18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
nekde jsem v nejakem filmu zaslechla vetu ktera mi utkvela v pameti:
"kdyz si pustis do srdce jednoho cloveka, muzou tam razem vsichni".
porad o tom premyslim. myslite si ze je to pravda? nebo je mozne to udelat tak aby si clovek tam mohl pustit jenom to nebo toho koho chce, a to co se mu zda negativni tak pred tim se ochranit?
znam lidi co jsou sice citlivi a otevreni ale zase dost zranitelni, nebo naopak obrneni a neprustrelni (i kdyz clovek tusi ze tam to srdce vevnitr je a treba i velky), ale nikoho k sobe nepusti, jsou proste jakoby vezni sami sobe.
jak to po sobe ctu tak je mi jasny ze to asi jde, ale je to asi dost tezky to vyvazit, uzavrit se je celkem jednoduchy a blby reseni a zase byt moc otevrena se srdcem na dlani je asi jako si lehnout mezi hladovy hyeny. ale ja teda fakt neznam moc lidi kteri to dokazou zharmonizovat tak jak si to teoreticky predstavuju v praktickym zivote
Není tady
Odpovědět na to je hodně těké,ale myslím si e to jde.S odřenýma uima
Abych to nějak vysvětlila.Jsem hodně otevřená,ale pokud se s někým necítím být v souladu,uzavírám se.Ale pokud se snaíme oba navzájem,cestičku si najdu...k němu vdycky.To není ,e se podbízím,jen mám ráda vztahy v pořádku s těmi ,s kterými jsem v kontaktu .Naopak ty,co k ivotu nepotřebuju,ignoruju.Ale i tak se snaím na ně usmívat,hodně to pomáhá
Není tady
Já teda úplně moc nerozumím otázce, ale co si myslím: otevřené srdce je třeba mít vůči kadému. Ano, můe se stát, e tě někdo zradí, ublíí ti, ale to neznamená, e bys neměla mít otevřené srdce k dalím lidem. S ránami do srdce je třeba se vyrovnat a jít zase dál.
A pokud ti není někdo sympatický, stejně pro něj můe mít otevřené srdce. Můe mu pomoci, kdy poádá o radu nebo podat pomocnou ruku, kdy poádá o pomoc. Ale i kdy má otevřené srdce k takovému člověku neznamená to, e musí být jeho dobrou kamarádkou. Srdce má tak otevřené pro vechny, ale neznamená to, e tam musí vechny pustit .
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Já teda úplně moc nerozumím otázce, ale co si myslím: otevřené srdce je třeba mít vůči kadému. Ano, můe se stát, e tě někdo zradí, ublíí ti, ale to neznamená, e bys neměla mít otevřené srdce k dalím lidem. S ránami do srdce je třeba se vyrovnat a jít zase dál.
A pokud ti není někdo sympatický, stejně pro něj můe mít otevřené srdce. Můe mu pomoci, kdy poádá o radu nebo podat pomocnou ruku, kdy poádá o pomoc. Ale i kdy má otevřené srdce k takovému člověku neznamená to, e musí být jeho dobrou kamarádkou. Srdce má tak otevřené pro vechny, ale neznamená to, e tam musí vechny pustit .
Asi tak nějak Občas to za mě někdo řekne výstiněji
Není tady
otevřené srdce je stav nezávislý na lidech okolo.
Není tady
kdesi jsem četla úryvek od Osha, kde se ho ptá nějaký mu na lásku k lidem.
"... cítím obrovskou lásku a mohu ji dát úplně vem lidem na světě, jen mému sousedovi, tomu nikdy.
a Osho: tak nikomu nedávej lásku, jen tomu jednomu, tvému sousedovi."
za mě, neříkám e bych to uměla, ani e mi to přijde jednoduché. naopak, bylo by mi milé, kybych s tím mohla nesouhlasit
Upravil(a) poletucha (22. 5. 2009 15:01)
Není tady
Byly doby, kdy jsem nechápala, jak je moné mít rád vechny...
straně dlouho jsem si na tu mylenku zvykala.
Pak se něco stalo. Zjistila jsem , e vichni lidé jsou dobří a úplně stejní jako já. Jen nasazují masky.
A nepustit je do srdce, tedy nemít rád? Tak to si nedovedu představit , to by nebyl ivot, to by bylo utrpení. Vnímám to (to poutění do srdce) tak, e s lidmi soucítím, představuju si jak jim je.. a mohu-li , pomůu. Začlení se tento stav jaksi do ivota. A protoe od lidí jde odezva jako vlna energie a dobíjení. někdy úplně přebíjení. jsou chvilky, kdy si říkám sama k sobě - peneboe já jsem tak straně astná - a je to určitě díky té odezvě. Kdybych se izolovala, tak vlastně nevím, k čemu bych si to "srdce" či dui etřila - na co by mi byla......
Tak to vnímám já..
A zároveň se snaím eliminovat iluze - to jde ruku v ruce. ne, e bych čekala ránu, to ne, ale nějak si myslím, e by mě nepřekvapila...
Není tady
podle mě to bude asi na fáze:
1.fáze- miluju někoho
2.fáze - nemám se dost ráda, on mě tedy opustí, následnou krizí se začnu mít ráda
3.fáze - u se mám ráda a začínám mít ráda vechny kolem vyjma těch co mi nejvíc ublíili.
4. fáze- uvědomím si e bych měla mít ráda i své nepřátele
5. fáze - pokouím se o to, nejde mi to (tady jsem já)
6. fáze - nevím, uvidím.
Není tady
konstance napsal(a):
nekde jsem v nejakem filmu zaslechla vetu ktera mi utkvela v pameti:
"kdyz si pustis do srdce jednoho cloveka, muzou tam razem vsichni".
porad o tom premyslim. myslite si ze je to pravda? nebo je mozne to udelat tak aby si clovek tam mohl pustit jenom to nebo toho koho chce, a to co se mu zda negativni tak pred tim se ochranit?
Konstance, z mé vlastní zkuenosti vím, e to moné je. Tím prvním člověkem, kterého jsem si do srdce pustila, jsem byla já. A pak u tam opravdu byli vichni. U mě to platí.
Není tady
Navrhuji místo čtverky: poznávám, proč se mí domnělí nepřátelé chovali právě tak, jak se chovali a začínám si uvědomovat LÁSKU, kteráto je základním stavebním materiálem čehokoliv.
Není tady
Hani napsal(a):
...začínám si uvědomovat LÁSKU, kteráto je základním stavebním materiálem čehokoliv.
Já si lásku neuvědomuju. Já lásku cítím. Ale je pravda, e si uvědomuju, e ji cítím.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
A pokud ti není někdo sympatický, stejně pro něj můe mít otevřené srdce. Můe mu pomoci, kdy poádá o radu nebo podat pomocnou ruku, kdy poádá o pomoc. Ale i kdy má otevřené srdce k takovému člověku neznamená to, e musí být jeho dobrou kamarádkou..
tulipanko, pokud mi nekdo neni sympaticky 1. urcite je pro to dobry duvod a je to pro me varovani, 2. takovy clovek me rozhodne nepozada o radu nebo o pomoc, protoze bude uplne presne vedet ze mi neni sympaticky, na me je vetsinou dost videt co si myslim a to na dalku, 3. pokud se takovemu cloveku otevru, budu toho nejspis pekne litovat, ze jsem sveho varovani neposlechla..
"Srdce má tak otevřené pro vechny, ale neznamená to, e tam musí vechny pustit "
tak tohle zase nechapu ja..kdyz je nekde otevreno, tak tam muze kazdej, i kdyz neni zvanej, nebo ne? byt a auto si taky zamykam, vubec si nemyslim ze bych mela nechat otevreno dokoran a doufat v lidske dobro, ze tam nejspis nikdo nevleze a neukradne co muze, protoze by se prece nemohl takhle hnusne zachovat kdyz jsem projevila takovou duveru....tak daleko proste nejsme bohuzel
Není tady
no jinak nevim jestli jsem to dobre popsala, porad mi pripada ze ta podstata toho co jsem chtela napsat nejak nevyplynula, nebo co.. taky je fakt ze lasky momentalne nemam tolik kolik bych si prala, nevim jestli je to moje chyba nebo ne, ale pracuju na tom.
taky jsem byla poprve na tai-ci, a mozna ze je to to co mi muze pomoci tenhle problem preklenout..
v prvni lekci nas ucili, ze dulezity je "kontakt" ´= pustit si k sobe utocnika, a poznat jeho silu, abyste ji mohli odrazit. to se mi moc libilo tak uvidime jak to pujde dal...
asi vam to neprijde logicke, mluvite o lasce a mate pravdu v tom co pisete, jenze ja jsem zrovna v situaci, kdy musim bojovat. bojuju sama se sebou i s nekterymi lidmi kteri mi nici zivot, takze ja ted proste musim takhle, a az to vybojuju tak treba prijde i laska uz se na to tesim
Není tady
Přestaň bojovat. Příli boje. Pus to.
Konstance, jak vypadá ten tvůj boj s ostatními lidmi a sama se sebou? To mě zajímá
Není tady
konstance napsal(a):
v prvni lekci nas ucili, ze dulezity je "kontakt" ´= pustit si k sobe utocnika, a poznat jeho silu, abyste ji mohli odrazit. to se mi moc libilo tak uvidime jak to pujde dal...
asi vam to neprijde logicke, mluvite o lasce a mate pravdu v tom co pisete, jenze ja jsem zrovna v situaci, kdy musim bojovat. bojuju sama se sebou i s nekterymi lidmi kteri mi nici zivot, takze ja ted proste musim takhle, a az to vybojuju tak treba prijde i laska uz se na to tesim
Ahoj konsatnce.
Ta veta z te lekce bojoveho umeni je v jistem uhlu pohledu pravdiva.
Ale >utocnik< jako nekdo v Tvem zivote ve smyslu cloveka co Ti nici zivot, muze a nemusi byt skutecny utocnik.
Predstav si ,ze Ty se svoji mysli muzes nekoho povazovat za utocnika ale on jim skutecne byt nemusi.Svoji vlastni mysli (psychicke rozpolozeni kvuli rozlicnym pricinam) si do nej projektujes obraz utocnika.Svuj psychicky svet.
On sam vsak muze byt uplne jiny.
A nebo je to nekdo kdo Ti ublizuje,utoci,nebot sam nevi co je laska a ve sve bolesti a ve svem vlastnim zraneni nevedome utoci,nebot si on svoji vlastni mysli projektuje obraz utocnika na Tebe. Mysli si ze jim jses Ty.
A tak se veci deji. Energie se promichavaji. Dva psychicke svety dvou lidi.
Samozrejme nesmime zapominat i na nekoho kdo utoci a ublizuje zcela zamerne ,to znamena ze si toho je svym zpusobem nejak vedom,vi to. A tak dale.
Varian je vsak i vic.
Ale chtela bych rict-je nesmirne tezke rozeznat,rozlisit situaci a poznat kym je ten ci onen clovek. Zda je to tak nebo onak.
Proto je mozne jit jen krok za krokem k takovemu poznani. A to je to co Ty sama jak jsem pochopila vis.
A pokud takove poznani dosahnes,pak verim ze napriklad skutecneho utocnika (toho kdo ublizuje ze sve bolesti napr. nejak naschval) si nepustis do srdce v tom smyslu,ze s jeho pocinanim budes souhlasit,ale tak, ze jeho pocinani hluboko uvnitr pochopis.Prijimes a poustis.Nebojujes.
Pochopis ze se mota smutne ve svem vlastnim utpeni.Pochopis co ho k tomu vede.
Pochopit sebe ,znamena pochopit druhe.Odrazi se to pak samozrejme take v energetickem poli zucastnenych.
Energie se promichaji.
Atd.
Tolik podle mne v kostce.
Neni treba bojovat. Je vsak treba podle mne poznat,pochopt predevsim sebe,poznat sebe.
Není tady
Hir, krásné a pravdivé
Není tady
Hirondel, co kdy mám kolem sebe člověka, který někdy i nevědomně útočí a přitom to dělá ve své nespokojenosti? Jak si ho můu pustit do srdce? I kdyby se mě ty útoky vůbec nikdy nedotkly a nechávaly mě chladnou a pochopila bych toho člověka, proč si ho poutět do srdíčka? I kdyby se mě to vůbec nedotýkalo, přece si tam nebudu poutět útočníka... Nechávám toho človíčka venku, respektuju ho, zůstávám čím dál víc v klidu, a si prostě existuje, to musí zatím stačit si myslím
Není tady
Lúthien napsal(a):
Nechávám toho človíčka venku, respektuju ho, zůstávám čím dál víc v klidu, a si prostě existuje, to musí zatím stačit si myslím
Luthien,
Není tady
Lúthien napsal(a):
Hirondel, co kdy mám kolem sebe člověka, který někdy i nevědomně útočí a přitom to dělá ve své nespokojenosti? Jak si ho můu pustit do srdce? I kdyby se mě ty útoky vůbec nikdy nedotkly a nechávaly mě chladnou a pochopila bych toho člověka, proč si ho poutět do srdíčka? I kdyby se mě to vůbec nedotýkalo, přece si tam nebudu poutět útočníka...
asi tak
zivoty lidi jsou jako jako zivoty narodu. nekdy proste vypukne valka a i kdyz ma clovek pocit ze k tomu prisel jak slepej k houslim (mozna jo mozna ne) ...kazdopadne musi bojovat kdyz se nechce nechat prevalcovat nebo to vzdat. ja se vzdat nechci, protoze verim tomu co delam
Upravil(a) konstance (22. 6. 2009 22:39)
Není tady
mariposa napsal(a):
Konstance, jak vypadá ten tvůj boj s ostatními lidmi a sama se sebou? To mě zajímá
proste boj za lepsi zitrky a jeste lepsi pozitrky
Upravil(a) konstance (22. 6. 2009 22:42)
Není tady
Lúthien napsal(a):
Hirondel, co kdy mám kolem sebe člověka, který někdy i nevědomně útočí a přitom to dělá ve své nespokojenosti? Jak si ho můu pustit do srdce? I kdyby se mě ty útoky vůbec nikdy nedotkly a nechávaly mě chladnou a pochopila bych toho člověka, proč si ho poutět do srdíčka? I kdyby se mě to vůbec nedotýkalo, přece si tam nebudu poutět útočníka... Nechávám toho človíčka venku, respektuju ho, zůstávám čím dál víc v klidu, a si prostě existuje, to musí zatím stačit si myslím
Ahoj vílo
Kdy otevře srdce jednomu člověku, pustí je tam rázem vechny - tohle já chápu tak, e pokud v jedné jediné bytosti spatří svoji Přátelskou dui, pochopí vechno.
Pozná, e největí "nepřítel" je zároveň největí učitel.
Začne ty bytosti kolem sebe vnímat jinak.
Pustí je do svého srdce s plným vědomím toho, co ti kadá z nich přináí, ale také s tím, co ty přináí jim
Není tady
Pandorraa napsal(a):
pravda pravda..ach jo ja uz se nechci nic ucit. jenze uz jsem ve vode a musim plavat. a neskocila jsem tam, hodili me tam osklivi zaskodnici
Není tady
konstance napsal(a):
Pandorraa napsal(a):
pravda pravda..ach jo ja uz se nechci nic ucit. jenze uz jsem ve vode a musim plavat. a neskocila jsem tam, hodili me tam osklivi zaskodnici
Konstance nebrééééč
To nás vechny'
Tam nějaký ten zákodník hodil
Z troho plyne co?
No přeci, e si tu jen hrajem na "zloděje a policajty" a "role" si prohazujem
Není tady
KOnstanc, jako já včera, taky jsem dostala lekci... teda vlastně u ne..... abych to vysvětlila: dělala jsem po dlouhé době s kolegyní, která si vdycky prosadí to svoje a nikdy nesouhlasí s názorem druhých.... chtěla udělat to a já NE!, tak ne budem to dělat takhle!...s lehkostí a bez emocí... a světe div se, ani necekla a udělaly jsme to podle mého... hurá jupí ono to funguje
Není tady