29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
konstance napsal(a):
mariposa napsal(a):
Konstance, jak vypadá ten tvůj boj s ostatními lidmi a sama se sebou? To mě zajímá
proste boj za lepsi zitrky a jeste lepsi pozitrky
Takže zítřek a pozítřek. Hm, a tento moment? Ten máš zmáknutej v pohodě, Konstance?
Jinak se mi moc nezdá slovo boj, připomíná mi to urputnost, něco někam chtít dostat přesto, že se to vzpírá. Já raději dávám okolnostem volný průběh, pozoruju je a učím se z nich. Ale ty si to dělej jak chceš
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Když otevřeš srdce jednomu člověku, pustíš je tam rázem všechny - tohle já chápu tak, že pokud v jedné jediné bytosti spatříš svoji Přátelskou duši, pochopíš všechno.
Poznáš, že největší "nepřítel" je zároveň největší učitel.
Začneš ty bytosti kolem sebe vnímat jinak.
Pustíš je do svého srdce s plným vědomím toho, co ti každá z nich přináší, ale také s tím, co ty přinášíš jim
Pan,
Není tady
konstance napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
pravda pravda..ach jo
ja uz se nechci nic ucit. jenze uz jsem ve vode a musim plavat. a neskocila jsem tam, hodili me tam osklivi zaskodnici
![]()
![]()
![]()
Jací záškodníci, Konstance? To je vtip?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Lúthien napsal(a):
Hirondel, co když mám kolem sebe člověka, který někdy i nevědomně útočí a přitom to dělá ve své nespokojenosti? Jak si ho můžu pustit do srdce? I kdyby se mě ty útoky vůbec nikdy nedotkly a nechávaly mě chladnou a pochopila bych toho člověka, proč si ho pouštět do srdíčka? I kdyby se mě to vůbec nedotýkalo, přece si tam nebudu pouštět útočníka... Nechávám toho človíčka venku, respektuju ho, zůstávám čím dál víc v klidu, ať si prostě existuje, to musí zatím stačit si myslím
Ahoj vílo
Když otevřeš srdce jednomu člověku, pustíš je tam rázem všechny - tohle já chápu tak, že pokud v jedné jediné bytosti spatříš svoji Přátelskou duši, pochopíš všechno.
Začneš ty bytosti kolem sebe vnímat jinak.
Pustíš je do svého srdce s plným vědomím toho, co ti každá z nich přináší, ale také s tím, co ty přinášíš jim
Jé, ahoj Pan
jejda, jsem z toho trochu pomotaná. Já vím, že je to supr učitel a pilně studuju, ale nenechám si ubližovat Na tom ostatním pořád pracuju...Tohle nejde aniž bych člověku otevřela srdce? Takže si ho tam hezky pěkně pouštím?
Není tady
Pomněnečko, to bylo hezký! S lehkostí....to tvoje znovunalazené dítě? TAk mi to připadá...
Lú, to je jako když tě zlobí prcek - jak to krásně postulovala Kulíš: "mám ho ráda i když bych mu momentálně nakopala pr*el"
Není tady
lupina montana napsal(a):
Lú, to je jako když tě zlobí prcek - jak to krásně postulovala Kulíš: "mám ho ráda i když bych mu momentálně nakopala pr*el"
No to je krásný! Nebo ho vystavila na ten krásný letní deštík, co teď leje z nebe
Hm, začíná mi svítat...
Není tady
Pomněnečko, to bylo hezký! S lehkostí....to tvoje znovunalazené dítě?
TAk mi to připadá...
Lupi, jj a ještě k tomu jsi mě na dnešek vyprovázela ve snu
probouzela jsem se s tebou
Není tady
................
Není tady
Otevřené srdce ... to je znamenité téma ...
Co to vlastně znamená - mít otevřené srdce? Myslím si, že každý z nás má pro toto svůj vlastní termín a vlastní definici. U mě znamená mít "otevřené srdce" pro lidi a tvory, kteří se mi do srdce nějakým způsobem vepsali, mít "otevřené uši", abych lépe naslouchala tomu důležitému, co mi chtějí vlastně sdělit a "otevřené oči", abych si lépe všímala dobrých i špatných signálů, které ze sebe vysílají ... třeba právě tehdy, když potřebují moji radu či pomoc.
Otevřené srdce pro mě znamená "lásku bez podmínek", ta se nedává každému, nedává se tomu, kdo o ni v podstatě nestojí ... ale kdo do mého srdce vstoupí, zůstane v něm velmi, velmi dlouho ...
Není tady
................
Neděs se bylo to fajn.... seděla jsi na pískovišti a mávala jsi na mě ať se přidám.... já byla tak ráda, že tě vidím, šla jsem k tobě.... a zazvonil budík
.... mohli jsme stavět třeba hrad
Není tady
Přemýšlím, jestli mám teď otevřené srdce. Asi ne, když přemýšlím. Nebo jsem jenom unavená. Ale už je to tu. Vyberu si svých 42 dní dovolené a bude OK.
