29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
"Jeste nedavno jsem bojovala sama se sebou. To ano, bojovalo to co je me z me podstaty proti tomu co ode mne chce okoli. Toto byl boj sama se sebou"
no tak vidis, presne takhle jsem to myslela ale to je stejne neco co musis delat cely zivot ne - donedavna jsem to delala, ted uz nemusim. musis, cely zivot, a kdyz to neudelas a zlenivis, dozene te to pozdeji..
Není tady
Otevřené srdce, si myslím neznamená pouštět si tam kde koho, ale být k okolí dostatečně empatická.... takové to chápu a když ne, tak toleruju..... "nech brouka žít".... co já můžu vědět o tom, co k tomu toho člověka vede, když se mi to nelíbí,.... co si prožil a co se má naučit?....
Není tady
konstance napsal(a):
"Jeste nedavno jsem bojovala sama se sebou. To ano, bojovalo to co je me z me podstaty proti tomu co ode mne chce okoli. Toto byl boj sama se sebou"
no tak vidis, presne takhle jsem to myslelaale to je stejne neco co musis delat cely zivot ne - donedavna jsem to delala, ted uz nemusim. musis, cely zivot, a kdyz to neudelas a zlenivis, dozene te to pozdeji..
Jsem si jistá, že to nemusíš dělat celý život. Nemusíš, když zvolíš být sama sebou už teď, když zvolíš svoji podstatu a opustíš přesvědčení (mylné), že se musíš zavděčit okolí. Není to o lenosti, je to o vysvobození, o svobodě. Když se něčeho vzdáš (okolí), není už prostor pro boj, už se nic nestřetává s ničím, už jen vědomě spolupracuješ
Upravil(a) mariposa (26. 6. 2009 13:24)
Není tady
mariposa napsal(a):
konstance napsal(a):
no tak vidis, presne takhle jsem to myslelaale to je stejne neco co musis delat cely zivot ne - donedavna jsem to delala, ted uz nemusim. musis, cely zivot, a kdyz to neudelas a zlenivis, dozene te to pozdeji..
Jsem si jistá, že to nemusíš dělat celý život. Nemusíš, když zvolíš být sama sebou už teď, když zvolíš svoji podstatu a opustíš přesvědčení (mylné), že se musíš zavděčit okolí. Není to o lenosti, je to o vysvobození, o svobodě. Když se něčeho vzdáš (okolí), není už prostor pro boj, už se nic nestřetává s ničím, už jen vědomě spolupracuješ
Taky si to myslím. Stačí pak už jen přijímat a spolupracovat. Ale je fakt, že do takového stavu vede pekně dlouhá cesta a až na pár šťastlivců ji mají lidi ještě alespoň kus před sebou Mariposo, klobouk dolů, jestli jsi ji už zvládla
Není tady
konstance napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
Lúthien napsal(a):
Jé, ahoj Pan
jejda, jsem z toho trochu pomotaná. Já vím, že je to supr učitel a pilně studuju, ale nenechám si ubližovatNa tom ostatním pořád pracuju...Tohle nejde aniž bych člověku otevřela srdce? Takže si ho tam hezky pěkně pouštím?
Lu, pamatuješ na povídání o Malinké duši a Slunci? Na to, co řekla Přátelská duše té Mailnké, když na sebe vzdala tu tíhu toho, že ji naučí odpouštět? Ona jí řekla jednu důležitou větu: Prosím ale nezapomeň, kdo já jsem. Protože když na to zapomeneš, budeme ztraceny obě....
je tak tohle nechapu..je to protoze jsem nechapava, anebo proto ze neznam to povidani??
Kdo ví, možná obojí.....Jedno jako důsledek druhého?
