|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Kdo není dospělý, ten se těžko domlouvá jako dospělý člověk.
Vždyť je to očividné, že je to zřejmě POUZE dojem autorky vlákna, že ji sousedky nesnáší.
Jo, ty domněnky. Jo to braní si věcí osobně.
Malý příklad z dneška: Byli jsme na obědě. Byla tam jedna paní, která pracuje ve vedlejším baráku a ta pozdravila mu kolegyni. Kolega se jí zeptal, kdo to je, protože tu paní včera potkal v Baumaxu, ona se na něj upřeně dívala a on si říkal - proč ta ženská tak divně čumí? Až venku mu došlo, že je to někdo, koho odkudsi zná a měl výčitky, že ji nepozdravil. Kolegyně řekla, že je to její tchyně. Kolega řekl, aby ho u ní omluvila, že ji nepozdravil, protože ji nepoznal.
Po chvilce šla paní kolem našeho stolu znovu a kolega se jí omluvil, že ji nepoznal a nepozdravil, když se včera potkalli v Baumaxu. A ona si nemohla vůbec vzpomenout, že by se potkali, natož že by se na něj upřeně dívala.
Ona si přemýšlela o svých věcech, kolegu vůbec nevnímala, neregistrovala - a on měl pocit, že se na něj upřeně dívá. 
Upravil(a) majkafa (22. 5. 2009 18:06)
Slavek17 napsal(a):
A co jako... Někdo se ke mně chová vysloveně nepřátelsky a já kolem něho mám chodit po špičkách ???
Csss.... No to určitě?!!!

Něco jako : Pani vy mě mít ráda musíte a just jooo....a musíte a musíte a musíte ??? A když néé tak vám ukážu... Slávku Ty seš vtipnej ...

Lily ... hele není na světě člověk ten, co by se zavděčil lidem všem ... hele tak Tě nemá ráda ...NO A CO ... jsi na ní nějak závislá ? Potřebuješ tu paní k něčemu ? Ne. Potřebuješ mít pocit, že tě mají lidi rádi...jenže nikdy Tě nebudou mít rádi všichni ..s tím se nauč žít, nebo budeš mít ještě těžký chvilky .. možná přemýšlej o sobě, proč Ti to tolik vadí a proč Ti není jedno co si paní myslí ...
Upravil(a) Amriana (22. 5. 2009 18:03)
Není tady
majkafa napsal(a):
Kdo není dospělý, ten se těžko domlouvá jako dospělý člověk.
Co to má co dělat s dospělostí? - Kdyby ti tvá malá dcerka přišla domů s pláčem, že jedna ze spolužaček jí ve třídě dělá to samé, co popisuje Lily, tak bys jí taky kázala o dospělosti? - No, tím bys jí teda pomohla?! 
Není tady
Nu, víš, dcerka ve tvém příkladě NENí dospělá. Tím nemyslím věkově. 
Možná sis nevšiml, ale já psala o dospělých lidech. Ne věkově. 
Upravil(a) majkafa (22. 5. 2009 18:08)
Amriana napsal(a):
Něco jako : Pani vy mě mít ráda musíte a just jooo....a musíte a musíte a musíte ??? A když néé tak vám ukážu... Slávku Ty seš vtipnej ...
...
Ale jdi - ona jí nevyjadřuje jen nezájem - ona se k ní chová, jako kdyby byla prašivá a svou prašivinou ohrožovala všechny sousedy...
To je přece zásadní rozdíl.
No - ale třeba Lily je místní čarodějnice - co my víme?! ... 
Není tady
majkafa napsal(a):
Možná sis nevšiml, ale já psala o dospělých lidech. Ne věkově.
Nu, víš, nejsu blbej, ale tu radost ti neudělám, abych si všiml...

Jinak řečeno - vím, že jsi na mě alergická - ale nic s tím nenadělám.
Není tady
Když myslíš, že jsem alergická na tebe, je to tvoje.
Mně přijdou jenom hloupé některé tvé příspěvky a tak na ně reaguju. Kdyby je napsal kdokoliv jiný, budu reagovat stejně.
A to, že mi přijdou hloupé - to je zase moje. 
Upravil(a) majkafa (22. 5. 2009 18:14)
Slavek17 napsal(a):
Amriana napsal(a):
...
Ale jdi - ona jí nevyjadřuje jen nezájem - ona se k ní chová, jako kdyby byla prašivá a svou prašivinou ohrožovala všechny sousedy...
To je přece zásadní rozdíl.
No - ale třeba Lily je místní čarodějnice - co my víme?! ...
Ježíííš paní nechce aby se její děti kamarádily s těma od Lily ? No tak je ubohá, že tu nevraživost přenáší a ventiluje přes děcka ... ale to je tak všechno ... Jako matka má právo kontrolovat s kým se její děti baví ..a že to dělá zlým způsobem? No něco to o ní říká ne ? Když bude Lily hrát jak navrhuješ ..klesne na její úroveň. To je můj názor.
Není tady
Proč furt ty domněnky? Autorka vlákna vůbec NEVÍ, proč třeba nechtěla jít paní s dětma na to hřiště. A vy z toho hnedka usoudíte, že nechce, aby její děti kamarádily s autorčinými. chjo
majkafa napsal(a):
Proč furt ty domněnky? Autorka vlákna vůbec NEVÍ, proč třeba nechtěla jít paní s dětma na to hřiště. A vy z toho hnedka usoudíte, že nechce, aby její děti kamarádily s autorčinými. chjo
No, dyť to říkám - má to řešit napřímo - a zeptat se jí, zda ty děti zahání kvůli ní?
A když dostane kladnou odpověď - tak to bude aspoň vědět.
Takhle jsou to jen zbytečné dohady...
Není tady
Ještě jednou jsem si přečetla všechny příspěvky od Lily a kromě toho, že sousedka si dovolila na svoje děti zavolat, že jdou jinam, tak nic tak tragickýho snad neprovedla, aby se Lily musela "bát vycházet z domu". A s těma nenávistnýma úšklebkama, to mi připomíná moji mámu, mistryně manipulace ... jsem třeba jednou seděla u televize, normálně se koukám, přišla máma a vyjela na mě, co se tady na všechny tak protivně šklebim a ať si jdu dělat ksichty k sobě do pokoje ... vůbec jsem to nepobrala, prostě mi přisoudila něco, co bylo absolutně mimo.
Není tady

Upravil(a) Lily (22. 5. 2009 20:35)
Není tady
Želvička17 napsal(a):
Tajgr napsal(a):
A nemáte něco navíc než oni?Nové auto a tak?Ona ta závist toho taky nadělá hodně.
Já když jsem si koupila nové auto, tak jsem mívala jeden čas z jedné strany (směrem k oknům) na něm rozpláclý vajíčka
, fakt někomu stály ty vejce za to
A to mám úplně obyč auto
Každé ráno jsem musela lovit skořápky
no jo typická vlastnost čechů= závist...úspěch se neodpouští:-D....
Pro Lily: já si taky myslím,že to ,že se sousedkama nebavíš o dětech ,nebo jiných věcech je tvá věc, možná právě proto,že nejsi drbna nebo se (podle nich) nějak lišíš jim může být trnem v oku....
Já se sousedy taky nijak nevybavuju.Asi to teda asi i bude tím,že jsme tam nejmladší.Naše patro ,tam bydlí jen samí mladí a zbytek je hodně v důchodovým věku nebo se blíží důchodovýmu věku,takže je taky jen slušně pozdravím a jdu.Max.se na ně usměju.
Není tady
Nj, ale co čekáš? Když mě někdo přehlíží, tak si holt pomyslim, že asi nemá zájem se se mnou bavit a víceméně taky komunikaci nezačínám ... Taky z toho důvodu mohla ta sousedka jít třeba na jiný hřiště, třeba se jí nechtělo tam s tebou mlčet, když ses s k nim chovala jako studenej čumák předtim. Třeba třeba ... a to jsou zas jen moje dohady.
Upravil(a) Majja (22. 5. 2009 18:57)
Není tady

Upravil(a) Lily (22. 5. 2009 20:35)
Není tady
Lily napsal(a):
No asi si za to můžu sama, že jsem byla odtažitá, ale rozhodně ne nenávistná jako jsou teď oni ke mě. Ta sousedka začala na ty děti ječet bezprostředně poté, co mě uviděla. No ale co teď s tím? Buď tam opět vůbec nechodit nebo jen dál tiše trpět.
A co si s ní na rovinu promluvit? Zeptat se jí, co proti Tobě má... 
Není tady
Jak vis, ze te sousedi pomlouvaji? Nekdo z nich ti to rekl? Nebo se jen domivas, ze o tobe mezi sebou mluvi?
K te prihode na hristi - kdovijaky duvod mela ta pani, ze nakonec nesla na hriste, kde jsi byla i ty. Ja svoje sousedy moc nevnimam, nezabyvam se tim, co si o mne povidaji, takze bych si asi ani nevsimla, ze nekdo nejde na hriste, kdyz tam jsem ja. Nekdy jsem tak zamyslena, ze je ani nevidim, tudiz ani nepozdravim, jindy se usmeju a pozdravim.. kdyby nekdo sledoval moje chovani a vztahl si je na sebe, tak bude z toho na budku, protoze nebude vubec jasne, proc jeden den se usmivam a druhy den projdu nevsimave. A pritom to je jen o tom, ze nekdy jdu z prace unavena a jsem v myslenkach ponorena do sebe, ze svet kolem a lidi nevidim.
Martinka1 napsal(a):
A co si s ní na rovinu promluvit? Zeptat se jí, co proti Tobě má...
Na tvém místě bych se taky zeptala. Než se utápět v možná úplně nesmyslných domněnkách. Není nad to, věci si co nejdříve na rovinu vyříkat. Nemám ráda dusno a tak řeším hned. Někdy dojdeme ke zcela překvapivým závěrům. 
Sebevědomý člověk má tolik přemýšlení a práce sám se sebou, že nemá čas všímat si jiných. A nevytváří si domněnky, žije si svůj vlastní život. Tak, jak on chce. Aby mu bylo prima. 
Profesionální trapiči sebe sama hledají problém i tam, kde není.
Lily napsal(a):
No asi si za to můžu sama, že jsem byla odtažitá, ale rozhodně ne nenávistná jako jsou teď oni ke mě. Ta sousedka začala na ty děti ječet bezprostředně poté, co mě uviděla. No ale co teď s tím? Buď tam opět vůbec nechodit nebo jen dál tiše trpět.
Dál tiše trp. Evidentně ti tento způsob života vyhovuje, dělat ze sebe chudinku. Pak je každá rada drahá.
Nepochopila jsem, proč ses šla omluvit sousedům, kteří se stěhovali. Mně by přišlo divné, kdybych se šla stěhujícím se sousedům omlouvat. Možná, kdybychom k sobě měli blíž, bych se s nimi rozloučila a popřála jim hodně štěstí na novém místě. Ale jít se omlouvat? Nerozumím.
Upravil(a) majkafa (22. 5. 2009 20:01)

