tak si ji pořiď - někdo má v práci vlastní rádio, někdo větrák, ty budeš mít troubu.
Není tady

"nezlobte se, já mam ráda u oběda klid, nejlíp si tak odpočinu od práce, proto raději budu chodit na obědy sama" nebo tak něco
Není tady
U nás je určený čas na svačiny a obědy. Svačiny už vynechávám. Jak jsem už psala, ženským jsem se najednou znelíbila. Mezi sebou se všechny baví, co bylo doma a tak, a když řeknu něco já, je to stěžování si, teda podle nich. A to se snažím už říct všechno jednou a neopakovat to jako dřív. Houby platné. Jenomže když mě doma naštvou, chci si trochu postěžovat. A ony: Nám to neříkej, to si vyřiď doma. Kdybych si to vyřídila doma, byla by z toho ošklivá hádka. A v práci se vypovídat nemůžu. Ony si spolu povídají a žádná některou jinou nenapomíná a nesekýruje a neodbývá, aby dala pokoj, do háje posílají jen mě.
Není tady
My máme v práci jídelnu, někteří chodí na obědy s někým a někteří sami. Já chodím sama a když se mi chce, tak si k někomu přisednu nebo si někdy někdo přisedně ke mně, ale musím říct, že mi nejvíc vyhovuje chodit sama. Jsem holt introvert. Ze začátku jsem chodila s jednou kolegyní, ale začla mi jít na nervy, tak jsem chvíli chodila dřív, než ona a teď už se ani neptá. Musím říct, že já bych si mohla chodit kupovat jídlo venku, ale nechci, protože oběd s polévkou, salátem a pitím mě v závodce přijde na 18,- Kč a jinde bych za to dala 4x tolik. A taky mi vyhovují teplé obědy.
Jestli si někdo myslí, že se jich schválně straním, tak je to jeho věc. Mně je fuk, co si lidi myslí.
Není tady

luminka napsal(a):
U nás je určený čas na svačiny a obědy. Svačiny už vynechávám. Jak jsem už psala, ženským jsem se najednou znelíbila. Mezi sebou se všechny baví, co bylo doma a tak, a když řeknu něco já, je to stěžování si, teda podle nich. A to se snažím už říct všechno jednou a neopakovat to jako dřív. Houby platné. Jenomže když mě doma naštvou, chci si trochu postěžovat. A ony: Nám to neříkej, to si vyřiď doma. Kdybych si to vyřídila doma, byla by z toho ošklivá hádka. A v práci se vypovídat nemůžu. Ony si spolu povídají a žádná některou jinou nenapomíná a nesekýruje a neodbývá, aby dala pokoj, do háje posílají jen mě.
Luminko, jestli se ti to neopakování daří, tak jako tady na Babinetě, tak asi nejsi moc úspěšná. Sorry za
ale nedalo mi to. Jsi jako kolovrátek pořád dokola a ani se nedivím, že jim to leze na nervy.
Je to otravné.
Jinak, co se týče těch obědu, tak bych párkrát šla třeba dříve, že mám hlad nebo bych šla později, že ještě hlad nemám. Přeci tě nemůžou donutit, aby jsi šla s nimi.
Není tady

Uvedomila som si, že aj ja "trhám partu", ale našťastie to - dúfam - nikto neberie osobne a nevyčítajú mi to. U mňa to ale súvisí s tým, že mám vlastne dve práce a nestíham si posedieť na obede: kúpim si radšej niečo k PC alebo donesiem z domu. Spočiatku som sa cítila cítila trochu
, ale teraz to už neriešim - je to proste tak, ako to je. (Pritom ja nemám problém s kolektívom a celkom rada s nimi poplkám, ale obedujem radšej sama a s pocitom, že nemrhám časom..
.
Upravil(a) Selima (22. 5. 2009 16:04)
Není tady