Ale taky obojí se dá změnit hezky jedno po druhém
Není tady
Lúthien napsal(a):
mariposa napsal(a):
konstance napsal(a):
Taky si to myslím. Stačí pak už jen přijímat a spolupracovat. Ale je fakt, že do takového stavu vede pekně dlouhá cesta a až na pár šťastlivců ji mají lidi ještě alespoň kus před sebou
Mariposo, klobouk dolů, jestli jsi ji už zvládla
Lu, důležité je věřit, že je to možné
Není tady
Taky mne napadlo, že je to o tom, co říká D. Fordová ve své knize - nejdřív do svého srdce musíš pustit sama sebe, pak už se tam vejdou i ti ostatní
Není tady
Je to stale o tom stejnem. Zacit u sebe . A prave proto, ze je to tak jednoduche, je to pro cloveka tak slozite. Viz technologie, ktere dnes ovladame a vlastni duse je nam neznama
Není tady
mariposa napsal(a):
konstance napsal(a):
ach jo mariposo a jeste porad sis nevsimla ze radis sama sobe?
Není tady
mariposa napsal(a):
Je to stale o tom stejnem. Zacit u sebe
tak kdy uz zacnes?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Taky mne napadlo, že je to o tom, co říká D. Fordová ve své knize - nejdřív do svého srdce musíš pustit sama sebe, pak už se tam vejdou i ti ostatní
No jasně, to je ono! Myslím, že už to tady někdo psal... Teď mě to trklo, tohle mi dává smysl. Nemůžu tam pustit někoho a pak všechny ostatní, když jsem tam nepustila sama sebe - jednoduchá logika...
Není tady
Konstance a co se Ti to stalo dnes po pulnoci?
Není tady
konstance napsal(a):
mariposa napsal(a):
konstance napsal(a):
ach jo mariposo a jeste porad sis nevsimla ze radis sama sobe?
Konstance, a proč máš potřebu hodnotit jak to mám já?
Není tady
Lu,
všechny složité věci jsou vlastně velmi jednoduché, všímáš si? A buď ráda, že tys na to přišla tak brzy.
Jo a mrkni sem: http://www.sajtava.cz/ , tam je moc moc hezky a myslím, že tam by maminky s miminky být mohly, pojedu se tam podívat, byla jsem tam naposledy cca před 15ti lety....
Není tady
Nojo...jenže "prostota má sice své kouzlo, ale teprve, když je konečnou složité cesty"
Nebo lidsky - jak praví můj milovaný Terry:
"Jsou různé druhy pravidel. Z jednoduchých vznikají složitá a ze složitých pak vzniká jiný druh jednoduchosti. Chaos je řád v masce."
Upravil(a) lupina montana (27. 6. 2009 21:51)
Není tady
lupina montana napsal(a):
Nojo...jenže "prostota má sice své kouzlo, ale teprve, když je konečnou složité cesty"
Nebo lidsky - jak praví můj milovaný Terry:
"Jsou různé druhy pravidel. Z jednoduchých vznikají složitá a ze složitých pak vzniká jiný druh jednoduchosti. Chaos je řád v masce."
Bať bať, náš Terry, to je génius, který předčí mnohé duchovní kapacity
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Lu,
všechny složité věci jsou vlastně velmi jednoduché, všímáš si? A buď ráda, že tys na to přišla tak brzy.
Jo a mrkni sem: http://www.sajtava.cz/ , tam je moc moc hezky a myslím, že tam by maminky s miminky být mohly, pojedu se tam podívat, byla jsem tam naposledy cca před 15ti lety....
Jojo, přišla, ale ještě mi kousek chybí, abych to uvedla do praxe. To jsem se přesvědčila zase včera Polovina příbuzných na Šajtavu každý rok jezdí a mě to vůbec nenapadlo
Mohlo by to být fajn, slyšela jsem o ní spoustu dobrého
Není tady
mariposa napsal(a):
konstance napsal(a):
mariposa napsal(a):
Jsem si jistá, že to nemusíš dělat celý život. Nemusíš, když zvolíš být sama sebou už teď, když zvolíš svoji podstatu a opustíš přesvědčení (mylné), že se musíš zavděčit okolí. Není to o lenosti, je to o vysvobození, o svobodě. Když se něčeho vzdáš (okolí), není už prostor pro boj, už se nic nestřetává s ničím, už jen vědomě spolupracuješach jo mariposo a jeste porad sis nevsimla ze radis sama sobe?
