|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Upravil(a) Lily (22. 5. 2009 20:34)
Není tady
Neber si to osobně. Možná se dokonce i mýlíš. A když ne, tak proč ti to vadí? To je jejich, že nejdou na hřiště, ne tvé, pokud ty máš "svědomí čisté". Popřemýšlej, proč ti to vadí. A jestli to opravdu nejsou pouze tvé domněnky.

Lily, já tedy ve tvém psaní nenašla nic, proč by tě měl kdo pomlouvat. Možná sis na sebe vztáhla něco, co bylo myšleno jinak a je to nevinné. Kolikrát jsem já změnila plán, kvůli dětem - místo hřiště cukrárna...
Z toho, co píšeš ale moc moudrá nejsem. Dost strohé a zmatené - na posouzení.
Není tady

Lily, jak budeš řešit takové "blbosti" tak ti z toho jednou zaručeně hrábne. Oni mají problém, ne ty. Já bych to neřešila a žila si v klidu svůj život. To, že mě někdo přehlíží nebo jsem někomu nesedla jsou malé věci...a takových lidí ještě v životě potkáš.
Není tady
Lily napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit se špatnými sousedskými vztahy, ze kterých jsem dost zoufalá. Bydlíme v bytovém domě a pod námi bydlela rodina s dětmi. Bohužel jsem se s nimi dostala do konfliktu, protože jsem měla nějaké osobní problémy v rodině a nechtěla jsem se bavit ani přátelit, vdžy jsem ale slušně zdravila. Oni moji odtažitost špatně pochopili a začali mě tady po domě pomlouvat. Jejich známá taky ze stejného domu s dětmi se na mě začala nenávistně ušklíbat. Nějak jsem to přecházela a říkala si, že nevím, co jsem tak zlého udělala. Sousedi pod námi se asi před dvěma měsíci odstěhovali a já se jim dokonce byla omluvit, jestli jsme je náhodou nerušili. Prý ne, jsme tu potichu a ani o nás nevědí. Tak jsem si říkala, že konečně se sousedy všechny zloba proti mě odejde. Co se mi ale včera opět nestalo. Byla jsem na dětském hřišti s kamarádkou a jejich známá se tam také chystala s dětmi. Když mě uviděla, tak z dálky volala hlasitě na děti, ať tam nechodí a že půjdou jinam. Mám už strach vyjít z domu, co zase bude. Prosím poraďte, nevím si rady!
Nemají spíš oni nějaký problém??
Jaké vlastně byly vztahy s něma před tvými problémy s rodinou? Byli čistě na sousedské bázi či,už skoro přátelské? Nebereš si to moc na sebe?
A ještě jedna věc tomu nasvědčuje,proč jsi se šla zeptat,vlastně dokonce omluvit, stěhujících sousedů,zda jste je náhodou nerušili,měla jsi snad k tomu nějaký důvod,kdy by jim něco opravdu z tvé strany mohlo vadit nebo,to jsou to zase jen tvé domněnky? 
Lili,já bych chtěla mít takovou sousedku jako jsi ty,která řeší takové věci,to myslím v dobrém,
víš,jak dokáží být někteří sousedi lhostejní a nezajímá je co sousedi?? Nezajímá je vlastně vůbec nic,kromě svojeho JÁ ? Mohla bych o pár jedincích a bývalých podnájemnicích(dosti mladých) vyprávět. 

Já myslím, že to moc řešíš 
Těžko Tě budou mít všichni rádi a tyhle Tě vlastně ani neznají 
Nemysli na to jak působíš, co si asi myslí, co jsi udělala Ty atd. Mně tohle přijde trošku jako nedorozumění. Také je pravda, že první dojem dělá hodně a člověk má tendence si hned dělat závěry.
Stalo se mi nedávno něco trošku podobného, jednu maminku jsem nějak nepozdravila, tedy neodpověděla na pozdrav, došlo mi to se zpožděním. Také mě už příště nepozdravila. No a když přišla příště na pískoviště s nějakou kamarádkou, zaslechla jsem o čem se baví a na to navázala, normálně jsme si pokecaly a od té doby už je to v pohodě. 

Není tady

Upravil(a) Lily (22. 5. 2009 20:34)
Není tady
Ještě mě napadlo děláš kravál(bordel),například přes den nebo hlavně po večerech? ZŘEJMĚ NEDĚLÁŠ. Zajímáš se aspoň trochu o dění v rámci domu(jako údržba a tak)? Pozdravíš? Pokud ano,tak co řešíš,proč se zabývat tím co si o tobě myslí? A komunikovat více či méně můžeš jen s tím s kým chceš ty,né? 
A nemáte něco navíc než oni?Nové auto a tak?Ona ta závist toho taky nadělá hodně.

Není tady
Lily napsal(a):
Děkuji za odpovědi, vím, že tady řeším prkotiny, ale když je člověk na mateřský a sousedky, které denně potkávám, se tváří jako bubáci, tak to moc na dobré náladě nepřidá. Způsobila jsem si to ale sama, protože jsem nikdy nekomunikovala o dětech a tak, jak to mezi sousedy bývá. Prostě teď doplácím na svou odtažitost a nevím si rady.
No tak buď stím se snaž něco udělat nebo to neřeš. Hlavně bys měla zůstat svá a ne se řídit,jak to mají sousedky a klábosit s něma o něčem,co ty nechceš. Jak jsem psala,komunikovat můžeš s kým chceš ty a o čem chceš jen ty. Ony ať probírají třeba pořád dokola co čí dítě to a ono,ty jsi najdi na tu svou komunikaci,která tě bude zajímat někoho jiného,pro kterou nebude na 1.místě,téma jen ty děti. Nemáš kamarádky s kterýma bys mohla probírat to co by vás obě zajímalo a nebylo by to pořád o dětech? Proč ti na tom tak záleží,co si myslí a nezůstaneš jen v mezích slušného,sousedského chování a nic víc. A když se tváří,jak bubáci to je jejich problém,ne tvůj,pozdrav,usměj se a jdi si po svých. Pokud ani neřeknou bůůů,tak,to,už pak bude vypovídat spíš něco o nich..a ty si stím nelam hlavu. 
Upravil(a) REŇAS (22. 5. 2009 11:13)

Tajgr napsal(a):
A nemáte něco navíc než oni?Nové auto a tak?Ona ta závist toho taky nadělá hodně.
Já když jsem si koupila nové auto, tak jsem mívala jeden čas z jedné strany (směrem k oknům) na něm rozpláclý vajíčka
, fakt někomu stály ty vejce za to
A to mám úplně obyč auto 
Každé ráno jsem musela lovit skořápky 

Není tady
Děkuji za rady, řeším to proto, že je tady kousek jedno hřiště a park, kde se vídáme. Mě ale každý úšklebek rozhodí. Teď jsem se snažila asi dva měsíce chodit jinam, právě proto, abych nic neřešila a cítila se dobře. Včera jsem na to hřiště šla po delší době a čekala, co zase bude. A taky bylo, už zdálky slyším od té jejich známé nenávistný hlas, že na to hřiště se nepůjde a když tam děti stejně utekly, tak je naháněla a křičela na ně, že tam nebudou a že jdou jinam. Prostě mě to opět ranilo.
Není tady
Lily, ty musíš bejt hodně citlivá duše a asi to v tomhle světě nemáš lehký...
Pokud si neješ vědomá toho že bys jim nějak zavdávala důvody k tomu, aby tě neměli rádi (bouchání dveřmi, bordel v zádveří, hluk apod.), tak opravdu mají problém oni a s tím ty nic nenaděláš.
Ono stačí že máš lepší postavu nebo třeba o tobě manžel takové sousedky prohlásil že vypadáš k světu nebo se za tebou otočil a budeš mít peklo až do smrti, nebo dokud neztloustneš na 105 kilo a neukáže se, že jsi lesba 
Musíš se na to podívat jinak - copak to je asi za chudinku, že jí to tak žere, když jí tak ležíš v žaludku? Kdyby byla rovná a řekla ti to aspoň do očí co jí vadí, ale takhle se nezmůže na víc než pár nepřímých uštknutí - a kvůli TOMUHLE ty se budeš omezovat a chodit dva měsíce na hřiště jinam? Ani by mě nehlo, ať se třeba udáví anebo chodí jinam ona...
Želvičko, no to sis teda dovolila dost s tím autem 
Tahle sousedská závist je strašlivá věc, to je lepší se odstěhovat do lepší čtvrtě, kde mají všichni minimálně stejně, nebo ještě lépe o trochu víc.
Není tady
At si sousedky políbí ... můžou se přece tvářit klidně jako kyselý zelí, to není tvůj problém, žádnej stres.
Není tady
Lily děláš ze sebe profecionální chudinku. Tebe ta hra na oběť baví?
Není tady
já myslím, že ta hláška, že jdou jinam, nebyla myšlena na tebe, ale šli jinam z úplně jiných důvodů. Nebrala bych si to osobně.
Není tady
Lily, denne zazivam stejne pocity, bohuzel u me je to o to horsi,ze ja presne vim,proc to vsechno vzniklo. Pozadala jsem jen slusne sve sousedy,aby dodrzovali desatou hodinu a nerusili nas prackou ci virivkou a dalsi sousedku,aby dodrzovala parkovani jen jednim autem na nasem parkovisti,protoze kdyz tam byly 3 auta jejich rodiny, nemohli jini z domu zaparkovat. Nyni me dani sousede nepozdravi ani na spolecne zahrade a pomlouvaji me kde mohou. Jsem take na materske a na te zahrade se potkavame denne, s jednou sousedkou vychazim skvele, takze si s detmi hrajeme a skvele si povidame a ted si predstav situaci,kdy si takto povidame a najednou vyleze ta druha sousedka, pozdravi pouze tu moji kamaradku a normalne si zacne povidat jen s ni uplne o necem jinem a ja tam sedim a nechytam. To je pak peklo. A kdyz ji pozdravim,tak to ignoruje,takze na tom jeste nejsi tak spatne.
Není tady
Holka, člověče , prober se. ...
Pokud máš čisté svědomí, pokud žiješ tak, abys nikoho neomezovala a neubližovala (což asi ano když sousedi pod vámi o vás ani nevědí), tak by ti žádná takový myšlenka - či spíš domněnka - neměla ani přijít na mysl.
Ty třeba ani nevíš a netušíš, co si kdo myslí, a podsouváš jim své drama....úplně zbytečně sis vytvořila nepřítele (vícero) a pak s nimi bojuješ.
Takže - všechno se odhrává jen v tvých myšlenkách a ty , jak víme, můžeš sama změnit. Tento scénář vyhoď a napiš si jiný nový, příjemný. Sousedi jsou prima, mám je ráda, oni mě také. A pokud tě někdo nemá v lásce, tak je to jeho věc, má na to právo, a ty zase nejsi povinna řešit jeho starosti....A přesto, že tě nemá někdo rád (čistě hypoteticky), tak přesto se na něj můžeš usmát a popřát mu pěkného dne...ne?
Není tady
no tak nemusí tě každý milovat, a ani v životě nebude, stejně tak jako ty taky nebudeš milovat všechny kolem... vždyť jsi o ně nestála, tak si jich nadále nevšímej a je to
Není tady
Lily napsal(a):
Byla jsem na dětském hřišti s kamarádkou a jejich známá
ta kamarádka taky křečuje že to bylo kvůli ní? trošku si asi domýšlíš a děláš drámo
Není tady

Ahá, tak už mi to došlo s těma skořápkama - my parkujeme dvěmi auty 
Ale zas tak špatní nejsou ti sousedi, vloni mi jedna přišla domů říct, že jsem nechala otevřené okénko - a trefila přesně i jméno

Není tady
Lily, proč řešíš na Babinetu, co můžeš vyřešit NAPŘÍMO?
Co ti brání zeptat se té dámy do očí,
- Proč od tebe své děti odhání, když nemáš LEPRU ani nic podobného?
- Anebo, milá paní, snad mám nějakou nakažlivou nemoc, o které nevím?
Co ti brání, pohrozit jí, že ti to vadí, že je ti to nepříjemné - a jestli toho nenechá,
tak že jí budeš dělat to samé, až tvé děti povyrostou?!!!
Jestli tomu rozumím, tak nerada řešíš věci rázně - zatímco zmíněná osoba s tím nemá problémy
a nebere si před tebou žádné servítky...
Upravil(a) Slavek17 (22. 5. 2009 17:48)
Není tady
Tak tyhle rady opravdu zaberou! 

To už autorka vlákna vůbec nebude muset přemýšlet, proč se s ní sousedky nebaví.
Obzvláště výhrůžka, že bude sousedce dělat to samé, je naprosto geniální!
Sousedka se jistě poleká a odteď bude jako milius. 
Upravil(a) majkafa (22. 5. 2009 17:45)
A co jako... Někdo se ke mně chová vysloveně nepřátelsky a já kolem něho mám chodit po špičkách ???
Csss.... No to určitě?!!!
Není tady
Slavek17 napsal(a):
A co jako... Někdo se ke mně chová vysloveně nepřátelsky a já kolem něho mám chodit po špičkách ???
Csss.... No to určitě?!!!
Po špičkách ne, ale hrozit jí něčím? Myslíš, že by si z toho sedla na zadek? Spíš by jí to bylo šumák
Spíš se zkusit s ní domluvit jako dospělý lidi, pokusit se o smír... minimálně zjistí, jestli její domněnky jsou správné. A v lepším případě si to vyříkají a "bude zase dobře" nebo v horším si nevyříkají, ale bude vědět na čem je.
Není tady