Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 22. 5. 2009 22:16

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Re: Narcismus

No, právě, že někdy jsou ty programy tak dobře maskovaný, že jdou hodně špatně rozeznat. A někdy jsou tak nějak...latentní a může trvat dobu, než se to probudí a pak nestačíš zírat, co za brzdu se ti to objevilo v životě hmm Taky asi záleží, kolik tam těch virů máš, jak solidní si opatříš antiviráč..no leccos.
Hlavně, že si člověk vůbec připustí, že je něco špatně, protože mám tu čest vidět v práci programy, který ti to prostě zakážou...a to je pak maso usch

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#127 24. 5. 2009 12:16

lavský
♥♥♥♥♥--

POLOPATICKY:

je lepší být NĚKDO nebo NIKDO?

Jste někdo, když něco umíte, ael to se musíte od někoho naučit, takže po dobu učení jste NIKDO, NICKA ÚPLNÁ a tak se i cítíte. A zase, když se učíte a něco umíte, můžete být jen na někoho NĚKDO, na toho, kdo vás učí, jste pořád NIKDO.

Rozumíte? :-/

Není tady

#128 24. 5. 2009 12:17

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

lavský napsal(a):

POLOPATICKY:

Jste někdo, když něco umíte, ael to se musíte od někoho naučit, takže po dobu učení jste NIKDO, NICKA ÚPLNÁ a tak se i cítíte. A zase, když se učíte a něco umíte, můžete být jen na někoho NĚKDO, na toho, kdo vás učí, jste pořád NIKDO.

Rozumim, ze jsi NICKA. A co dal?
Chces se toho pocitu zbavit, ze? Na to pomahaji drogy nebo antidepresiva.

Upravil(a) baba.jaga (24. 5. 2009 12:22)

42!

Není tady

#129 24. 5. 2009 12:27

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha

lavský napsal(a):

To, když se chci ztotožnit jen s nejlepšími, abych si připadal dobře, doceněně a sám před sebou se viděl dobře, a distancoval se od všeho "nedokonalého", je to narcismus? kapitulationneutral

Ne - to je komplex méněcennosti

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#130 24. 5. 2009 12:38

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

lavský napsal(a):

POLOPATICKY:

Ježiš... hodnota člověka se přece neměří tím, co kdo umí...
Člověk je člověkem už jenom tím, že JE.
"Ego" hodnotí, co člověk umí a srovnává.
Srovnávat není potřeba, protože vždycky vyjdeš hůř - vždycky se najde někdo, kdo je v nějaké oblasti života lepší než Ty.
A když už srovnávat - proč se nesrovnáváš s těmi "horšími" aby ses cítil líp?
Nebo musíš být ve všem nejlepší? To jsi rovnou odsouzen k neúspěchu.

Podle Tebe jsou miminka "nikdo" protože nic neumí - teda nic, co by je "někdo" naučil... jsou proto nikdo???

Není tady

#131 24. 5. 2009 12:42

lavský
♥♥♥♥♥--

baba.jaga napsal(a):

lavský napsal(a):

POLOPATICKY:

Ale prd ... být v něčem dobrý a dávat to ostatním pěkně najevo, to je ten správný lék

Není tady

#132 24. 5. 2009 12:43

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥

lavský napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

lavský napsal(a):

POLOPATICKY:

Ale prd ... být v něčem dobrý a dávat to ostatním pěkně najevo, to je ten správný lék

To je jen EGO.

Není tady

#133 24. 5. 2009 12:45

mashanka
Zablokovaný

Martinka1 napsal(a):

lavský napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

To je jen EGO.

..pošramocený big_smile

Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

#134 24. 5. 2009 13:01

majkafa
Host

lavský napsal(a):

POLOPATICKY:

Nejlepší je být tím, kým doopravdy jsem. Pak jsem vyrovnaná, klidná, spokojená, šťastná.
S učením, penězi, ... nemá duševní vyrovnanost nic společného. Když jsem sama sebou, přijímám se taková, jaká jsem, život se daří. Líp to neumím popsat.

#135 24. 5. 2009 13:02

majkafa
Host

lavský napsal(a):

Božemůj.

Upravil(a) majkafa (24. 5. 2009 13:03)

#136 24. 5. 2009 13:07

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

majkafa napsal(a):

lavský napsal(a):

Božemůj.

Jo, Majko, Pán Bůh s námi a zlý pryč ........  butter

Lavský, no, tak to je fakt lék k pohledání, ale bacha, jakýkoliv léky jsopu ve větším množství škodlivý a můžou i zabít.......... uschuschusch

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#137 24. 5. 2009 13:19

majkafa
Host

Původně tam bylo - pitomče. big_smile Ježíšmarjájózef. Ten by potřeboval pořádně zatřást s tou makovicí. sad

#138 24. 5. 2009 13:31

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

lavský napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

lavský napsal(a):

POLOPATICKY:

Vsak to se nevylucuje. Drogy ti daji prave ten spravny pocit, ze jsi megakral ;-) Ale nechtela bych byt u toho, jak zacnes to ostatnim davat najevo ;-)

42!

Není tady

#139 24. 5. 2009 13:48

bloncka
♥♥♥♥---

lavský napsal(a):

POLOPATICKY:

Lavský, POLOPATICKY:

Rozumíme. Snažíme se Ti vysvětlit, že jestli jsi NĚKDO nebo NIKDO, závisí na Tvém vlastním vnímání. hmm

Není tady

#140 24. 5. 2009 14:23

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

bloncka napsal(a):

lavský napsal(a):

POLOPATICKY:

Lavský, POLOPATICKY:

Rozumíme. Snažíme se Ti vysvětlit, že jestli jsi NĚKDO nebo NIKDO, závisí na Tvém vlastním vnímání. hmm

To je uplne jedno. On se tak vnima, to je jasna vec.  Nechce na tom nic menit. Proto tady musi nastoupit psychiatr.

42!

Není tady

#141 25. 5. 2009 10:08

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

mashanka napsal(a):

lavský napsal(a):

To, když se chci ztotožnit jen s nejlepšími, abych si připadal dobře, doceněně a sám před sebou se viděl dobře, a distancoval se od všeho "nedokonalého", je to narcismus? kapitulationneutral

Ne - to je komplex méněcennosti

tummenupptummenupptummenupptummenupp

Takže, frajer má diagnozu a teď už to bude jen otázkou času, kdy se to posune (i kdyby to mělo být v 50ti, tak to bude velký osobní sukces).

Není tady

#142 25. 5. 2009 10:08

Klubko
♥♥♥♥♥♥♥

Kubula napsal(a):

Jo a je mi líto tý bouračky...  grater co se stalo?

Kubulo, dojela jsem na STOP, zastavím rozlédnu se, volno, jedu a zprava pecka. Jezdím tam denně. No někde tam je slepý úhel, hlavní vede ze zatáčky a já ho fakt neviděla.
Hlavně, že jsme celí. Oba jsem jeli pomalu, tak asi proto.

"Osud zkouší nejvíce ty, které má nejvíce rád, aby z nich něco bylo."

Není tady

#143 25. 5. 2009 16:23

lavský
♥♥♥♥♥--

Takže ne narcismus, ale pocit méněcennosti?

Není tady

#144 25. 5. 2009 17:12

Pikola
♥♥♥♥♥--

Lavský, myslíš, že pokud někdo něco umí, dává to osatním sežrat?

Ty nikdy nebudeš v ničem dobrý, protože ty o to nejsi schopný bojovat a na začátku uznat, že prostě rozum na stromech neroste a každý začátek je těžký.
Proto tě ty tvoje holky nechtějí, protože se chováš jako mamlas.

Děkuji bohu, že ve svém okolí nikoho takového nemám. Je tu hodně chytrých lidí které obdivuju, ale nezávidím, vím jak moc toho musí obětovat, aby byli tam, kde jsou. Ale to je asi normální...

Není tady

#145 25. 5. 2009 20:37

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

lavský, tebe bych nechtěl potkat, až něco budeš umět big_smile Ne, popravdě jsou mi tyhle lidi k smíchu smile Pak jsou k pláči, když vidí, že jim to nežereš a to je ten nejlepší lék big_smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#146 25. 5. 2009 21:11

majkafa
Host

Lavský bude jednou něco umět?
Nu, pravda, otázkou je, co. Něco už rozhodně umí dokonale.

#147 25. 5. 2009 21:13

Ra
♥♥♥♥♥--

lavský napsal(a):

"...distancoval se od všeho "nedokonalého"..."
Lidé, kteří chtějí být dokonalí, se stanou dokonale nešťastnými a dokonale otravnými. Perfekcionismus odsuzuje člověka k tomu, aby se stal svým vlastním největším nepřítelem. Život s sebou přináší příliš mnoho krizí a vyžaduje příliš mnoho riskování, než aby si člověk uchovával nerealistickou touhu být neomylným. Bůh odpouští; perfekcionisté nikdy.

sad

A co je to narcismus? Vzpomněla jsem si na jednu povídku:

Ženy všude chodily Narcisovi v patách a činily mu nejsvůdnější návrhy. Ale Narcis každé z nich odpovídal:
„Nemohu milovat dva lidi najednou – sebe a tebe. Jeden z nás musí ustoupit.“
„Dobře, ustoupím,“ souhlasily odhodlaně některé ženy.
„Ustup ty,“ stály tvrdohlavě na svém jiné.
Ale výsledek byl vždycky stejný.
Jenom jedna žena řekla něco jiného než ostatní: „Ano, pravda, milovat dva najednou, to je těžká věc,“ řekla. „Ale ve dvou nám bude lépe. Ty budeš milovat mne a já tebe.“
„Počkej,“ řekl Narcis. „Ty mne – a já?
„Ty mne.“
„Ty mne – to už jsem slyšel. A já koho?“
„Ty mne,“ vysvětlovala trpělivě žena.
Narcis se pokusil vyznat se v tom. Pohyboval rty, něco počítal na prstech a na čele mu vystoupil pot.
„Tedy – ty mne?“ řekl nakonec.
„Ano, ano!“ potvrdila radostně žena.
„A víš co?“ navrhl Narcis. „Nač si tak komplikovat život? Ty mne, já tebe… Ať má každý rád sám sebe, to je daleko jednodušší.“
Žena neodpověděla. Podívala se na Narcise a pomyslela si, že bude pro ni těžké ho milovat.

Felix Krivin: Narcis

hjarta

Není tady

#148 25. 5. 2009 21:52

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

Klubko napsal(a):

Kubula napsal(a):

Jo a je mi líto tý bouračky...  grater co se stalo?

Kubulo, dojela jsem na STOP, zastavím rozlédnu se, volno, jedu a zprava pecka. Jezdím tam denně. No někde tam je slepý úhel, hlavní vede ze zatáčky a já ho fakt neviděla.
Hlavně, že jsme celí. Oba jsem jeli pomalu, tak asi proto.

Ty brďo.. no ještě že tak tummenupp

Není tady

#149 25. 5. 2009 21:54

Kubula
♥♥♥♥♥♥-

lavský napsal(a):

Jasně, pořádně jim v tom vymáchat čumák. A oni pak půjdou celý napumpovaný ukázat někomu dalšímu, jak jsou dobrý oni... a ten pak půjde ukazovat někomu dalšímu... a ten dalšímu... a máme tu krásnou epidemii celonárodní frustrace a touhy to těm ostatním nandat tummenupp  Jako fakt myslíš, že tohle někam vede? A kam? gloria

Není tady

#150 25. 5. 2009 22:06

lavský
♥♥♥♥♥--

Stejně si myslím, že člověk se musí snažit naučit se vše vlastními silami, musí na vše stačit sám, vše se vyrovnat svépomocí a nezávislostí.
navíc musí být imunní vůči pudům a chutím a nesmí ho nic rozhodit a ovlivnit jeho chování.
Proto mi někdy není příjemné, když vidím hezkou holku. Spíš mě to mrzí, no ale co s tím ... nic. Stejně mě nechce, chtějí silné a sebevědomé jedince s optimistickým pohledem na svět.
Pak vás každý má pro smích, každý si s vámi "utře" zadek, rptoože ve společnosti něco dokázal, nějak se zapojil. A tak se s vámi neměří a ani nemusí. A proto je tady přece učení. Ukázat a uhodit na kámen úrazu ...
Nejlepší je pocit samostatnosti a pocit, že ostatní nepotřebujete, pocit vítězství nad potřebou socializace, i když je to cesta odříkání, promarnění a utpení, ale ego posilující tillfreds
Protože vaše potřeby vám nastavují zrcadlo toho, co jste ve společnosti ...

Upravil(a) lavský (25. 5. 2009 22:08)

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí