Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 22. 5. 2009 1:32

konstance
♥♥♥♥♥--

otevrene srdce

nekde jsem v nejakem filmu zaslechla vetu ktera mi utkvela v pameti:
"kdyz si pustis do srdce jednoho cloveka, muzou tam razem vsichni".
porad o tom premyslim. myslite si ze je to pravda? nebo je mozne to udelat tak aby si clovek tam mohl pustit jenom to nebo toho koho chce, a to co se mu zda negativni tak pred tim se ochranit?
znam lidi co jsou sice citlivi a otevreni ale zase dost zranitelni, nebo naopak obrneni a neprustrelni (i kdyz clovek tusi ze tam to srdce vevnitr je a treba i velky), ale nikoho k sobe nepusti, jsou proste jakoby vezni sami sobe.
jak to po sobe ctu tak je mi jasny ze to asi jde, ale je to asi dost tezky to vyvazit, uzavrit se je celkem jednoduchy a blby reseni a zase byt moc otevrena se srdcem na dlani je asi jako si lehnout mezi hladovy hyeny. ale ja teda fakt neznam moc lidi kteri to dokazou zharmonizovat tak jak si to teoreticky predstavuju v praktickym zivote

Není tady

#2 22. 5. 2009 8:54

Nefrit
♥♥♥♥♥--

Re: otevrene srdce

Odpovědět na to je hodně těžké,ale myslím si že to jde.S odřenýma ušima big_smile

Abych to nějak vysvětlila.Jsem hodně otevřená,ale pokud se s někým necítím být v souladu,uzavírám se.Ale pokud se snažíme oba navzájem,cestičku si najdu...k němu vždycky.To není ,že se podbízím,jen mám ráda vztahy v pořádku s těmi ,s kterými jsem v kontaktu .Naopak ty,co k životu nepotřebuju,ignoruju.Ale i tak se snažím na ně usmívat,hodně to pomáhá smile

Není tady

#3 22. 5. 2009 9:51

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Já teda úplně moc nerozumím otázce, ale co si myslím: otevřené srdce je třeba mít vůči každému. Ano, může se stát, že tě někdo zradí, ublíží ti, ale to neznamená, že bys neměla mít otevřené srdce k dalším lidem. S ránami do srdce je třeba se vyrovnat a jít zase dál.
A pokud ti není někdo sympatický, stejně pro něj můžeš mít otevřené srdce. Můžeš mu pomoci, když požádá o radu nebo podat pomocnou ruku, když požádá o pomoc. Ale i když mᚠotevřené srdce k takovému člověku neznamená to, že musíš být jeho dobrou kamarádkou. Srdce mᚠtak otevřené pro všechny, ale neznamená to, že tam musíš všechny pustit wink .

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#4 22. 5. 2009 10:22

Nefrit
♥♥♥♥♥--

Tulipánka napsal(a):

Já teda úplně moc nerozumím otázce, ale co si myslím: otevřené srdce je třeba mít vůči každému. Ano, může se stát, že tě někdo zradí, ublíží ti, ale to neznamená, že bys neměla mít otevřené srdce k dalším lidem. S ránami do srdce je třeba se vyrovnat a jít zase dál.
A pokud ti není někdo sympatický, stejně pro něj můžeš mít otevřené srdce. Můžeš mu pomoci, když požádá o radu nebo podat pomocnou ruku, když požádá o pomoc. Ale i když mᚠotevřené srdce k takovému člověku neznamená to, že musíš být jeho dobrou kamarádkou. Srdce mᚠtak otevřené pro všechny, ale neznamená to, že tam musíš všechny pustit wink .

Asi tak nějak stolt Občas to za mě někdo řekne výstižněji smile

Není tady

#5 22. 5. 2009 14:52

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

otevřené srdce je stav nezávislý na lidech okolo.

Není tady

#6 22. 5. 2009 14:59

poletucha
♥♥♥♥♥♥-

kdesi jsem četla úryvek od Osha, kde se ho ptá nějaký muž na lásku k lidem.

"... cítím obrovskou lásku a mohu ji dát úplně všem lidem na světě, jen mému sousedovi, tomu nikdy.
a Osho: tak nikomu nedávej lásku, jen tomu jednomu, tvému sousedovi."

za mě, neříkám že bych to uměla, ani že mi to přijde jednoduché. naopak, bylo by mi milé, kybych s tím mohla nesouhlasit wink

Upravil(a) poletucha (22. 5. 2009 15:01)

Není tady

#7 22. 5. 2009 15:52

Wiki
♥♥♥♥♥♥-

Byly doby, kdy jsem nechápala, jak je možné mít rád všechny...

strašně dlouho jsem si na tu myšlenku zvykala.

Pak se něco stalo. Zjistila jsem , že všichni lidé jsou dobří a úplně stejní jako já. Jen nasazují masky.

A nepustit je do srdce, tedy nemít rád? Tak to si nedovedu představit , to by nebyl život, to by bylo utrpení. Vnímám to (to pouštění do srdce) tak, že s lidmi soucítím, představuju si jak jim je.. a mohu-li , pomůžu. Začlení se tento stav jaksi do života. A protože od lidí jde odezva jako vlna energie a dobíjení. někdy úplně přebíjení. jsou chvilky, kdy si říkám sama k sobě - penebože já jsem tak strašně šastná - a je to určitě díky té odezvě. Kdybych se izolovala, tak vlastně nevím, k čemu bych si to "srdce" či duši šetřila - na co by mi byla......
Tak to vnímám já..

A zároveň se snažím eliminovat iluze - to jde ruku v ruce. ne, že bych čekala ránu, to ne, ale nějak si myslím, že by mě nepřekvapila...

Není tady

#8 22. 5. 2009 18:42

poletucha
♥♥♥♥♥♥-

podle mě to bude asi na fáze:
1.fáze- miluju někoho
2.fáze - nemám se dost ráda, on mě tedy opustí, následnou krizí se začnu mít ráda
3.fáze - už se mám ráda a začínám mít ráda všechny kolem vyjma těch co mi nejvíc ublížili.
4. fáze- uvědomím si že bych měla mít ráda i své nepřátele
5. fáze - pokouším se o to, nejde mi to (tady jsem já)
6. fáze - nevím, uvidím. big_smile

Není tady

#9 22. 5. 2009 20:13

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

konstance napsal(a):

nekde jsem v nejakem filmu zaslechla vetu ktera mi utkvela v pameti:
"kdyz si pustis do srdce jednoho cloveka, muzou tam razem vsichni".
porad o tom premyslim. myslite si ze je to pravda? nebo je mozne to udelat tak aby si clovek tam mohl pustit jenom to nebo toho koho chce, a to co se mu zda negativni tak pred tim se ochranit?

Konstance, z mé vlastní zkušenosti vím, že to možné je. Tím prvním člověkem, kterého jsem si do srdce pustila, jsem byla já. A pak už tam opravdu byli všichni. U mě to platí. smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenu. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#10 22. 5. 2009 20:15

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Navrhuji místo čtverky: poznávám, proč se mí domnělí nepřátelé chovali právě tak, jak se chovali a začínám si uvědomovat LÁSKU, kterážto je základním stavebním materiálem čehokoliv. smile

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#11 22. 5. 2009 20:24

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Hani napsal(a):

...začínám si uvědomovat LÁSKU, kterážto je základním stavebním materiálem čehokoliv. smile

Já si lásku neuvědomuju. Já lásku cítím. Ale je pravda, že si uvědomuju, že ji cítím. tongue smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenu. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#12 22. 6. 2009 3:06

konstance
♥♥♥♥♥--

Tulipánka napsal(a):

A pokud ti není někdo sympatický, stejně pro něj můžeš mít otevřené srdce. Můžeš mu pomoci, když požádá o radu nebo podat pomocnou ruku, když požádá o pomoc. Ale i když mᚠotevřené srdce k takovému člověku neznamená to, že musíš být jeho dobrou kamarádkou..

tulipanko, pokud mi nekdo neni sympaticky 1. urcite je pro to dobry duvod a je to pro me varovani, 2. takovy clovek me rozhodne nepozada o radu nebo o pomoc, protoze bude uplne presne vedet ze mi neni sympaticky, na me je vetsinou dost videt co si myslim a to na dalku, 3. pokud se takovemu cloveku otevru, budu toho nejspis pekne litovat, ze jsem sveho varovani neposlechla..

"Srdce mᚠtak otevřené pro všechny, ale neznamená to, že tam musíš všechny pustit wink "

tak tohle zase nechapu ja..kdyz je nekde otevreno, tak tam muze kazdej, i kdyz neni zvanej, nebo ne? byt a auto si taky zamykam, vubec si nemyslim ze bych mela nechat otevreno dokoran a doufat v lidske dobro, ze tam nejspis nikdo nevleze a neukradne co muze, protoze by se prece nemohl takhle hnusne zachovat kdyz jsem projevila takovou duveru....tak daleko proste nejsme bohuzel