Konstance, a proč máš potřebu hodnotit jak to mám já?
hadej..
Není tady
konstance napsal(a):
mariposa napsal(a):
konstance napsal(a):
ach jo mariposo a jeste porad sis nevsimla ze radis sama sobe?Konstance, a proč máš potřebu hodnotit jak to mám já?
hadej..
Mám hádat proč máš potřebu hodnotit jak to mám já? Proč mám tohle hádat, Konstance?
A jen tak mimochodem, trefila ses, psala jsem o sobě
Není tady
pomněnka napsal(a):
Otevřené srdce, si myslím neznamená pouštět si tam kde koho, ale být k okolí dostatečně empatická.... takové to chápu a když ne, tak toleruju..... "nech brouka žít".... co já můžu vědět o tom, co k tomu toho člověka vede, když se mi to nelíbí,.... co si prožil a co se má naučit?....
Ano Pomněno, také to tak vnímám. Je však zajímavé, že u někoho víme okamžitě ano, a u někoho jsme opatrní a hodnotíme. Ano s pokorou, nikoho by jsme neměli odsuzovat a odmítat. Pokud předem někoho odmítáme, sami jsme se zcela nepřijali. a máme co dělat sami se sebou.
Upravil(a) Anna M (4. 7. 2009 15:24)
Není tady
Konstance, pokud si dovolíš nechat v sobě tyhle pocity znít (#12), pak jsi to právě Ty, která je vytváří. A to se potom nediv, že se musíš mít sama před sebou na pozoru, protože vlastně ani ještě nevíš, co všechno jsi schopna si vyvést.
"Otevřené srdce je stav nezávislý na lidech okolo." Moc krásné Poletucha. Taktéž:
6. fáze - nevím, uvidím.
Tohle je skutečně moc hezké téma.
Není tady
crabate, ja se ale musim mit na pozoru. zit nekde v horach to by se mi to relaxovalo, jenze ja ziju v centru mesta a pracuju s lidma a mezi lidma a musim byt pripravena vzdy a na vsechno, protoze kazdy den potkam nove lidi a ne vsichni jsou hodni, ver mi a kdyz si nedam bacha a preslechnu varovani kdyz prijde, tak toho vzdyyycky lituju. zase se mi nechce se uzavrit a byt necitlivy robot a rampouch, ani nevim jestli bych to dokazala a ani nechci. ale je to tezky vyvazovat. nekdy si pripadam jako provazochodec takze se snazim neuklouznout
Není tady
Konstance,
jedna z babinetek mi k tomu tématu potkávání hodných a špatných lidí (možná to bylo trošku jinak) řekla krásný příspěvek. Záleží vždy na úhlu pohledu:
přijde pes do bludiště zrcadel a uvidí dalšího psa. Ten další pes si ho zkoumavě prohlíží a náš pes si není jistý, tak začne vrčet. Cizí pes vrčí ještě více. Náš pes ještě trochu více. A najednou náš pes z té zlosti a strachu dostane infarkt a zemře.
Jde do bludiště jiný pes. Uvidí cizího psa, který ho pozoruje. Náš pes začne vrtět ocasem. Cizí pes začne vrtět ocasem více.
Pak ten pes, co vrtěl ocasem, vyjde spokojeně z bludiště.
Není tady
Konstance,
budeš se mi možná divit, ale já si zlé lidi prostě vůbec nepřipouštím a fakt jsem dostud žádného nepotkala. Žila jsem několik let v Liberci.
Občas tedy do CK přišel někdo, kdo nadával, ale pak se vše bez problémů vyřešilo a já zjistila, že ten člověk není vůbec zlý, jen třeba je v úzkých.
Není tady
Tuli, já tě už odprásknu, zas máš plnou schránku :-(
Není tady