Upravil(a) Lily (22. 5. 2009 20:33)
Není tady
majkafa napsal(a):
Lily napsal(a):
Dál tiše trp. Evidentně ti tento způsob života vyhovuje, dělat ze sebe chudinku. Pak je každá rada drahá.
Nepochopila jsem, proč ses šla omluvit sousedům kteří se stěhovali. Mně by přišlo divné, kdybych se šla stěhujícím se sousedům omlouvat. Možná, kdybychom k sobě měli blíž, bych se s nimi rozloučila a popřála jim hodně štěstí na novém místě. Ale jít se omlouvat? Nerozumím.
No,to já jsem taky nepochopila a už jsem se Lily nato ptala,zda snad měla nějaký důvod. Proč si Lily,myslíš,že za všemi problémy stojíš ty? Chováš se slušně,chováš,tak co pořád řešíš?
Můžeš se pokusit o nějakou komunikaci,ale spíš bych se zamyslela,zda mi tak moc stojí zato komunikovat zrovna se sousedkama,ať,už máš pravdu nebo jsou to jen doměnky ledacos to vypovídá i o nich,takže bych si rozmyslela,zda mi to vůbec stojí zato tohle řešit.
Nechtějí na stejné hřiště,nikdo je nenutí,proč to řešíš? Více méně,jak píšu,všem okolo ukazují i něco o sobě..takovýmto přístupem.
Nejsi na té mateřské(jsi myslím na mateřské...)trochu osamělá? Máš s kým pokecat i o jiných věcech než o dětech? Já jak jsem,už psala bych pozdravila,popřípadě hodila úsměv(jako bonus)a dál to neřešila.
Proč se chceš zavděčit zrovna jim nebo dělat kvůli nim ze sebe něco co nejsi? Že jsi odtažitá no a co,to jako musiš hned nějaké sousedce skočit kolem ramen a vykecat ji celý svůj životopis? Protože,ony se chovají jako pavlačové drbny,proč ty bys měla? 
Upravil(a) REŇAS (22. 5. 2009 20:43)

Lily, neřeš sousedky, kašli na to, nikdy se nezavděčíš všem. Prostě si tím nelam hlavu a nepřemýšlej nad tím.
Není tady
Moc děkuji za příspěvky, taky mi přijde, že řeším blbosti, tak ještě jednou díky.
Není tady
"Včera jsem na to hřiště šla po delší době a čekala, co zase bude."
A víš, proč se to stalo? Protože jsi to "čekala". To tak totiž funguje. Zaměř se víc na dítko, beztak Ti dá práce dost, a neřeš cizí úšklebky. Kdysi strašně dávno před 20 lety
mi jedna známá řekla, že působím namyšleně. Hmm, a já měla moc starostí, takže jsem šla po ulici jen Z-amyšlená. Kašli na to, co si myslí ostatní, víc se usmívej a po čase se všecko spraví, uvidíš. 
Slniečko: "Pozadala jsem jen slusne sve sousedy,aby dodrzovali desatou hodinu a nerusili nas prackou ci virivkou a dalsi sousedku,aby dodrzovala parkovani jen jednim autem na nasem parkovisti,protoze kdyz tam byly 3 auta jejich rodiny, nemohli jini z domu zaparkovat."
Slniečko, to snad ale nemyslíš vážně, že ne?
To by mě v životě nenapadlo, nárokovat si místo na parkování. Když chci slušně zaparkovat, musím holt přijet z práce dřív
, ale nenapadlo by mě zvonit u sousedů..... jakou reakci jsi čekala? To ještě můžeš být ráda, že Tě nějaký soused neposlal do ....
To bych tedy čekala já
.
A když slyším v jednu v noci bzučení sousedovic pračky... tak si říkám, že je to fajn, že aspoň vím, že jsou doma
a nejsem tu sama. Se sousedy máme vynikající vztahy. I já peru v jednu v noci. A ráno se pozdravíme a zanadáváme si "na život", že toho prádla je pořád dokola nějak moc, včetně lichého počtu ponožek
.
Upravil(a) Tercila (22. 5. 2009 23:19)
Není tady