Není tady

#13 22. 6. 2009 3:22

konstance
♥♥♥♥♥--

no jinak nevim jestli jsem to dobre popsala, porad mi pripada ze ta podstata toho co jsem chtela napsat nejak nevyplynula, nebo co.. taky je fakt ze lasky momentalne nemam tolik kolik bych si prala, nevim jestli je to moje chyba nebo ne, ale pracuju na tom. wink
taky jsem byla poprve na tai-ci, a mozna ze je to to co mi muze pomoci tenhle problem preklenout..
v prvni lekci nas ucili, ze dulezity je "kontakt" ´= pustit si k sobe utocnika, a poznat jeho silu, abyste ji mohli odrazit. to se mi moc libilo smile tak uvidime jak to pujde dal...
asi vam to neprijde logicke, mluvite o lasce a mate pravdu v tom co pisete, jenze ja jsem zrovna v situaci, kdy musim bojovat. bojuju sama se sebou i s nekterymi lidmi kteri mi nici zivot, takze ja ted proste musim takhle, a az to vybojuju tak treba prijde i laska par uz se na to tesim storstark tongue

Není tady

#14 22. 6. 2009 7:34

majkafa
Host

Přestaň bojovat. Příliš boje. Pus to. pussa

#15 22. 6. 2009 9:28

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Konstance, jak vypadá ten tvůj boj s ostatními lidmi a sama se sebou? To mě zajímá smile

Není tady

#16 22. 6. 2009 9:55

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

konstance napsal(a):

v prvni lekci nas ucili, ze dulezity je "kontakt" ´= pustit si k sobe utocnika, a poznat jeho silu, abyste ji mohli odrazit. to se mi moc libilo smile tak uvidime jak to pujde dal...
asi vam to neprijde logicke, mluvite o lasce a mate pravdu v tom co pisete, jenze ja jsem zrovna v situaci, kdy musim bojovat. bojuju sama se sebou i s nekterymi lidmi kteri mi nici zivot, takze ja ted proste musim takhle, a az to vybojuju tak treba prijde i laska par uz se na to tesim storstark tongue

Ahoj konsatnce.
Ta veta z te lekce bojoveho umeni je v jistem uhlu pohledu pravdiva.  smile 

Ale >utocnik< jako nekdo v Tvem zivote ve smyslu cloveka co Ti nici zivot, muze a nemusi byt skutecny utocnik.

Predstav si ,ze Ty se svoji mysli muzes nekoho povazovat za utocnika ale on jim skutecne byt nemusi.Svoji vlastni mysli (psychicke rozpolozeni kvuli rozlicnym pricinam) si do nej projektujes obraz utocnika.Svuj psychicky svet.
On sam vsak muze byt uplne jiny.

A nebo je to nekdo kdo Ti ublizuje,utoci,nebot sam nevi co je laska a ve sve bolesti a ve svem vlastnim zraneni nevedome utoci,nebot si on svoji vlastni mysli projektuje obraz utocnika na Tebe. Mysli si ze jim jses Ty.
A tak se veci deji. Energie se promichavaji. Dva psychicke svety dvou lidi.

Samozrejme nesmime zapominat i na nekoho kdo utoci a ublizuje zcela zamerne ,to znamena ze si toho je svym zpusobem nejak vedom,vi to.  A tak dale.  smile
Varian je vsak i vic.

Ale chtela bych rict-je nesmirne tezke rozeznat,rozlisit situaci a poznat kym je ten ci onen clovek. Zda je to tak nebo onak.
Proto je mozne jit jen krok za krokem k takovemu poznani. A to je to co Ty sama jak jsem pochopila vis.

A pokud takove poznani dosahnes,pak verim ze napriklad skutecneho utocnika (toho kdo ublizuje ze sve bolesti napr. nejak naschval) si nepustis do srdce v tom smyslu,ze s jeho pocinanim budes souhlasit,ale tak, ze jeho pocinani hluboko uvnitr pochopis.Prijimes a poustis.Nebojujes.
Pochopis ze se mota smutne ve svem vlastnim utpeni.Pochopis co ho k tomu vede.
Pochopit sebe ,znamena pochopit druhe.Odrazi se to pak samozrejme take v energetickem poli zucastnenych. smile
Energie se promichaji.
Atd.

Tolik podle mne v kostce. smile

Neni treba bojovat. Je vsak treba podle mne poznat,pochopt predevsim sebe,poznat sebe.  smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#17 22. 6. 2009 10:12

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Hir, krásné a pravdivé pussa

Není tady

#18 22. 6. 2009 11:19

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

Hirondel, co když mám kolem sebe člověka, který někdy i nevědomně útočí a přitom to dělá ve své nespokojenosti? Jak si ho můžu pustit do srdce? I kdyby se mě ty útoky vůbec nikdy nedotkly a nechávaly mě chladnou a pochopila bych toho člověka, proč si ho pouštět do srdíčka? I kdyby se mě to vůbec nedotýkalo, přece si tam nebudu pouštět útočníka... Nechávám toho človíčka venku, respektuju ho, zůstávám čím dál víc v klidu, a si prostě existuje, to musí zatím stačit si myslím gloria

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#19 22. 6. 2009 12:11

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Lúthien napsal(a):

Nechávám toho človíčka venku, respektuju ho, zůstávám čím dál víc v klidu, a si prostě existuje, to musí zatím stačit si myslím gloria

Luthien,  tummenupp

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#20 22. 6. 2009 22:38

konstance
♥♥♥♥♥--

Lúthien napsal(a):

Hirondel, co když mám kolem sebe člověka, který někdy i nevědomně útočí a přitom to dělá ve své nespokojenosti? Jak si ho můžu pustit do srdce? I kdyby se mě ty útoky vůbec nikdy nedotkly a nechávaly mě chladnou a pochopila bych toho člověka, proč si ho pouštět do srdíčka? I kdyby se mě to vůbec nedotýkalo, přece si tam nebudu pouštět útočníka...

asi tak wink
zivoty lidi jsou jako jako zivoty narodu. nekdy proste vypukne valka a i kdyz ma clovek pocit ze k tomu prisel jak slepej k houslim (mozna jo mozna ne) ...kazdopadne musi bojovat kdyz se nechce nechat prevalcovat nebo to vzdat. ja se vzdat nechci, protoze verim tomu co delam pussa

Upravil(a) konstance (22. 6. 2009 22:39)

Není tady

#21 22. 6. 2009 22:40

konstance
♥♥♥♥♥--

mariposa napsal(a):

Konstance, jak vypadá ten tvůj boj s ostatními lidmi a sama se sebou? To mě zajímá smile

proste boj za lepsi zitrky a jeste lepsi pozitrky rodna

Upravil(a) konstance (22. 6. 2009 22:42)

Není tady

#22 22. 6. 2009 23:41

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Lúthien napsal(a):

Hirondel, co když mám kolem sebe člověka, který někdy i nevědomně útočí a přitom to dělá ve své nespokojenosti? Jak si ho můžu pustit do srdce? I kdyby se mě ty útoky vůbec nikdy nedotkly a nechávaly mě chladnou a pochopila bych toho člověka, proč si ho pouštět do srdíčka? I kdyby se mě to vůbec nedotýkalo, přece si tam nebudu pouštět útočníka... Nechávám toho človíčka venku, respektuju ho, zůstávám čím dál víc v klidu, a si prostě existuje, to musí zatím stačit si myslím gloria

Ahoj vílo pussa
Když otevřeš srdce jednomu člověku, pustíš je tam rázem všechny - tohle já chápu tak, že pokud v jedné jediné bytosti spatříš svoji Přátelskou duši, pochopíš všechno.
Poznáš, že největší "nepřítel" je zároveň největší učitel.
Začneš ty bytosti kolem sebe vnímat jinak.
Pustíš je do svého srdce s plným vědomím toho, co ti každá z nich přináší, ale také s tím, co ty přinášíš jim smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#23 23. 6. 2009 0:14

konstance
♥♥♥♥♥--

Pandorraa napsal(a):

pravda pravda..ach jo grater ja uz se nechci nic ucit. jenze uz jsem ve vode a musim plavat. a neskocila jsem tam, hodili me tam osklivi zaskodnici usch usch usch dumbom

Není tady

#24 23. 6. 2009 0:21

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

konstance napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

pravda pravda..ach jo grater ja uz se nechci nic ucit. jenze uz jsem ve vode a musim plavat. a neskocila jsem tam, hodili me tam osklivi zaskodnici usch usch usch dumbom

Konstance nebrééééč big_smile
To nás všechny'stolt
Tam nějaký ten záškodník hodil  stolt
Z troho plyne co?
No přeciž, že si tu jen hrajem na "zloděje a policajty" a "role" si prohazujem smile

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#25 23. 6. 2009 6:27

pomněnka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj

KOnstanc, jako já včera, taky jsem dostala lekci... teda vlastně už ne..... abych to vysvětlila: dělala jsem po dlouhé době s kolegyní, která si vždycky prosadí to svoje a nikdy nesouhlasí s názorem druhých.... chtěla udělat to a já NE!, tak ne budem to dělat takhle!...s lehkostí a bez emocí... a světe div se, ani necekla a udělaly jsme to podle mého... hurá jupí ono to funguje tummenupp

Jsme slepí a hluší k tomu nejkrásnějšímu co je ukryto v nás samých.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí