14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
máte nekdo nejake receptíky?Neco moooc dobreho:)
Není tady
Ahoj elementgirl,
TAJEMSTVÍ
Pro 3 osoby : 100g vepřové kýty, 100g kuřecích prsou, 100g jablek nebo hruek, případně zavařený ananas, asi hrst araídů nebo mandlí opraených na oleji, větí mnoství oleje na smaení.
Na obalení masa : hustí těstíčko ze 2 vajec, hladké mouky a vody.
Na omáčku : 1/4 litru vody, 1,5 líce sojové omáčky, 2 ličky krupicového cukru, petka soli, 1,5 líce octa, 2-3 ličky Solamylu.
Z masa nakrájíme plátky. Jablko oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky asi 0,5 cm silné. Plátky masa a jablek by měly být zhruba stejné. (I v případě ananasu.) Plátky namáčíme v těstíčku a postupně smaíme v horkém oleji do bledého odstínu. Osmaíme nejprve maso, potom ovoce. A budou plátky osmaené, znovu je naskládáme do pánve a rychle dosmaíme do zlatova. Pak vyndáme a necháme okapat. Zatím si na druhé pánvi připravíme omáčku : svaříme vodu, přidáme cukr, sojovou omáčku, sůl a ocet. Nakonec přidáme Solamyl rozmíchaný v troce studené vody. Omáčku mícháme dokud nezhoustne, co je za chvilku a odstavíme z ohně. Do hotové omáčky vhodíme opraené araídy (nebo mandle). Omáčka by měla vypadat jako med : měla by být hustá, zlatavá a skoro průhledná s mírně sladkokyselou chutí.
Okapané plátky masa a ovoce naskládáme na mísu, zalijeme omáčkou a tajemství neseme na stůl.
Upravil(a) Verča (6. 2. 2006 22:12)
Není tady
Dekuji Verco ty nikdy nezklames a alespon neco prihodis:)
Není tady
Masové kuličky I N D O N É S I E
500g mletého libového hovězího masa, 2 líce strouhaného kokosu, 1 vejce, petka soli,petka chilli, pepře, petka mleté skořice, olej, trochu vody, 1 strouek česneku
Do umletého masa přidáme utřený česnek, hodně vymícháme (nejlépe v robotu) s trokou vody opravdu najemno, přidáme kokos, vejce, koření, pořádně promícháme. Tvoříme v dlaních mení kuličky, které opečeme na oleji do zlatova.
Příloha - rýe a saláty podle chuti. Ozdobíme hlávkovým salátem.
Případně podáváme jako jednohubky (rozpůlené kuličky) na rohlíku potřeném trochou hořčice a ozdobíme plátkem sterilované okurky.
Upravil(a) Verča (17. 2. 2006 20:41)
Není tady
Ahoj holky! Nemate nekdo nejake receptiky "arabské kuchyně"???? Manel je egypan a zatim si moc nezvykl na ty nae "obvyklé" pokrmy... Chtěla bych mu občas dopřát trochu toho , na co byl dlouho zvyklý.......zkrátka jako od maminky Díky moooooooc...
Přečtěte si u názvu ,,Kokosové mléko", je tam www adresa na tato jídla.
Není tady
orientální kuchyně není stejná jako thajská, tedy asijská.
taky se zde hojně pouívá koření - koriandr, kmín, chilli, pepř, kurkuma, hřebíček, zázvor a sezamová semínka, z bylin petrel, máta a kopr, ale v troku jiných variantách. pokrmy se vaří dlouze a díky kombinaci exotického koření a čerstvých bylin získávají ojedinělou chu.
jestli zvládáte angličtinu, výborným průvodcem orientální kuchyně jsou stránky www.wasfasahla.com/
a jinak můete zkusit třeba takové Kuře na fíkách a citrónu
12 kuřecích stehen, 2 citróny (jeden rozdělený na měsíčky a druhý rozpůlený), 1 hrníček třtinového cukr, 1 hrníček bílého octa, 1 hrníček vod, 3 kg suených fíků, sůl, 1 lička suené petrele, 1 líce nasekané čerstvé petrele.
Omytá kuřecí stehna předehřejeme v troubě (na cca 200 °C). Mezitím uděláme marinádu. Vymačkáme ávu z rozpůleného citrónu do misky, přidáme cukr, ocet a vodu. Zamícháme a necháme chvilku odpočinout. Fíky a měsíčky citrónu rozloíme na dno pekáčku. Na ně dáme kuřecí stehna a zalijeme marinádou. Nakonec posolíme a posypeme suenou petrelí dle chuti. Pečeme asi 50 minut při 200 °C. Občas podlijeme a otočíme fíky, pokud začnou hnědnout. Na teplou mísu naaranujeme kuře, fíky a kousky citrónu. Přelijeme ávou z vaření a posypeme nasekanou čerstvou petrelkou.
vEruska, www.foodlife.cz