Lúthien napsal(a):
Jé, ahoj Pan
jejda, jsem z toho trochu pomotaná. Já vím, že je to supr učitel a pilně studuju, ale nenechám si ubližovatNa tom ostatním pořád pracuju...Tohle nejde aniž bych člověku otevřela srdce? Takže si ho tam hezky pěkně pouštím?
Lu, pamatuješ na povídání o Malinké duši a Slunci? Na to, co řekla Přátelská duše té Mailnké, když na sebe vzdala tu tíhu toho, že ji naučí odpouštět? Ona jí řekla jednu důležitou větu: Prosím ale nezapomeň, kdo já jsem. Protože když na to zapomeneš, budeme ztraceny obě....
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Lu, pamatuješ na povídání o Malinké duši a Slunci? Na to, co řekla Přátelská duše té Mailnké, když na sebe vzdala tu tíhu toho, že ji naučí odpouštět? Ona jí řekla jednu důležitou větu: Prosím ale nezapomeň, kdo já jsem. Protože když na to zapomeneš, budeme ztraceny obě....
Pan, ale to je úžasný "návod" pro bezpodmínečnou lásku. Pro odpouštění. Pro život. S tou větou a celým tím příběhem je mi i můj BM tak blízký. Cítím v sobě hluboké pochopení.
Hluboce s námi oběma soucítím. Zajímavý. Nějaký takový hluboký.
Kurnik, proč neumím slovy popsat to, co je uvnitř.
Majko,
popis neřeš, hlavně, že to tam je
Hovory s bohem jsou podnětná kniha. Člověk získá nadhled a spousta věcí už ho nežere. Může je pustit a nemusí je s sebou životem vláčet dál JEMU je především líp a právě proto i ostatním kolem něj. Funguje to úžasně.
Sakra sakra, taky si to asi budu muset konečně přečíst
Není tady
Už jsem je měla tolikrát v ruce a nic. Asi ještě není čas. Tak počkám.
majkafa napsal(a):
Už jsem je měla tolikrát v ruce a nic. Asi ještě není čas. Tak počkám.
Ke mně se z nich vždy dostanou jen některé jednotlivé příběhy, přesně ty, které potřebuji znát.
Také jsem si všimla, že jsem si potřebné už přečetla v jiných knihách, psaných jiným jazykem - tím mým a nebo jsem ty příběhy dokonce sama prožila
Není tady
K bodíku 5, občas se daří a občas ne. Jen uvedu znedávna příklad, že mě lidé považovali zralou na Chocholouška, když jsem jim nastavila zrcadlo a přitom jim napsala, že je mám ráda . Oni holt nepochopili, že to fakt jde, a mě samotnou překvapilo, že to nebyl jen planý žvást, ale že jsem to tak CÍTILA. No samozřejmě mi to nikdo nevěřil a jen mě litovali, že mám asi fakt problém
. Tak jsem si večer zameditovala, pozvala je do meditační zahrady a byla zvědavá....
. Lidé přicházeli a já cítila jen ten krásný pocit, že to opravdu nebyl jen blábol a výplod ega. Zvláštní bylo, že mi chodily odpovědi typu: Nevěřím ti. Ale mě to nevadilo.
Cítila jsem se opravdu tak.... klidně?
Ale pravdou je, že u mojí tetky se mi to nějak nedaří . Tady to ego se asi brání víc....
Upravil(a) lvice (25. 6. 2009 8:45)
pomněnka napsal(a):
................
Neděs se bylo to fajn.... seděla jsi na pískovišti a mávala jsi na mě ať se přidám.... já byla tak ráda, že tě vidím, šla jsem k tobě.... a zazvonil budík
.... mohli jsme stavět třeba hrad
![]()
Jo táák..... tak to jo, pískoviště je dobrý....a ještě lepří jedna taková opuštěná, velká písečná pláž na jihu Ostrova Fajáků - teda Korfu. Zvu tě, Pom!
Není tady
Lupí, to by bylo super neříkej dvakrát, nebo se mně nezbavíš
Není tady
mariposa napsal(a):
konstance napsal(a):
mariposa napsal(a):
Konstance, jak vypadá ten tvůj boj s ostatními lidmi a sama se sebou? To mě zajímá
proste boj za lepsi zitrky a jeste lepsi pozitrky
Takže zítřek a pozítřek. Hm, a tento moment? Ten máš zmáknutej v pohodě, Konstance?
Jinak se mi moc nezdá slovo boj, připomíná mi to urputnost, něco někam chtít dostat přesto, že se to vzpírá. Já raději dávám okolnostem volný průběh, pozoruju je a učím se z nich. Ale ty si to dělej jak chceš
mila mariposo, cely zivot je ale boj, kazdy den musis neco nebo nekoho sezrat, abys tu jeste zitra byla a cela tvoje existence se opira o neexistenci jinych zivych bytosti. a to ze si dnes kupujes maso zmrazene v obchode neznamena ze zakony prirody se zmenili. uz jen to ze se narodis je boj -pokud nejdes cisarakem, a v tom pripade podle meho jsi uz od zacatku znevyhodnena
Není tady
mariposa napsal(a):
konstance napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
pravda pravda..ach jo
ja uz se nechci nic ucit. jenze uz jsem ve vode a musim plavat. a neskocila jsem tam, hodili me tam osklivi zaskodnici
![]()
![]()
![]()
i kdyby byl, asi bys ho nepochopila
Není tady
konstance napsal(a):
mariposa napsal(a):
konstance napsal(a):
proste boj za lepsi zitrky a jeste lepsi pozitrkyTakže zítřek a pozítřek. Hm, a tento moment? Ten máš zmáknutej v pohodě, Konstance?
Jinak se mi moc nezdá slovo boj, připomíná mi to urputnost, něco někam chtít dostat přesto, že se to vzpírá. Já raději dávám okolnostem volný průběh, pozoruju je a učím se z nich. Ale ty si to dělej jak chcešmila mariposo, cely zivot je ale boj, kazdy den musis neco nebo nekoho sezrat, abys tu jeste zitra byla a cela tvoje existence se opira o neexistenci jinych zivych bytosti. a to ze si dnes kupujes maso zmrazene v obchode neznamena ze zakony prirody se zmenili. uz jen to ze se narodis je boj -pokud nejdes cisarakem, a v tom pripade podle meho jsi uz od zacatku znevyhodnena
Konstance, ja zivot jako boj nevidim, ani trosicku. I kdyz chapu, ze ty ano, kdyz o tom pises. Jeste nedavno jsem bojovala sama se sebou. To ano, bojovalo to co je me z me podstaty proti tomu co ode mne chce okoli. Toto byl boj sama se sebou. Ale zivot sam o sobe boj neni. Zivot by nemel byt boj, zivot by mela byt spoluprace, vyvazenost, radost Dle meho videni
Není tady
konstance napsal(a):
mariposa napsal(a):
konstance napsal(a):
pravda pravda..ach joja uz se nechci nic ucit. jenze uz jsem ve vode a musim plavat. a neskocila jsem tam, hodili me tam osklivi zaskodnici
![]()
![]()
![]()
i kdyby byl, asi bys ho nepochopila
Jses si tim opravdu jista?
Není tady
Kiara napsal(a):
Otevřené srdce ... to je znamenité téma ...
Co to vlastně znamená - mít otevřené srdce? Myslím si, že každý z nás má pro toto svůj vlastní termín a vlastní definici. U mě znamená mít "otevřené srdce" pro lidi a tvory, kteří se mi do srdce nějakým způsobem vepsali, mít "otevřené uši", abych lépe naslouchala tomu důležitému, co mi chtějí vlastně sdělit a "otevřené oči", abych si lépe všímala dobrých i špatných signálů, které ze sebe vysílají ... třeba právě tehdy, když potřebují moji radu či pomoc.
Otevřené srdce pro mě znamená "lásku bez podmínek", ta se nedává každému, nedává se tomu, kdo o ni v podstatě nestojí ... ale kdo do mého srdce vstoupí, zůstane v něm velmi, velmi dlouho ...
dost dobry
nechapu proc ma tolik lidi oci a usi a jakoby je vubec nepouzivali. trochu mi to pripomina kdyz si nekdo koupi supermodel telefonu s milionem funkci, ze kterych pak pouziva tak 2-3, o vetsine z nich ani nevi natoz aby je tam nasel..
myslim ze srdce je jako mozek, kdyz se pouziva, roste a krasni, funkce se zlepsuji, kdyz ne tak zakrnuje. zrovna jsem nekde cetla ze lidske populaci v poslednich desetiletich znacne vzrostlo prumerne IQ, protoze vetsina lidi je donucena pouzivat mozek daleko vic nez by sama chtela..
ale srdce by melo jit ruku v ruce! to se neda oblbnout, nejsme roboti, a doufam ze nebudeme.
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Lúthien napsal(a):
Jé, ahoj Pan
jejda, jsem z toho trochu pomotaná. Já vím, že je to supr učitel a pilně studuju, ale nenechám si ubližovatNa tom ostatním pořád pracuju...Tohle nejde aniž bych člověku otevřela srdce? Takže si ho tam hezky pěkně pouštím?
je tak tohle nechapu..je to protoze jsem nechapava, anebo proto ze neznam to povidani??
Není tady