Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 23. 6. 2009 9:21

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Re: otevrene srdce

konstance napsal(a):

mariposa napsal(a):

Konstance, jak vypadá ten tvůj boj s ostatními lidmi a sama se sebou? To mě zajímá smile

proste boj za lepsi zitrky a jeste lepsi pozitrky rodna

Takže zítřek a pozítřek. Hm, a tento moment? Ten máš zmáknutej v pohodě, Konstance?
Jinak se mi moc nezdá slovo boj, připomíná mi to urputnost, něco někam chtít dostat přesto, že se to vzpírá. Já raději dávám okolnostem volný průběh, pozoruju je a učím se z nich. Ale ty si to dělej jak chceš big_smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#27 23. 6. 2009 9:21

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Když otevřeš srdce jednomu člověku, pustíš je tam rázem všechny - tohle já chápu tak, že pokud v jedné jediné bytosti spatříš svoji Přátelskou duši, pochopíš všechno.
Poznáš, že největší "nepřítel" je zároveň největší učitel.
Začneš ty bytosti kolem sebe vnímat jinak.
Pustíš je do svého srdce s plným vědomím toho, co ti každá z nich přináší, ale také s tím, co ty přinášíš jim smile

Pan, tummenupp pussa

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#28 23. 6. 2009 9:22

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

konstance napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

pravda pravda..ach jo grater ja uz se nechci nic ucit. jenze uz jsem ve vode a musim plavat. a neskocila jsem tam, hodili me tam osklivi zaskodnici usch usch usch dumbom

Jací záškodníci, Konstance? To je vtip? va

Není tady

#29 23. 6. 2009 9:53

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Pandorraa napsal(a):

Lúthien napsal(a):

Hirondel, co když mám kolem sebe člověka, který někdy i nevědomně útočí a přitom to dělá ve své nespokojenosti? Jak si ho můžu pustit do srdce? I kdyby se mě ty útoky vůbec nikdy nedotkly a nechávaly mě chladnou a pochopila bych toho člověka, proč si ho pouštět do srdíčka? I kdyby se mě to vůbec nedotýkalo, přece si tam nebudu pouštět útočníka... Nechávám toho človíčka venku, respektuju ho, zůstávám čím dál víc v klidu, ať si prostě existuje, to musí zatím stačit si myslím gloria

Ahoj vílo pussa
Když otevřeš srdce jednomu člověku, pustíš je tam rázem všechny - tohle já chápu tak, že pokud v jedné jediné bytosti spatříš svoji Přátelskou duši, pochopíš všechno.
Začneš ty bytosti kolem sebe vnímat jinak.
Pustíš je do svého srdce s plným vědomím toho, co ti každá z nich přináší, ale také s tím, co ty přinášíš jim smile

Jé, ahoj Pan hjarta
jejda, jsem z toho trochu pomotaná. Já vím, že je to supr učitel a pilně studuju, ale nenechám si ubližovat smile Na tom ostatním pořád pracuju...Tohle nejde aniž bych člověku otevřela srdce? Takže si ho tam hezky pěkně pouštím? dumbom

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#30 23. 6. 2009 12:01

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Pomněnečko, to bylo hezký! S lehkostí....to tvoje znovunalazené dítě? storstarksmile TAk mi to připadá...
Lú, to je jako když tě zlobí prcek - jak to krásně postulovala Kulíš: "mám ho ráda i když bych mu momentálně nakopala pr*el" lol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#31 23. 6. 2009 12:11

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

lupina montana napsal(a):

Lú, to je jako když tě zlobí prcek - jak to krásně postulovala Kulíš: "mám ho ráda i když bych mu momentálně nakopala pr*el" lol

No to je krásný! lol Nebo ho vystavila na ten krásný letní deštík, co teď leje z nebe lol
Hm, začíná mi svítat...

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#32 23. 6. 2009 13:35

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

Pomněnečko, to bylo hezký! S lehkostí....to tvoje znovunalazené dítě? storstarksmile TAk mi to připadá...

Lupi, jj stolt a ještě k tomu jsi mě na dnešek vyprovázela ve snu big_smile probouzela jsem se s tebou tummenupp

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

#33 23. 6. 2009 14:04

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

vava................gloriacoollol

Není tady

#34 23. 6. 2009 14:33

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Otevřené srdce ... to je znamenité téma ... stolt
Co to vlastně znamená - mít otevřené srdce? Myslím si, že každý z nás má pro toto svůj vlastní termín a vlastní definici. U mě znamená mít  "otevřené srdce" pro lidi a tvory, kteří se mi do srdce nějakým způsobem vepsali, mít "otevřené uši", abych lépe naslouchala tomu důležitému, co mi chtějí vlastně sdělit a "otevřené oči", abych si lépe všímala dobrých i špatných signálů, které ze sebe vysílají ... třeba právě tehdy, když potřebují moji radu či pomoc.
Otevřené srdce pro mě znamená "lásku bez podmínek", ta se nedává každému, nedává se tomu, kdo o ni v podstatě nestojí ... ale kdo do mého srdce vstoupí, zůstane v něm velmi, velmi dlouho ...

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#35 24. 6. 2009 17:47

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

big_smile Neděs se bylo to fajn.... seděla jsi na pískovišti a mávala jsi na mě ať se přidám.... já byla tak ráda, že tě vidím, šla jsem k tobě.... a zazvonil budík usch .... mohli jsme stavět třeba hrad lol lol

Není tady

#36 24. 6. 2009 19:45

majkafa
Host

Přemýšlím, jestli mám teď otevřené srdce. Asi ne, když přemýšlím. Nebo jsem jenom unavená. Ale už je to tu. Vyberu si svých 42 dní dovolené a bude OK.

#37 24. 6. 2009 19:58

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Lúthien napsal(a):

Jé, ahoj Pan hjarta
jejda, jsem z toho trochu pomotaná. Já vím, že je to supr učitel a pilně studuju, ale nenechám si ubližovat smile Na tom ostatním pořád pracuju...Tohle nejde aniž bych člověku otevřela srdce? Takže si ho tam hezky pěkně pouštím? dumbom

Lu, pamatuješ na povídání o Malinké duši a Slunci? Na to, co řekla Přátelská duše té Mailnké, když na sebe vzdala tu tíhu toho, že ji naučí odpouštět? Ona jí řekla jednu důležitou větu: Prosím ale nezapomeň, kdo já jsem. Protože když na to zapomeneš, budeme ztraceny obě....

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#38 24. 6. 2009 20:43

majkafa
Host

Pandorraa napsal(a):

Lu, pamatuješ na povídání o Malinké duši a Slunci? Na to, co řekla Přátelská duše té Mailnké, když na sebe vzdala tu tíhu toho, že ji naučí odpouštět? Ona jí řekla jednu důležitou větu: Prosím ale nezapomeň, kdo já jsem. Protože když na to zapomeneš, budeme ztraceny obě....

Pan, ale to je úžasný "návod" pro bezpodmínečnou lásku. Pro odpouštění. Pro život. S tou větou a celým tím příběhem je mi i můj BM tak blízký. Cítím v sobě hluboké pochopení.
Hluboce s námi oběma soucítím. Zajímavý. Nějaký takový hluboký.
Kurnik, proč neumím slovy popsat to, co je uvnitř.

#39 24. 6. 2009 20:52

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Majko,
popis neřeš, hlavně, že to tam je smile

Hovory s bohem jsou podnětná kniha. Člověk získá nadhled a spousta věcí už ho nežere. Může je pustit a nemusí je s sebou životem vláčet dál stolt JEMU je především líp a právě proto i ostatním kolem něj. Funguje to úžasně.

Sakra sakra, taky si to asi budu muset konečně přečíst smile

Není tady

#40 24. 6. 2009 21:04

majkafa
Host

Už jsem je měla tolikrát v ruce a nic. Asi ještě není čas. Tak počkám.

#41 24. 6. 2009 21:07

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

majkafa napsal(a):

Už jsem je měla tolikrát v ruce a nic. Asi ještě není čas. Tak počkám.

Ke mně se z nich vždy dostanou jen některé jednotlivé příběhy, přesně ty, které potřebuji znát.
Také jsem si všimla, že jsem si potřebné už přečetla v jiných knihách, psaných jiným jazykem - tím mým smile a nebo jsem ty příběhy dokonce sama prožila stolt

Není tady

#42 25. 6. 2009 8:43

Nick3594
Host

K bodíku 5, občas se daří a občas ne. Jen uvedu znedávna příklad, že mě lidé považovali zralou na Chocholouška, když jsem jim nastavila zrcadlo a přitom jim napsala, že je mám ráda big_smile. Oni holt nepochopili, že to fakt jde, a mě samotnou překvapilo, že to nebyl jen planý žvást, ale že jsem to tak CÍTILA. No samozřejmě mi to nikdo nevěřil a jen mě litovali, že mám asi fakt problém smile. Tak jsem si večer zameditovala, pozvala je do meditační zahrady a byla zvědavá.... wink. Lidé přicházeli a já cítila jen ten krásný pocit, že to opravdu nebyl jen blábol a výplod ega. Zvláštní bylo, že mi chodily odpovědi typu: Nevěřím ti. Ale mě to nevadilo. gloria Cítila jsem se opravdu tak.... klidně? wink

Ale pravdou je, že u mojí tetky se mi to nějak nedaří butter. Tady to ego se asi brání víc....

Upravil(a) lvice (25. 6. 2009 8:45)

#43 25. 6. 2009 10:12

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

pomněnka napsal(a):

big_smile Neděs se bylo to fajn.... seděla jsi na pískovišti a mávala jsi na mě ať se přidám.... já byla tak ráda, že tě vidím, šla jsem k tobě.... a zazvonil budík usch .... mohli jsme stavět třeba hrad lol lol

Jo táák..... lol tak to jo, pískoviště je dobrý....a ještě lepří jedna taková opuštěná, velká písečná pláž na jihu Ostrova Fajáků - teda Korfu. Zvu tě, Pom! rock

Není tady

#44 25. 6. 2009 11:17

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-

Lupí, to by bylo super tummenupp neříkej dvakrát, nebo se mně nezbavíš lol lol lol

Není tady

#45 25. 6. 2009 22:38

konstance
♥♥♥♥♥--

mariposa napsal(a):

konstance napsal(a):

mariposa napsal(a):

Konstance, jak vypadá ten tvůj boj s ostatními lidmi a sama se sebou? To mě zajímá smile

Takže zítřek a pozítřek. Hm, a tento moment? Ten máš zmáknutej v pohodě, Konstance?
Jinak se mi moc nezdá slovo boj, připomíná mi to urputnost, něco někam chtít dostat přesto, že se to vzpírá. Já raději dávám okolnostem volný průběh, pozoruju je a učím se z nich. Ale ty si to dělej jak chceš big_smile

mila mariposo, cely zivot je ale boj, kazdy den musis neco nebo nekoho sezrat, abys tu jeste zitra byla a cela tvoje existence se opira o neexistenci jinych zivych bytosti. a to ze si dnes kupujes maso zmrazene v obchode neznamena ze zakony prirody se zmenili. uz jen to ze se narodis je boj -pokud nejdes cisarakem, a v tom pripade podle meho jsi uz od zacatku znevyhodnena wink

Není tady

#46 25. 6. 2009 22:41

konstance
♥♥♥♥♥--

mariposa napsal(a):

konstance napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

pravda pravda..ach jo grater ja uz se nechci nic ucit. jenze uz jsem ve vode a musim plavat. a neskocila jsem tam, hodili me tam osklivi zaskodnici usch usch usch dumbom

i kdyby byl, asi bys ho nepochopila vissla

Není tady

#47 25. 6. 2009 22:47

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

konstance napsal(a):

mariposa napsal(a):

konstance napsal(a):

mila mariposo, cely zivot je ale boj, kazdy den musis neco nebo nekoho sezrat, abys tu jeste zitra byla a cela tvoje existence se opira o neexistenci jinych zivych bytosti. a to ze si dnes kupujes maso zmrazene v obchode neznamena ze zakony prirody se zmenili. uz jen to ze se narodis je boj -pokud nejdes cisarakem, a v tom pripade podle meho jsi uz od zacatku znevyhodnena wink

Konstance, ja zivot jako boj nevidim, ani trosicku. I kdyz chapu, ze ty ano, kdyz o tom pises. Jeste nedavno jsem bojovala sama se sebou. To ano, bojovalo to co je me z me podstaty proti tomu co ode mne chce okoli. Toto byl boj sama se sebou. Ale zivot sam o sobe boj neni. Zivot by nemel byt boj, zivot by mela byt spoluprace, vyvazenost, radost smile Dle meho videni

Není tady

#48 25. 6. 2009 22:48

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

konstance napsal(a):

mariposa napsal(a):

konstance napsal(a):

i kdyby byl, asi bys ho nepochopila vissla

Jses si tim opravdu jista? big_smile

Není tady

#49 25. 6. 2009 22:52

konstance
♥♥♥♥♥--

Kiara napsal(a):

Otevřené srdce ... to je znamenité téma ... stolt
Co to vlastně znamená - mít otevřené srdce? Myslím si, že každý z nás má pro toto svůj vlastní termín a vlastní definici. U mě znamená mít  "otevřené srdce" pro lidi a tvory, kteří se mi do srdce nějakým způsobem vepsali, mít "otevřené uši", abych lépe naslouchala tomu důležitému, co mi chtějí vlastně sdělit a "otevřené oči", abych si lépe všímala dobrých i špatných signálů, které ze sebe vysílají ... třeba právě tehdy, když potřebují moji radu či pomoc.
Otevřené srdce pro mě znamená "lásku bez podmínek", ta se nedává každému, nedává se tomu, kdo o ni v podstatě nestojí ... ale kdo do mého srdce vstoupí, zůstane v něm velmi, velmi dlouho ...

dost dobry godlike
nechapu proc ma tolik lidi oci a usi a jakoby je vubec nepouzivali. trochu mi to pripomina kdyz si nekdo koupi supermodel telefonu s milionem funkci, ze kterych pak pouziva tak 2-3, o vetsine z nich ani nevi natoz aby je tam nasel..
myslim ze srdce je jako mozek, kdyz se pouziva, roste a krasni, funkce se zlepsuji, kdyz ne tak zakrnuje. zrovna jsem nekde cetla ze lidske populaci v poslednich desetiletich znacne vzrostlo prumerne IQ, protoze vetsina lidi je donucena pouzivat mozek daleko vic nez by sama chtela..
ale srdce by melo jit ruku v ruce! to se neda oblbnout, nejsme roboti, a doufam ze nebudeme. smile

Není tady

#50 25. 6. 2009 22:57

konstance
♥♥♥♥♥--

Pandorraa napsal(a):

Lúthien napsal(a):

Jé, ahoj Pan hjarta

je tak tohle nechapu..je to protoze jsem nechapava, anebo proto ze neznam to povidani?? smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí