|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ach jo, Kaci, to je fakt nestesti. Rikat ti, abys byla silna je asi ted k nicemu, ta ztrata je hodne velika. Cas to samozrejme vyleci,ale jeste nejakou dobu to bude bolet. Prosim te ale, abys verila, ze priste to urcite vyjde, nic se neopakuje a jednou budes i ty chovat svoje miminko v naruci. Tolik me mrzi, ze ta sance tu neni..... Vazne mi to vhani slzy do oci. Ja jsem sice dvakrat potratila, ale "nastesti" hned v zacatku tehu, takze to tak nebolelo.
Ted se musis dat dohromady hlavne psychicky a zkusit to znovu. Myslim na vas.
Není tady

kacko tak je to fakt pravda?! Do teďka jsem si myslela že třeba ještě nějaká nadějě je... Přes slzy na ten monitor moc nevidím, tak píšu jen jedno: Kačenko drž se. Jsem s Tebou a myslím na tebe a držim palce ať to brzo přebolí a příště je vše v pořádku. Petra
Není tady
Kacko, tak jsem se taky pekne rozbrecela, je mi to moc lito, preju Ti at to co nejdriv preboli a at se vam podari znovu otehotnet. jak rekla Romca, jsme tu pro tebe!
Není tady
ahoj holky dnes čekám na výsledky genetiky a budou snad už ve 14hodin ten čas je hrozně pomalý, mými myšlenkami proběhne tolik smutných okamžiků a ručička na hodinách se pohne o minutu. Připadám si jako by se tohle odehrávalo úplně někomu jinému nějak jak ty dny utíkají sama sobě se vzdaluji a pořád v sobě nosím malou Terezku pořád se tam sebou vrtí a mele.Proboha tohle se prostě nedá vydržet dnes je přítel už v práci jsem sama a tak je to strašné strašné chvíle.
Není tady
Příjde mi to nemožné, že na to nepřišli dřív. Teď to musí být šílené. Mám husí kůži a moc s Tebou trpím. Nějak bych vzala tu bolest na sebe, kdyby to šlo 
Není tady
tohle břemeno si musíme nést spolu s Filipe a věřit, že čas vše dá do pořádku a budeme se snažit o další miminko nejhorší je asi to, jak mi řekla asistentka docenta u Apolináře že budu muset porodit a malá se narodí mrtvá, prý je to pro mě nejméně komplikované tohle mi příjde prostě hrozné vždyť tohle člověk nemůže zvládnout. Moc děkuji za podporu
Není tady
Kačí, je to moc smutné čtení. To, co prožíváš, určitě patří k nejčernějším můrám všech nastávajících mamin. I sem chodí mamči, které zažili něco obdobného (potrat dvojčat v 6. měsíci těhotenství atp.). A věří, že to nejhorší již mají za sebou, že teď už bude jen líp. Věř taky. Takovéhle "hrátky přírody" se naštěstí nestávají často, většinou se podobná situace v dalším těhotenství již neopakuje. Neboj se ani ty. Ať už to celé dopadne jakkoliv, tvoje holčička už navždy bude mít ve tvém srdíčku svoje místo. A až časem (za rok - za dva) budeš v náručí chovat své další miminko, budeš i ty prožívat všechny radosti i starosti spojené s rodičovstvím. Čas ránu otupí, teď je to ještě příliš žhavé, čerstvé.
Držím ti hrozně moc pěsti, ať máš dostatek síly. Jsi statečná, už tím, že jsi o tom schopná mluvit, psát. Drž se a věř, opravdu bude líp !!!!
Není tady
Kačenko, zvládneš to. Mám kamarádku, která porodila mrtvé děťátko ve 28 tt. Jenže jí ho neukázaly, rovnou jí ho vzaly a ona se z toho psychicky složila. Sama pak říkala, že kdyby to miminko viděla, kdyby viděla a mohla pohladit jeho tvářičku, mohla by se s ním rozloučit. Tím by se kruh uzavřel a ona by mohla začít znovu. Takhle však měla poté noční můry, horečky 40 st, pořád si představovala, co by bylo, kdyby ...
Zvládneš to, věřím, že ano !!
Není tady
Kačenko, čas je velký léčitel, nevím jak tě utišit a povzbudit. Drž se holčičko bolí to , ale přebolí. Zvládneš to a budeš silná holka,na kterou jěště čeká malý uzlíček štěstí.
Není tady
ahoj Kačenko,vím docela přesně co prožíváš,to samé akorát s jinou příčinou jsem si prožila na konci listopadu 2004.Nastoupila jsem do nemocnice s tím,že moje malá holčička pomalu roste a za dva dny v nemocnici zjistili,že jí nebije srdičko,byla jsem ve 29.tt a museli mi vyvolat porod,tak jako ho budou vyvolávat tobě,byla jsem úplně na dně,s nikým jsem nechtěla mluvit,prostě byl to můj nejhorší den v mém životě.Mimochodem holčička umřela na pupečnikovou komplikaci tzn. zadusila se o pupeční šnůru.To čekání než porodíš je nekonečné,ale to co je po něm je ještě horší,nechci tě strašit,ale sama uvidíš,každy to bereme jinak.Doktoři mi doporučili otěhotnět za půl až třičtvrtě roku,ale ja neposlechla,oni sami mi řekli že mi pomůže jen otěhotnět,tak jsem počkala až mi skončí šestinedělka a pak jsme se s manželem začali snažit znovu.A teď to dobré, za 5 měsíců od toho neštěstí jsem byla opět těhotná,ale těch 5.měsíců byly pro mně nejhorší v mém životě,nemohla jsem chodit ven,protože začínalo jaro a všechny maminky vylezaly ven s kačarky a mně to nedělalo dobře.Ale když jsem se dozvěděla že jsem opět těhotna,vše se změnilo,sice jsem byla celé těhotenství ve strachu,ale všichni lékaři mně ubezpečovali že se to nejspíš nebude opakovat,ale nikdy nevíš.No a před měsícem v lednu jsem porodila zdravou a krásnou holčičku.Vím,že tě možná můj příběh nebude zajímat,protože máš teď úplně jiné starosti,ale já ti to napsala abys neztracela naději,tím,že jsem si přečetla tvůj příběh jsem se vrátila o rok zpět a brečím i teď když ti to píšu.Takže přeji ti stejně dobrý konec pohádky jako potkal mně.Drž se a hooooooodně štěstí.
Není tady
jjanulko to je mi moc líto :(nedá se k tomu opravdu nic říci, člověku se změní život z minuty na minutu a nejde nic dělat, je krásné, že máte s manželem holčičku, přeji mnoho zdravíčka a krásných okamžiků z celého svého zatím bolavého srdíčka. Také budeme věřit s přítelem, že to zvládneme musíme už pro naše další dětičky. Vím, že ještě není to nejhorší za náma, ale my to dokážeme společně s Filipem zvládnout. Holky opravdu to nedokáži ani slovy vyjádřit jak moc děkuji za oporu
Není tady

Kacenko to je tak moc smutný. Brečím pro Tvou Terezku i pro děťátko Eliný kamarádky a pro jjanulčinou holčičku. Holky jste strašně moc statečný že to zvládáte, i když je to tak moc těžké. Kacenko myslim na tebe pořád a přeju ti ať je aspoň ten porod bez dalších komplikací. Věřim že jste s Filipem moc stateční a zvládnete to. Přeju ti ať máš brzy v nároučí zdravé miminko a neboj, Terezka bude v srdíčku s vámi a z nebíčka Vás i bratříčka nebo sestřičku bude opatrovat
Jsi tak strašně hodná že ostatním maminkám a jejich dětem přeješ vše nejlepší. Určitě Ti Tvoji dobrotu i Tvoje utrpení život nahradí a budete znovu šťastní. Moc moc Vám to přeju
Není tady
Kacenko, jsi vazne statecna holka, ja tu brecim jak mala, tohle mi opravdu prijde hodne velke nestesti, ale jak pisou holky, casem opravdu vse preboli a az opet uvidis dve carky na testu, tak bude zase dobre. Moc, moc vam drzim palecky a myslim na vas.
Není tady
tak zítra jdeme na genetiku v 8hodin aby nám doktorka vše vysvětlila ale je to zlé, říkala že se na všechno musí ještě podívat aby třeba nedošlo k nějaké chybě, oni také chtějí mít 100% jistotu to chápu, ale říkala že jí to je líto že prostě došlo k nějaké chybě mezi chromozomama nebo jak se tomu říka co způsobuje vývojové vady, že takové procentro je minimální, a bohužel jsme se do něj vlezli. Jsem připravení na to nejhorší to jsem už vlastně psala. Paní doktroka byla hrozně milá a utěšovala mě že musíme být silní a že další dětičky které budeme mít budou zdravé.
Není tady
Kacenko, ja mela taky spatnou genetiku - vysoke procento chromozomovych aberaci, to jako, ze jsou chromozomy polamane, pak mame s manzelem jednu mutaci, ktera zpusobuje trombofilii a navic jsem v nekterych bunkach mela misto dvou XX treba tri nebo jenom jedno, no a vidis, Barunka je tu a ma se k svetu.
Strasne moc bych vam prala, aby to jeste nejak dobre dopadlo, zazraky se deji. Pani doktorka ma pravdu, nic takoveho se dvakrat neopakuje. Kdy jdes na to vyvolani?
Není tady
Kačenko nevím jestli budeš mít sílu na to abys hned otěhotněla,ale pokud to pujde,tak počkej než se tělo vyčistí a začněte se snažit,věř a to vím stoprocentně,že ti opravdu pomůže jen další těhotenství,a taky vím jistě,že budeš mít celé těhu strach zda je nové miminko v pořádku a zdravé,však já byla skoro denně na netu a když se mi něco nezdálo tak jsem hned v každé poradně pokládala dotazy.Na svou první holčičku nikdy nezapomenu,v duchu jsem jí dala jméno Karolínka a má dcerka která se narodila živá a zdravá se tak jmenuje rovněž.Z porodu strach neměj,ja byla úplně vystrašená z toho že budu rodit mrtvé dětátko ale dalo se to přežít,opravdu je nejhorší to,až si uvědomíš o co jsi přišla,ale vzpomeň si na mně,já jsem příklad toho že všechno zlé je k něčemu dobré.Budu na tebe myslet a modlit se za to abys brzo otěhotněla a narodilo se ti zdravé a hlavně živé miminko.Když jsem četla to co se ti přihodilo,byla jsem opravdu zdrcená,vím jakou bolest prožíváš,ale neboj brzo přiletí čáp.Z celého srdce ti přeji hodně štěstí a ať se s tím co nejdříve vypořádáš.
Není tady
ahoj holky,
dnes jsem byli na genetice,vše se potvrdilo,paní docentka nám vše objasnila jedná se o velmi vzácný Edwardsův syndrom kde je navíc chromozom 18.Prostě jak řekla stala se pitomá chyba.Vysvětlila nám vše kolem, bohužel budu muset miminko ještě v sobě nosit, protože po konzultaci s gynekology atd.by předčasný porod nakonec mohl ublížit mému zdraví.Tak nám ještě tohle peklo potrvá :(byla jsem u svého gynekologa pro papíry dnes jsem nastoupila na mateřskou.Říkal, že za celou dobu praxe takový případ ještě nezaznamenal, v práci se mě všichni ptali co miminko jak se těšíme atd.tak jsem je seznámila co se děje :(Teď už mám pocit, že vše co se děje kolem mě jako bych opravdu vnímala úplně odjinud.
Ale abych pořád nepsala jen hrůzy mám i jednu malou náplast na naši bolestivou zkušenost, dnes jsem dostala od Filipa krásný zásnubní prstýnek ještě, že ho mám nedokáži si vůbec představit tuhle situaci zvládat sama.
Není tady
Kačenko, tvůj úděl vůbec není lehký, ale zase - aspoň víš, proč a co se vůbec stalo a že příště už bude vše, jak má být.
K prstýnku moc gratuluju, zasloužíš si moře štěstíčka !!!!
Není tady
Kacenko, kazdym dnem na vas myslim, porad jsem videla nadeji, ze to vyjde. Ted to bude chvili tezke, ale vidim, ze mas vedle sebe uzasneho cloveka, ktery ti pomuze z nejhorsiho a pak uz bude jenom lip. Ver mi, taky jsem o dve deti prisla, i kdyz ne takovym zpusobem. Kacenko, prosim te, hlavne se drz a nevzdavej to!!!! Do roka a do dne budes mit zase usmev na tvari, moc ti to preju.
A Filipovi vyrid, ze ma moji uctu, zachoval se opravdu uzasne.
Není tady

Kačenko to je hrozný že se tvé trápení ještě prodlouží...
Jsem ráda že máš tak skvělého muže, že tě podrží. Aspoň v tom máš štěstí. Ale pak už se tě štěstí nepustí a budeš brzo šťastná s příštím miminkem. URČITĚ! Nikdo si to nezaslouží tak jako ty!
Držim moc moc palce
Není tady